Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (612. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
12.536
Cevap
205
Favori
1.952.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 610611612613614
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt

    Evet engel tabiki ben ibsnin ağır dönemlerinde baya zayıflamıştım ne yemek yiyebiliyordum ne bişey aç durursam daha az ağrım oluyordu. O dönem sürekli isaldim bide onun etkisi oluyordu

  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Yanlış anladınız sanırım, "Yiyememekten dolayı kilo kaybı olur mu?" diye sormadım, "Yeterince yesek bile kilo almamıza engel olur mu?" demek istedim.

  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt

    Ben isal olduğum zamanlarda zayıflamıştım ama normal yemek yerken neden kilo kaybı olsun ki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: i_brahi_m

    Ben isal olduğum zamanlarda zayıflamıştım ama normal yemek yerken neden kilo kaybı olsun ki.

    Biraz zayıfım sanki ama çok fazla yürüyorum ve geç saatte yemek yemiyorum, iştahım yerinde.

  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    İstediğin kadar ye, eğer bağırsak çalışmazsa yeterli enzim yapmazsa gram kilo alamazsın ve kilo kaybedersin.



    Tıpkı 5 senedir bana olduğu gibi.

  • ArdaTuranizmo kullanıcısına yanıt

    Aşırı yemiyorum ama bundan bir iki tık daha kilom olması gerekirdi. Ben de bunu öğrenmek istiyordum zaten.

  • Merhaba arkadaşlar yeniyim umarım doğru yere yazıyorumdur. Kendimi bildim bileli bazı sıkıntılar var vücudumda mesela el ve ayak terlemesi aslında genel olarak vücudum çok terliyor temas halinde falan ve başka bi arkadaşın belirttiği gibi gözlerim çok hassas fazla güneşte fazla sıcak/soğukta gözlerim sulanıyor göz gezdirirken fark ettim sanırım bağırsaklarla alakalı bi durumda olabilir ki bende de var zaten. Ben tuvalete çok zor çıkıyorum çıktığımda zor yapıyorum ve koku oluyor düzene girmedi yani bilen varsa bilgisi olan varsa ne yapmam hangi doktora gitmem gerekir nasıl bi tedavi uygulanmalı yardımcı olursanız gerçekten bana çok büyük bi iyilik yapmış olursunuz hayat kalitemi ve psikolojimide çok kötü etkiledi bu bahsettiğim rahatsızlıklar görmezden gelmeden en ufak bilginize bile ihtiyacım var şu an şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Yıllardır bende de var psikolojik ya da fizyolojik konusunda ikiside etkili bu hastalıkta bağırsak florası bozuk olunca doğal olarak serotonin üretimi azaldığından psikoloji de bozuluyor bende yıllardır magnezyum eksikliği varmış onu farkettim magnezyum takviyesi kullandığımda cennete gidip geldim sanki o kadar rahatlattı daha sonra vücudumda bişelerin eksik olduğu düşüncesi geldi aklıma tek neden psikolojik değildi araştırmalarım sonucu bu hastalık gıda intoleranslarına neden oluyor mesela bende soğan sarımsak yağlı kafein laktoz gibi intoleranslarım oluşmuş bunu farkettim ve diyetten bunları çıkardım 12 kilo hızlı bir şekilde verdim vücut otomatik olarak olması gereken kiloya çekti kendini şişkinliğim yok artık elma sirkesiyle ince bağırsakta ki bakterileri de baskılıyorum fakat hipomagnezemi de hipokalsemi ve hipokalemi de görülüyormuş yani magnezyum eksikse kalsiyum potasyum d vitamini de eksik oluyor vücutta domino taşları gibi birinin eksikliğinde diğerleri de devriliyor doktora gidip anlatacağım kan tahlili yaptırıp kalsiyum potasyum gibi mineralleri de yerine koymayı düşünüyorum ishalim hala tam anlamıyla düzelmedi bi düzeliyor bi bozuluyor eskisinden iyiyim ama vücutta magnezyum kalsiyum potasyum eksikliği gerginliğe neden oluyor herhangi bir sıkıntılı durumda bu gerginlik mideye vurunca mide kanaması bağırsağa vurunca disbiyosis kalbe vurunca kalp krizi gibi sıkıntılara yol açıyor şu anlık çözebildiğim bunlar gelişmeleri yazarım sağlıcakla kalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbsman -- 23 Nisan 2023; 15:11:10 >




  • İbsman İ kullanıcısına yanıt
    Gerçekten magnezyum çok önemli. 📌

    https://sozluk.solargezi.com/hangi-magnezyum-ne-ise-yarar/
  • Öncelikle, bu rahatsız edici hastalıkla mücadele ettiğiniz için üzgünüm. İrretabl bağırsak sendromu, gerçekten yaşam kalitenizi ciddi şekilde etkileyebilen bir durumdur. Ancak, endişelenmeyin, bu hastalıkta sizin gibi pek çok kişi var ve sizinle aynı şeyleri yaşayan kişilerle bağlantı kurabilirsiniz.

    Belirttiğiniz gibi, psikolojik faktörler İrretabl bağırsak sendromunun nedenlerinden biri olabilir. Bu nedenle, psikolojik destek almak bu hastalığın yönetiminde önemli bir rol oynayabilir. Psikiyatristinizin verdiği ilaçları düzenli kullanın ve tedavinizin cevap vermesi için biraz zaman verin.

    Ayrıca, diyetinizde değişiklik yapmak, egzersiz yapmak ve stres yönetimi tekniklerini kullanmak gibi yaşam tarzı değişiklikleri de İrretabl bağırsak sendromu semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bunun için diyetisyen ve egzersiz uzmanından yardım alabilirsiniz.

    Son olarak, destek alabileceğiniz birçok kaynak var. İrretabl bağırsak sendromu konusunda uzmanlaşmış bir doktorla görüşmek, online destek gruplarına katılmak veya terapi almak gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Kendinize zaman tanıyın ve her zaman pozitif kalmaya çalışın. İyi şanslar!





  • Dilek Karakuzu D kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de yaşayıp da psikolojik açıdan sağlıklı olmak çok zor, bir saniye sonramız belli değil. Bu hastalık kaliteli beslenmeyi gerektiriyor, şu pahalılıkta o da çok zor.

  • Dışkılama güçlüğü yaşayanlar için önerebileceğim tek doktor İstanbul'da : Kenan Yüce. ( Dışkılama güçlüğünün sebebini bir kaç hastada bulabilen bir doktor arattım sitelerde).

    İshal için ise : Taylan Kav . (İbs tanısı alan birisinde zor bulunabilen mikroskobik kolit hastalığını teşhis etmiş, mikroskobik kolit başlıklı ekşi sözlük yazısından okumuştum.)


    Bu doktorları tamamen tarafsız bir şekilde belki faydası olur diye atıyorum.

    Ben bu doktorlara gitmedim, sorunu görüntüleme tetkilerinde bulmuştum iyileştim. ( Kronik apandisit sorunum vardı ve 1 yıldan fazla süredir sorun yaşamıyorum semptomlarım tamamen gitti.)

    Forum tartışmalarında bir çok kişinin hala mağdur olduğunu görüp dayanamadım öneride bulunmak istedim.

    Hakkımda kötü bir eleştiri olursa cevap vermeyeceğim şimdiden bilginiz olsun.

  • Güncelleme doktora gittim gluteni de bıraktırdı hashimoto tiroidi oluşmuş yıllardır geçirgen bir bağırsakla yaşamanın sonucu immün sistem bozulduğu için bütün otoimmün hastalıklar kapıda bekliyor fakat beğırsağı onarıp geçirgenliği kapatabilirsem kurtulma ihtimalim var çok fazla dikkat etmek gerekiyor çok yorucu maalesef 😔 geçirgen bağırsağın anksiyete depresyon ve panik atağa neden olmasının nedeni tsh t3 t4 troid hormon bozukluklarına neden olması diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbsman -- 4 Haziran 2023; 0:35:4 >
  • İbsman İ kullanıcısına yanıt

    Hocam yıllardır ibs var ve psikolojim bozuk düzenli magnezyum kullansam iyi gelir mi

  • Kaç yıldır var? Alternatif tıp eğitimi almış bir gastroenteroloji uzmanına görünmelisin ibs psikolojik deyip geçmemek lazım erken zamanda önlem alınmazsa otoimmün hastalıklara neden oluyor magnezyum kullanabilirsin Newday magnesium complex aldırdı benim doktor
  • İbsman İ kullanıcısına yanıt
    Kolajen tek geçerim. Tip 1-3 ama marka faktörü önemli.

    Youtheroy araştırabilirsiniz.
  • İBS olmadan bir iki sene önce kan testimde D vitamini eksikliği ve buna bağlı olarak da B12 vitamini eksikliğim çıkmıştı, D vitamini eksikliğinin de bağırsaklarda sorun yaşatabileceğini okumuştum sanırım. İBS olmama neden olan sorunlar arasında bu da olabilir mi sizce? 4 sene falan oldu, eskisi kadar kötü değilim ama D vitamini takviyesi alsam İBS'nin etkileri azalır mı sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 27 Haziran 2023; 11:53:2 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben de kendimle ilgili bir güncelleme vermek istedim. Düşük dozda ancak bana oldukça iyi gelen bir antidepresan ile birlikte 9 ay hiçbir sorun yaşamadım. İlacı doktorumun kontrolünde bıraktıktan 1 ay sonra ise maalesef şikayetlerim geri geldi. Karın ağrısı ya da acil dışkılama ihtiyacım yok. Sabahları uyandıktan 5 dk sonra bağırsaklarımdaki doluluk hissi ile birlikte tuvalete gittiğimde ishal ya da yumuşak dışkı durumu yaşıyorum. Bu durum çoğunlukla günde 1 defa olsa da bazen kafama çok taktığımda 3 defayı da bulabiliyor.
    Bu arada ilaca başlamadan önce gittiğim bir gastroenterolog, ağrım olmadığı için ibs tanısı konulamayacağını söylemişti.
    Sorunun başka bir durumdan kaynaklanma ihtimaline karşı, İstanbul’da iyi bir Fonksiyel Tıp doktoru ile önümüzdeki ay görüşeceğim. Büyük ihtimalle kan ve gaita tetkikleri ile birlikte SFS testi de yaptırmamı isteyecektir. Sibo ya da geçirgen bağırsak tanısı alacağımı düşünüyorum. Süreçten sizleri de dilerseniz haberdar ederim.
    Sormak istediğim, Sibo veya geçirgen bağırsak tanısı alan var mı aramızda? Yardımcı olabilirse çok sevinirim.




  • Sibo da spor probiyotiklerin ismi geçer,

    İBS ise lacto basiller, bifodobakteriler.


    Bazı okuduğum yazılara göre ikisi birbirine göre ters orantılıdır. O yüzden bu iki ayrımı yapabilmek çok önemli. Daha doğrusu teşhisi.


    Bunun teşhisini koyacak doktor sayısı da ve bilgisi de az bana göre. Böylelikle önce yurtdışı formları takip edip bilginize daha ek bilgi ilave edin ve pekiştirin.


    Geçmişe bağlı antibiyotik kullanımı, ağır metaller ve çevresel faktörler bağırsak florasındaki yararlı bakteri sayısını azaltıyor maalesef.

  • Bende 8 yıldır Sibo diğer bağırsak hastalıkları ile mücadele ediyorum ama hepsinin ana kaynağının SİBO olduğuna karar kıldım ve Colidur(Rifaksimin) tedavisine başlamaya karar verdim 14 gün, günde 3 tablet olmak üzere. Bu tedavi sırasında diyet yapılmalı mı? Nelere dikkat edilmeli? Ek olarak hangi takviyeler alınmalı? Önerilerinizi bekliyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fitipaldo -- 8 Temmuz 2023; 23:6:16 >
  • 
Sayfa: önceki 610611612613614
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.