|
Selamlar Kendimi pandeminin başından beri İş Zekası alanında geliştirmeye çalışıyorum. SQL, Python, Tableau, Excel, Basit-İstatistik bilgim var. Ne tür projeler önerirsiniz? Bu ay halledip iş başvurularına geçmeyi düşünüyorum. Portföy proje dikkat çeker diye CV'ye ekleyeceğim. Bir süredir kaggle'da data bulup Python ile veri analizi yapıp Github'a ekliyorum. Aynı şekilde Tableau Public'e de tableau projelerimi ekliyorum; fakat bunlar birbirinden ayrı veriler oluyor tabi ki. Bugün düşündüm de acaba Kaggle üzerinden örnek bir şirket veri seti bulsam (büyük olacak), sonrasında kendimce 5-10 soru belirlesem ve onları sanki gerçekten o şirkette çalışan biriymişim gibi çözmeye çalışsam nasıl olur? Örnek atıyorum SQL ile gerekli veriyi çekerim. Sonra o veriyi Python ile manipüle ederim. Onun ardından Tableau ile dinamik parametreler kullanarak görselleştiririm. Araya bir yere Excel'de sıkıştırıp istatistiksel sonuçlar elde etmeye çalışırım belki (hipotez testi vs.). En son PDF Formatında bir özet sunarım. Sizce nasıl ? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt