Şimdi Ara

Işık şiddeti artarsa akım artar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MEB kitabı artar diyor, hocamız artmaz diyor, test kitapları artmaz diyor, mantığım artar diyor. Açıklayabilecek var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hocam artar diye alan test kitaplari var umut oncul de artar demisti isik siddeti demek 1 fener tutmak yerine 2 fener tutmaktir ve boyle de olunca mantiken karsiya gecen elektron sayisi artar cunku sokulen elektron sayisi artar karsiya gecen elektron sayisi artinca akim artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nukleikasit kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam; bilgi sarmal çözüyorum, artmaz almış. Dün fiziklebaris’tan çalıştım artmaz almış. Ama son sözü MEB baba söylüyor. :D Biz de sınavda öyle yapacağız artık, ne yapalım.

• interneto07 kullanıcısına yanıt
    umut oncul genelde yaniltmaz hocam oradan calisin derim

dün keşfettim fiziklebaris’i, anlatımı güzel beğendim ama böyle bi karışıklık var demek ki hocam. okul hocamız da yanlış öğretmiş.

• Eğer kaynaktan gelen fotonlar bağlanma enerjisinden fazla ise ışık şiddetini yani foton sayısını artırmak daha çok elektron koparacaktır fakat kaynaktan gelen fotonların şu anda elektronları koparmaya gücü yetmiyorsa foton sayısını ne kadar artırırsak artıralım "sadece bir fotonun kendisinde" bağlanma enerjisi kadar enerji olmadığı sürece hiç bir elektron kopmaz ve akım oluşmaz
    Sorularda ikinci durumu değerlendiriyor olabilir mi

• Hocam çok kritik ve güzel bir yere değindin. Metal yüzeyi büyütülürse neden akım artıyor? Çelişmiyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yine aynı yorumu yapabiliriz. Kaynaktan gelen fotonların enerjisi elektron koparmaya yetiyorsa metal levhayı büyüttüğümüzde kaynaktan çıkıp levhanın kenarlarından geçip giden fotonların bir kısmı daha metal levhaya çarparak elektron koparmış olacak. Ama aynı şekilde yine fotonların enerjisi yeterli değilse ve şu an akım yoksa, metal levhayı büyütmek hiç bir işe yaramaz. Mantık olarak böyle düşünüyorum ben konudan anladığım bu hocam
    Not:Bazı yerlerde fotonların gücü yazmışım oralarda enerjiyi kastediyorum yanlışlık yapmayalım bilmeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 3 Mayıs 2019; 16:22:59 >
  • dun nihat bilginin denemesinde gordum, artar almisti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam, soruları bi de bu mantıkla çözeyim. Kafama yattı.

• Hocam anlattığın şekilde düşününce yine çelişki oluyor.

olmuyor hocam cunku elektron enerjisi foton sayisiyla alakasiz

Haklısın hocam yanlış okumuşum. Ancak bu soruda tam eşik enerjisine sahip fotonlar yolladığımızı düşünelim. O zaman gerilim artarsa anot elektronları daha çok çekeceğinden anota elektron ulaşabilir böylelikle de akım oluşabilir diyemez miyiz?

ben de 2 3 derdim hatta limit tgde bununla ilgili bu soru vardi bakabilirsiniz hocam cevabi da bizim dusundugukuz gibiydi

Ben de 2 ve 3 yapardım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.