Şimdi Ara

IŞİD Sözleşmeli Cihatçı Alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul, Ankara ve Konya’da broşürle cihatçı toplayan IŞİD’in başvuran kişilerden CV istediği ortaya çıktı. Buradaki referans bölümünden adaylarla ilgili kısa bir araştırma yapan örgüt, onayladığı cihatçılara sözleşme imzalatıyor.

IŞİD militanları kandırdıkları insanları ardından Suriye’de götürüp 6 aylık eğitime alıyor.

Türkiye’nin, Musul’daki konsolosluk personelini rehin alan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (İŞİD), örgüt üyeleriyle “sözleşme” imzaladığı ortaya çıktı. Sözleşmede, “İŞİD’e kendi rızamla katıldım ve örgütün hiçbir sorumluluğu yoktur” şeklinde taahhütlerin bulunduğu öğrenildi.

Türkiye içinde, “broşürlerle” savaşçı toplayan İŞİD, örgüte yeni üye temin çalışmalarını İstanbul, Ankara ve Konya’da ağırlıklı olarak sürdürülüyor. Üç merkezde de bu işler için sorumlu olan ve kadı ismi verilen örgüt yöneticileri bulunuyor. Örneğin Ankara’da, Altındağ’da oturan İ.A. isimli örgüt yöneticisi, Konya’da da M.G isimli yönetici, örgüte elaman kazandırılması için çalışmalarda bulunuyor.

Örgüt yöneticileri, çeşitli toplantılar ve broşürlerle örgütün tanıtımı yapıyor. Ve bu toplantılar sonucunda, cihat için savaşmak isteyen gençlere çağrı yapılıyor. Çağrılara olumlu yanıt veren gençlerden ise, bir CV talep ediliyor. Ve CV’de refanslar bölümü de yer alıyor. Bu referanaslardan yola çıkarak, cihat için örgüte katılmak isteyenlerle ilgili kısa bir araştırma yapılıyor. Yani örgütün bu işlemlerle, kendisini koruma altına aldıkları iddia edildi.

SÖZLEŞME İMZALATILIYOR

Örgüte katılması onaylananlara ise, bir sözleşme imzalatılıyor. Sözleşmede, “örgüte kendi isteği ile katıldığına” ve “şehit olması” hâlinde ailesinin hiçbir talepte bulunmayacağına ilişkin sözler yer alıyor. Sözleşmenin ardından ise, örgüt üyeleri toplu olarak Reyhanlı’dan Suriye’ye götürülüyor. Burada altı ay eğitime tabi tutuluyor. Eğitimleri tamamlanan örgüt üyeleri, daha önceden oluşturulan ve başlarında kadı ismi verdikleri örgüt yöneticilerinin bulunduğu hücrelere gönderiliyor. Eylemlerden sonra ele geçirilen ganimetler de paylaştırılıyor.

Kaynak: Taraf

• Cvde ne yazdıklarını merak ettim kelle alma konusunda referanslarını mı yazıyorlar acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theboysareback -- 21 Haziran 2014; 11:27:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz?

• bunu gazeteciler biliyor da, polis mi bilmiyoe anlamadım ben olayı. yani neden baskın maskın yapılmıyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaymak?

• Başvurdum mulakata cagrildim.

Bekleyin beni
  • Bunlar islam orgutu olsalardi once israili vururlardi demekki bunlar abd nin kurdugu bir orguttur o kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mülteci Avukatları
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Taşeron askere hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: -VİTO carliyone-

Bunlar islam orgutu olsalardi once israili vururlardi demekki bunlar abd nin kurdugu bir orguttur o kadar.

+1
    farklı bir selefi/elkaide kombinasyonu
  • Öncelik aradığmız cihadçılar kasaplardır beyefendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: -VİTO carliyone-

Bunlar islam orgutu olsalardi once israili vururlardi demekki bunlar abd nin kurdugu bir orguttur o kadar.

zamanla oda olacaktır. IŞİD gerçek müslümandır.
  • gerçek islam bu değililililili yar
  • gitsinler hacı, toplasınlar hepsini bizim ülkeden.
  • Hemen başvurdum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sendikası varmı acaba
  • Türkiye'dekiler müslümanım diye geçiniyor ya
  • Kaynağı Zaytung sanmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

gerçek islam bu değililililili yar

Neden bilmiyorum ama kahkaha attim

• quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

gerçek islam bu değililililili yar

fikir sapması mı yaşadın ne yaptın? normalde böyle demezdin sen.
  • 1 tane Jng 90
    1 tane M60
    1 tane Sikorsky

Verirlerse israil i alırım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.