Şimdi Ara

Eşit ağırlık mezunu diyetisyenlik bölümünde yapabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2020 yılında eşit ağırlık alanından mezun oldum. Bu yıl tekrardan sınava eşit ağırlıktan hazırlanıyorum fakat kendi alanımda ısrarla istediğim bir bölüm/meslek yok. İş bulabileceğim bir bölüm okumak istiyorum. Bu yıl diyetisyenlik bölümünü düşünmeye başladım. Alan (AYT) sınavında sayısalla tek ortak dersim matematik. Bu yıl matematiği bir şekilde hallediyorum. Yök atlas verilerine göre şu an sadece TYT denemeleri sonucum ve Mat2 netlerimle 400-500k arası vakıf üniversitelerinde beslenme ve diyetetik bölümüne ücretli veya %25-%50 burslu olarak gidebilirim. Maddi açıdan pek bir sıkıntım yok. Bu bölümü okumak istersem ailem her türlü bana destek çıkacak yani. Fakat bu bölüme yerleştikten sonra bu bölümü okurken ciddi bir sıkıntı yaşar mıyım bunu merak ediyorum. Fen derslerimde iyi bir temelim yok çünkü. Bölüm derslerinde sözel dersler de yer alıyor fakat kimya ve biyoloji dersleri ağırlıkta elbette ki. Fizyoloji, anatomi, mikrobiyoloji gibi dersleri barındırıyor ve dediğim gibi benim fende bir temelim yok.

    Demek istediğim; bölümü iyi kötü bir üniversitede okuyabilme imkanım var fakat fende temeli olmayan eşit ağırlık mezunu bir öğrenci bu bölümde bir başarı yakalayabilir mi? Bölümü bitirmekte büyük sıkıntı yaşar mıyım? Kimya ve biyolojiye temelden çalışmam mı gerekir? Bölümü okuyan veya benim durumumda olup da özel üniversitede bu bölüme yerleşmiş olanlar yardımcı olabilir mi?








  • Sana göre değişir ancak unutma ki hangi özel üniversite olursa olsun özellerin hepsi ticarethane mantığıyla çalışır. Çok rahat bir öğrencilik hayatın olmaz. Ayriyetten diyetisyenliğe gelicek olursak okudun diyelim. İleride yapacağın iş belli: diyetisyenlik. Devlet için kpss şartı var ve bildiğim kadarıyla da az alım oluyor. Devlet olmazsa kendi yerini açarsın diye ( ekonomik durum iyi demişsin) düşünüyorum. Hadi yerini açtın diyelim müşteri potansiyelin ne olacak? Bence adamakıllı çalış ( bölüm farketmez) ama gidip de 400-500k’dan vakıf yazma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.