Şimdi Ara

İşim için bilgisayar tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese selamlar. Gençler öncelikle ben derdimi anlatayım siz de ona göre tavsiyede bulunun. Gençler dememin sebebi yaşımın 36 olması. Biz aynı işi yapan iki kişiyiz ve bilgisyarlarımızı yenilemek istiyoruz. firmalara simülasyonlar hazırlıyoruz. Kullandığımız programları kendimiz yazıyoruz, yazılımlarla aramız iyi ama donanım bilgimiz pek yok. Şu anda kulandığımız bilgisayarlarda tek bir simülasyonu hazırlamamız 10 günümüzü rahatlıkla götürüyor. tabii bu durumda yetiştiremeyeciğimiz işleri reddetmek zorunda kalıyoruz. şu anda çalıştığımız firma büyüdükçe daha çok iş yükü binmeye başladı. bilgisayarları firmanın da desteğiyle alacağımız için herhangi bir sınırımız yoktur. yeter ki (tabii mümkünse) 10 günlük süreyi 2-3 güne indirebilelim.

Şu anda simülasyon, render ve program yazma gibi işlemlerde (bazı zamanlarda opengl ve directxi aynı anda kullanmak zorunda kalıyoruz)
    işlemcinin çalışma yüzdesi 80 in altına inmiyor ve genelde %100de kalıyor. bizim diğer firmalara sunulacak şekilde hazır hale getirilmiş dosyalarımız çok büyük dosyalar oluyor. bu dosyaları arşivleyerek bölmek zorunda kaldığımız zamanlarda işimiz daha da zorlaşıyor. sadece arşivlemeden dolayı bazı zamanlarda iki günümüz gidebiliyor.

Şu anki bilgisayarlarımızın özellikleri şöyle :

Core2 quad q6600
    1 tb black caviar harddisk
    4gb 800 mh ram
    ekran kartı hd4970
    gigabyte ın bu parçalara uyumlu bir anakartı. (zaten hiç anlamadığımız parça da bu)

Malumunuz Antalya sıcak memleket. bu nedenle kasanın soğuk kalması önemli oluyor.

Benim 10 yaşında bir oğlum var. bu nedenle oyunları sorunsuz oynayabilecği bir ekran kartını tek başına fiyatıyla beraber yazabilir misiniz. Bildiğim kadarıyla oyun kartları ve yazılım geliştirme kartları olarak ayrılabiliyor ekran kartları. arkadaşın ekran kartı bütün listeye dahil olarak alınacak. Eğer işim
    için önereceğiniz ekran kartı oyun için iyi olmaz derseniz ayrıca önereceğiniz ekran kartını kendi bütçemden alacağım. oyun oynarken kendisi değiştirir.

tavsiyede bulunacaklara şimdiden çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arfcndn -- 14 Haziran 2012; 12:21:28 >

• lütfen birileri öneride bulunsun. acele etmemiz isteniyor.. en azından şu sisteme güvenebilir miyiz onu söyleyin :

İŞLEMCİ
    AMD Phenom II X6 1090T (3.2 GHz) 9MB 938p 125W BE
    ANAKART
    Asus M4A88TD-M / DDR3 2000
    BELLEK
    2x 4 GB 1333 MHz DDR3
    SABİT DİSK
    WD 1 TB 7200 RPM 32MB SATA2 (Caviar Black)
    EKRAN KARTI
    PNY Quadro FX 3800 1 GB 256Bit GDDR3 16X
    KASA
    Gigabyte Setto 1000 550w Atx Kasa Siyah

sitedeki bilgisayar toplama sihirbazının önerisi bu. güvenebilir miyiz bu sisteme?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arfcndn -- 16 Haziran 2012; 9:46:56 >
  • İ7 3930k
    asus sabertooth
    veya rampage extreme
    16gb gskill ram
    hafx kasa
    su soğutma

oyun için gtx670 1000Tl

tahminim 4000-5000tl civarı olur mobilde olmasam daha ayrıntılı yazardım.

Bide quadro5000 4bin tl ekleyebiliriz.
    toplam 9000tl olur.

ekran kartını ikidebir değiştirmesine gerek yok ikisinide taksın kartlar arası geçiş mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZayX -- 16 Haziran 2012; 10:05:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişisel görüşüm; İş ile oyunun birbirine karıştırılması pek mantıklı değil. Bi de simulasyon olayını açabilir misiniz? Video simulasyon mudur, process midir (iş akışı, imalat vb) nedir ne değildir, nasıl bir şeydir.

Zira bir makina parçasının çalışmasını göstermek de bir simülasyondur, bir gemiyi kontrol eden bilgisayar sisteminin kullandığı programın demostrasyonu da (adı üstünde simule edilmesi) simulasyondur.

Sizin yaptığınız iş nedir, biraz daha açarsanız, sallamadan öneride bulunma şansımız artar.

Bol kazançlar

edit

@ fallen:
    Hocam bu iş workstationa doğru kayar, i7'si, z79'u, 16 ram'i falan hikaye olur gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 16 Haziran 2012; 10:10:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Kişisel görüşüm; İş ile oyunun birbirine karıştırılması pek mantıklı değil. Bi de simulasyon olayını açabilir misiniz? Video simulasyon mudur, process midir (iş akışı, imalat vb) nedir ne değildir, nasıl bir şeydir.

Zira bir makina parçasının çalışmasını göstermek de bir simülasyondur, bir gemiyi kontrol eden bilgisayar sisteminin kullandığı programın demostrasyonu da (adı üstünde simule edilmesi) simulasyondur.

Sizin yaptığınız iş nedir, biraz daha açarsanız, sallamadan öneride bulunma şansımız artar.

Bol kazançlar

edit

@ fallen:
    Hocam bu iş workstationa doğru kayar, i7'si, z79'u, 16 ram'i falan hikaye olur gibi...

Hocam simulasyon derken bu thyye falan yapılanlardan herhalde. Bu yüzden birden fazla işlem için 16gb önerdim. İşlemci gücü çok önemli. Arkadaş siparişleri yetiştiremediğinden bahsetmiş. Kısa render için önerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fallen1

Hocam simulasyon derken bu thyye falan yapılanlardan herhalde. Bu yüzden birden fazla işlem için 16gb önerdim. İşlemci gücü çok önemli. Arkadaş siparişleri yetiştiremediğinden bahsetmiş. Kısa render için önerdim.

Aynı şeyi konuşuyoruz...

16 hikaye derken ben de 64'e ya da 128'e gider bu iş babında şeyetti idim. Özellikle render'da eğer programa kullandırttırabilirseniz ne kadfar ram o kadar köfte...

Valla benim önerim;

cpu xeon ya da opteron
    ram en az 64G
    vga firepro ya da quadro (fp'da v7900, quadroda da 5200'ün altı pro sistemler için önerilmez.)
    sas tayfası ile de depolama işini çözmek olurdu.

Bir de şu simulasyon olayı detaylansa.

Sonuçta sims oyunu da simulasyon (yaşam simulasyonu )

• firepro yada quadro kartlar opengl üzerine kurulular, konu sahibi ise directxle opengl her ikisindende faydalanıldığını yazmış ki bu durum biraz karışık,bir çok yabancı forumda da bu şekilde. Yeni seri gtx670 ve 680 in 3d modelleme yani opengl perfrmansı hakkında bir bilgi yok sadece kagıt üzerine göre yorumlar var. İşin şans kısmıda bir tane de oyun kartı almak istemesi konu sahibinin.

şuanki sistemine bakarak iş süresini x79 bir sistemle yarı yarıya yada biraz daha fazla kısaltılabilir sanırım,xeon iş istasyonu vb. girmeden.

ASROCK X79 Extreme6/GB - 730TL
    INTEL Core i7-3820 SR0LD, 3.60GHz, 10MB L3, DDR3, 32nm - 665TL.
    COOLER MASTER Hyper 212 EVO - 100TL.
    2 X G.SKILL RipjawsZ DDR3-1600Mhz CL9 16GB (4x4GB) - (32GB)- 480TL
    GIGABYTE GV-N680OC-2GD - 1320TL
    Caviar Green 2TB 64MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk - 305TL
    OCZ VTX3-25SAT3-120G Vertex 3 - 365TL.
    CORSAIR CC-9011011-WW 400R Carbide - 255TL.
    CORSAIR CP-9020002 Enthusiast Serisi TX650M 650W 80+ BRONZE - 260TL.

Toplam : 4480TL / İnventus Bilgisayar

Gibi birşey yapılıp , vga nın simülasyon performansından memnun kalınmaz sa , Quadro yada firegl bir kart alınıp bu kart çocuğun oyun kartı olabilir. Gerçi biraz fazla güçlü bir oyun kartı olur ama.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FİYAT TEKLİFİwww.ucuzcity.com

Ürün Fiyatı
    İşlemci BX80619I73930K INTEL LGA2011,Core i7-3930K,3.20GHz,12MB Cache 602,00 USD
    Anakart X79A-GD45 MSI SC-2011,X79,SES,LAN,SATA,DDR3 2133 235,20 USD
    Bellek CMZ16GX3M4X1600C9G CORSAIR 4X4GB DDR3 1600MHZ CL9 147,11 USD
    Sabit Disk ST2000DM001 Seagate Barracuda Green 2TB,7200 RPM, 64 MB Cache SATA3 130,00 USD
    SSD Disk AGT3-25SAT3-120G OCZ Agility 3 Serisi 2.5 120 GB Sata III SSD 525 MB Okuma 500 MB 131,02 USD
    Ekran Kartı VTX-HD7950-3GB VTX VGA 3GB ATI R HD 7950 DDR5 384BIT 472,50 USD
    Kasa AE-STRIKEX-PSU-800 AEROCOOL Strike-X 800W 80Plus Silver 20+4 Pin 14cm Fanlı,4x6+2pin On-Off Düğmeli 128,70 USD

Pc adeti : 1
    Ara toplam : 3.358,65 TL
    KDV toplam : 604,57 TL
    Genel toplam : 3.963,22 TL

gibi bir şeyde bütün işlerini görür zannediyorum.

• detaylı yorumlarınız için çok teşekkür ederim. ben "simülasyon" kısmını fazla detaylı anlatmamışım. size şöyle açıklayım : örneğin herhangi özel bir hastane bir bypass makinesi alacaktır. eğer hassas bir hastane ise makinenin yapısından tutun çalıştırdığı doktorun makineyi çok iyi tanımasına kadar her türlü özeni gösterebiliyor. böyle bir durumda bizim firma makineyi üreten firmadan makineyle ilgili gerekli teknik bilgileri bizim için talep eder. biz de bu özelliklere dayanarak 3d resim (power point sunumları gibi) ya da makinenin bütün çalışma sistemini ve makinenin insan vücudu ile olan etkileşimini falan 3d ve gerçek zamanlı simulasyon (video şeklinde) şeklinde sunum haline getiririz. sonrası bizden (ikimizden) çıkar bizim firma işin devamını yürütür. alanımız herşey olabiliyor. yine bir örnek vereyim : diyelim ki bir inşaat firması yaptığı ya da yapacağı binanın 7 şiddetinde bir depreme dayanıp dayanamayacağını test etmemizi istedi. biz arazinin yapısını (birebir gerçekliği yansıtması için dünyanın yuvarlak şekline göre o metrekaredeki yuvarlaklık miktarını dahi eklemek isteyen firmalar oluyor) birebir simüle edip binada kullanılan malzemelerin miktarları , fay hattının inşaat alanına olan mesafesi vb. faktörleri olduğu gibi programlara girerek video şeklinde simülasyonlar hazırlarız. biz hazırlanan dosyaları boyutuna göre çalıştığımız firmanın kendi serverına upload ederiz eğer çok büyükse işin aciliyetine göre çok geç kalmışsak mecburen uçakla ikimizden biri elden teslim ediyor ya da kargo yoluyla direk simülasyon talebinde bulunan firmaya gönderiyoruz. eğer delikanlı bir adama denk gelirsek taşınabilir diskimizi geri gönderiyorlar bize yok eğer gelmezsek taşınabilirin parası bize yıkılıyor bizim firma da "biz size babalar gibi server kurmuşuz işinizi çabuk bitirin oraya yükleyin. biz mi diyoruz size diskle gönderin" diyor.

bir de bir sorum olacak : şu ssd diskler normal harddisklere göre hızımızda önemli bir artış sağlar mı ? eğer normal disklere göre size 1 gün falan kazandırır diyebilirseniz direk büyük boyutlarda ssd disk alalım. mesela aynı sistemde normal harddiskte 4 günde yapacağınız işi ssd ile 3 günde yaparsınız gibi birşey söylenebilir mi?

• işlemciyi intel corei7 3930k alın. sizin için en önemlisi işlemci.

anakartı stabil bir anakart alın. ucuza kaçmayın gerçi x79 anakartlar pahalı zaten

ekran kartını quadro alın

ssd nin render ve simülasyon hızına etkisi olacağını zannetmiyorum. ama dosya yüklemelerini hızlandırır. ben böyle bir sistem alsam ssd her türlü alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Kişisel görüşüm; İş ile oyunun birbirine karıştırılması pek mantıklı değil. Bi de simulasyon olayını açabilir misiniz? Video simulasyon mudur, process midir (iş akışı, imalat vb) nedir ne değildir, nasıl bir şeydir.

Bol kazançlar

edit

@ fallen:

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. iş ile oyunun birbirine karıştırlmamasından kastınız nedir anlayamadım. ayrı ayrı ekran kartları almamı mı yoksa oğluma ayrı bir bilgisayar dizmemi mi kastettiniz. biz liseye başlayınca kadar kendi odasında bilgisayar olmasına pek sıcak bakmıyoruz da o yüzden bu şekilde düşünmüştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalForce

işlemciyi intel corei7 3930k alın. sizin için en önemlisi işlemci.

anakartı stabil bir anakart alın. ucuza kaçmayın gerçi x79 anakartlar pahalı zaten

ssd nin render ve simülasyon hızına etkisi olacağını zannetmiyorum. ama dosya yüklemelerini hızlandırır. ben böyle bir sistem alsam ssd her türlü alırım

x79 dediğiniz tam olarak şu anakart mı oluyor? Anakart X79A-GD45 MSI SC-2011,X79,SES,LAN,SATA,DDR3

quadro da bu mu oluyor? PNY Quadro FX 3800 1 GB 256Bit GDDR3 16X
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcndn

quote:

Orijinalden alıntı: RoyalForce

işlemciyi intel corei7 3930k alın. sizin için en önemlisi işlemci.

x79 dediğiniz tam olarak şu anakart mı oluyor? Anakart X79A-GD45 MSI SC-2011,X79,SES,LAN,SATA,DDR3

quadro da bu mu oluyor? PNY Quadro FX 3800 1 GB 256Bit GDDR3 16X

asus x79 pro veya x79 deluxe anakartlarından birini alabilirsiniz. msi gd45 ler de soğutma iyi değil.

asus saberttot x79 var onda anakart çipsetinde fan var onuda tercih edebilirsiniz.

pny quadro 2000 alın. fx 3800 ler eski seridir. render sürelerini kısaltır quadrolar .

• SSD ile HDD arasında baya performans farkı var. Mesela 4 günde kopyaladığınız dosyayı 0.5-1 günde kopyalarsınız. SSDnin türüne göre 1 saate kadar indirebilirsiniz 4 günlük süreyi fakat verilecek parayı haketmiyor bence. Para kazanmak için bile olsa çok pahalı ve sürekli kullanımda ömrü kısa. Dediğiniz simülasyonlar için bence quadro şart. Arkadaşın önerdiği 7950li sistemi 7950yi bir quadroyla değiştirerek alabilirsiniz.

Edit: Ordaki ssdyi almayın 120gbyi kullanmazsınız yetmez zaten birde anakartı daha iyi birşeyler bakın. GD65, ASUS SABERTOOTH vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZayX -- 17 Haziran 2012; 20:42:25 >
  • quote:

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. iş ile oyunun birbirine karıştırlmamasından kastınız nedir anlayamadım. ayrı ayrı ekran kartları almamı mı yoksa oğluma ayrı bir bilgisayar dizmemi mi kastettiniz. biz liseye başlayınca kadar kendi odasında bilgisayar olmasına pek sıcak bakmıyoruz da o yüzden bu şekilde düşünmüştüm.

Aynı makinada iş ve oyun pek tasvip ettiğim bi şey değil ama kişisel görüşünüz çerçevesinde çok da yorumlama şansım yok.
  • quote:

herkese selamlar. Gençler öncelikle ben derdimi anlatayım siz de ona göre tavsiyede bulunun. Gençler dememin sebebi yaşımın 36 olması. Biz aynı işi yapan iki kişiyiz ve bilgisyarlarımızı yenilemek istiyoruz. firmalara simülasyonlar hazırlıyoruz. Kullandığımız programları kendimiz yazıyoruz, yazılımlarla aramız iyi ama donanım bilgimiz pek yok. Şu anda kulandığımız bilgisayarlarda tek bir simülasyonu hazırlamamız 10 günümüzü rahatlıkla götürüyor. tabii bu durumda yetiştiremeyeciğimiz işleri reddetmek zorunda kalıyoruz. şu anda çalıştığımız firma büyüdükçe daha çok iş yükü binmeye başladı. bilgisayarları firmanın da desteğiyle alacağımız için herhangi bir sınırımız yoktur. yeter ki (tabii mümkünse) 10 günlük süreyi 2-3 güne indirebilelim.

Şu anda simülasyon, render ve program yazma gibi işlemlerde (bazı zamanlarda opengl ve directxi aynı anda kullanmak zorunda kalıyoruz)
    işlemcinin çalışma yüzdesi 80 in altına inmiyor ve genelde %100de kalıyor. bizim diğer firmalara sunulacak şekilde hazır hale getirilmiş dosyalarımız çok büyük dosyalar oluyor. bu dosyaları arşivleyerek bölmek zorunda kaldığımız zamanlarda işimiz daha da zorlaşıyor. sadece arşivlemeden dolayı bazı zamanlarda iki günümüz gidebiliyor.

Core2 quad q6600
    4gb 800 mh ram
    ekran kartı hd4970
    gigabyte ın bu parçalara uyumlu bir anakartı. (zaten hiç anlamadığımız parça da bu)

Malumunuz Antalya sıcak memleket. bu nedenle kasanın soğuk kalması önemli oluyor.

Benim 10 yaşında bir oğlum var. bu nedenle oyunları sorunsuz oynayabilecği bir ekran kartını tek başına fiyatıyla beraber yazabilir misiniz. Bildiğim kadarıyla oyun kartları ve yazılım geliştirme kartları olarak ayrılabiliyor ekran kartları. arkadaşın ekran kartı bütün listeye dahil olarak alınacak. Eğer işim
    için önereceğiniz ekran kartı oyun için iyi olmaz derseniz ayrıca önereceğiniz ekran kartını kendi bütçemden alacağım. oyun oynarken kendisi değiştirir.

TeknoBiyotik PC Konfigüratör Bu Sayfayı Yazdır

Kasa: Dark Raptor Mavi Led Fanlı USB 3.0 ve eSATA Destekli High Power B12S 750W 80+ Plus Bronz Güç Kaynaklı Oyuncu Kasası - 189,00$ - 347,76 TL (KDV Bizden!)
    Güç Kaynağı:
    İşlemci: AMD FX-8150 Bulldozer AM3+ 16MB 3.6GHz Sekiz Çekirdekli İşlemci - 259,16$ - 476,85 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci Soğutucu: Thermalright Silver Arrow SB-E Intel ve AMD İşlemci Soğutucusu (LGA1155 / 2011 ve FM1 Soket Uyumlu) - 99,75$ - 183,54 TL (KDV Bizden!)
    Anakart: Asus M5A97 EVO AMD 970 AM3+ DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart - 145,45$ - 267,63 TL (KDV Bizden!)
    Bellek: Team Xtreem Vulcan 8GB (2x4GB) DDR3 2133Mhz Low Voltage CL11 Dual Kit PC Belleği - 89,25$ - 164,22 TL (KDV Bizden!)
    Ekran Kartı: Sapphire ATI HD7870 GHz Edition 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (11199-00-40G) - 445,00$ - 818,80 TL (KDV Bizden!)
    HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003) - 119,70$ - 220,25 TL (KDV Bizden!)
    SSD: Team Xtreem S3 120GB 550-500MB/sn SandForce Kontrolcülü 2.5" Sata3 SSD (Senkron Nand) - 159,00$ - 292,56 TL (KDV Bizden!)
    Optik Sürücü: SAMSUNG SH-S222BB Sata Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz) - 25,56$ - 47,03 TL (KDV Bizden!)

USD TOPLAM: 1531.87$ (KDV Bizden!)
    TL TOPLAM: 2818.64 TL

abi be şu konuda bilgi vereyim işnis sizden çok çekirdek ve yüksek ekran kartı ve yüksek frekanslar ister tavsiyem amd oldu saf 8 çekirdek yüksek hıoz verir ekrankartı yeni nesil veee gelecek nesil oyun oynama kabiliyetlii anakrt asusu veri yolları yüksek ve geniş ram sonb frekansa göre sectim anakartın gayet ik oldu bakıp bir fikir edine bilirsiniz intelde kullnmak istersenin ona göre de bir sistem olabilr

• quote:

Orijinalden alıntı: İNTEL & AMD

quote:

herkese selamlar. Gençler öncelikle ben derdimi anlatayım siz de ona göre tavsiyede bulunun. Gençler dememin sebebi yaşımın 36 olması. Biz aynı işi yapan iki kişiyiz ve bilgisyarlarımızı yenilemek istiyoruz. firmalara simülasyonlar hazırlıyoruz. Kullandığımız programları kendimiz yazıyoruz, yazılımlarla aramız iyi ama donanım bilgimiz pek yok. Şu anda kulandığımız bilgisayarlarda tek bir simülasyonu hazırlamamız 10 günümüzü rahatlıkla götürüyor. tabii bu durumda yetiştiremeyeciğimiz işleri reddetmek zorunda kalıyoruz. şu anda çalıştığımız firma büyüdükçe daha çok iş yükü binmeye başladı. bilgisayarları firmanın da desteğiyle alacağımız için herhangi bir sınırımız yoktur. yeter ki (tabii mümkünse) 10 günlük süreyi 2-3 güne indirebilelim.

Core2 quad q6600
    4gb 800 mh ram
    ekran kartı hd4970

Kasa: Dark Raptor Mavi Led Fanlı USB 3.0 ve eSATA Destekli High Power B12S 750W 80+ Plus Bronz Güç Kaynaklı Oyuncu Kasası - 189,00$ - 347,76 TL (KDV Bizden!)
    Güç Kaynağı:
    İşlemci: AMD FX-8150 Bulldozer AM3+ 16MB 3.6GHz Sekiz Çekirdekli İşlemci - 259,16$ - 476,85 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci Soğutucu: Thermalright Silver Arrow SB-E Intel ve AMD İşlemci Soğutucusu (LGA1155 / 2011 ve FM1 Soket Uyumlu) - 99,75$ - 183,54 TL (KDV Bizden!)
    Anakart: Asus M5A97 EVO AMD 970 AM3+ DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart - 145,45$ - 267,63 TL (KDV Bizden!)
    Bellek: Team Xtreem Vulcan 8GB (2x4GB) DDR3 2133Mhz Low Voltage CL11 Dual Kit PC Belleği - 89,25$ - 164,22 TL (KDV Bizden!)
    Ekran Kartı: Sapphire ATI HD7870 GHz Edition 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (11199-00-40G) - 445,00$ - 818,80 TL (KDV Bizden!)
    HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003) - 119,70$ - 220,25 TL (KDV Bizden!)
    SSD: Team Xtreem S3 120GB 550-500MB/sn SandForce Kontrolcülü 2.5" Sata3 SSD (Senkron Nand) - 159,00$ - 292,56 TL (KDV Bizden!)
    Optik Sürücü: SAMSUNG SH-S222BB Sata Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz) - 25,56$ - 47,03 TL (KDV Bizden!)

abi be şu konuda bilgi vereyim işnis sizden çok çekirdek ve yüksek ekran kartı ve yüksek frekanslar ister tavsiyem amd oldu saf 8 çekirdek yüksek hıoz verir ekrankartı yeni nesil veee gelecek nesil oyun oynama kabiliyetlii anakrt asusu veri yolları yüksek ve geniş ram sonb frekansa göre sectim anakartın gayet ik oldu bakıp bir fikir edine bilirsiniz intelde kullnmak istersenin ona göre de bir sistem olabilr

Arkadaşım sen oyun pcsi gibi birşey önermişsin 8gb ram 7870 ekran kartı ne işe yarar. fx belki iş görür ama opteron xeon veya lga 2011 (3820,3930k) varken neden fx alsınki adam paradan kaçmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fallen1

quote:

Orijinalden alıntı: İNTEL & AMD

quote:

Core2 quad q6600
    4gb 800 mh ram
    ekran kartı hd4970

Güç Kaynağı:

Arkadaşım sen oyun pcsi gibi birşey önermişsin 8gb ram 7870 ekran kartı ne işe yarar. fx belki iş görür ama opteron xeon veya lga 2011 (3820,3930k) varken neden fx alsınki adam paradan kaçmıyor.

kişisel görüş bu sadece oyun oldunu viiliyorum server veya sunucu için olan sistemler çok diye düüşünüyorum

• Tavsiyede bulunup yardimci olan herkese cok tesekkur ederim. Sizlerin onerilerinizden en son haliyle sistemi su halde almayi dusunuyoruz :

Anakart asus sabertooth x79
    islemci intel core i7 3930k
    Ekran karti pny quadro 4000
    Bellek 32 gb 1600 mhz cl9 ocz
    Ssd 120 gb olan modeli
    Harddisk 2tb seagate baracuda green 7200 rpm 64 mb cache

Bu sistem iyi midir? sistem iyi derseniz bu parcalara bir power ve bir de havalandirmasi iyi olan kasa ekleyebilir misiniz?

• quote:

Tavsiyede bulunup yardimci olan herkese cok tesekkur ederim. Sizlerin onerilerinizden en son haliyle sistemi su halde almayi dusunuyoruz :

Anakart asus sabertooth x79
    islemci intel core i7 3930k
    Ekran karti pny quadro 4000
    Bellek 32 gb 1600 mhz cl9 ocz
    Ssd 120 gb olan modeli
    Harddisk 2tb seagate baracuda green 7200 rpm 64 mb cache

Bu sistem iyi midir? sistem iyi derseniz bu parcalara bir power ve bir de havalandirmasi iyi olan kasa ekleyebilir misiniz?

merhaba hocam eğer parada sıkıntınız yoksa quadro 5000 alın hatta alabiliyorsanız quadro 6000 ama 11.000 tl civarında :)şu yüzden söylüyorum quadro kartınız ne kadar iyiyse render süreniz o kadar kısalacak demektir. eğer ki max gibi cad gibi programlar kullanıyorsanız farkı görürsünüz.
    anakartı sabertooth almanızı tavsiye etmem. onun yerine asus rampage 4 extreme alın. hem ramlerinizi 2400 mhz de kullanırsınız overclocklayarak hemde digi ++ sayesinde işlemcinizi 5.00 ghz seviyesinde rahat kullanabilirsiniz. bunlar sizin işiniz için zaman getirisi demek bende benzer işlerle uğraşmaktayım. overclock potansiyeli yüksek bir anakart arasında 200-250 tl gibi bir fark var sanırım.
    işlemciyi de alabilirseniz bir üst model alabilirsiniz. corsair h 100 işlemci soğutucusu tavsiye ederim işlemci için çünkü stok fanı bile yok kutu içeriğinde.
    ramleri isterseniz corsair veya kingston alın daha iyidir.
    kasa seçiminizde önemli ve güç kaynağıda i7 3930 k nın 5.00 ghz de 350-400w güç tüketimine sahip olduğunu unutmayın sisteminiz için bana göre min 800-850 w güç kaynağı kullanın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.