Şimdi Ara

İş hukuku örnek olayı Yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. Üniversitede İş hukuku sınavında hocamız sormak üzere örnek olaylar verdi. Kendisi biraz kıldır(detayı sever bende detaylı birşey olsun istedim) o yüzden sizden yardım istiyorum. mevzuatı bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    olay şu:

    Sunta üretimi yapan bir anonim şirkette 50 beyaz yakalı işçi ile 100 mavi yakalı işçi çalışmaktadır. Ahmet İzgi 01.01.2001 tarihinde Muhasebe Müdürü pozisyonunda işe başlamıştır.01.06.2001 tarihinde terfi ederek Genel Müdür Yardımcılığına atanır. Bu görevi yürütürken 31.12.2012 tarihinde iş sözleşmesi Genel Müdür tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeden feshedilir. Bu olayda Ahmet İzgi adlı işçinin Bireysel İş Hukuku çerçevesinde gidebileceği yargı yolunun olup olmadığını açıklayınız.

    şimdiden teşekkür ediyorum iyi forumlar dilerim.

    Not: sadece buraya yazım bedavacılık yapmıyorum. Bende buna paralel olayları inceliyorum ona göre bir çözüm cevap yazacağım. buraya da extra bakış açısı olsun diye yazdım. teşekkür ederim







  • Ahmet bu davada işe iade davası açamaz. Çünkü işveren vekili konumunda. kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı için dava açabilir.
  • bireysel olarak bu fesih haksız fesih olarak adlandırılır..ve bölge çalışma mahkemesine işe iade davası açılır benim bilgim bu şekilde.

    birde 50 beyaz yakalı işçi ile 100 mavi yakalı çalışan olayı var, işletmenin toplu iş sözleşmesi vs. gibi konuların dikkate alınması gerekiyordu galiba fazla iddalı değilim b konuda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.