Şimdi Ara

İş hayatınızda azar işitince ne yapıyorsunuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Patron ne derse desin tabi efendim evet efendim olur efendim yaparız efendim diceksin demişti. (Babam Kamu otelinde garsondu emekli olmadan önce yıllarcada orda çalıştı.) Otelin kasa ve alkol depolarının hatta müdürün odasının anahtarını bile müdür sadece babama bırakırdı. Başka kimseye vermezdi. O günden beri bu öğüdü dinlerim. 4 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum. Normalde yılda 1 kez zam olur bizde ben her yıl 3 defa zam alırım.
    Bu sene şubat ayında normal zam yapıldı mart ayı maaşımda patron beni çağırdı ve 400 tl daha zam yaptığını söyledi. Ama ne derse tamam derim. Bilmediğim birşey ise abi 5 dk içinde araştırıp öğrenip dönücem sana derim.
    Babamın bu öğüdünü hayatım boyunca kulağıma küpe yapıcam :D
  • Ben kendi işimin sahibiyim. Daha doğrusu babamın kurduğu şirketin kağıt üzerinde sahibiyim. Ama normal elemanlarımız gibi çok işe gittim 5-6 yıldır. Öyle insanlarla karşılaştım ki bağıran, çağıran, laf söyleyen ve bazıları neredeyse hakarete doğru gider cinsteydi. Fakat hepsinde de sustum ve sonunda paralarını aldık çıktık :) Hiçbir zaman ne şirket sahibi olduğumu söyledim, ne de babamın oğlu olduğumu söyledim. Eleman gibi davrandım ve susup işimi yaptım. Bir durum olduğunda işle veya parayla ilgili direkt olarak babama yönlendiririm. Ben para konularına müşteri yanında asla girmem.
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Çok işime yarıcak teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • özelde çalışırken toplantılarda müdür ne zaman sinirlense direkt bana seni kovacağım derdi
    bu yüzden adımı mazlumu çıkarmışlardı
    hatta müdürün sinirli olduğunu anlayan diğer personel mazlumu getirin hemen diye dalga geçerdi

devlette asiliğim tuttu
    azarlamak bir yana kibarca beni ikaz eden müdürle herkesin içinde laf dalaşına giriyorum
    senelerin tecrübesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Ben kendi işimin sahibiyim. Daha doğrusu babamın kurduğu şirketin kağıt üzerinde sahibiyim. Ama normal elemanlarımız gibi çok işe gittim 5-6 yıldır. Öyle insanlarla karşılaştım ki bağıran, çağıran, laf söyleyen ve bazıları neredeyse hakarete doğru gider cinsteydi. Fakat hepsinde de sustum ve sonunda paralarını aldık çıktık :) Hiçbir zaman ne şirket sahibi olduğumu söyledim, ne de babamın oğlu olduğumu söyledim. Eleman gibi davrandım ve susup işimi yaptım. Bir durum olduğunda işle veya parayla ilgili direkt olarak babama yönlendiririm. Ben para konularına müşteri yanında asla girmem.
    Bir patronun oğlundan öyle kolay kolay zuhur etmeyecek tavırları görmek güzel.. Sıradan bir elemanmış gibi davranmak büyük bir sabır ve tevazu gerektirir.. Tebrikler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

almanya ve dünyanın en büyük bilişim firması. aklıma SAP ve Google'ın Münih ofisinden başka bir yer gelmedi

Alıntıları Göster
    Almanya demedim ki hocam sen cikardin basindan beri Almanya diye. Neyse konu cok uzadi onemi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Bir patronun oğlundan öyle kolay kolay zuhur etmeyecek tavırları görmek güzel.. Sıradan bir elemanmış gibi davranmak büyük bir sabır ve tevazu gerektirir.. Tebrikler..

Alıntıları Göster
    Üniversiteden mezun olduktan sonra aralıksız bizim elemanlarla birlikte kendim de bir eleman gibi çalıştım. Tek farkım hasta olduğum dönemlerde işe gitme gibi bir zorunluluğum yoktu.
    Onun dışında onlar ne yediyse ben de onu yedim, ben ne yersem aynısını onlara da alırdım. Bu hala da öyle devam eder ama artık ofise çekildim ufak ufak. Benim bu tarz egolarım yok. Ben 20 katlı sitelerde asansör üstünde bile çalıştım. Düğmeye basılı tutunca aşağı inerdi kablo falan çekmiştik kamera bağlamıştık. Bir laf var onu severim 'Çıraklığını yapmadığın, eziyetini çekmediğin işin patronu olamazsın' diye. Ben yeri geldi eziyetini de çektim, zahmetini de. Çalıştığımız bir firma vardı bu ekonomik kriz döneminde battılar. Patronun oğlunu görsen altında Porsche, karısı fenomen zaten ve harcadıkları yedikleri paranın haddi hesabı yok. Birkaç defa gördüm tam bir artist. E ne oldu şimdi ? Battı gittiler. Tabi kenarda vardır yine rahat yaşar ama demek istediğim böbürlenmek insana hiçbir şey katmaz. Aksine elde avuçta ne varsa kafana dank edene kadar alır götürür. Düşmez kalkmaz bir Allah demişler. Çok dindar olmasam da varlığına kalpten inanırım. Haddini bilerek yaşayacaksın. Saygılar.

• Teknode kullanıcısına yanıt
    Dur tahmin ediyim tekstilde çalıştın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişisel algılamayıp, hiçbir şey olmamış gibi devam ediyoruz.

• Güçsüz bir konumdayken susup salakça bahaneler uydurmaman lazım. Güçlü bir konuma geçince onu yok etmen lazım.

• He he diyip geciyom sonra zaaaaartttt kapiyi cikarken.kapat
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.