Şimdi Ara

İş Hayatından Korkuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden böyle bir korkum var bilmiyorum, aslında güzel yanları da var ama güzel yanı çok az, iş arama süreci benim için tam bir işkence, özellikle benim gibi iki yıllık üni okuyanlar ve bölümü ile ilgili iş yapmak istemeyenler. Burada açılan konular da biraz etkiliyor sanırsam ama o süreci iki kere yaşadım ve tam anlamıyla işkence, iş bulamadığın her gün aile akraba çevre baskısı daha da artıyor, bir de artık her yer bayan eleman arıyor, 12.sınıfın yaz tatilinde tam 1 ay iş aramıştım, bir de beni torpille bir işe sokacak biri de yok, daha okulun bitmesine 6 ay var ama şimdiden stres bastı beni. Diyelim bir iş buldum, bu sefer de işinde mutlu olacağının bir garantisi yok belki de her gün küfür ederek gideceksin işe. Bir de askerlik mevzusu var, askerliğini yapmadıysan pek işe almaya yanaşmıyolar. İş arayacağım zaman ne işi bakmalıyım(adam akıllı bir tek fuarda çalışma bir de kozmetik dükkanında çalışma tecrübem var)

Bu kadar yazıyı okumak istemeyenler için bir özet:

İş hayatından çok korkuyorum, iş arama süreci bana işkence gibi geliyor, ne işi aramam gerektiği hakkında bir fikrim yok, iş arama sürecini nasıl kolay bir şekilde atlatırım bana yol gösterin. Daha 6 ay var ama korkusu şimdiden sarmaya başladı beni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çünkü içine kapanıksın, az çevrendeki cesaretli insanları örnek al.
  • Nasıl yani hocam biraz açabilirmisiniz, aslında hiç te içine kapanık biri değilim o yüzden biraz şaşırdım dediğinize

• Up

• Kork zaten muhtemelen hayatın boyunca sırf hayatta kalmak için özgürlüğünü kurban edeceksin.
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    Hocam ben evlenmeyi düşünmüyorum, iki asgari ücretle hatta babam asgari ücretten 400 tl daha fazla kazanıyor bir de kiramız ödeniyor. 3 kişilik aile 3600 tl ile rahat bir şekilde geçinemez mi?

• Bir kez daha up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kavgadan çok korkuyorum
    14 yıl önce açıldı
    işsizlikten çok korkuyorum
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kız konusu olsa mesajlar yağardı, bi yol yordam gösterin dh sakinleri

• işe başladığında geçer merak etme
  • Ne dememizi bekliyorsun? Teselli mi edelim? Çoğumuz açlık sınırında yaşıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 13 Şubat 2018; 0:9:53 >
  • 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum dil ingilizceydi, toplam üç yıl. 2 ay önce işe girdim 1 yıl tecrübeli olarak 2800 lira ile başladım. Keşke mühendisliğe tamamlabilseydim. Hoş şimdi ki mühendislerde çok vasat.(Kendi bölümümle ilgili). Sen kendini geliştirmediysen, kendine yatırım yapmadıysan korkman doğal. İşini bilen, verilen işten korkmayan, iş verilince elin ayağın birbirine dolaşmayan, işinin az da olsa ehli isen korkmana zaten gerek yok. 2000 lira civarı işe başlarsın diye umuyorum, bölümün ney tam olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coco.Jambo -- 13 Şubat 2018; 0:19:35 >
  • Coco.Jambo kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar programcılığı ama öylesine yazmıştım ilerde bölümümle ilgili birşey yapmayı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei İtachi -- 13 Şubat 2018; 0:27:38 >
  • Seni korkutan hayatındaki belirsizlik. Ne istediğini ciddi şekilde düşün, gerekirse kağıt kalem al eline ve yapabileceğin işleri yaz ve hepsinin artısını eksisini çıkar ardından o işi yaparken ileride kendini düşün. Eğer mutlu olacağına bir şeyler başaracağını düşünüyorsan o işi yap. Böyle bir şey yoksa deneme yanılma yapacaksın ama dikkat et bu denemeler yıllarını senden alıp götürmesin.
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam cidden bir belirsizlik var hayatımda, ne olacağını kestiremiyorum, ne olmak istediğim ciddi olarak defalarca düşündüm ama PDR haricinde kafama tam anlamıyla yatan birşey olmadı, PDR yi de tutturmam oldukça zor ve ayrıca 1 sene boyunca YGS(şimdiki adı ne bilmiyorum) çalışmak gözüme çok korkutucu geliyor, hem o kadar çalışıp ta istediğimi alamazsam diye hem de o kadar uzun süre ders çalışmak zorunda olmak çok korkutucu geliyor. Gerçekten ne yapmam gerektiği hakkında bir fikrim yok bana yol gösterin hocam

• Türkiye standartlarının üzerinde bir yabancı firmada çalışıyorum, korkmakla haklısın. İnsanın stresten sağlığı gitmeye başlıyor. Sürekli midem rahatsız ama napacaksın.

• valla iş hayatı zor çalışmak para kazanmak hiç kolay değil ama mecburuz başka çare yok...
  • Hic bi sey olamam diyosan guvenlik ol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.