Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (584. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
12.374
Cevap
198
Favori
1.891.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dediğiniz İbs türünü yaşayan arkadaşlarım var sadece gaz ile uğraşanlar var ama benim attığım video da kadın da b.hominis çıkmış ve yenmiş hastalığı farego arkadaşımız da kurtuldu ve inşallah bende kurtulacağım.


    Parazit bu hastalığın ya tamamını, ya büyük bir kısmını ya da bir kısmını kapsıyor sadece bilemiyorum. Bence doktorunuzun parazitten kaynaklanmaz demesi çok yanlış olmuş diye düşünüyorum ki o kadar çok parazit var ki ibs semptomları ile çelişen .



    @KaiserCloud

  • Arkadaşlar belki çok bağlantısız ve bağımsız gelecek ama fakat Mutlaka D vitamini testi isteyin / yaptırın. D vitamini eksikliğinde fırsatçı patojenlerin ortaya çıkacağını düşünüyorum.

    Bende 12 çıktı misal.

    Düşük.

    O sebeple mutlaka d vitamini testi yaptırın.

    Keza B12

    Folat

    Demir

    Magnezyum da çok önemli.

    Ek olarak d vitamani testi hidroski 25 diye geçiyor sanırım.

    Vucutta her şey denge ve bütünlük içerisindedir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üzerimde bir kara büyü var sanırım bilemiyorum.

    Testim negatif çıktı. Artık başka seçenek olarak ne kaldı bilmiyorum.

    Gaita testi ya da parazit için kan testi mi hangisini yaptırmam lazım bilemiyorum bu nasıl bir talihsizlik ve ben bu hayata neden bu lanet sendromu çekmeye geldim cidden bilmiyorum.


  • Kaç aydır antidepresan kullanıyorum, ishal sorunuma çözüm oldu ama şu gaz sorununa çözüm bulamadım. Diyet yapıyorum, spor yapıyorum, stresten uzak durmaya çalışıyorum ama şu gaz oluşumunu engelleyemiyorum. Ha sürekli probiyotik de kullanıyorum, o da fayda etmiyor. Daha ne kadar doğal gaz boru hattı gibi bağırsaklara sahip olacağım bilmiyorum. Ne yaptıysam çözüm yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En az 500 tane şey kullandım 2 senedir gram faydası yok zaten onların. Son çare 3 gün üst üste gaita tahlili vereceğim devlette başka bir seçenek kalmadı o da B.hominis gibi bir parazit çıksın diye şanslı olursam da pek şanslı gitmiyor şu sıralar.

  • Bende de var bu hastalık. Ama bende sık idrara çıkma yaptı. Sana tavsiyem yağlı, kızartma, abur cubur, paketli ürünler vs hepsini kes. Haftada 1 gün 100 gram kırmızı et dışında et yeme. Tavuk ve balık ye onun yerine. Fırında ve ızgarada yap. Başka türlü pişirme. Vücut geliştirme yap. İnanılmaz fayda sağlıyor. Ben lise 2 den beri spor yapıyorum. Hastalık stresten çıkıyor. Bendeki hastalığı çıkartan babamdı. Lisedeyken, beni çok strese soktu. Şu anda da konuşmuyoruz zaten. Çare uzak durmak. Stresten ve stresli ortamlardan uzak dur. Her gün 1 kase salata ye. 2 tane de meyve. Muz veya elma. Ara öğün yapma. Başta fayda sağlar ama kalıcı süreçte, genel süreçte zararlı olur. Ben her yolu denedim. En iyi bunlar fayda verdi. Tek seferde 57 şınav vurabiliyorum. 17 de chin ups barfiks. Bu seviyeye gelecek kadar kas yaparsan emin ol sindirimin zaten düzeliyor. Bir de her gün 30 dakika koşu yap. Yemekten 2 saat sonra yap sporu. Yoksa tam tersi zarar verir. Hepimizin sağlık konusunda bir çok öğrenmemiz gereken şeyler var. Geçmiş olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyet bu işin kalıcı çözümü değil, yaptığın sürece iyisin yapmıyorsan yine aynı.

    500 Doktora gittim 500 test yaptırdım 500 ilaç kullandım emin olun sayıyı abartmıyorum cidden böyle.

    Bugün gaita verdim amip-parazit için negatif çıktı.


    3 İhtimal kaldı 2 gün üst üste daha gaita vericem ptesi ve salı, 4-5 dişim yok belki sorun o olabilir diye dişçiyle konusup devlette yaptırıcam, eskiden bir doktor idrar istemişti onu da vericem.


    Bu hastalığın herkeste sebebi farklı sanırsam ve günü kurtarmak yerine lütfen bu hastalığın sebeplerine inmeye çalışın böyle hayat yaşanmaz gün geçmez rezil ediyor bizi her gün.

  • Arkadaşlar bende bi problem var acaba aranızda yaşayan var mı.
    Ne zaman kırmızı et ya da beyaz et yesem yaklaşık 15 20 dakika sonrasında ishal oluyorum yoğun bir karın ağrısıyla wcye koşuyorum.
    Yani normal sebze yesem karbonhidrat tüketsem sikıntı yok sadece et yiyince oluyor ve her seferinde oluyor.
    Yaklasik 6 ay oldu sürekli başıma geliyor biraz ara verdim et yemeklerine sonra tekrar tükettim yine aynı tekrarladı.
    Sizce sebebi ne olabilir gidip ne testi yaptırmalıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirtazo01 -- 4 Haziran 2021; 21:3:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mirtazo01 kullanıcısına yanıt

    Beyaz et yapmaması lazım ama kırmızı et çok yağlıysa yapabilir bende balık yersem isal oluyorum. Belki alerjiniz olabilir bi muayene olmakta fayda var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Attila395

    Kaç aydır antidepresan kullanıyorum, ishal sorunuma çözüm oldu ama şu gaz sorununa çözüm bulamadım. Diyet yapıyorum, spor yapıyorum, stresten uzak durmaya çalışıyorum ama şu gaz oluşumunu engelleyemiyorum. Ha sürekli probiyotik de kullanıyorum, o da fayda etmiyor. Daha ne kadar doğal gaz boru hattı gibi bağırsaklara sahip olacağım bilmiyorum. Ne yaptıysam çözüm yok

    İbs'nin kötü yanı tedavi edilemeyen, yaşam kalitesini bozan ama zararsız olan bir hastalık olması. Antidepresan ve psikolojik tedavinize devam edin derim. İshaliniz kesilmiş, harika. Bu bile ciddi derecede iyi bir adım. Gaz sıkıntısından bahsediyorsunuz. Gazı kesmeniz için size tavsiye vermek isterim. Günde bir buçuk porsiyon yiyin. Yani yarım kahvaltı yapın, çok az olsun. Proteinli besinlerden oluşsun. Bir de akşam yemeği yiyin. Mesela 2 çeşitli bir akşam yemeğini yarımşar tabak yiyin. Az yemek her zaman iyidir. Öğün arası da hiçbir şey atıştırmayın. Sadece 2 az öğünle beslenin. Emin olun gaz şikayetiniz minimuma inecek. Burada çok fazla yemek yiyen arkadaşlar var, hastalıkları iyice tetikleniyor. İbsli iseniz az yiyeceksiniz. Kilo veririm diye de korkmayın, kilo verirsiniz ama en azından şikayetiniz kalmaz. Kilo vermek kötü bir şey değil. Kadir Doğulu ibs hastalığını böyle geçiriyor. Açın Google'ı ve bakın. Kadir Doğulu huzursuz bağırsak yazın. Adam nasıl kilo vermiş. Zapzayıf. Anlatıyor. 1,5 porsiyon yiyorum ama iyi hissediyorum diyor. Yemeye aşırı düşkün olmaya gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaiserCloud K kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Devlet hastanesinde diyetisyene gittim, onun verdiği kağıtta çok öğün yiyin yazıyordu. Sen öyle diyince aklım karıştı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rahatsızlığın en kötü yanlarından birisi tutarlılığının olmaması. Bugün iki öğün beslendim, sabah yumurta, muz ve ceviz, akşam glutensiz lahmacun ve karpuz. Bildiğim kadarıyla bunların hiçbirisi yasak değil ama şu an akşamdan beri gaz çıkartmaktan yoruldum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Devlette gaita kültürü vereceğim ve amip-parazit aranması açısından 3 günlük test sürecine girmiştim 2 test kaldı orada da .

    Haftaya parazit olayını sonuçlandıracağım ilgilenenler için bilgilendirmeyi buradan yapacağım.

  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

    Öyle diyorsun da lahmacun daki baharatlar ve karpuz gaz yapar ben karpuz yiyince çok gaz yapıyor. Fotmap diyetini dene istersen bana baya etkili oldu dikkat edersem gaz azalıyor. İsale iyi geliyor diye Cola içiyorum ama oda felaket gaz yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merak ettin bu ibs olduğunu düşünen kişilerin ayak tırnağı , sırt omuz vb herhangi bir mantar hastalığınız var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Bende el ve ayak tırnaklarımda uzun zamandır mantar var. İbs yle ilgili mi ama bilmiyorum araştırmak lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Turk isi tipta mantar disarida kalan birsey deride sadece olur derlerken ( gittigim 10 civari prof ve doc ) dunya tipinda mantar bagirsaklarda cogalip bagisikligi ele gecirir ve ozellikle unlu,sekerli gidalar tukettiginiz anda bagirsak mantari bunu gaza donusturerek sizde rahatsizliklara yol acar deniyor.

  • Arkadaşlar probiyotik tüketimi olarak size iki öneri vereceğim.

    Biri özer hisar ayranları diğeri ise Silivri aslan karamaya ayran.

    Bu iki ayran probiyotik bakımından mükemmel etkiye sahip fakat. Süte karşı toleransı olan dikkatli olsun.

    Ekşi ve kaliteli iki ayrandır.

    Daha sonrasında kolajen tip 1-3 tüketimi de önemli ama bunun için diyetisyenden fikir alın.

    Son olarak bağışıklık bağışıklık bağışıklık

    YAni vitamin D
    A
    C

    Vitaminleri.

    Çok önemli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayran bu arkadaşlar.


    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Tam bilmiyorum ama bende bayadır mantar var hatta 2 el işaret parmağında ve ayak baş parmaklarında ama ibsyle ilgisini sizden duyuyorum. Ama parmak aralarında yok sadece tırnaklarda var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.