Şimdi Ara

İş yeri camlarına 'sticker' için resim çözünürlüğü sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Genişliği 260cm civarı olan camlar var. 100x260cm boyutlarında ve tek parça halinde sticker bastırıp yapıştırmak istiyoruz. Elimde orjinal boyutu 5500x4000 pixel olan bir resim var. Belli yerlerinden kırpılıp / genişletilerek buraya uydururuz demiştim. Reklamcıya verdiğimde yetersiz olduğunu ve çok kötü gözükeceğini söyledi. Birebir uyar mı bilmiyorum ama Google'dan anladığıma göre "cm to pixel" hesabıyla genişlik açısından minimum 10000pixel bir resim gerekiyor. İnternette bir çok çözünürlük yükseltme yöntemleri var ama olay biraz "bel fıtığı tedavisi" muhabbetine dönmüş. Normal fotoğraf değil de düz çizgilerden oluşan cartoon bir resim olduğu için aklıma photoshop'tan direk büyüterek bir de normal "boya kovası" aracıyla tek tek boyamak geldi. Ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama fotoğraflarını ekledim. Muhtemelen parça parça bir şeyler yapmak zorunda kalacağız ama bu yöntem işe yarayabilir mi ya da ne önerirsiniz? Bu kalitelerde resim bulmak imkansız, ücreti dahilinde satın almak isteseniz bile 7000-8000'den daha yüksek kalitede bir şey bulamadım..


    Resmin tamamı bu şekilde. (5460x4030 pixel)

    İş yeri camlarına "sticker" için resim çözünürlüğü sorunu


    Orjinal gerçek pixel görüntüsüne bakınca bu şekilde;

    İş yeri camlarına "sticker" için resim çözünürlüğü sorunu


    16000x12000 boyutlarına direk büyüttüğümde böyle;

    İş yeri camlarına "sticker" için resim çözünürlüğü sorunu


    Bahsettiğim boya kovası ile tek tek boyadığımda da böyle; (üstte saç kısmı veya kontur çizgilerine bakınca biraz daha anlaşılabilir)

    İş yeri camlarına "sticker" için resim çözünürlüğü sorunu







  • Büyütürken çevredeki pikselleri örnek alarak tamamlama yaptığı için yakından bakıldığında blurlanma olacaktır.

    Vektörel olarak Illustrator 'de çizilmesini tavsiye ederim. Baskıya verirken de boyuta göre .png ya da .tiff göndermenizi isteyeceklerdir.

  • Aslında doğru ayarlamayla çözülebilecek bir sorun gibi duruyor sonuçta fotoğraf makinalarıyla 24 mp çekip bina duvarı giydirilebiliyorsa bu da gayet düzgün olabilir diye düşünüyorum. En sağlıklısı vektörel olarak teslim etmek olsa da sizde bulunan resim çözünürlüğü de çokta az değil bence kurtarır yani

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.