Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (427. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.595
Cevap
212
Favori
2.039.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 425426427428429
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isletmekasa

Bu mesaj silindi.
    ..............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:13:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyaman06

hocam akşam kefirzadem içtim çay bardağından biraz büyük karnıma kramp girdi ishal gibi oldum hiç olmazdı:/devam edeyim mi?

Alıntıları Göster
    ...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:13:46 >
  • Karamayayla kefirzamemi içtim.

2 sini tek günde bir anda kafaya dikip içtim.

Karamayadan 2 tane içtim şuan karnım öyle böyle değil acayip gaz başladı.

2 gündür 3 gündür gaz var. Acayip gaz inş die off iyilesmedir.

Artık yemin ediyorum herşeyi bıraktım bir kenara bu hastalığı yenmeye odaklandim. Çünkü benim için hiçbir şeyin önemi kalmadı bu hastalık geleceğimi belirliyor artık.

Bugün 4 kere tuvalete gittim büyük tuvalet yaptım. Normalde günde 1 kez giderdim.

Ben şunun farkindayim ibs olanlar iyilesebilir tamamen çünkü daha öncede oldum iyileştim. Ama antibiyotikten olduğunu çok geç öğrendim.

Psikolojik değil ama stres ciddi oranda tetikliyor.

Carbomix e sarildim sonra carbomjx de die off yaptı ama biraz rahatladim.

Neye sarilacagimi sasirdim bu die off nasıl geçecek geçse bari harbiden 1 kaç hafta önce superdim iyilesmis gibiydim ya bu carbomix e başlayınca ve bitince harikaydım iyileştim sandim

Ve karın guruldamam bitti gitti çok şükür derdin birini atlattik şimdi kaldı gaz.

Dışkı da düzeldi ama yumuşak dışkı ve çok şık gidiyorum bunlarıda düzeltmek gerek

Sizler için de kendim içinde gaita nakli olacağım inşallah hepimiz kurtulacağız kalıcı olarak. Öyle yada böyle bu hastalık bitecek. Gidecek.

Başka imkanı yok başka seçeneği yok düzelecek eski haline dönecek. Gerekirse yurtdışına bile gideceğim. Ne gerekiyorsa yapacağım yapacağız.

Ben şunu araştırdım ve farkettim paylaşmak istedim.

İngiliz karbonatı varmış , bilenler bilir. Bu karbonat olayında ciddi oranda ibs ye iyi geliyormuş. Mesela şöyle mantık yürüttüğü dudaklarda çıkan o beyaz yaraya karbonat sürünce hemen geçiyordu.

Bu İngiliz karbonatı mi suyla içince bagirsaklardaki sıkıntıları giderebilir.

Yarın alıp deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yönetmennn

Karamayayla kefirzamemi içtim.

2 sini tek günde bir anda kafaya dikip içtim.

Karamayadan 2 tane içtim şuan karnım öyle böyle değil acayip gaz başladı.

2 gündür 3 gündür gaz var. Acayip gaz inş die off iyilesmedir.

Artık yemin ediyorum herşeyi bıraktım bir kenara bu hastalığı yenmeye odaklandim. Çünkü benim için hiçbir şeyin önemi kalmadı bu hastalık geleceğimi belirliyor artık.

Bugün 4 kere tuvalete gittim büyük tuvalet yaptım. Normalde günde 1 kez giderdim.

Ben şunun farkindayim ibs olanlar iyilesebilir tamamen çünkü daha öncede oldum iyileştim. Ama antibiyotikten olduğunu çok geç öğrendim.

Psikolojik değil ama stres ciddi oranda tetikliyor.

Carbomix e sarildim sonra carbomjx de die off yaptı ama biraz rahatladim.

Neye sarilacagimi sasirdim bu die off nasıl geçecek geçse bari harbiden 1 kaç hafta önce superdim iyilesmis gibiydim ya bu carbomix e başlayınca ve bitince harikaydım iyileştim sandim

Ve karın guruldamam bitti gitti çok şükür derdin birini atlattik şimdi kaldı gaz.

Dışkı da düzeldi ama yumuşak dışkı ve çok şık gidiyorum bunlarıda düzeltmek gerek

Sizler için de kendim içinde gaita nakli olacağım inşallah hepimiz kurtulacağız kalıcı olarak. Öyle yada böyle bu hastalık bitecek. Gidecek.

Başka imkanı yok başka seçeneği yok düzelecek eski haline dönecek. Gerekirse yurtdışına bile gideceğim. Ne gerekiyorsa yapacağım yapacağız.

Ben şunu araştırdım ve farkettim paylaşmak istedim.

İngiliz karbonatı varmış , bilenler bilir. Bu karbonat olayında ciddi oranda ibs ye iyi geliyormuş. Mesela şöyle mantık yürüttüğü dudaklarda çıkan o beyaz yaraya karbonat sürünce hemen geçiyordu.

Bu İngiliz karbonatı mi suyla içince bagirsaklardaki sıkıntıları giderebilir.

Yarın alıp deneyeceğim
    ..................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:14:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elvis-Presley

..................

Alıntıları Göster
    Şu işe yarar mı hocam.
    Her bir tablet;
    50 mg Simetikon
    300 mg Aktif Kömür içermektedir.

Ayrıca colidur kullanırsam bağırsak florasında bozulma olur mu?Yine probiyotik kullanacak mıyım?
  • quote:

Şu işe yarar mı hocam.
    Her bir tablet;
    50 mg Simetikon
    300 mg Aktif Kömür içermektedir.

Ayrıca colidur kullanırsam bağırsak florasında bozulma olur mu?Yine probiyotik kullanacak mıyım?

Alıntıları Göster
    .................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:14:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayatızindan

Kardeşim antalya didem karavelioğlu larada internetten araştırırsanız rahat ulaşırsınız
    İlgin için tsk ederim

Bence su durum gaita nakline ek olarak yapıldıktan sonra dahi

Önce 2 ay boyunca
    Colidor,kefir,yoğurt,diyet,turşu ,glutamin, bcaa , 3-5 çeşit pro kapsül

3.ay = 3 seans gaita nakli

Ardında aynı şekilde tedaviye devam

2 ay sonra tekrar 3 seans gaita nakli

Ardından tekrar aynı tedaviye devam
    Ve okb olan hastalara hepimizde var bu psikiyatrik destek

1 yıl dolana kadar 2ci nakilden itibaren

İlaçlı ve beslenmeli tedaviye devam

Bu şekilde ne gibi sonuçlar elde edebiliriz...

Birlikte değerlendirelim

• Herkese merhabalar, cogu yorumları okudum son sayfadakiler için değil ama bir çoğu zırrvvva.
    Arkadaşlar bende 1.5 yıldır bu hastalık var,meteospamly vs. kullandım rahatlatıyor mu evet acayip şekilde. Bunun muadili gasspass isimli ilaçtır. içersinde aktif karbon ve simetikon var.
    Dediklerimi iyice dinleyin , bundan 1 ay öncesine kadar çikolatacıda calısıyordum arkadaşlar hem sütlü hem çikolatalı aklınıza gelen ne varsa hiçbir problem olmadan herşeyi yiyordum.
    Kabızlık problemim vardı bu hastalık üzerine çok fazla araştırdım pubmed gibi sitelerden meta analiz sonuçlarına baktım vs.
    7 ay boyunca alflorex symbiyosis probiyotik kullandım( bifido bacterium infantis türünden). 7 ay boyunca hiçbişeyim yoktu
    daha sonra probiyotiği bırakıp denemek istedim acaba nasıl olucam diye
    eski halimle aynıyım her sabah karın agrısı aksam desen öyle düzensiz tuvalete cıkma vs... buna stresinde etkisi var tabiki.
    Bu hastalıkta plasebonun etkınlıgı cidden var dediklerimin hepsini araştırabilirsiniz.örnek olarak: akupunturun meta analiz sonuclarında kanıtlanmıs bı etkısı yok ama anksiyetsi olan birisi veya baska bırısı akupuntur yaptırdıgında aa cok ıyı geldı rahatladım vs. düşünmesi plasebo etkisi sayesındedir. yanlıs anlasılmasın akupuntur vs. önermiyorum. Probiyotiklerin hiçbir faydası olmasa bile plasebo etkisi bile sizin iyi olmanızı sağlayacaktır.
    Bir ilaç kullanırken plaseboya göre üstün mü diye araştırın lütfen körü körüne ilaç kullanmayın.
    Onun haricinde zencefil, arkadaşlar zencefilin çayınıda yemeğini de yapın faydalanın cidden gaza iyi geliyor mideyi rahatlatıyor.
    Aşırıya kaçmadığınız sürece tüketin.
    onun haricinde melisa çayı geceliyin uyumadan önce tuketıldıgınde sedatif etkisi oldugu ıcın uykunuzu getirecek hemde rahatlama olucak arada icebilirsiniz.
    BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİ
    fodmap diyeti , evet arkadaşlar burası cidden önemli monash universitesinin yaptığı uygulama google playde 20 tl felan olması lazım besinlerin fodmap değerini hangi yemeği yiyebilirsin yiyemessin gösteriyor.
    Ama istisnalar var yumurta fodmap diyetinde serbest ama bana dokunuyor.
    Yumurta sarısını kesinlikle önermem onun haricinde süt içmek gibi bir saçmalık yapmayın içecekseniz kesinlikle laktozsuz olsun,
    çok soğuk şeyler karnınızı etkıleyebilir bunlar benim deneyimlerim.
    Hastalık ilk başladıgı zaman dondurma yiyemiyordum fodmap diyetini uygulayıp + probiyotik ve duzenlı spor yaparak arada kaçamak yaptıgımda her istediğimi yiyebiliyordum.
    Benden size öneriler:pirinç pilavı aşırıya kaçmadığınız sürece tüketin ( soğuk olmamasına ve dışarıda beklememsine özen gösterin pirincin içindeki bakteriler dışarda beklediğinde zehirleyip ishal yapabilir ve pirinci + diğer karbonhidratları soğuk tüketmeyin...)
    içecek olarak laktozsuz süt,laktozsuz ayran,laktozsuz kefir her markette bulunuyor bunları tüketin.
    Çay ve kahvenin içindeki kafein bağırsak hareketlerını etkıler ıshalsenız tuketmeyın kabızsanızda aşırıya kaçmayın.
    BURASI DA ÇOK ÖNEMLİ SOĞAN VE SARIMSAK TÜKETMEYİN, arkadaşlar burada sibo felan diyorsunuz sibo ve ibs birbirinden farklı şeyler benzerlikleri olabilir ama örnekle sibo için sarımsak yemek faydalı ama ibs olan biri için çok kötü dokunur ha eğer ağrısına katlanıcam derseniz özgürsünüz...
    DİKKAT etmeniz gereken şeylerden bir diğeride inulin, arkadaşlar bu inulin prebiyotik liftir FOS olarak geçer fruktan içeriğide var diye biliyorum bunlar bağırsagınıza etki eden şeyler unutmayın.
    Probiyotik alırken inulin içeriğine dikkat edin.
    Onun haricinde kanıtlanmış şekilde olan bazı şeylerden biri de nane yağı kapsulü bu hap hakkında baya araştırma yaptım pubmed akademik makalelerin oldugu bir site isterseniz şöyle aratabilirsiniz
    ncbi pubmed peppertmint oil capsule.
    Nane yağı kapsullerı kanıtlanmıs sekilde etkisi var...
    Onun haricinde yemeklerinize zerdeçal eklemeyi unutmayın abartıya kaçmadan.
    Bu arada video eğitim kanalını izledim o kanalı seviyorum aslında ama ibs hakkında verdiği bilgiler vasat seviyede diyebilirim.
    Bulguru sadece tüketin bi deneyin karnınız nasıl ağrıyacak...
    Ayrıca anksiyete ve diğer psikolojik rahatsızlıgı olan kişilerde bu bağırsak rahatsızlığı görülmesi normal çunki vucudun kaç ve savaş tepkisi var.. İlkel çağda yırtıcıyla karşı karşıyayken oluşan sistemler bunlar günümüzde halen işlevi var. Bi yırtıyıcla karşı karşıyayken sindirimin durur vs.. dileyen bu sinir sistemlerini de araştırabilir. Mutlaka bir psikoterapiste görünün.
    Araştırmalar bu ibs için en çok Cbd ( bilişsel davranışcı terapiyi öneriyor) , onun haricinde antidepresanlarında bu hastalıkta rahatlatma etkisi var ama zarar ve kar analizini kendiniz yapın...
    Buraya birkaç bilimsel çalışmalar koyuyorum https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279415/
    www.ncbi.nlm.nih.gov
    Alteration of intestinal microflora is associated with reduction in abdominal bloating and pain in patients with irritable bowel syndrome. - PubMed - NCBI
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10811333

Sorusu olan vs. varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
    son olarak arkadaşlar türkiyedeki çoğu doktorlar bu konu hakkında saçma sapan kürler veriyor televizyondakileri kastediyorum.
    Bilimsel altyapısı olmayan koca karı ilaçlarını vs. denememek gerekir ama şifa ararken mecburen bu hataya düşüyoruz.
    Bu konu hakkında benim görüşümce en bilgili kişi Prof. Dr. Tarkan karakandır... Kendisini takip ediyorum ve verdiği bilgiler cidden güzel mantıklı şeyler. Adamın işi bu, doktorlardan daha iyi bilemeyiz diye düşünüyorum tıp ilerledikçe sorunumuza çözümler bulunacağına inanıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aisciyiz Ezhelden

Herkese merhabalar, cogu yorumları okudum son sayfadakiler için değil ama bir çoğu zırrvvva.
    Arkadaşlar bende 1.5 yıldır bu hastalık var,meteospamly vs. kullandım rahatlatıyor mu evet acayip şekilde. Bunun muadili gasspass isimli ilaçtır. içersinde aktif karbon ve simetikon var.
    Dediklerimi iyice dinleyin , bundan 1 ay öncesine kadar çikolatacıda calısıyordum arkadaşlar hem sütlü hem çikolatalı aklınıza gelen ne varsa hiçbir problem olmadan herşeyi yiyordum.
    Kabızlık problemim vardı bu hastalık üzerine çok fazla araştırdım pubmed gibi sitelerden meta analiz sonuçlarına baktım vs.
    7 ay boyunca alflorex symbiyosis probiyotik kullandım( bifido bacterium infantis türünden). 7 ay boyunca hiçbişeyim yoktu
    daha sonra probiyotiği bırakıp denemek istedim acaba nasıl olucam diye
    eski halimle aynıyım her sabah karın agrısı aksam desen öyle düzensiz tuvalete cıkma vs... buna stresinde etkisi var tabiki.
    Bu hastalıkta plasebonun etkınlıgı cidden var dediklerimin hepsini araştırabilirsiniz.örnek olarak: akupunturun meta analiz sonuclarında kanıtlanmıs bı etkısı yok ama anksiyetsi olan birisi veya baska bırısı akupuntur yaptırdıgında aa cok ıyı geldı rahatladım vs. düşünmesi plasebo etkisi sayesındedir. yanlıs anlasılmasın akupuntur vs. önermiyorum. Probiyotiklerin hiçbir faydası olmasa bile plasebo etkisi bile sizin iyi olmanızı sağlayacaktır.
    Bir ilaç kullanırken plaseboya göre üstün mü diye araştırın lütfen körü körüne ilaç kullanmayın.
    Onun haricinde zencefil, arkadaşlar zencefilin çayınıda yemeğini de yapın faydalanın cidden gaza iyi geliyor mideyi rahatlatıyor.
    Aşırıya kaçmadığınız sürece tüketin.
    onun haricinde melisa çayı geceliyin uyumadan önce tuketıldıgınde sedatif etkisi oldugu ıcın uykunuzu getirecek hemde rahatlama olucak arada icebilirsiniz.
    BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİ
    fodmap diyeti , evet arkadaşlar burası cidden önemli monash universitesinin yaptığı uygulama google playde 20 tl felan olması lazım besinlerin fodmap değerini hangi yemeği yiyebilirsin yiyemessin gösteriyor.
    Ama istisnalar var yumurta fodmap diyetinde serbest ama bana dokunuyor.
    Yumurta sarısını kesinlikle önermem onun haricinde süt içmek gibi bir saçmalık yapmayın içecekseniz kesinlikle laktozsuz olsun,
    çok soğuk şeyler karnınızı etkıleyebilir bunlar benim deneyimlerim.
    Hastalık ilk başladıgı zaman dondurma yiyemiyordum fodmap diyetini uygulayıp + probiyotik ve duzenlı spor yaparak arada kaçamak yaptıgımda her istediğimi yiyebiliyordum.
    Benden size öneriler:pirinç pilavı aşırıya kaçmadığınız sürece tüketin ( soğuk olmamasına ve dışarıda beklememsine özen gösterin pirincin içindeki bakteriler dışarda beklediğinde zehirleyip ishal yapabilir ve pirinci + diğer karbonhidratları soğuk tüketmeyin...)
    içecek olarak laktozsuz süt,laktozsuz ayran,laktozsuz kefir her markette bulunuyor bunları tüketin.
    Çay ve kahvenin içindeki kafein bağırsak hareketlerını etkıler ıshalsenız tuketmeyın kabızsanızda aşırıya kaçmayın.
    BURASI DA ÇOK ÖNEMLİ SOĞAN VE SARIMSAK TÜKETMEYİN, arkadaşlar burada sibo felan diyorsunuz sibo ve ibs birbirinden farklı şeyler benzerlikleri olabilir ama örnekle sibo için sarımsak yemek faydalı ama ibs olan biri için çok kötü dokunur ha eğer ağrısına katlanıcam derseniz özgürsünüz...
    DİKKAT etmeniz gereken şeylerden bir diğeride inulin, arkadaşlar bu inulin prebiyotik liftir FOS olarak geçer fruktan içeriğide var diye biliyorum bunlar bağırsagınıza etki eden şeyler unutmayın.
    Probiyotik alırken inulin içeriğine dikkat edin.
    Onun haricinde kanıtlanmış şekilde olan bazı şeylerden biri de nane yağı kapsulü bu hap hakkında baya araştırma yaptım pubmed akademik makalelerin oldugu bir site isterseniz şöyle aratabilirsiniz
    ncbi pubmed peppertmint oil capsule.
    Nane yağı kapsullerı kanıtlanmıs sekilde etkisi var...
    Onun haricinde yemeklerinize zerdeçal eklemeyi unutmayın abartıya kaçmadan.
    Bu arada video eğitim kanalını izledim o kanalı seviyorum aslında ama ibs hakkında verdiği bilgiler vasat seviyede diyebilirim.
    Bulguru sadece tüketin bi deneyin karnınız nasıl ağrıyacak...
    Ayrıca anksiyete ve diğer psikolojik rahatsızlıgı olan kişilerde bu bağırsak rahatsızlığı görülmesi normal çunki vucudun kaç ve savaş tepkisi var.. İlkel çağda yırtıcıyla karşı karşıyayken oluşan sistemler bunlar günümüzde halen işlevi var. Bi yırtıyıcla karşı karşıyayken sindirimin durur vs.. dileyen bu sinir sistemlerini de araştırabilir. Mutlaka bir psikoterapiste görünün.
    Araştırmalar bu ibs için en çok Cbd ( bilişsel davranışcı terapiyi öneriyor) , onun haricinde antidepresanlarında bu hastalıkta rahatlatma etkisi var ama zarar ve kar analizini kendiniz yapın...
    Buraya birkaç bilimsel çalışmalar koyuyorum https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279415/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10811333
    Sorusu olan vs. varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
    son olarak arkadaşlar türkiyedeki çoğu doktorlar bu konu hakkında saçma sapan kürler veriyor televizyondakileri kastediyorum.
    Bilimsel altyapısı olmayan koca karı ilaçlarını vs. denememek gerekir ama şifa ararken mecburen bu hataya düşüyoruz.
    Bu konu hakkında benim görüşümce en bilgili kişi Prof. Dr. Tarkan karakandır... Kendisini takip ediyorum ve verdiği bilgiler cidden güzel mantıklı şeyler. Adamın işi bu, doktorlardan daha iyi bilemeyiz diye düşünüyorum tıp ilerledikçe sorunumuza çözümler bulunacağına inanıyorum...
    hocam ben de gaspass alacağım kabızlık yapıyor mu herhangi bir yan etkisi oldu mu?
    Daha önce probiyotiğini kullanmıştım wellcare markasının

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyaman06 -- 10 Mayıs 2019; 17:14:27 >

• bikaç sayfa yorumları okudum cidden felaket gereksiz bilgiler
    kefirle cidden bu hastalığı yeneceğini düşünen varsa günde 1litre kefirini içsin.
    Kefir,turşu gibi probiyotikler hakkında bi calısma okumustum arkadaslar tam aklımda değil ama sanırım kan-beyin bariyerini geçemiyor gibisinden bir çalışmaydı.
    Bu ürünler tabiki sağlıklı ama probiyotik kapsullerin hiçbirinin yerine geçemez.

Kefir olarak marketlerdeki altınkılıç vs. size açıkça söylüyorum hiçbir işe yaramaz gerçek kefir KARAMAYA kefiridir...

Başka bir çalışma 42 gün boyunca her gün 250 gr yağsız yoğurt tüketen insanlarda laktobasillerin arttığı görüldü.

Ceviz hakkında bir çalışma vardı günde 40gr civarı ceviz yiyen kişilerde iyi bakteri sayısı arttığına dair...

Ayrıca probiyotiklerinizi sabah aç karna için.(aslında kanıtlanmış bir saati yok fakat önerilen şekil bu birçok doktordan bu tavsiyeyi aldım)

hara hachi diye bir yöntem var bu kısaca %100 doymamak manasına geliyor midenin %80 dolsun tam doymadan sofradan kalk gibi birşey
    detay vermiyorum araştırın hazıra konmayın...

Onun haricinde intermittent fasting (aralıklı oruç)
    quaro,reddit gibi sitelerde uygulayanların yorumlarına baktım ayrıc bilimsel alt yapısına baktım. Mantığı otafajiye dayanıyor.
    Araştırın dediklerimi.

Probiyotik ürünler olarak klaire labs ve vsl3 probiyotikleri içersinde cidden cok yuksek bakteriler var bu urunlerı hıc denemedım turkıyede yok dıye bılıyorum. Eğer ulaşabilirseniz bu ürünlere deneyin ve gözlemlerinizi aktarın lütfen.

Karbonatmış vs. böyle şeylerle lütfen uğraşmayın aslında amacımız iyileşmek ve deneme yanılma yöntemiyle buluyoruz cogu şeyi
    burada herkes birşey deniyor ve birbirine aktarıyor herkes denesin birşeyleri elbet kendi doğrularını bulacaktır ama bu hastalık ıcın
    doğru ve bilimsel şeylere inansak keşke.

Yine aklıma geldi haftada 3gün 45 dakkalık egzersiz mutlaka bakı mutlaka kesinlikle yapmalısınız bunun bahanesi yok.
    Spor yapmanın birçok faydası var bunu istediğiniz yerden araştırın bakın abartı spora kaçmadığı sürece yapalım lütfen.

Ayrıca D vitamini ibs hastalarında normale göre daha düşük bulunmuş birçok kişide bunun için bir tahlil yaptırıp ona göre hareket edin
    aşağı yukarı D vitaminin 50 seviyelerine getirin , B12 baktırın 600+ olmasına dikkat edin.

Omega-3 kullanabilirsiniz şart değil eğer paranız varsa kullanın ama olmazsa olmaz değildir.

Arkadaşlar marketten 1.5tlye ekmek alıp aa bu karnıma bağırsağıma neden dokundu diye sormayın lütfen.
    Yiyeceğiniz ekmek maya olarak kesinlikle ekşi mayalı olmalı,
    Ekşi mayalı artizan ekmek yapanlar var alın deneyin birkez ama normal alıskanlıklarınız gibi 1 ekmek günde bitirmeyi düşünmeyin.
    Sanırım güvenilir fodmap seviyesi ekşi mayalı ekmekte 100gram felandı.

• quote:

hocam ben de gaspass alacağım kabızlık yapıyor mu herhangi bir yan etkisi oldu mu?
    Daha önce probiyotiğini kullanmıştım wellcare markasının

Alıntıları Göster
    hocam gasspass neden kabız yapsın ? içeriğinde simetikon ve aktif karbon var.

aktif karbon için ncbi pubmedde akademik makalede şöyle geçiyor :
    Bu ürünün, IBS'de semptomlara katkıda bulunabilecek bakteriyel toksinleri ve safra asitlerini adsorbe ettiği düşünülmektedir.
    başka bir çalışma aktif kömür hakkındahttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3521259/
    In comparison to a placebo, activated charcoal significantly (p less than 0.05) reduced breath hydrogen levels in both the population groups. Symptoms of bloating and abdominal cramps attributable to gaseousness were also significantly reduced in both groups by activated charcoal.

Ama %100 şart mıdır ona birşey diyemem çunki plaseboya göre çok fazla fark gösterememiş
    kullanıp deneyin eğer size iyi geliyorsa kullanın önemli olan budur.

antispazmodikler hakkında kapsamlı çalışmalar.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4033443/

Arkadaşlar şimdi aklıma birşey daha geldi, tuvaletinizi yaparken kesinlikle klozet kullanmayın bizim doğal yapımıza uygun değiller...

Sakız ve tatlandırıcı olan herşeyden kaçın ! uzak durun demiyorum direkt kaçın
    birgün ceviz ezmesi deniyeyim dedim markası jaywis olması lazım içinde mannitol tatlandırıcsı varmış. Yedikten sonra 2 gün ishal gezdim su gibi çıkıyordu tatlandırıcılar gaz yapar,ishal yapar,laksatif etki gösterir ayrıca ağrı yapar !
    Stevia kullanabileceğiniz tek tatlandırıcı çeşidi bilginize...

Bazı yazılarda L-glutamine etkisi hakkında şeyler okudum aslında bunu sibo araştırmasında okudum ama bağırsaga iyi geldigine dair.
    Açıkcası fiyatı pahalı geldiği için denemedim isterseniz deneyebilirsiniz.

• hocam gasspass neden kabız yapsın ? içeriğinde simetikon ve aktif karbon var.

aktif karbon için ncbi pubmedde akademik makalede şöyle geçiyor :
    Bu ürünün, IBS'de semptomlara katkıda bulunabilecek bakteriyel toksinleri ve safra asitlerini adsorbe ettiği düşünülmektedir.
    başka bir çalışma aktif kömür hakkındahttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3521259/
    In comparison to a placebo, activated charcoal significantly (p less than 0.05) reduced breath hydrogen levels in both the population groups. Symptoms of bloating and abdominal cramps attributable to gaseousness were also significantly reduced in both groups by activated charcoal.

Ama %100 şart mıdır ona birşey diyemem çunki plaseboya göre çok fazla fark gösterememiş
    kullanıp deneyin eğer size iyi geliyorsa kullanın önemli olan budur.

antispazmodikler hakkında kapsamlı çalışmalar.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4033443/

Arkadaşlar şimdi aklıma birşey daha geldi, tuvaletinizi yaparken kesinlikle klozet kullanmayın bizim doğal yapımıza uygun değiller...

Sakız ve tatlandırıcı olan herşeyden kaçın ! uzak durun demiyorum direkt kaçın
    birgün ceviz ezmesi deniyeyim dedim markası jaywis olması lazım içinde mannitol tatlandırıcsı varmış. Yedikten sonra 2 gün ishal gezdim su gibi çıkıyordu tatlandırıcılar gaz yapar,ishal yapar,laksatif etki gösterir ayrıca ağrı yapar !
    Stevia kullanabileceğiniz tek tatlandırıcı çeşidi bilginize...

Bazı yazılarda L-glutamine etkisi hakkında şeyler okudum aslında bunu sibo araştırmasında okudum ama bağırsaga iyi geldigine dair.
    Açıkcası fiyatı pahalı geldiği için denemedim isterseniz deneyebilirsiniz.

• kabız olan arkadaşlar erik,kuru kayısı gibi şeylerle uğraşmayın

psillum husk lifi bu lif üzerine çok fazla çalışma var.

Eğer buna param yok diyorsanız keten tohumu (öğütülmüş olması gerek 15gram kadar kullanabilirsiniz.)

Onun haricinde chia tohumunu da öneririm.
  • Sabır isteyen bir hastalık ve bütüncül yaklaşılması gerekiyor.
    Psikolojiniz bozuksa bilişsel davranışcı terapi ilk önceliğiniz olsun
    daha sonra psikiyatri son çözüm olsun.

Düzenli spor,düzenli yaşam ve güzel uyku biraz zaman ve dediklerimi uygulayın

Kendinize not defteri alın günlük tutun
    Mesela bugun sabah kalkarken ağrım yoktu yumurta yedim ağrım başladı
    ertesi gün sabah yediğiniz şeyi not edin.
    2-3 ay geçer belki ama size dokunan ne varsa gramajına kadar çözmeye başlarsınız.

Fodmap diyetiyle alakalı websitem vardı fodmaptürkiye isimiyle
    belki takip edenler bilir şuan sitem offline işlerimden dolayı kapattım aşcılığa hazırlanıyorum tekrardan sitemi aktif ettiğimde deneyimlerimi ve uyguladıklarımı paylaşıyordum oradan.
  • quote:

bikaç sayfa yorumları okudum cidden felaket gereksiz bilgiler
    kefirle cidden bu hastalığı yeneceğini düşünen varsa günde 1litre kefirini içsin.
    Kefir,turşu gibi probiyotikler hakkında bi calısma okumustum arkadaslar tam aklımda değil ama sanırım kan-beyin bariyerini geçemiyor gibisinden bir çalışmaydı.
    Bu ürünler tabiki sağlıklı ama probiyotik kapsullerin hiçbirinin yerine geçemez.

Kefir olarak marketlerdeki altınkılıç vs. size açıkça söylüyorum hiçbir işe yaramaz gerçek kefir KARAMAYA kefiridir...

Başka bir çalışma 42 gün boyunca her gün 250 gr yağsız yoğurt tüketen insanlarda laktobasillerin arttığı görüldü.

Ceviz hakkında bir çalışma vardı günde 40gr civarı ceviz yiyen kişilerde iyi bakteri sayısı arttığına dair...

Ayrıca probiyotiklerinizi sabah aç karna için.(aslında kanıtlanmış bir saati yok fakat önerilen şekil bu birçok doktordan bu tavsiyeyi aldım)

hara hachi diye bir yöntem var bu kısaca %100 doymamak manasına geliyor midenin %80 dolsun tam doymadan sofradan kalk gibi birşey
    detay vermiyorum araştırın hazıra konmayın...

Onun haricinde intermittent fasting (aralıklı oruç)
    quaro,reddit gibi sitelerde uygulayanların yorumlarına baktım ayrıc bilimsel alt yapısına baktım. Mantığı otafajiye dayanıyor.
    Araştırın dediklerimi.

Probiyotik ürünler olarak klaire labs ve vsl3 probiyotikleri içersinde cidden cok yuksek bakteriler var bu urunlerı hıc denemedım turkıyede yok dıye bılıyorum. Eğer ulaşabilirseniz bu ürünlere deneyin ve gözlemlerinizi aktarın lütfen.

Karbonatmış vs. böyle şeylerle lütfen uğraşmayın aslında amacımız iyileşmek ve deneme yanılma yöntemiyle buluyoruz cogu şeyi
    burada herkes birşey deniyor ve birbirine aktarıyor herkes denesin birşeyleri elbet kendi doğrularını bulacaktır ama bu hastalık ıcın
    doğru ve bilimsel şeylere inansak keşke.

Yine aklıma geldi haftada 3gün 45 dakkalık egzersiz mutlaka bakı mutlaka kesinlikle yapmalısınız bunun bahanesi yok.
    Spor yapmanın birçok faydası var bunu istediğiniz yerden araştırın bakın abartı spora kaçmadığı sürece yapalım lütfen.

Ayrıca D vitamini ibs hastalarında normale göre daha düşük bulunmuş birçok kişide bunun için bir tahlil yaptırıp ona göre hareket edin
    aşağı yukarı D vitaminin 50 seviyelerine getirin , B12 baktırın 600+ olmasına dikkat edin.

Omega-3 kullanabilirsiniz şart değil eğer paranız varsa kullanın ama olmazsa olmaz değildir.

Arkadaşlar marketten 1.5tlye ekmek alıp aa bu karnıma bağırsağıma neden dokundu diye sormayın lütfen.
    Yiyeceğiniz ekmek maya olarak kesinlikle ekşi mayalı olmalı,
    Ekşi mayalı artizan ekmek yapanlar var alın deneyin birkez ama normal alıskanlıklarınız gibi 1 ekmek günde bitirmeyi düşünmeyin.
    Sanırım güvenilir fodmap seviyesi ekşi mayalı ekmekte 100gram felandı.
    Peki gaita nakli hakkında ne düşünüyorsunuz? O damı saçmalık?

Benim anlamadığım herkes burda birşeyler yazıyor güzel çok güzel ama bizim amacımız diyetlerle geçiştirmek olmamalı bizim amacımız kökten çözmek olmalı.

Kökten diyorlar ki bağırsaklarda trilyar mi milyar mi ne çeşit pribiyotik iyi bakteri yaşıyor.

E be kardeşim demezler mi sana o aldığım kapsül de ne kadar probiyotik var ve ne etki edecek? En fazla günlük rahatlatir. Kefirde ne kadar çeşit var ne etki edecek yoğurt turşu da öyle.

Ama sağlıklı insanın dışkısında butun o trilyarlarca çeşit bakteri olabilir onu direk bağırsağa yerleştirin onarmak çok mantıklı bilimede aykırı değil.

Şimdi maya satıyorlar ufacık mayayi 20ljra 50 liraya satiyorlar, kefirlerde aslen öyle probiyotik şeyler ve doğal meyve sebze herşey dünya pahası.

Zengin olmayanlar nasıl yaşasın bu ibs li hayatla nasıl mücadele etsin.

Zaten Türkiye şartlarından bir Survivor yaşıyoruz hayat Max zorlukta.. ne yapmak lazım?

Birde merak ettiğim eskilerden çok okudum ibs ile alakalı bir çok ilaç, milac faydalı tonla şey ibs tedavi eden birçok ürün ortadan kaldirilmis.

Sinirsizlar kulübü filmini izleyin ve görün para için ilaç şirketleri FDA neler yapar neleri hangi sınırlari zorlar.

Şuan hayatımız rezil haldeyse tüm sorumlusu devlettir. Yani hükümettir.

Bunlara bu hırsız soyguncularin kapısını açıyor, yol gösteriyor,.

Ülkede çeşitlilik yok imkanlar sınırlı , doktorlarda en ufak çaba yok, insanlar vatandaş zaten intihar etmek üzere,
    Ne yapacaktık.

Kefir içme vs demissin , yazilanlara saçmalık demişsin. Ama kesin öneri sunmamissin sağdan soldan bilgileri bu bu demişsin.

Zaten senin verdiğin çözümlerde alayı geçici,

Diyetler zaten baştan aşağı hikaye, onu yeme , bunu yeme e be kardeşim tamam güzel diyorsun da biz de insanız ot gibi mi yaşayacağız. Bize diyet söylemek yerine onu bunu yeme demek yerine.

Elini vicdanına koy bak kardeşim seni hasta eden bu, çözümü de bu eski haline döneceksin. Dersin tamam derim.

Ben eskiden böyle değildim bu sonrada gelen birşey. Ben engelli dogmadim engelli hale getirildim. Bence zaten ibs liler vs de engelli grubuna giriyor. Çünkü ibs yi hafife aliyorsnuz almayin. İbs lilerde bir engellidir.

Son umudum gaita sonrası yurtdışı. İnanın yurtdışında imkanlar öyle çok ki, vatandaş hakkını savunmasının biliyor, sağlığına önem veriyor.

Bizim insanlarda öyle bir şey yok. Ben vakit kaybetmek istemiyorum daha 1 kaç sene daha ibs li yaşamak istemiyorum.

İbs benim hayatımda nelerimi değiştirir.

Asla evlenemem, çocuk yapamam, iş yapamam, maaş alamam, Arkadaş yapamam, çevre yapamam , sosyallesemem, okuyamam, yolculuk yapamam, tek yapabileceğim Çobanlık, veya çiftçilik.

İnsan sosyal varlık sosyalligi elinden alırsan ne olur merak ediyorsan ibs hastalarini seyret ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yönetmennn

Peki gaita nakli hakkında ne düşünüyorsunuz? O damı saçmalık?

Benim anlamadığım herkes burda birşeyler yazıyor güzel çok güzel ama bizim amacımız diyetlerle geçiştirmek olmamalı bizim amacımız kökten çözmek olmalı.

Kökten diyorlar ki bağırsaklarda trilyar mi milyar mi ne çeşit pribiyotik iyi bakteri yaşıyor.

E be kardeşim demezler mi sana o aldığım kapsül de ne kadar probiyotik var ve ne etki edecek? En fazla günlük rahatlatir. Kefirde ne kadar çeşit var ne etki edecek yoğurt turşu da öyle.

Ama sağlıklı insanın dışkısında butun o trilyarlarca çeşit bakteri olabilir onu direk bağırsağa yerleştirin onarmak çok mantıklı bilimede aykırı değil.

Şimdi maya satıyorlar ufacık mayayi 20ljra 50 liraya satiyorlar, kefirlerde aslen öyle probiyotik şeyler ve doğal meyve sebze herşey dünya pahası.

Zengin olmayanlar nasıl yaşasın bu ibs li hayatla nasıl mücadele etsin.

Zaten Türkiye şartlarından bir Survivor yaşıyoruz hayat Max zorlukta.. ne yapmak lazım?

Birde merak ettiğim eskilerden çok okudum ibs ile alakalı bir çok ilaç, milac faydalı tonla şey ibs tedavi eden birçok ürün ortadan kaldirilmis.

Sinirsizlar kulübü filmini izleyin ve görün para için ilaç şirketleri FDA neler yapar neleri hangi sınırlari zorlar.

Şuan hayatımız rezil haldeyse tüm sorumlusu devlettir. Yani hükümettir.

Bunlara bu hırsız soyguncularin kapısını açıyor, yol gösteriyor,.

Ülkede çeşitlilik yok imkanlar sınırlı , doktorlarda en ufak çaba yok, insanlar vatandaş zaten intihar etmek üzere,
    Ne yapacaktık.

Kefir içme vs demissin , yazilanlara saçmalık demişsin. Ama kesin öneri sunmamissin sağdan soldan bilgileri bu bu demişsin.

Zaten senin verdiğin çözümlerde alayı geçici,

Diyetler zaten baştan aşağı hikaye, onu yeme , bunu yeme e be kardeşim tamam güzel diyorsun da biz de insanız ot gibi mi yaşayacağız. Bize diyet söylemek yerine onu bunu yeme demek yerine.

Elini vicdanına koy bak kardeşim seni hasta eden bu, çözümü de bu eski haline döneceksin. Dersin tamam derim.

Ben eskiden böyle değildim bu sonrada gelen birşey. Ben engelli dogmadim engelli hale getirildim. Bence zaten ibs liler vs de engelli grubuna giriyor. Çünkü ibs yi hafife aliyorsnuz almayin. İbs lilerde bir engellidir.

Son umudum gaita sonrası yurtdışı. İnanın yurtdışında imkanlar öyle çok ki, vatandaş hakkını savunmasının biliyor, sağlığına önem veriyor.

Bizim insanlarda öyle bir şey yok. Ben vakit kaybetmek istemiyorum daha 1 kaç sene daha ibs li yaşamak istemiyorum.

İbs benim hayatımda nelerimi değiştirir.

Asla evlenemem, çocuk yapamam, iş yapamam, maaş alamam, Arkadaş yapamam, çevre yapamam , sosyallesemem, okuyamam, yolculuk yapamam, tek yapabileceğim Çobanlık, veya çiftçilik.

İnsan sosyal varlık sosyalligi elinden alırsan ne olur merak ediyorsan ibs hastalarini seyret ..

Alıntıları Göster
    Hastalığın çaresi şuan için yok fonksiyonel bir bozukluk tıp ilerledikçe bunun da çözümü bulunacak, "DİYETLE GEÇİŞTİRMEK" sözcüğü kusura bakmayın ama çok sacma bir tabir olmuş. Hocam size dokunan cogu gıda zaten gereksız paketlenmiş işlenmiş gıdalar siz hasta olmasanız bile uzak durmanız gereken şeyler.
    Fodmap Diyeti yaptığınız sürece hepsinden azar azar yiyebileceksiniz, Bakın hastalığınız olsun veya olmasın dengeli şekilde beslenmeniz sağlığınız için önem arz ederken siz kronik rahatsızlığınızın olmasına rağmen diyetinize uymamanız en baştan hata
    maya almanıza gerek yok, probiyotik kapsul alın
    Zengin değilim 19 yaşındayım öğrenciyim, aylık masrafım beslenme için 600tl civarı probiyotik takviyeler dahil. Dışarıda bir öğün yemek yemeye 30tl veren insanlar sağlıgına kavusmak ıcın bu parayı veremem diyorsa zaten iyileşmesin...
    Devlet hakkında hem fikiriz yurtdışında imkanlar çok daha fazla
    :D yazdığınıza sadece gülüyorum "sağdan soldan bilgileri bu bu demişsin. "
    Hocam ben yapmanız gereken %80 şeyleri yazdım size akademik makaleleri attım bi zahmet okuyun.
    Verdiğim bilgilerin hiçbiri sağdan soldan bilgi değil hepsi meta analiz sonuclarına bakılarak verilen bilgiler
    Ha meta analiz nedir diye araştıramam diyorsanız onuda yazayım isterseniz :)

Size şuan için tek önerim acilen koşa koşa psikoterapi yada psikiyatriye gitmeniz :D
    Hocam aklınızı başınıza toplayın biraz bu yıkıklık nedir ?
    Kemoterapi alan hastalar bile bu kadar umutsuz değil.
    Ben 1.5yıldır ibsyim, aklınıza gelen herşeyi yapıyorum demek problem bende değil sizde bu dediklerimi uygularsanız %100 demiyorum cunkı tedavısı yok ama rahatlıyacağınıza eminim.
    Bazı şeyleri kabul etmeniz gerek tekrar söylüyorum BU HASTALIĞIN %100 ŞEKİLDE TEDAVİSİ YOK.
    Siz koca karı ilaçlarına inanmaya bilim dışı şeylere inanmaya devam edin :D plasebo olarak bi ihtimal etkisi olacaktır ama gerçekler acıdır...
    Bilim ve tıp henuz bu hastalığa çözüm bulamamasına rağmen bütüncül yaklaşımla kronik rahatsızlığın hayat kalitesi üzerindeki etkisini yükseltiyor.
    Ben demiyorum ki %100 şekilde iyileştim süperim , ama hayatımı bu kurallara uyguladıgım muddetce iyiyim herşeyi yapabılıyorum
    Siz mızmızlanmaya devam edin kökten çözüm aramaya devam edin...
    Kabullenmediğiniz sürece sadece yorulacaksınız başka birşey olmayacak.
    Söylediklerim umarım sizi kırmaz ama cidden psikolojık olarak bitik durumdasınız çok umutsuzsunuz.
    Benim İbs dışında yaşadığım problemleri bilseniz şükür namazı kılarsınız 2 rekat :D
    Ha unutmadan crohn, kolit gibi hastalar fonksiyonel değil cidden hasta
    Bu adamlarınki bizimkinin kaç kat beteri biraz bakış acınızı genişletin size iyi geleceğini umuyorum...

• ..................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:15:59 >
  • :D Benden büyük oldugunuz için size saygım var
    Ben buraya görüşlerimi aktarmaya geldim zaten foruma yılda 1kez felan giriyorum kimsenin iyileşip iyileşmemesi benim umurumda değil
    buraya girip girip yıkıkları oynayabilir isteyen herkes

Yani istediğinizi yazsanızda bana buyuk ıhtımalle tekrar konuya donup bakmayacağım cunkı ılgılendıgım bir hayatım var.

Dayanaksız demek için önce karşıma düzgün bir makale atın bilimsel olan bende size derimki haklısınız olabilirmiş gibi.

Bakın saglıklıyasiyoruz sitesi var instagramda canan karatayın takipcilerinin kurduğu onlar bile kefiri içmiyor.

Ben kefir yararsızdır demiyorum ama cok basit birşey dediklerimin yanında
    Altınkılıç marka kefir hiçbir işe yaramaz bunu direkt söylüyorum
    kefirin orjinali kara maya kefiridir yada evde kendinizin yaptığıdır

bilimdışı hurafelere inanmıyorum istediğinizi söylemekte serbestsiniz :)
  • Verdiğim bütün bilgilere ingilizcesi olan kişiler
    pubmed sitesinden makalelere bakabilir etkinliğine ve kaç kişi üzerinde denenmiş diye...
    Bakın ölüm sınırında demeniz insanların çaresiz oldugunu gösterir
    bende diyorumki koca karı ilaçlarıyla olacak şeyler değil
    çaresizseniz çare sizsiniz diyorum
    bilime inanın ve psikolojinize sahip cıkın

Biraz forest bathing yapın :D sizin için bununda makalesini bırakıyorumhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5580555/
    forest bathing nedir ?
    Bazen ekoterapi olarak da adlandırılan doğa terapisi, bir bireyin zihinsel veya fiziksel sağlığını iyileştirmek amacıyla, özellikle de bir kişinin doğada veya dış ortamda olmasıyla birlikte geniş bir teknik veya tedavi grubunu tanımlar

onun haricinde progresif kas gevşemesi,nefes egzersizi ve saat yönünde bağırsağa uygulanan masaj yöntemini araştırın...

Verdiğim bilgilerin bircogu(kas gevşemesi vs.) psikoterapiye seansına 200tl verdiğim terapistin önerileridir...

• quote:

:D Benden büyük oldugunuz için size saygım var
    Ben buraya görüşlerimi aktarmaya geldim zaten foruma yılda 1kez felan giriyorum kimsenin iyileşip iyileşmemesi benim umurumda değil
    buraya girip girip yıkıkları oynayabilir isteyen herkes

Yani istediğinizi yazsanızda bana buyuk ıhtımalle tekrar konuya donup bakmayacağım cunkı ılgılendıgım bir hayatım var.

Dayanaksız demek için önce karşıma düzgün bir makale atın bilimsel olan bende size derimki haklısınız olabilirmiş gibi.

Bakın saglıklıyasiyoruz sitesi var instagramda canan karatayın takipcilerinin kurduğu onlar bile kefiri içmiyor.

Ben kefir yararsızdır demiyorum ama cok basit birşey dediklerimin yanında
    Altınkılıç marka kefir hiçbir işe yaramaz bunu direkt söylüyorum
    kefirin orjinali kara maya kefiridir yada evde kendinizin yaptığıdır

bilimdışı hurafelere inanmıyorum istediğinizi söylemekte serbestsiniz :)
    ..................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 21:16:33 >

• 
Sayfa: önceki 425426427428429
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.