Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (428. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
12.595
Cevap
212
Favori
2.039.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 426427428429430
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam inanın kimseyle tartışma gibi bir niyetim yok

Kimseyide memnun etme gibi niyetim yok illa pürüz çıkaranlar olacaktır

Ama herkes bu kadar çaresizken rahatlama yollarını söylüyorum..

Ben demiyorumki %100 iyileşiceksiniz zaten bu ımkansız yok böyle bir dünya.

İbs için önerilen tedavi yöntemi bütüncül tedavidir..

Bunun ıcınde psikolojik faktorler,diyet ve gastro doktorlarıyla birlikte hareket edilmesi gerekir.

Size önerim ingilizcesi olan kişiler lütfen bu forumda takılıp bilgi kirliliğinin içinde yüzmesin.

Bizim gibi olan birsürü insan var
    hayat hikayelerini de paylaşıyorlar yurtdışından güncel tedavileride paylaşıyorlar https://irritablebowelsyndrome.net/stories/ forumu biraz kurcalayın.

No more broscience :)

• Prof. Dr. Tarkan Karakan. GAZİ ÜNİVERSİTESİ İç Hastalıkları Gastroenteroloji Bilim Dalı başkanı
    ayrıca Probiyotik Derneği Başkanı...
    Evet eğer bu hocamızdan daha yetkili ve ilimli birisi varsa onun tavsiyelerini ben dinlemeye açığım

Sibel Ersoy Eczanesiyoutube
    Prof. Dr. Tarkan Karakan ile İrritabl Bağırsak Sendromu üzerine konuştuk
    https://www.youtube.com/watch?v=OqFCO46fQss

Prof. Dr. Tarkan Karakanyoutube
    Bağırsak Hastalıklarında Beslenmenin Etkileri
    https://www.youtube.com/watch?v=h7hjjprTLf8

Prof. Dr. Tarkan Karakanyoutube
    Kabızlıkta Çaresiz Miyiz?
    https://www.youtube.com/watch?v=Fj-OxCjuYpE

Bitane panel tarzı bir konuşmada " ibsnin kalp hastalığı kadar" hayat kalitesini düşürdüğüne dair söylemler vardı.
    Ben aslında burada çoğu zırva derken bir kişiye karşı direkt söylemim yoktu üstüne alınmak isteyen herkes alınabilir :D

Ama ilk söylemim 4. sayfada kanserden daha kötü aidsten daha kötü yazan kişiye gogıla yazdıgımda ılk o sayfa cıkıyor sinir bozucu bır ınsan

• quote:

Orijinalden alıntı: Aisciyiz Ezhelden

Hocam inanın kimseyle tartışma gibi bir niyetim yok

Kimseyide memnun etme gibi niyetim yok illa pürüz çıkaranlar olacaktır

Ama herkes bu kadar çaresizken rahatlama yollarını söylüyorum..

Ben demiyorumki %100 iyileşiceksiniz zaten bu ımkansız yok böyle bir dünya.

İbs için önerilen tedavi yöntemi bütüncül tedavidir..

Bunun ıcınde psikolojik faktorler,diyet ve gastro doktorlarıyla birlikte hareket edilmesi gerekir.

Size önerim ingilizcesi olan kişiler lütfen bu forumda takılıp bilgi kirliliğinin içinde yüzmesin.

Bizim gibi olan birsürü insan var
    hayat hikayelerini de paylaşıyorlar yurtdışından güncel tedavileride paylaşıyorlar https://irritablebowelsyndrome.net/stories/ forumu biraz kurcalayın.

No more broscience :)
    ................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:16:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elvis-Presley

................

Alıntıları Göster
    LOL :d

abi bak sana cidden saygısızlık etmek istemiyorum yazdığın 1-2 şeye baktım bilimsel birşeyler daha atmışsın bazıları mantıklı bazıları mantıksız

ben daha fazla birşey yazmıyacağım eğer dediklerimi uygulayan olursa kendini iyi hissederse ne mutlu bana

ama bu hastalığın tedavisi şuan için kesin bir şekilde yok.
    Remisyona girebilirsin geçiçi süre düzelirsin yaşam şartlarını iyileştirirsin cok daha iyi olursun hayatını etkilemez ama bu hastalığın kesin tedavisi YOK.

Bilimsel altyapısı olmayan hiçbirşeye inamam ve benim için ZIRVADIR.
    Eğer broscience inanmak isteyen varsa :D ömer saraçoğlu felan izlesin
    çayla felan olacak iş değil bunlar...

Daha fazla yorum yazmak istemiyorum çunki bilim dışı şeylere inanmıyorum siz istediğinizi yazsanızda inanmıyacağım.

Evrim Ağacı
    Plasebonun Gücü: Kendilerine Verilenin İlaç Olmadığını Bilen İnsanların Bile Ağrısı Azalıyor! - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/plasebonun-gucu-kendilerine-verilenin-ilac-olmadigini-bilen-insanlarin-bile-agrisi-azaliyor-4971

dedikleriniz alt yapısı plasebo harici başka birşey değil(çay muhabbeti için diyorum) günde 1lt kefir içmeye devam edin 15-20yıldır düzelemeyenler yine düzelemeyecek başka birşey değil...

• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2249749/
    Yukarıdaki tartışmalardan, her bir psikolojik müdahalenin incelemelerinin olumlu tedavi etkileri sağladığı görülmüştür.

Meta-analizhttps://psycnet.apa.org/record/2004-21587-021

American College of Gastroenterology aynı zamanda IBS'ye yönelik ampirik tedavi literatürünü gözden geçirdi ve 'Davranışsal terapi, bireysel IBS semptomlarını azaltmada plaseboya göre daha etkili olduğu' sonucuna vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Aisciyiz Ezhelden

LOL :d

abi bak sana cidden saygısızlık etmek istemiyorum yazdığın 1-2 şeye baktım bilimsel birşeyler daha atmışsın bazıları mantıklı bazıları mantıksız

ben daha fazla birşey yazmıyacağım eğer dediklerimi uygulayan olursa kendini iyi hissederse ne mutlu bana

ama bu hastalığın tedavisi şuan için kesin bir şekilde yok.
    Remisyona girebilirsin geçiçi süre düzelirsin yaşam şartlarını iyileştirirsin cok daha iyi olursun hayatını etkilemez ama bu hastalığın kesin tedavisi YOK.

Bilimsel altyapısı olmayan hiçbirşeye inamam ve benim için ZIRVADIR.
    Eğer broscience inanmak isteyen varsa :D ömer saraçoğlu felan izlesin
    çayla felan olacak iş değil bunlar...

Daha fazla yorum yazmak istemiyorum çunki bilim dışı şeylere inanmıyorum siz istediğinizi yazsanızda inanmıyacağım.

https://evrimagaci.org/plasebonun-gucu-kendilerine-verilenin-ilac-olmadigini-bilen-insanlarin-bile-agrisi-azaliyor-4971

dedikleriniz alt yapısı plasebo harici başka birşey değil(çay muhabbeti için diyorum) günde 1lt kefir içmeye devam edin 15-20yıldır düzelemeyenler yine düzelemeyecek başka birşey değil...

Alıntıları Göster
    ................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:17:10 >

• "bitki karısımı çay ve birkaç aromatik yag ile tamamen ibsyi yok ettim kendi üzerimde." demişsin hocam peki daha sonra hastalık tekrarlandı mı? Sen kendi hakkında tam bilgi vermediğin için tam olarak hastalığı yendin mi yenmedin mi anlayamadım, kendi hakkında bilgi vermeme kararı almışsın saygı duyuyorum ama gerçekten merak ettiğim nokta şu forumda bu hastalığı geçici değilde kalıcı olarak tamamen yenen var mı?
  • Biraz düşündüm de bu gaita nakli aklıma çok yatıyor ya aklımda şöyle bir şey var. Facebook gruplarında da insanların yorumlarını görüyorum herkes çok çaresiz. Ağlayacak hale gelmişler bir yorum atıyorsun 10 kişi yazıyor lütfen yardım edin diye haykırıyor millet.

Herkes de doktorlardan şikayetçi kimisi yazmış doktor beni tersledi siz kadınlarda hep ibs siniz. zaten psikolojiniz bozulmuş diyo diyorlar, kimisi doktor bana çeşit çeşit antibiyotik yazdı kullandırttı şimdi eskisinden 5 kat daha kötü haldeyim diyor.

Bu hastalık daha yeni çıkan bir şey bu konuda hepimiz aynı fikirdeyiz. Yukarda ki arkadaş için birşey yazacağım dostum senin sorunun nedir de değildir bilmiyorum ama benim sorunum ibs. Gelir burda tavsiyeni yazar gidersin, burda insanların yazdıklarına boş ,safsata, ben sadece bilime inanıyorum gerisi hikaye yazarak bir yere varamazsın. Bilim dediğin bugün hep geçmişte o koca karı ilaçları dediğiniz şeylerden etkilenerek gelişiyor. Ayrıca bilim parayla eş değerde gidiyor, bugün halen kanserin tedavisi yok deniyorsa bunun sebebi paradır. Bugün biz burda ibs olup ota b.ka binlerce lira döküyorsak bunun sebebi bellidir. Ben hep dedim yine diyorum İBS de Kanserde ve sayamadığım bir çok hastalık ta hepsinin tedavisi var ve son derece basit tedaviler.

Uzun zaman gaita naklini araştırdım ve bulduğum bulgular gaita nakli sadece ibs yi değil bir çok çeşit hastalığı iyileştiriyormuş. Otizmlileri bile iyileştiriyormuş. O yüzden her an gaita nakli ortadan kaldırıabilir kaldırılmadan yaptıracağım. Çünki ne kadar işe yarayan kalıcı tedavi varsa bilin ki en kısa zamanda ortadan kaldırılacak, baskı kurulacak.

Benden daha iyi biliyorsunuz doktorlar sizin iyileşmenizi istemiyorlar, amaçları bizi daha çok hasta etmek bunu nerdenmi anladım? Bir doktor bir ilacın hiç bir işe yaramadığını bile bile her gelen hastaya aynı ilaçla aaynı serüvenlerden geçiriyorsa altında bir sebep aramak lazım. Bugün bakıyorsun herkes aynı ilaçları içmiş aynı tedavi yollarını denemiş ama gaita gibi bir tedavi yöntemini kimse bilmiyor doğru düzgün yapan, tecrübesini aktaran yok hala.

Araştırmalarım üzerine şunu öğrendim bağırsaklarda yaşayan çok çeşit bakteri var. Antibiyotik bunların çeşitliliğini ve sayılarını ciddi oranda azaltıyor ve sonrasında vücudu kötü bakteriler ele geçirip iyileri yok ediyor. O yüzden ne kadar probiyotik kullanırsanız kullanın geçici kısa süreli tedavi oluyor.

Amaç vücuttaki kötü bakterilerin hepsini bir anda yok edip hızlcıa yerine iyi bakterileri yerleştirip hızlcıa o iyi bakterileri beslemek. Sonra vücudu eski haline getirmek. Ne yaparsak yapalım o kötü bakteriler hızlıca çoğalıp eski haline dönüyor.

Bu yüzden hiç bir ilaç fayda etmiyor. Ve geçici etki yapiyor. Bakıyorum halen psikolojik te psikolojik diye tutturanlar var. Madem psikolojikte neden antibiyotik içince kısa süreliğine sağlıklı hale dönüyor insanlar?? :D Bunu bana bi açıklayın sonra gelin tartışalım.

Bu die off etkisi kalıcı tedavi yapmzsak ölene kadar da sürer.

Diyet diyet diye diretenlere de bir kaç şey yazayım. Evet diyet olmazsa olmaz a ma diyet ne zaman yapılmalı? Gaita naklini yaptıktan sonra yerlerştirilen iyi bakterilere zarar gelmemesi için, onların hızlcıa üreyip bağırsağın kontrolünü ele alıp bağırsağı iyileştirmesi için gerekli. bir insan ölene kadar diyet yaparsa ne olur? Yine ibs olur iyileşmez ve zayıflıktan bidap düşer.

Evet belki yabancı dilimiz yok, yabancı kaynaklardan araştıramıyor olabiliriz, ama elimize geçen imkanları da değerlendirmeye çalışıyoruz, biz buraya gelip birşeyler öğreniyoruz. elimizde var olan seçenekleri eleyip yeni seçenekler ekliyoruz..

o yüzden senede bir birisi gelip burdakilere saygısızca konuşabilir, hakaret de edebilir, ama burda hiç bir insan onu biplemez, umursamaz çünkü burda herkes kendi canının derdine düşmüş. Şifa arıyan insanlar bu arkadaş isterse 7/24 yazsın. Hakaret etsin, saygısızca konuşsun hiç kimsenin umurunda olmaz. Amacımız şifa bulmak soytarılık yapmak değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarlarda sonuçlarım çıkınca yazacağım demiştim.O kadar doktorun ardından,"sonunda" çekilen bt de böbrek taşı haricinde bir sey bulunamadı.Üroloji bu taşın(lokalizasyon ve boyut itibariyle) ağrı yapmayacağını ve taşı alamayacağını söyledi gastro ise taş alinmadan ayirici tani yapamam diyor hakli olarak.Yakin zamanda özel hastanede operasyon geçireceğim.Ağrım geçerse bilgilendireceğim.Şahsım adina ağrım geçmese dahi 10u geçkin doktorun ve artik sona gelinen testlerimin söylediği/gösterdiği aksine ibs olduğumu düşünmüyorum.Testlerimde taş haricinde zerre oynama yok diyebilirim.Ağrım da yanda arkada veya kasıkta değil üroloji de o yüzden bu agri taş ağrısı degildir diyor bakacağız.Taş ağrısı çıkarsa dermatomlarımın hepsinin sülalesini anacağım.

Yukarda delikanlının paylaştığı Tarkan Arıkan üniversitede hocamdır ayni zamanda Gazide bu konuyla İbrahim Doğan hoca da ilgileniyor, kendisi hayatımı adadım bu işe diyerek bahseder derste , dönem 4 te de dersi o anlatır.Gitmek isteyen varsa İbrahim hocadan da fikir alabilir özel bir hastanede hasta bakıyor kendisi Tarkan hoca gazide hasta bakıyor mu bilmiyorum.Herkese acil şifalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 11 Mayıs 2019; 16:42:27 >

• Colidur+kefir+turşu+diyeti 15 gün uyguladıktan sonra bir gelişme olmassa bırakalım mı yoksa devam edelim mi ve de coliduru günde kaç kez içmek uygun olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onatbozkaya -- 10 Mayıs 2019; 23:51:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: queer

"bitki karısımı çay ve birkaç aromatik yag ile tamamen ibsyi yok ettim kendi üzerimde." demişsin hocam peki daha sonra hastalık tekrarlandı mı? Sen kendi hakkında tam bilgi vermediğin için tam olarak hastalığı yendin mi yenmedin mi anlayamadım, kendi hakkında bilgi vermeme kararı almışsın saygı duyuyorum ama gerçekten merak ettiğim nokta şu forumda bu hastalığı geçici değilde kalıcı olarak tamamen yenen var mı?
    ................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:17:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onatbozkaya

Colidur+kefir+turşu+diyeti 15 gün uyguladıktan sonra bir gelişme olmassa bırakalım mı yoksa devam edelim mi ve de coliduru günde kaç kez içmek uygun olur?
    ................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:17:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isletmekasa

Bu mesaj silindi.
    ............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:17:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elvis-Presley

................

Alıntıları Göster
    Tamam hocam çok sağol.Üniversite bitip memlekete dönünce uygulayacağım bu programı ve gidişat hakkında bilgilendiririm buradan

• Karamaya kefir migrosta bulamadım kefirzade aldım ama içinde laktoz var yine de deneyeceğim bakalım
  • Midemin sırtıma yapışması hissini o kadar özledim ki. Hiç o denli, midem kazınacak kadar acıkmıyorum, hafif bir şekerim düşmüş gibi oluyorum sadece. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi anlayamadım :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Onatbozkaya

Colidur+kefir+turşu+diyeti 15 gün uyguladıktan sonra bir gelişme olmassa bırakalım mı yoksa devam edelim mi ve de coliduru günde kaç kez içmek uygun olur?
    Colidur kullanma talimatı için pazartesiye kadar beklerseniz bilgi vericem

Ama bnm bildiğim 3 vakit 2 ser hap şeklinde kullanmak gerekiyor etki etmesi için ve 15 günmü daha nı fazla kullanılması gerek onuda pazartesi öğrenicem

Glutamin ve 3,5 çeşit probiyotik kapsül kombine yapmayıda unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmarator16 -- 12 Mayıs 2019; 0:41:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezgiselanlatim

Midemin sırtıma yapışması hissini o kadar özledim ki. Hiç o denli, midem kazınacak kadar acıkmıyorum, hafif bir şekerim düşmüş gibi oluyorum sadece. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi anlayamadım :/
    Burda buna iyi ve kötü diyebilecek kadar bilgi sahibi yoktur diye tahmin ediyorum... Belki dr bile yoktur

Bence fazla kafanıza takmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmarator16 -- 12 Mayıs 2019; 0:39:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: queer

Karamaya kefir migrosta bulamadım kefirzade aldım ama içinde laktoz var yine de deneyeceğim bakalım
    Malesef bende bulamadım

1 hafta kefirzadem içiyorum hep içtikden sonra 30 dk içerde bir hareketlilik oluyor daha sonra bitiyor

1 haftalık süreçte normalde süt beni ishal ediyor ama kefirden olumsuz bir etki görmedim

Karamaya içinde sanal migrostan yani internet satın alabilirsin sanırım

• İmarator16 İ kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam ben zaten iki hafta sonra başlıycam bu programa pazartesi bilgi vermeniz sorun olmaz

Glutamin ve probiyotik için marka önerebilir misin

• 
Sayfa: önceki 426427428429430
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.