Şimdi Ara

Işığı kapatıp açınca monitör kapanıyor vb.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Işığı kapatıp açınca monitör kapanıp açılıyor bazen de mouse veya klavye kitleniyor. Sıkıntı ne olabilir sizce ? Elektrikçi çağırsam düzeltmesi kaça patlar veya çok uğraştırır mı ?

• valla ilginç buluyorum şuann
  • hangi ışığı kapatıp açınca eğer odanın aydınlatması ise,,, aydınlatma türü nedir, ne kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

hangi ışığı kapatıp açınca eğer odanın aydınlatması ise,,, aydınlatma türü nedir, ne kullanıyorsunuz ?

Odanın aydınlatması hocam. Ampul var Philips marka.
  • Ampulu çıkartıp açıp kapatırmsın.
  • içindeki transformator belki geriye dönük yüksek voltaj dönüşümüne sebep veriyordu ve buda evdeki elektronik cihazlarda bu etkiyi oluşturabilir. Başka bir ampul ile dener misiniz.
  • Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim ve sonucu yazacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sistemi başka bi yerde deneyin. belki buatta gevşeklik olma ihtimali düşük olsada var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neroXIII

Işığı kapatıp açınca monitör kapanıp açılıyor bazen de mouse veya klavye kitleniyor. Sıkıntı ne olabilir sizce ? Elektrikçi çağırsam düzeltmesi kaça patlar veya çok uğraştırır mı ?

bence hoca çağır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 8 Nisan 2017; 3:24:59 >
  • Kaçak akım olabilir, toprak hattına faz karışıyor olabilir. Bu evin içinde yaşayan insanlar için tehlike oluşturur elektrikci çagırmakta fayda var. Düzensiz elektrik anakartına zarar verir.
  • Ampulu çıkarıp denedim ve sonuç aynı beyler.

@latif.07

Bence de hocam elektrikçi çağırayım artık bilgisayarı elime almadan.
  • Sorunu nasıl çözdünüz veya çözebildiniz mi ?
  • Bu işin içindeyim hiçç böyle ümitsiz vaka ile karşılaşmadım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurr34

Sorunu nasıl çözdünüz veya çözebildiniz mi ?

Elektrikçi bir tanıdığım var durumu şöyle açıkladı başka bir odada lambayı açtığım anda bilgisayara giden elektrikte dalgalanma filan oluyor dedi daha düzgün bir dille açıkladı ama şuan ben hatırlamıyorum yaptığı açıklamayı Çözüm ise bilgisayarın olduğu odaya ayrı bir sigorta koymak. Aynı şofben gibi. Dedim abi gel yap o zaman parası neyse vereyim. Halen bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CpT MacTavisH

Bu işin içindeyim hiçç böyle ümitsiz vaka ile karşılaşmadım :D

Ya hocam hiç sormayın deli oldum. CS:GO oynuyorum. Tak bir anda mouse gidiyor küfür yiyorum sonra takımdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: neroXIII

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurr34

Sorunu nasıl çözdünüz veya çözebildiniz mi ?

Elektrikçi bir tanıdığım var durumu şöyle açıkladı başka bir odada lambayı açtığım anda bilgisayara giden elektrikte dalgalanma filan oluyor dedi daha düzgün bir dille açıkladı ama şuan ben hatırlamıyorum yaptığı açıklamayı Çözüm ise bilgisayarın olduğu odaya ayrı bir sigorta koymak. Aynı şofben gibi. Dedim abi gel yap o zaman parası neyse vereyim. Halen bekliyorum

Son derece mantıklı bir çözüm :)) lakin benim eski monitörüm de bu sorun yoktu, gerçi monitör de eski bir monitördü ama yeni monitöre geçince bu sorun başladı. Cevap için teşekkürler bende en kısa sürede hallettireyim şu sigorta işini.

• İlginç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neroXIII kullanıcısına yanıt
    lambanın bunu yapacağını sanmam,, lamba düğmesinin yukarısında buat vardır, buattan faz anahtara gelir, anahtardan faz buata gider, ordanda nötür hattı ile lambaya,, düğmeye basınca ya lamba yanar veya yanmaz veya kısa devre varsa sigorta atar veya temassızlık varsa, cızz cuzz eder,,,,, diğer durumu aklım almadı halaa,
    Lamba parazit vs yapıyormuş dalgalanma yapıyormuş , sanki bana hidrofor veya asansör devreye giriyor,,,

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

lambanın bunu yapacağını sanmam,, lamba düğmesinin yukarısında buat vardır, buattan faz anahtara gelir, anahtardan faz buata gider, ordanda nötür hattı ile lambaya,, düğmeye basınca ya lamba yanar veya yanmaz veya kısa devre varsa sigorta atar veya temassızlık varsa, cızz cuzz eder,,,,, diğer durumu aklım almadı halaa,
    Lamba parazit vs yapıyormuş dalgalanma yapıyormuş , sanki bana hidrofor veya asansör devreye giriyor,,,

Valla ben de pek anlamam hocam bu işlerden. Sorunum çözülsün de gerisi önemli değil.

• Monitör hangi kablo ile görüntü alıyor? HDMI mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.