Şimdi Ara

İş Görüşmesine Babasıyla Gelen Adaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir fabrikaya iş teklifi için gittim. Baktım önü kalabalık. Hayrola dedim. Birkaç kişiye sordum ne bu kalabalık diye. İş görüşmesi var dediler. Ee herkes mi dedim. Yok bu babam bu amcam dedi genç biri. Haa yani iş görüşmesine de babanızla geliyorsunuz deyince biraz alındılar.

Bu nasıl bir yıkıklıktır, kendine güvensizliktir anlamış değilim.

Aslında işin arka yüzünü içeri girdiğimde anladım. Bu gelen babalar fabrika sahibinin tanıdıkları imiş ! Sonra haaaaaaa dedim. Şimdi oldu.

Yaa düşünün işte Türkiye'nin halini. Koskoca gençler hala babalarının ellerini tutup okula gelir gibi iş görüşmesine geliyor. Yazık yazık.

• Hangi pozisyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her kadro için. Biraz oturdum içeride. Adaylardan çok babaları konuşuyor :) yok biz bu köyün şu hanesinde oturuyoz. Yok biz beyfendinin çocukluğunu biliriz elimizde büyüdü. Yok babası çok yakın akrabam falan. Böyle fabrika mı kurulur ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Her kadro için. Biraz oturdum içeride. Adaylardan çok babaları konuşuyor :) yok biz bu köyün şu hanesinde oturuyoz. Yok biz beyfendinin çocukluğunu biliriz elimizde büyüdü. Yok babası çok yakın akrabam falan. Böyle fabrika mı kurulur ya.

fabrika değil çiftlik herhalde

lokasyon neresi kırşehir falan mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lisede staj yeri ararken anladım ben daha şirketlerin ne mal olduğunu. Hiç kimsemiz yoktu bizim olsa bile o yüzde pek yoktu açıkçası. Baktım tek yol kpss hakkıyla bir iş bulmak için. Şimdi onuda batırdılar mülakat falan. Mülakat eşittir torpil bizim ülkemizde maalesef özel sektör kamu farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteee -- 9 Şubat 2021; 11:30:42 >
  • Kıskanma

Babam bana da is bulsa gocunmam giderim onunla ne var adam ne güzel isi garantiye almış 1 patronla babasının samimiyetini kullanarak yakinlasacak 2 hatir iliskisi oldugu icin is sozlesmesi cok daha saglam ve samimi olacak 3

Eskidendi o kendi basinin caresine bakma zamanlari şimdi komünleseceksin birlikte hareket edeceksin

Orijinalden alıntı: hamza5806

Kıskanma

Babam bana da is bulsa gocunmam giderim onunla ne var adam ne güzel isi garantiye almış 1 patronla babasının samimiyetini kullanarak yakinlasacak 2 hatir iliskisi oldugu icin is sozlesmesi cok daha saglam ve samimi olacak 3

Eskidendi o kendi basinin caresine bakma zamanlari şimdi komünleseceksin birlikte hareket edeceksin

Haklısın. İnsanlar olarak hiçbir şeyi yalnız yapmamalıyız.

O kadar kokuşmuş bir toplum olduk ki biri el uzatmadan bir yere gelemiyoruz. Bunu kendim için de söylüyorum. Sürekli olarak birilerinden yardım bekliyoruz. Bana iş versin bana maaş versin bana yemek versin bana eş versin bana çocuk versin diyoruz. Sürekli bir istek beklenti içindeyiz ama bunları kendimiz yapamıyoruz. İlla biri olacak. Ana baba dede amca.

Bugün yine gittim o fabrikaya. Dünkü kalabalık yoktu ama en az 20 kişi ve ana babası vardı. Hepsi sıradan giyinmiş bekliyordu. Bir iş görüşmesine çok resmi olmasa da giyim ve kuşama dikkat edilmelidir. Yani sokakta giydiğin kıyafetle gitmemelisin. Bizde böyle bir şey olmadığı için...

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Kıskanma

Komünist misin

Orijinalden alıntı: Mr.Crowley.

Komünist misin

Alıntıları Göster
    Komün diyorum olm komün

Komunist olunur mu lan bu devirde çin bile piyasa ekonomisine gecti

Adam CV'sine vesikalık foto yerine düğün fotoğrafını kyanlar mı dersiniz, kiri sakal ile racon abi fotosu koyanmı istersiniz, restaurantta yemek yerken dönüp poz veren kızlar mı dersiniz , ne ararsan var.

Arkadaş insan CVsine temiz , traşlı, resmi formatta vesikalı kkoyar, gittiği tatilde manzara önünde çekilen fotodan devşirme olanı koymaz. Bu tür resim koyanları direk -1 ile değerlendirmeye alıyorlar.

• 1 ay kadar iş aradım, mor internet sitesinden 10 kadar yere başvurdum ki bunlar eleyebildiklerimdi. Saçma sapan ilanlar, onlara başvuran yüzlerce insan. İş arayan da işveren de bu ülkede vizyonsuz kardeşim.

Eski çalıştığım yerden bi tanıdığım mesleğimle ilgili odanın başkanıyla görüştürdü, ben istemedim bile adam zorla aradı. Sonra oradan da çıkmadı iş o ayrı mesele.

Arkadaş vasıtasıyla bir yerle görüştüm, adam "hııı sen teşviklisindir de senden teşvik alırız" dedi. Ben "6 ay işsiz olmam lazım onun için" deyince "Biraz sigortasız çalışırsın ya onu hallederiz" dedi. Şaka gibi. Ve bu adam bana "Gel biz burayı kurumsallaştıracağız beraber, sen halledersin" diye beni işe çağıran adam. Direkt eledim olmaz diye.

Sonra başka bi tanıdık ilan bile açmayan, tanıdıklardan yönlendirme alan bir yere yönlendirdi. Firma kurumsal, insan kaynakları kurumsal yapıda. Direkt patronla görüştüğünüz derme çatma yerlerden değil, başladık bakalım deneme süresine. Hem de görüştükten 2 3 saat sonra arayıp yarın gel dediler şaşırdım bile.

Ben güvenlik şirketinde çalıştım, küçümsemek gibi olmasın ama vasıf bile istemeyen güvenlik görevlisi işine bi ilçeden 2 ayrı partinin (zıt görüşlü) ilçe bilmem bir şeyi başkanları arayıp referans oluyordu. Hatta bırakın referansı adamlar sıkboğaz ediyordu. İş görüşmesine anne babasıyla gelen bir sürü adam-kadın vardı. Bu ülkenin durumu bu.

Kendimizi yukarıda saydıklarımdan ayırmalı, kriter sahibi olmalıyız ki kriter sahibi yerlere gelelim. Ha bu da ne kadar mümkün ülke genelinde, tartışılır...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.