Şimdi Ara

İş buldum (İlk günün özeti) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Market ismi vermiyim şimdi. Bugün künyemi kaybettim iş yerinde. Yarın gidip bi bakacağım ondan sonra yazarım. Tarif etmek gerekirse bimin biraz büyük boyu.
    Neyse şimdi çok yorgunum. En iyisi yatıp dinleniyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEHET -- 15 Haziran 2011; 0:36:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIDE IP

Market ismi vermiyim şimdi. Bugün künyemi kaybettim iş yerinde. Yarın gidip bi bakacağım ondan sonra yazarım. Tarif etmek gerekirse bimin biraz büyük boyu.
    Neyse şimdi çok yorgunum. En iyisi yatıp dinleniyim.

ŞOK oldum

Orası zaten amatör bir yer pek şaşırmadım, daha büyük marketlerde her zaman çalışanın motivasyonu yüksek tutulur ki en iyi faydayı sağlasın, yerden yere vurup paspas gibi davranırsan çalışana adam için iş işkenceye dönüşür, işte bunu amatör firmalar ve amatör vasıfsız müdürler bilmez, tabi bu özel sektörün çoğunda var, ufak firmacıklarda hat safhada.

• Oha be kardeş ben mc donalds ' da calısırken zor diyodum en azından istediğimizi yiyip içiyoduk iş olmayınca bi yerlerde dikiliyoduk.. Harbi zor muş 600 lirayada değecek birşey değil.
  • yaşına göre iyi ama sabır ister
  • Bende süperonline a girdim ilk ay nedense 487 alcakmışız . 2.ay başlıcakmış sigorta . 1.DEN 9 A kadar eve gelmek 10. Yaz sıcağında pek kolay olmuyor. Rahat sayılır aslında ama parası cok az yol'a da gidiyo biraz para bize ne kalıcak anlamadım.
  • bende geçen yaz makette çalıştım.
    en çok iş benim üstümdeydi. reyon sorumlusu değildim, heryere yetişmem gerekiyordu.
    temizlik, servis, reyon düzenleme, paketleme, depo temizliği, eksik ürünlerin rapora yazılması, yeni mallar geldiğinde reyona dizilmesi(bunu yapan firma elemanları var ama gelmiyorlar genellikle).
    çalışma saati: 10:00- 00:30
    aldığım maaş 690 tl.

seni yine reyon sorumlusu yapmışlar. üzerinde fazla iş olmaz. eğer öğrenciysen işin iyi.
  • türkiye şartları doğal 30 unda olup 40 gibi gosteren 1000 lerce insan var bu ülkede abd çoğu avrupa ülkesinde 9+ saat üstü çalışmak yasak burası turkey kısaca cukkası ve çevresi kalın bi ailede doğarsan 1-0 ondesin değilse iyi ezilmeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Haziran 2011; 1:22:07 >
  • Ben de Burger King'de çalıştım imanım gevredi. Sonra Colin's'e girdim. Giyim firmalarına gir hocam. 630 TL maaş + 272 TL yemek kartın oluyor. Burada hamal gibi çalışmaktansa 8 saat akşama kadar ayakta müşterilerle ilgilen. 1 Saatte molan oluyor.
  • Markette çalışmak zordur ama senin girdiğin yerde hepten amele arıyormuş.Arkadaşların dediği gibi ya zincir mağazalara girmeye çalış ya da giyim sektörüne sıçra.Giyimde en azında elinde bir mesleğin olur.Aslında bana kalırsa acil para kazanma derdin yoksa ustalık isteyen bir kişinin yanına paralı parasız gir.Terzi,sanayi,boyacılık vs gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIDE IP

Bir süpermarkette bakliyat veya konserve reyonuna bakacağım. Aylık 600TL maaş. Birde aile yardımı diye aylık 75TL'lik alışveriş çeki gibi bişey veriyorlar. Mesai sabah 9 ile akşam 10 arası. Servis sabah evden alıp akşam eve bırakıyor. İki öğün yemek veriyorlar (öğle, akşam). İlk 2 haftadan sonra sigortam yatmaya başlayacak ve hafta içi 1 izin günüm olacak. (Daha önce hiçbir yerde çalışmadım.)

Sizce iş nasıl?

İlk İş Günü
    Bugün işe gittim sabah 9 da. İlk olarak telefonumu aldılar yasakmış. Sonra başımızdaki amir neler yapacağımızı falan anlattı. Ondan izinsiz tuvalete bile gidemeyeceğimizi söyledi. (benle birlikte 2 kişi daha işe başladı) Bizi reyonlara götürdü. İlk başvuruda aşağıdaki müdür bana konserve ya da bakliyat reyonu verilir demişti. Amir benim çalışacağım reyonları gösterdi. Bunlar; konserve reyonu, abur cubur (cipsi, çikolata vs.) reyonu, bebe mamaları reyonu, çikolata(saralle) reyonu, baharat reyonu.

Ürünleri takip etmem gerektiğini söylediler. Son kullanma tarihleri falan geçmiş ürün olursa maaşımdan keseceklermiş. Bitmek üzere olan ürünleri hergün liste yapacakmışım. Ürünlerin yerlerini bilecekmişim. Birisi bişey istediği zaman bir bakiyim vs. demeden direk gösterecekmişim yerlerini. Neyse dedim başladım ürünleri düzeltmeye.

Dedim iş böyleyse güzel. Ama bi süre sonra amir başladı emirlere. İlk olarak depoya gönderdi oradaki adama yardım etmek için. O bittikten sonra dışarıda domates satmaya gönderdi. O bittikten sonra kasada poşet doldurmamı istedi. O bittikten sonra dışarıdaki karpuzları içeri taşımamızı söyledi. (3-4 kişi çalıştık)

İki öğün yemek vereceklerini söylemişlerdi öğlen akşam diye. Öğlen yemeğine indiğimde bi tabak kurufasulye pilav verdiler. Yedikten sonra az kalsın kusuyordum. Akşam yemeği için indiğimde büyük sürpriz vardı. Ben yemek beklerken ekmek arası kaşarla karşılaştım. Ekmeğin içindeki kaşarda bi değişikti.

Zaten sürekli kameradan izliyormuş beni. Diğerlerini de izliyormuydu bilmiyorum. Ufak bi yaslanmada direk telefonda diğer çalışanlardan bir kızı arayıp beni uyarmasını söylüyor. Yaslanmak yok. Müşteriye güler yüzlü olacaksın hoşgeldin vs. diyeceksin kısaca yağ çekeceksin.

Sabah 9 dan akşam 10:40 a kadar sadece yemek yerken bi 20dk falan oturduğumu biliyorum. Geri kalan bütün saat ayaktaydım. Bir yerde durup ayakta kalmak gezmekten daha kötü gibi. Eve gelip koltuğa

Akşam dönüşü servisle gelecektim ama amir servisle gidecek olanlar içeri deyince tabana kuvvet yürüdüm. Eve vardığımda saat 11:00 ı çoktan geçmişti.

Kısaca özet geçmek gerekirse imanım gevredi diyebilirim. Yarın işten çıkıp akrabanın marketinde siparişçi olarak çalışmayı düşünüyorum. Market Çankaya da olduğu için bahşişlerde güzel olur.

Biraz uzun oldu ama okuyanlar harcadıkları zamanı helal etsinler.

bu paraya bu kadar calısılmaz. bence de cık

• baska bi işe gec bence ne biliyim ilerde ilerliyebileceğiin bi meslek berberlik gibi felan marketçilikten bi şey olmaz sırf ayaktaymıssın
  • sigorta için 2 hafta bekleme. işe aldığı an sigorta yapmak zorunda, deneme süresi diye bi' şey de yok hukuken. 8 saatten fazla çalıştıramaz, çalıştırırsa mesai vermek zorunda. falan falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuTLu.

Ben de Burger King'de çalıştım imanım gevredi. Sonra Colin's'e girdim. Giyim firmalarına gir hocam. 630 TL maaş + 272 TL yemek kartın oluyor. Burada hamal gibi çalışmaktansa 8 saat akşama kadar ayakta müşterilerle ilgilen. 1 Saatte molan oluyor.

Collins'te misin hala? BK'da kuryelik işi yattı mı?
  • birazdan gelir forumun para babaları, siz iş beğenmiyorsunuz, ülkede iş var herkes iş beğenmiyor diye laf salatalığı yapmaya. işte canlı örneğini görüyoruz.
  • Ee, şimdi bu iş için aylık 600 mü veriyorlar ? Sağlığına yazık dostum ya, ne kadar rahatsızlığa kaynak olur bu.

Yanlış anlamayın 600'e az demiyorum, muhtaç olduğumuzda değil 600, 100 için bile bunların hepsini yaparız, ama eğer boğaza dayanan bir bıçak yoksa, götürüp o bıçağı kendimize dayamanın bir anlamı yok bence.

Genç adamsın, farklı işlere bak, elbet daha iyi bir seçenek çıkacaktır, bu işi de boşver, bu ne yahu, toplama kampı mı bu ?
  • Bende kendi işimden yakınırdım. Bence başka şansın yoksa iyi fakat 19 yaşında genç birisin daha sağlam işler bulabilirsin oralarda harcama kendini. Ben Antalyada Bistroda çalışıyorum ismini vermim. Haftalık 60 tl tip + 750 tl maaş 8 saat çalışıyorum günde 1 saat mola hakkımız var 2 öğün yemek ve yemekler cidden harika.
  • oha adam seni resmen köle niyetine almış
  • ewt fazla bile para asgari maaş alanlar bir ortaokulda lisede ne kadar çalıştı?Bunu sormak gerek.Bu ülkede insanlar bir yere gelmek için bir yerlerini yırtıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se®can

Bende kendi işimden yakınırdım. Bence başka şansın yoksa iyi fakat 19 yaşında genç birisin daha sağlam işler bulabilirsin oralarda harcama kendini. Ben Antalyada Bistroda çalışıyorum ismini vermim. Haftalık 60 tl tip + 750 tl maaş 8 saat çalışıyorum günde 1 saat mola hakkımız var 2 öğün yemek ve yemekler cidden harika.

Burada eleman alımı var mı acaba? Ciddi anlamda düşünüyorum özel mesajla geri dönebilirsin.
  • Bugün işten ayrıldım. Paraya falan ihtiyacımız yok çok şükür. Dedim yazın boş boş durana kadar bir iş bulup çalişiyim hemde elime az da olsa bi para geçer. Ama böyle bir iş olacağını da düşünmemiştim. Bu işte çalışmasına çalışırım da emeğime değmez diye düşünüyorum. Şimdi Çankaya da çalışmaya başlayacağım. (Aslında hergün yeni bir işe mi girsem diye düşünüyorum. )

Bu işe girip kazandıklarım; hayatın zorluğu.
    Bu işe girip kaybettiklerim; 30 TL para (evraklar vs. için), gümüş künyem (çalışırken düşmüş galiba. aradım bulamadım.).
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.