Şimdi Ara

Işığı %100 yansıtan aynalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İsin silahi yapmaya karar verdim.Bunun icin bana isigi %100 yansitabilen aynalar lazim.Arastirdim fakat en kalitelisi %99.8 o aradaki 0.2 lik deger cok fazla.Sizin bildiginiz bir ayna cesidi varsa paylasirsaniz dunyayi birlikte ele gecirebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %100 yansıtan aynanın olması imkansızdır. fotonların yapısını araştır her koşulda az da olsa soğrulur.
  • peki ayna %100 yansıtabilseydi ne değişirdi ? daha mı farklı görürdük ?
  • Diyelim ole bir silah yaptın o silahı tozlardan nasıl korucan bide burdan duşun.

Tam silahı ateşlerken ısının cıktıgı saydam maddede bir toz parçacıgı olursa saydam maddeye zarar verir.
    Anında gaza dönüşerek patlaya bilirde. yani onun icin atmosferde bu tur silahlar işe yaramaz.
  • Bütün fotonları yansıtıcak bir yüzey şuan için imkansız bildiğim kadarıyla. Wikipedia'dan baktığımda %99.999'a kadar olan yapılmış olduğu söyleniyor. Ben yine de olur ya yapmak istersen, şunları göz önünde bulundurman gerektiğini söyleyebilirim: Ayna yüzeyinin 'beyaz' olması gerekir. Bunun için ise Titanyum dioksit ve çinko oksit kullanmayı deneyebilirsin.

Eğer neden bütün fotonların yansımadığını öğrenmek istersen, Feynman'ın QED kitabı var. Okumanı şiddetle tavsiye ederim. Ben yazın okuduğumdan şimdi unuttum fakat, @speedy_ belki hatırlıyordur hala ve yardımcı olabilir.
  • evet feynmanın kuantum elektro dinamiği kitabını mutlaka okumalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SYSMX

Diyelim ole bir silah yaptın o silahı tozlardan nasıl korucan bide burdan duşun.

Tam silahı ateşlerken ısının cıktıgı saydam maddede bir toz parçacıgı olursa saydam maddeye zarar verir.
    Anında gaza dönüşerek patlaya bilirde. yani onun icin atmosferde bu tur silahlar işe yaramaz.

İsin silahini bi yapalimda toz isi kolay

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bekle geliyorum.

6136 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapacağım.

Gerçi ışın silahı ateşli silah sayılır mı düşünmek lazım.
  • Bu tip silahlara karşıyım :) silah dediğin mg42 kar98 k dır :)

• temiz ortam yaratmak için hepa filitrelere sahip class 100 yaratmalısın
  • 10 tlye ışın silahını alayım kargo benden
  • %100 yansıtabilmesi imkansız. Zaten yansıtabilecek madde olsa silahtan çok daha öte şeyler yapılır.

• benim odamdaki ayna %100 yansıtıyor istersen vereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

%100 yansıtabilmesi imkansız. Zaten yansıtabilecek madde olsa silahtan çok daha öte şeyler yapılır.

Dunyayi ele gecirecegim diyorum bundan ote ne var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eneoxdream

10 tlye ışın silahını alayım kargo benden

Bir oyuncak lazer 1 lira ... İsigi %100 yansitan ayna 3-4 milyon dolar (x4) isigi durduran alet edevat 4 milyon dolar..
    Hocam sana sadece oyuncak lazeri gondersem ? Yoksa karsilamiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.