Şimdi Ara

ısı değerleri normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni kurdugum sistemde 9300 stock fan no oc işlemci kullanıyorum. Sıcaklık değerleri her çekirdeğin (speedfan ile ölçtüm) 50 derecenin üstünde. % 30 yük altında 60 buluyor. Merak ettiğim bu ısı değerlerinin normal olup olmadığı ? % 100 yük altında 70 şe ulaşırsa eğer tehlikeli bir durummudur ?

Gigabyte Ga-ep35-ds3p 1333mhz - Core 2duo E8400 3000mhz - Gigabyte Geforge 8400 gs - Samsung 500 Gb 16mb sata 2 - Seagate 500 gb 32 mb sata2-Samsung -Western Digital Caviar Green 1.5TB 64MB -- Sh-s202n Dvd-write 20x -Hi-level 6gb 800mhz ddr2 ram- Thermaltake m9 vi1000 - Psu HIGH POWER 500W
  • quote:

Orjinalden alıntı: MCkay

Yeni kurdugum sistemde 9300 stock fan no oc işlemci kullanıyorum. Sıcaklık değerleri her çekirdeğin (speedfan ile ölçtüm) 50 derecenin üstünde. % 30 yük altında 60 buluyor. Merak ettiğim bu ısı değerlerinin normal olup olmadığı ? % 100 yük altında 70 şe ulaşırsa eğer tehlikeli bir durummudur ?

gayet normal
    benm çekirdekler
    60 lardan aşşagı düşmüyor yük altında bırak 70 i 90 larda seyrediyor :)
    çekirdek sıcaklıkları 105 dereceye kadar çıkabilir 100 üstü sakıncalı olabilir
    işlemci sıcaklıgın 70 üstü ulaşıyor ise o zaman sıkıntı var
    biosdan çekirdek değilde işlemci sıcaklıgına bak
    çekirdekler 90 derece iken bile benm işlemci biosda 50 derece
    tehlikeli bir durum yok :) işlemcinin tadını çıkart

• cekirdek sıcaklıgı degil de asus anakart kullanıyorsan asus pc probe2 programını diger anakartlar icin everest home edition programı ile bakmanı tavisye ederim cpu sıcaklıgına ama en dogrusu her zaman bios dur cpu sıcaklıgı 70-75 derecegi gectigi zaman problem yaratacaktır onun icin orthos ile cpu sıcaklıgını bir test et derim

Orjinalden alıntı: hovardaa

cekirdek sıcaklıgı degil de asus anakart kullanıyorsan asus pc probe2 programını diger anakartlar icin everest home edition programı ile bakmanı tavisye ederim cpu sıcaklıgına ama en dogrusu her zaman bios dur cpu sıcaklıgı 70-75 derecegi gectigi zaman problem yaratacaktır onun icin orthos ile cpu sıcaklıgını bir test et derim

BIOS her zaman doğru değil.Genel olarak fazla gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennjS -- 19 Mayıs 2008; 16:02:37 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.