Şimdi Ara

İş yerinde maaş adaletsizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En ayar olduğum konu budur. Aynı pozisyonda olup, farklı maaş alan insanlardan bahsediyorum.

Kesin birinin tandoğı olarak işe girmiştir. İş yerinde ısrarla sizlere maaşını söylemeyen varsa, bilin sizde aynı durumdasınız. Beyefendi birde her işe gelmiyor.
    Rahat yerde çalışacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkesin bilgi birikimi, tecrübesi, mezun olduğu okul aynı mı? Ayrıca kimse sana maaşını söylemek zorunda değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fabrika da 2 tane civata sıkan makine gibi düşün.

Ben 2 dil bildiğim halde, adam benden fazla maaş alıyormuş. Ve buna rağmen daha çok emek verip yoruluyorum. Tek üstünlüğü yaşının fazla olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ''Battery

Herkesin bilgi birikimi, tecrübesi, mezun olduğu okul aynı mı? Ayrıca kimse sana maaşını söylemek zorunda değil.

mezun olduğu okulu yiyim yaa.
    iş tecrüben yok heralde? iş yapan adam adamdır mezun olan değil.
    mezun oldu diye yatacak mı ? yatıyorlar..
    ben lise mezunuyum ben hariç herkes üniversite mezunu..
    sonuç?alayından kalifeyim alayından beyinleri yok.

• bir işyerinde kimse birbirine maaşını söylemez zaten. kalifiye bir elemansan maaşını kendin belirlersin. iş görüşmesinde istediğin maaşı söylersin onlar kabul ederse başlarsın. ama daha sonra yanımdaki adam bukadar alıyomuş bende öyle istiyorum diyemezsin.

yaş farkı değilde orda nekadar süre çalıştığıyla alakalı bi fark mutlaka olur. normal bi işyeriyse senelerdir düzenli zam artışlarıyla maaşta fark olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Herkesin bilgi birikimi, tecrübesi, mezun olduğu okul aynı mı? Ayrıca kimse sana maaşını söylemek zorunda değil.

Ben mühendisim bizde işler kim çok çalışıyor mantığıyla işlemez kim daha verimli kim tecrübeli mantığıyla işler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Ben mühendisim bizde işler kim çok çalışıyor mantığıyla işlemez kim daha verimli kim tecrübeli mantığıyla işler.

ben çok çalışan maaş alıyor demedim çalışan ve çalışmayan var dedim.Ben izne gittiğimde arkamı toparlayacak adam yoksa ben zaten verilmliyimdir.İzne gittiğinde mevcut işte hiçbir değişiklik yoksa arayan soran yoksa o adam verimsizdir.Bu kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • riaz kullanıcısına yanıt
    yanlış bir düşünce ben izne çıkacağım zaman gerekli bütün işleri yazarım yapılması gerekenler. bilgi verilmesi gerekenler. hepsini yazarım benim işlerimi yapacak kişilere mail atarım.
    aksi kendini değerli hissettirmektir. klasik konuşma esnasında etrafındakilere hava atmak için işte bensiz yürümüyo işler diyen tiplerdir.
    şahsın için konuşmadım ne iş yaptığını sen daha iyi biliyorsundur.
    eğer bunları yazıp bırakamıyorsan eğer o zaman sen de suçlusundur. he bunları yaparsın gene de bıraktığın işler kalmış ise o da senin değil patronun sorunu.
    çalışan çalışmayanı değerlendirmek patronun sorunu eğer zaten işinde iyiysen zaten sana her kapı açık birinden çıkar diğerine girersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ngn

yanlış bir düşünce ben izne çıkacağım zaman gerekli bütün işleri yazarım yapılması gerekenler. bilgi verilmesi gerekenler. hepsini yazarım benim işlerimi yapacak kişilere mail atarım.
    aksi kendini değerli hissettirmektir. klasik konuşma esnasında etrafındakilere hava atmak için işte bensiz yürümüyo işler diyen tiplerdir.
    şahsın için konuşmadım ne iş yaptığını sen daha iyi biliyorsundur.
    eğer bunları yazıp bırakamıyorsan eğer o zaman sen de suçlusundur. he bunları yaparsın gene de bıraktığın işler kalmış ise o da senin değil patronun sorunu.
    çalışan çalışmayanı değerlendirmek patronun sorunu eğer zaten işinde iyiysen zaten sana her kapı açık birinden çıkar diğerine girersin.

bulunduğum ortamda 1 hafta takılmanı çok isterdim ,
    tabiki yarım kalan işler notler bırakılıyor
    fakat başka birşey çıkıyor başka birşey soruluyor sistemi bilmiyorlar
    fakat kendileri izine çıktığı zaman nedense ona bağlı bir sistem yok
    kısaca çarkın bir parçası değil olmadıkları zamanda çark dönüyor
    torpil faktörü var burada..

• riaz kullanıcısına yanıt
    bulunduğun ortamdan takılmama gerek yok biz de iş güç içindeyiz. biz de aynı problemler oluyor.
    bizde de senin anlattığın gibi insanlar var. ama biz kendi işimizi onlar gibi yapmıyoruz.
    o da patronunun, şefinin yada mesai arkadaşlarının yetersizliğinden kaynaklanıyor o zaman.
    ustalık konusunda bişey diyemem. yeterli usta olmaz iş yetişmez o ayrı bir konu.
    ama illaki yapılan işin takibi olmalı bir şekilde her adımdan ilgili olan herkes haberdar olmalıdır. sana sorulacak bişey olmaması gerekli.
    senin de her adımı düşünürek her olayı iyice senden sonrakilere aktarman gerekli.
    buna genelde işgüzarlık yada boşa evrak yığını derler ama işleri bireysellikten kurtaran da budur. sistemli çalışmak gereklidir. illaki sana danışılması gereken durumlarda olacaktır. bunu minimuma indirmek önemli olan.
    tekrar diyorum senden sonrakiler yetişemiyorsa bu patronun eksikliğidir.
    eğer bütün işler sana bağlı dönüyorsa o zaman senin kendi şirketini kurmanın zamanı gelmiştir. ne diye başkasına para kazandırasın ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.