Şimdi Ara

İşi Evden uzak olanlar arabayla gidip gelenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: volkan_gazi

Günde 200km git-gel yapıyorum 4 yıldan beri. Evim Tekirdağ-Çerkezköy'de. İş yerim Florya'da. Araç 2013 model VW Polo 1.2 TDI Bluemotion. 0km aldığım araç, 195000km oldu. Yol, sabah 6'da çıktığım için giderken yaklaşık 1 saat 15 dk, dönerken 1 saat 25-35 dakika civarı zaman alıyor.

Neden git-gel yapıyorum?

Çerkezköy'de aile apartmanında oturuyorum. Annem-babam alt dairede kalıyor. Aralarında 1,5 yaş olan, küçüğü 3 aylık, iki kızım var. Hanım çok zorlandığında annem hemen yardıma geliyor. Annemlerin bir şeye ihtiyacı olduğunda biz hemen yardım ediyoruz. Özellikle sıkışık zamanlarda annemin çocuklarla ilgilenmesi bizi çok rahatlatıyor.

Yakıt olarak ortalama 700-800 lira harcıyorum. Bu fiyata İstanbul'da şu anki evime benzer bir ev tutabileceğimi sanmıyorum.

İstanbul bana göre çok kalabalık. Her yer insan, trafik. Çerkezköy o kadar kalabalık değil, daha huzurlu.

4 sene sonra, yol hiç 100km imiş gibi gelmiyor bana açıkçası. İnsan, bir yerden sonra alışıyor o kadar mesafeye.TEM'i çukurlarına tümseklerine kadar ezberledim.

Tek sıkıntı aracın bakımı çok sık geliyor. Onu da kendim yaparak kısmen ekonomik olarak çok zorlamayacak seviyeye getirdim.

Bir de, Allah korusun, kaza olur da araba tamire girerse, o arada arabasız kalıp işe git-gel yapmak sıkıntı. İki defa bu duruma düştüm. Kaskonun ikame aracı burda çok işe yarıyor.

Eyyorlamam bu kadar.

Ağzına saglik dostum. Benim durum da sizin gibi. Allah'ın izniyle yakinda 2. Bebegim olacak. İki çocuğun arasinda tam 2 yaş olacak. Annem çok istekli. Aile apartmani bizimki de. Babam yaslandi arabayi vermiyoruz artik, kullandırmiyorum. Ailemin de ulasim, saglik vs ihtiyaçları var.

Yol gözüme gelmiyor, hatta benim ve eşim için büyük fırsat. Ben müzik dinlemeyi cok severim ama işte cocuklardan işten felan fırsat olmuyor. Eşim de benle ayni arabada yol alacak. O da kitap kurdu, o da benim icin harika olur günlük 2 saat ordan kitap okumaya ekstra zaman kazanirim dedi.

Heralde bu focusu satip clio 1.5 dci sport troruer alacam.

En azından bakım periyodu 20 binde bir. Bakim maliyeti + yakit felan derken aylik 150-200 lira ek kazanc sağlayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 sene 75 km gittim 75 km geldim ayda 26 gun.cocuk bakicisi yok ev kirasi yok.sadece araba yakiti ve bakimi varsa mecbur gidip geleceksiniz.bunun sadece cocugu anneye babaya baktirma kismi icin bile gidip gelinir

Piyasada bunun icin esek niyetine binilecek masrafsiz az yakan ucuz suruyle araba var.forumda arastir

Gunde 1 saat yol gidis 1 gelis hicbisey diil.istanbulda insanlar 4 saatini yolda geciriyor.birde seninki stressiz olacak

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

soyle dusun 7 bin tl ile is yerine yakin bir yerde iyi bir ev tutabilirsin bu sayede yolda yorulmazsin zamanin sana kalit

Çocuklar varsa 10.000 tl de olsa katlanilir aile yaninda kalinir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

ŞAhsen tayin olduğum yerde ev tutardım, zaten günde 8-10 saatim iş yerinde geçiyor, 2 saatin de yollarda heba olmasını hiç istemezdim.

Yolda eşiyle gidip gelecek. Üstelik trafik sıfır. Bölünmüş yol. Şahsen bana böyle şartlarda araba sürmek terapi gibi gelir. Dün 200km yol yaptım ailemle. Trafik sakin olduğundan 110a sabitledim. Arabada soğuk birşeyler içip alıştırmalık eşliğinde sohbet ederek 2 saat geçirdim. Son 1 ayda eşimle 2 saat sohbet edememiştim sahsim adına.

Arkadaş müzik dinlemeyi seviyor benim gibi yolda hız yapmadan gidip gelebilir.

Ancak bir süre sonra geç kalmalar olabilir. Bu durumda hız yapmaması gerek. Trafik her zaman risktir. Eşinin ve kendisinin hayatını riske atmamalı bu durumlarda.

DH 2005 Üyesi

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Eşimle 2 saat konuşsam en az 1 saat 59 dakikasını o gerçekleştirirdi, sıfr bu yüzden bile gitmem
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • İstanbul' da her gün gidiş geliş 45-50 KM yolum var, sabah akşam trafiğinde hele okullar açıldığında günümün yaklaşık 3 saati yolda geçiyor.

Alışıyor insan, psikolojik bir sınır var onu aştığınızda alışkanlıktan dolayı tüm olumsuz şartlara uyum sağlıyorsunuz, sonra o olumsuz rutin sizin hayatınızın bir gerçekliği oluveriyor, sadece trafikte manuel vites işkence oluyordu otomatiğe geçtim.

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

biraz da ustun körü okumusim gidis donus yapmaya deger kira parasina verecegi para yakita vs ye gider ama kendi evin,cocugun rahati,memelekt derken rahatliga deger tabi

Tabiiki tercih meselesi çocuk varsa o yol cekilebilir

Eşimle 2 saat konuşsam en az 1 saat 59 dakikasını o gerçekleştirirdi, sıfr bu yüzden bile gitmem

Buda Bir ihtimal tabiji

• 1km sehir ici 21km sehirler arasi 1 km sehir ici toplam 23km uzaklikta oturuyorum is yerime (ilceden beldeye). Hergun git gel yapiyorum. Bolunmus yolda ortalama 80-90-100km hizla(hava sartlari) cruise control acik sakin sakin gidip geliyorum. Hic de zor gelmiyor bir sure sonra. Gitgel yapmamdaki tek sebep arkadaslarim ilcede oturuyor. Beldede pek zaman gecmeyecegi icin ilcede kaliyorum. Ilcede cok daha fazla kira veriyorum beldeye gore. Ama yine de herseye deger

Hahahahah

DH 2005 Üyesi
  • volkan_gazi V kullanıcısına yanıt
    iş için çerkeze giden çok gördüm amaçerkezden geleni ilk defa duyuyorumbazen bizde gidiyoz organizede patronun fabrikası var.oda günlük gidiyordu çerkezden ev aldı hanımı gitmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 31 Temmuz 2017; 14:32:27 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.