Şimdi Ara

ısınınca rölanti neden düşük çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • araba 900 devir yerine 700lerde çalışıyor ısınınca. enjeksiyonlu motor.bu da titreme yapıyor. bazen gaz vererek çalıştırmak zorunda kalıyorum çalışıp hemen stop ettiği için..servise gideceğim de sizlerede sormak istedim.

sorun nedir sizce? rolanti valfi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 2 Şubat 2017; 0:13:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rölanti valfi, motor ideal sıcaklığa ulaşınca tam olarak kapanıyor bu sırada hava girişi sadece kelebeğin pozisyonu ile sağlanıyor. Birçok motorda ideal devir 700-750 RPM dir zaten. Burada sıkıntı yok. Ama araç bu devirde stop etme eğilimi gosteriyorsa ateşleme elemanlarını gözden geçirmek gerekebilir. Çünkü motor ilk çalıştığında yüksek, ısınınca düşük devir çevirmesini rölanti valfine borçlu, demek ki o sağlam.

En kötü senaryo ise lpg varsa subap erimesi ihtimali...

• araçta lpg yok.hiç takılmadı.km 140bin.benzinli. araba 700 devirde calisinca titreme oluyor 4luleri acinca sekronize titriyor 4lulerler. az gaz verince 800devir falan titreme kesiliyor .gecen ilk defa calıştı stop etti gaz vererek calistirmak zorunda kaldim rölanti durmadı .sonra sıkıntı olmadı ama az gidince.giderken bir sorun yok bujiler yeni değişti.

bu arada stop etme ilk çalıştırmada oluyor soguk motorda arada bir ısınınca sadece düşük rölanti oluyor.direksiyonu çevirince stop edecek gibi oluyor elektrikli cam bile etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 2 Şubat 2017; 2:6:16 >
  • sorun rolanti valfi temizlendi duzeldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.