Arkadaşlar,3-4 tane konum kaldı ygs matematikte bunlardan birisi işçi problemleri,çok burnumu sürttüm dün başladım işçi problemlerine ama hayla tam olarak mantığı oturtumuş sayılmam
Özellikle bazı sorularda 24/x yazılıyor,bazılarında x /24 yazılıyor,yani sürekli değişiyor bu durumlar,bazılarında süre alta,bazılarında üste yazılıyor,bazılarının okeki alınıyor,bazıları oran orantı yapılıyor.
Behzat rasulinin videolarını vs izledim güzel o soruları yapıyorum da,yeni soru gelince yapamıyorum çünkü mantığı yok bende. Herkes kendi bildiği mantığını yazar,özetlerse ben de faydalanırım,benim gibi işçi problemlerini şu an da tam olarak anlayamayan ziyaretçiler de faydalanır. Şimdiden teşekkürler
güncel
işci problemleri en basit problem tipidir bana göre aradaki orani yakala okadar mesela bir işci bir işi 2 günde digeri 1 günde bitiriyosa 1 günde bitiren 2 kat daha fazla iş yapar onun birim zamanda iş yapmasi 2 olur digeri 1 olur . 2 si birlikte bir işi 10 günde yapsın mesela birine 2x dedik digerine x dedik topla 3x 10 ile carp 30x bu işin komple hepsi . 1x lik işci bu işi 30 günde 2xlik 15 günde bitirir tek baslarina mantık bu
yok hocam formüle göre gitmek istemiyorum formül yarı yolda bırakıyor
quote:
Orijinalden alıntı: flynnn34
işci problemleri en basit problem tipidir bana göre aradaki orani yakala okadar mesela bir işci bir işi 2 günde digeri 1 günde bitiriyosa 1 günde bitiren 2 kat daha fazla iş yapar onun birim zamanda iş yapmasi 2 olur digeri 1 olur . 2 si birlikte bir işi 10 günde yapsın mesela birine 2x dedik digerine x dedik topla 3x 10 ile carp 30x bu işin komple hepsi . 1x lik işci bu işi 30 günde 2xlik 15 günde bitirir tek baslarina mantık bu
hocam yakalamak asıl mesele zaten,özellikle 1 e eşitlemek falan diğer problemlerin mantığına biraz yakın oladığı için zor anlaşılıyor