Şimdi Ara

İşi Evden uzak olanlar arabayla gidip gelenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam dostlar. Tayinim memlekete yakın bir ilçeye çıktı. Evimle okul arasi 60 km. Haftada 5 gün eşimle aynı ilçeye yolculuk yapmayı planlıyorum.

Atandığım ilçe ile memleketimin kiraları aynı (600-700 arası) . Memlekette evim var, kira ödemem gerekmeyecek.

- 12 ayın 9 ayı geliş -gidis olacak ortalama ayda 20 kere geliş gidiş yapılacak.

-aracım da yok babamın lpg li focusunu kullanacam.

Amortisman yapıyorum yanima yorgunluk kalıyor , baş başa gidiyor. Çünkü memlekette olsam çocuk bakıcısı vs problem olamayacak. Arkadaşlarım ailem akrabam dostlarim hep burda.

Uzun yol gidiş-gelis yapan var mi ? Zorluklari neler ?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben hergün 35+35 yapıyorum ve geliş gidişim bir saat yanı 2 saatım trafikte geçiyor, sizde trafik olmucaksa çok sıkıntı olmaz, tek sıkıntınız yakıt parası olur.

Benimde durumum aynı. Bende 60 km gidiş 60 km geliş günde toplam 120 km yol yapmaktayım. 1 ayda 26 gün gidip gelmekteyim, bazı aylar 30 da 30 olduğu da oluyor. Öncelikle işin temel zorluğu günde 1 saat gidiş 1 saat geliş yolda geçirmen olacaktır ve araba kullanmanın verdiği yorgunluk olacaktır.

Diğer bir zorluğu yol masrafları külfet olacaktır ekonomik olarak. Çeşitli gazlı arabaları denedikten sonra dizel symbol da karar kıldık 1.5 dci uzun bir süredir bu aracı kullanmaktayız. Rahata erdik diyebilirim. Başka aklınıza takılan bir soru olursa msj atabilirsiniz

Saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: AirSupport

Uzun mesafe yapacaksanız her gün trafik olmazsa sizi pek üzmez gibi geliyor. Tek sıkıntınız yorgunluk ve yakıt masrafı olacaktır diye tahmin ediyorum

Trafik sıfır. Bölünmüş şehirler arasi karayolu.

2)Ise gittigin zaman o zamandan 1saat veya 45dk erken kalkman lazım buda bir -

Lpgli oldugu icin fazla yakmaz herhalde.Dur kalk olmazsa.

benim iş 15 km uzakta ,1 saat sabah 1.5 saat akşam dönüşü sürüyor.servisimiz logan mvc

kendi arabam logan sedan

Orijinalden alıntı: fatih3417

Öncelikle merhabalar

Benimde durumum aynı. Bende 60 km gidiş 60 km geliş günde toplam 120 km yol yapmaktayım. 1 ayda 26 gün gidip gelmekteyim, bazı aylar 30 da 30 olduğu da oluyor. Öncelikle işin temel zorluğu günde 1 saat gidiş 1 saat geliş yolda geçirmen olacaktır ve araba kullanmanın verdiği yorgunluk olacaktır.

Diğer bir zorluğu yol masrafları külfet olacaktır ekonomik olarak. Çeşitli gazlı arabaları denedikten sonra dizel symbol da karar kıldık 1.5 dci uzun bir süredir bu aracı kullanmaktayız. Rahata erdik diyebilirim. Başka aklınıza takılan bir soru olursa msj atabilirsiniz

Saygılar.

Aylık tüketiminiz ne kadar usta ? Ayrıca araç yıpranması felan da olacak hâliyle. Lpg li araç uzer mi ?

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

sen arabanla evli değilmiydin

benim iş 15 km uzakta ,1 saat sabah 1.5 saat akşam dönüşü sürüyor.servisimiz logan mvc

kendi arabam logan sedan

Ufuk bey hayatiniz dacia arabalariyla geciyor masAllah.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

sen arabanla evli değilmiydin

kendi arabam logan sedan

Birkac yil saha daçya fanligi yaparsa daça sıfır logon verecek

• Trafik yoksa 45 dk surer tek yön. Pek sorun edilecek bir deger degil.

• Haftalık 6 gün git gel maximum yakıt için ödediğim ücret 200 tl. Benim kullandığım güzergahta fazlasıyla dik yokuş bulunması inişli çıkışlı yollar olması 4/5 kişi gidip gelmemizden dolayı lpg bize yaramadı ama düz bir güzergahta sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum

Lpg li kullandığımız dönemde gaz ayarı için sanayi, yok gaza geçmez, abi beyin gitmiş, vs gibi problemlerdeb dolayı soğuduk. Dizel aldığımızdan beri sorunsuz git-gel yapmaktayız

bence asıl önemli olan konu çocuk bakıcısı. çocuğun nerede daha iyi gelişecekse ona göre kurmalısın düzenini.
    yoksa uzun yolda araba sürmenin pek bir yorgunluğu olmaz

Eğer öyleyse yolu falan düşünme git gel hergün.

Kimse babanne anneanne gibi bakmaz çocuğa,

İlerde kendine dizel bi araç al devam et

• 45km-45km gittiğim zamanlarda sadece kışın,kar yağdığında biraz sıkıntı yaşamıştım.Normal çıkış saatinden biraz daha önce çıkmak gerekiyor,çünkü adamlar bazen otoyolu bile temizlememiş oluyorlardı.Yollar kar,buz rahat gidemiyorsunuz.

Yakıt,bakım masrafı,araç yıpranması işin diğer boyutu.

Onun dışında hiçbir zorluğu yok.Maddi imkanim bıraz daha olsa servis yerine arabayı tercih ederim yine,hatta tek başıma gittiğim için motosiklet düşünürüm :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Günde 200km git-gel yapıyorum 4 yıldan beri. Evim Tekirdağ-Çerkezköy'de. İş yerim Florya'da. Araç 2013 model VW Polo 1.2 TDI Bluemotion. 0km aldığım araç, 195000km oldu. Yol, sabah 6'da çıktığım için giderken yaklaşık 1 saat 15 dk, dönerken 1 saat 25-35 dakika civarı zaman alıyor.

Neden git-gel yapıyorum?

Çerkezköy'de aile apartmanında oturuyorum. Annem-babam alt dairede kalıyor. Aralarında 1,5 yaş olan, küçüğü 3 aylık, iki kızım var. Hanım çok zorlandığında annem hemen yardıma geliyor. Annemlerin bir şeye ihtiyacı olduğunda biz hemen yardım ediyoruz. Özellikle sıkışık zamanlarda annemin çocuklarla ilgilenmesi bizi çok rahatlatıyor.

Yakıt olarak ortalama 700-800 lira harcıyorum. Bu fiyata İstanbul'da şu anki evime benzer bir ev tutabileceğimi sanmıyorum.

İstanbul bana göre çok kalabalık. Her yer insan, trafik. Çerkezköy o kadar kalabalık değil, daha huzurlu.

4 sene sonra, yol hiç 100km imiş gibi gelmiyor bana açıkçası. İnsan, bir yerden sonra alışıyor o kadar mesafeye.TEM'i çukurlarına tümseklerine kadar ezberledim.

Tek sıkıntı aracın bakımı çok sık geliyor. Onu da kendim yaparak kısmen ekonomik olarak çok zorlamayacak seviyeye getirdim.

Bir de, Allah korusun, kaza olur da araba tamire girerse, o arada arabasız kalıp işe git-gel yapmak sıkıntı. İki defa bu duruma düştüm. Kaskonun ikame aracı burda çok işe yarıyor.

Eyyorlamam bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_gazi -- 31 Temmuz 2017; 0:0:51 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.