Şimdi Ara

IŞIK ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK HAKKINDA BİLGİLER(SINAVI- SİSTEMİ- EĞİTİMİ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle Bilgisayar Mühendisliği(Tam Burslu) öğrencisiyim.

    Kazanan arkadaşları tebrik ederim.

    --->> Yeni dönem başlamadan önce Yeterlilik sınavı oluyorsunuz ( 2 aşamadan oluşuyor).
    1.aşama ( Test ve Reading den oluşuyor).
    2.aşama ( Essay,Listening ve Reading den oluşuyor).

    --Eğer bu sınavda başarız olur iseniz, sınavdan aldığınız puana göre sınıflara yerleştirilirsiniz. Track 1 , Track 2 ve Track 3.


    -Işık Üniversitesi hazılık sınıfını geçmek için minimum 70 almanız gerekiyor. Akademik ortalamanın yarısı ve Exit Exam yarısı alınarak puanınız hesaplanır. Exit Exam yıl içinde 4 kere yapılır(Ocak,Mayıs,Ağustos ve Eylül) Ocak sınavı Early Exit olarak geçer ve bu sınava sadece Track 3 öğrencileri girebilir. Mayıs sınavına ise devamsızlık sorunu olmayan ve en az akademik notu 50 olanlar girebilir. Akademik ortalamanız 100 bile olsa Mayıs ayındaki Exit Exam den en az 65 puan alamazsanız yaz okuluna kalırsınız. Devamısızlık hakkı toplam ders saatinin %10 dur. yani 80-90 saat arası. Ağustos sınavı yaz okulu sınavıdır.(Summer Exit Exam ). Eğer yaz okuluna kalırsanız , bursunuzuna göre ücret ödersiniz. Örneğin Tam Burslu iseniz ücret ödemezsiniz. Yaz okulu yaklaşık 1 ay sürüyor ve zorunlu değildir. Yaz okulunda akademik ortalama şartı aranmıyor ve sınavı geçmek için en az 70 almak zorundasınız. Eğer yaz okulunda da başarısız olursanız , Eylül deki sınava girebilirsiniz.

    ----------EXİT EXAM NASIL OLUYOR ? ----------

    1-Reading
    2-Essay
    3-Listening
    4-Response

    Sınav Sabah ve Öğlen olmak üzere 2 ayrı oturumda yaklaşık 4-5 saat sürüyor.

    Sınav başlamadan önce size intro gösterilir. Yani sınavı tanıtırlar(hangi konu hakkında olacak, nelerden bahsedecek vs..) sizin tahmin etmenizi isterler. Süre : 5dk.

    1-)Reading

    Yaklaşık 8-12 paragraf dan oluşan okuma metni ve 20 sorudan oluşuyor. Sorular test , boşluk doldurma, eşleştirme ve neden-sonuç ilişkisi olabiliyor.

    süre : 50 dk



    2-)Essay

    Belirlenen konu üzerinden soru sorulur ve bu sorunun dışına çıkmadan kompozisyon yazmanız istenir.

    süre 50dk.

    3-)Listening

    2 Parçadan oluşturur. Sıvan taking note tekniğindedir. 10-15 dk parça dinletilir ve bu parçayı dinlerken not almanızı isterler. Parça bittikten sonra ise 10 soruluk testi çözmeniz istenir.

    1. part => 10-15 dk dinleme ve 10 soruluk test.
    2.part => 10-15dk dinleme ve 10 soruluk test.

    Sorular boşluk doldurmada olabiliyor.

    Herk iki testide çözmek için 13dk süreniz var.

    4-)Response

    Response çoğu hazırlıkta yoktur. Response bir cevap komposizyonur. Size bir metin verilir(yaklaşık 4-5 paragraf) ve her paragrafın ayrı ayrı ana fikrini kendi öz cümlelerinizle yazmanız istenir. Daha sonra ise Metin ile ilgili soruya katılıp, katılmadığınız sorulur. Nedeni ile birlikte açıklamanız gerekiyor.Kısaca Paraphrasing yapmanız isteniyor.

    Süre: 50dk

    -------SINAV YÜZDELERİ ------

    Essay(%25)
    Response(%15)
    Reading(%25)
    Listening(%35)


    ---------------EĞİTİMİ-----------


    Ben Track 2 olarak başladım.Her ders için (Speaking & Listening) , (Writing & Reading) , (Grammar) 3 öğretmeniniz oluyor. 1. dönemde (Speaking & Listening) hariç diğer iki dersime giren öğretmenlerim çok iyilerdi. Özellikle (Writing & Reading) dersime giren öğretmenim çok iyiydi. Hepsi Türk idi. Derslerde kesinlikte Türkçe konuşulmuyor, Ingilizce konuşmak zorundasınız, hatta bazı hocalar ders dışında bile Ingilizce konuşuyor. Türkçe konuşmanızı istemiyorlar ve sınıfınızda yabancı öğrenciler oluyor. Genellikle Araplar .

    2 dönem ise , benim için şanslı mı demeliyim bilmiyorum ama belki de hazırlığın en iyi hocaların benim sınıfıma denk gelmişti. 3 hocamın 2'si yabancı 1'i Türk olmuştu. (Speaking & Listening) hocam Avustralya, (Writing & Reading) Kanada ,( Grammar) dersine giren hocam ise Türk idi. Bu hocalarımdan çok iyi eğitim aldım. Haftada 26 saat dersim vardı.

    ------------ULAŞIM---------

    Çekmeköy'e kadar ücretsiz ring servisi var. Bununla gidip geliyordum. Binemediğim zamanlarda ise 139, 139A ve 139T otobüslerini kullanıyorum.







  • ışık üniversitesi iyi cesaret. çünkü ulaşımı ciddi sıkıntı olan bi üniversite. ulaşımı nasıl sağladığınızı yazmışsın. zor oluyor mu ulaşım? otobüs -ring bekleme süresi ve aylık ulaşım maliyetin nedir?? çünkü benim bildiğim ışık üniversitesi servisleri ücretliydi

    bir de akademik kadro nasıl? bilişim teknolojileri, yönetim bilişim sistemleri veya enformasyon bölümünde. web sitesine baktım akademik kadro pek iyi değil gibi yıllar önce akademik kadroları iyi olan bi üniversiteydi. şimdi durum nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 7 Ağustos 2019; 17:33:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hünkar1453

    ışık üniversitesi iyi cesaret. çünkü ulaşımı ciddi sıkıntı olan bi üniversite. ulaşımı nasıl sağladığınızı yazmışsın. zor oluyor mu ulaşım? otobüs -ring bekleme süresi ve aylık ulaşım maliyetin nedir?? çünkü benim bildiğim ışık üniversitesi servisleri ücretliydi

    bir de akademik kadro nasıl? bilişim teknolojileri, yönetim bilişim sistemleri veya enformasyon bölümünde. web sitesine baktım akademik kadro pek iyi değil gibi yıllar önce akademik kadroları iyi olan bi üniversiteydi. şimdi durum nasıl?
    Ulaşımı , 2018-19 eğitim yılındı yeni açılan Çekmeköy Metrogarden AVM 'ye kadar ücretsiz ring servisi ile sağladım. Servise binemediğim zamanlarda ise iett otobüslerini kullandım. Kadıköy ve Maslak shuttle ücretleri 14tl diye biliyorum. Web sitesinden daha doğru bilgiyi edinebilirsiniz. Ücretsiz ring servisi sabah ve akşam saatlerinde çok yoğun olduğu için öğrencilerin isteği üzerine ek 27 kişilik servis daha eklemişlerdi, yani 46 + 27 olmuştu. Bu yüzden ulaşım maliyetim az oluyordu. Bu arada ücretsiz ring servisi bu sene de devam edecekmiş. Otobüs ve ring servisleri ders saatine göre ayarlanmıştı sanki. Bunu hazırlık ders saatleri için konuşuyorum. Dersten çıktıktan 15-30 dk sonra otobüs geliyordu. Ring saatleri ise , dersim 12.50 de bitiyor ring 13.10 da, 15.50 de bittiği zaman ise 16.30 da idi. Sabah ise 7.30 da servise biniyor 8'de okulda oluyordum. Dersim 9da başlıyordu. Servise binebilmek için en az 30dk önce sırada olmak gerekiyor ,buda kötü durumdu benim için.

    Akademik kadro ise, Sadece kendi bölümüm için araştırmıştım ve açıkçası olumlu buldum. Hocalar ve öğrencilerle konuştuğumda da olumlu yorumlar aldım. Ayrıca EEM bölümü hocaları da iyi olduğu söyleniyor. Henüz bölümüm derslerine başlamadım. Bu sene başlayacağım.




  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. çekmeköyde oturduğun için ulaşım konusu seni etkilememiş. ama tuzla pendik kartal maltepe taraflarında oturan birinin o üniversiteye ulaşması çok zor. üniversite servisleri tek gidiş 15 tl. aylık 5 gün için 600 tl. ulaşım ücreti tutuyor.
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Evet doğrudur. Servis ücretleri pahalı. Maltepe de oturan arkadaşım , iett ile çekmeköye oradan da 139t ye biniyordu. Servis tek seçenek değil aslında ama tercih meselesi tabiki. Herşeye rağmen ulaşımı zor olan bir üniversite.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.