Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (393. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.585
Cevap
211
Favori
2.031.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kontrole gidelim dedik direkt kolonoskopi dedi doktor. Aman be . Devamlı düşünmektense katlanacağız artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anil1991anil A kullanıcısına yanıt
    Sol taraftaki ağrıyı 3 ay çektim bu sene.. gazın bağırsak kıvrımlarında özellikle kalın bağırsakta sıkışması sonucu oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hk@n

bende ibs hastasıyım ve nabız normalden yüksek hocam. 130-140 lara çıktığı oluyor ağır tempoda. ama ibs ile alakası yok diyor doktorlar

Alıntıları Göster
    sanırım bağırsakların fazla çalışmasından dolayı çarpıntı ve ara ara tansiyon yükselmeleri yapması normal bende sebepsiz ara ara tansiyon artışları oluyor da nedenini çözemediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartender19

Arkadaşlar forumun ilk zamanlarından beri olan bir üyeyim.Şikayetlerim aşırı gaz ve gurultu,sabahları aşırı gazla ve acil tuvaletle uyanma ve dışkımın, ne yersem yeyim çamur kıvamında olması.Ne diyetler ne antibiyotikler,antidepresanlar ne probiyotikler ne bitkisel takviyeler denedim hiçbirisi tam anlamıyla şikayetlerimi geçirmedi.Bazı antidepresanlar çok az bir rahatlama sağladı o kadar. Aslında probiyotiklerden umudumu kesmiştim ama ENTEROGERMİNA hakkında bazı araştırmalar yaptım ve şöyle birşey buldum:

''Spor, bakteri (Bacillus clausii) içeren ve bakteriyi koruyan sert bir kabuktur.
    Mikroorganizmaların midedeki asidik ortam bariyerini aşmasını sağlar. Kabuk, sadece
    çevresel koşullar basillerin yaşaması ve çoğalması için uygun olduğunda atılır.
    Bacillus clausii bağırsağa girip, uygun bir ortam bulduğunda kabuktan kurtulur ve aktifleşir.
    Bu dirençli kabuğa sahip sporlardan dolayı, Enterogermina® içerisindeki 2 milyon bakteri
    olumsuz koşulların üstesinden gelir, canlı ve aktif olarak bağırsağa ulaşır.''

Yani birçoğumuzun şikayet ettiği şey; satın aldığımız bazı probiyotiklerin içindeki bakterilerin ve sporların canlı olmaması ve aslında onları boşuna yutuyoruz gerçeğiydi.Ama enterogermina bu olayı çözmüş;yanlış hatırlamıyorsam Bacillus clausii bakterisini topraktan elde ediyorlar ve bu bakterinin yüzeyi sert kabukla kaplı ve sadece uygun koşullarda(örneğin bağırsaklarımızda) bu sert kabuk kırılıyor ve yavaş yavaş çoğalmaya başlıyormuş.Ve mide asidine de dayanıklı yani kolayca bağırsaklarımıza ulaşıyor.

Enterogermina'nın ülkemize gelişi çok uzun zaman olmuş.Şimdi diceksiniz ki neden daha önce değilde şimdi keşfettin bu probiyotiği.Önceden de dediğim gibi denemediğim probiyotik kalmadığı için probiyotiklerden umudumu kesmiştim ve reklamlarda hep karşıma çıkıyordu ama yine içimden yine bir para tuzağı daha, içindeki bakteriler bunda da kesin aktif değillerdir diyordum.Araştırma yapınca öyle olmadığını tam tersi olduğunu öğrendim.Bi şans vermek istedim iyiki de vermişim.

Arkadaşlar, kesin bir yargıya varmak için son içecek kalana kadar bekledim.Ben yaklaşık 8 yıldır bu hastalığı çekiyordum, hayatımda ilk defa TAM %100 bir rahatlama yaşadım.Günde 2 tane enterogermina içtim 10 gün boyunca aç tok farketmiyor ama ben genellikle ikisini de aç karnına içtim.Sıvı formda olduğu için içerken belki ağzımda da kalıyordur diye içtikten sonra ağzıma su alıp çalkalayıp onu da yuttum.Aşırı gaz sorunum tamamen bitti hatta dün bilerek bu foruma yazacağımı bildiğim için waffle poğaça makarna ekmek şekerleme vs yedim.Bunlar bende en çok gaz yapan ve dışkımı beter eden yiyeceklerdi.Ve şuan ufacık bir şikayet dahi yok.Buraya da bilerek bu akşam yazmak istedim ki belki birilerine yardımcı olurum yeni yıla girmeden evvel.

Yalnız şöyle bir durum da var.Yabancı forumları okuduğumda bazı kişiler 3 ay boyunca bile düzenli kullananlar olmuş ama hiç rahatlama sağlamamış.Sanırım bu altta yatan sebebe-nedenine de bağlı demekki benimki tamamen bakteriyel bir sorunmuş.Zaten ben sfs testi de yatırmıştım daha önce.Bu test bağırsaktaki bakterileri ölçen bir test.Orada e.coli ve candida spp'de artış olduğu yazıyordu ama çok önemli bir artış olmadığı da yazıyordu.Yani bağırsaklarımdaki bozukluğa 10 üzerinden 3 verilmişti bu testte.İsteyen önceki yazdıklarımı incelerlerse görebilirler.

Neyse toparlayacak olursam; enterogermina hayatımı değiştirdi.Evet.Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.Ama tek endişem son içeceğimi bu akşam içecem ve bittiğinde bidaha kullanmadığımda enterogerminayı bu iyilik halim devam edecek mi?Zaten burdan sizi mutlaka bilgilendiririm.Çünkü bu lanet hastalıkla yaşamanın ne zor olduğunu çok iyi biliyorum.

Bir de lütfen bu ilaca başlarken çok yüksek umutlarla falan başlamayın eğer ki başlıcaksanız.Dediğim gibi bunu 3 ay boyunca bile düzenli kullanan bazı insanlara hiç faydası olmamış.Kişiden kişiye,altta yatan sebebe göre değişiyor enterogerminadan alacağınız sonuç.Ben en az umutla ya olur ya olmaz şeklinde başladım.Çünkü işe yaramadığında insan çok büyük hayal kırıklığına uğruyor,çok iyi biliyorum o hissi defalarca oldu bana.Ama yine de tabiki aile hekiminize de danışarak bir şans verin derim.

Not:başladığınız ilk zamanlarda tam tersi etki yapabilir aşırı gaz ishal ya da kabız olabilirsiniz, bunlar uzmanlara göre normal kabul ediliyor.böyle bir etkiyle karşılaşırsanız eğerki şikayetiniz çok rahatsız edici değilse devam edin diyor doktorlar.Ve bu şikayetlerinizi aile hekiminize de bildirin.

Not:Bunlar benim kişisel deneyimlerimdir ve aile hekiminize danışarak muayene olarak bu ilacın siz uygun olup olmadığına birlikte karar verin.

Bu notları neden yazdım diye sorarsanız yazmak zorundayım çünkü hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum, tam da 8 yıldır geçmeyen illet geçtikten sonra rahata erdikten sonra.Ve bu notları yazmamın bir diğer nedeni ise, türk bir forumda, bir anne doktor tavsiyesi ile çocuklar için olanını çocuğuna içirmiş ve çocuğunda ütiker hastalığı meydana gelmiş.Kadın dava falan açmayı düşünüyormuş.Ama zaten enterogerminanın yan etkileri bölümünde:çok hassas kişilerde ütikere sebep olabilir diye yazıyor bilginize.
    ,,,,,,,,,,,,..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 20 Şubat 2020; 13:37:37 >

• Entrogermina ile yola devam arkadaşım , son durum nedir acaba ? Ben de bir ara başlamıştım ama arkadaşın yazdığı gibi daha da yumuşak diskilama oldu bende bıraktım. Aslında devam etmek gerekir evet .

• Rumpelstilzchen kullanıcısına yanıt
    Durumun nasıl 2012 de yazmışsın bu mesajı merak ettim forumda mısın değilmisin bilmiyorum ama...

• Ya beyler, günde bir kez yumuşak şekilsiz dışkılama , ishal degil yanlız, normal midir ? Bünyeden bünyeye degişebilir mi bu ? İllaki sosis şeklinde vs vs mi yapmak lazım bunu? Yani benim bağırsak alışkanlığım bu şekilde olamaz mı ? Bu bir ibs midir ? :)

• SerdaR^73 kullanıcısına yanıt
    Gaz vs olduğu için, bağırsak hassas olduğu için ve yediklerinize hemen tepki veridğinden dolayı gün içinde 2-3 farklı tipte dışkılama olabiliyor.

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Ben standart öglen gibi bir kez gidiyorum. Ama bende gaz dan kaynaklı ve bağırsakların hassasiyetinden dolayı normal olduğunu düşünüyorum ama kafama da takılmıyorum değil. Zaten en son psikiyatr doç hocam ile çok detaylı görüşme gerçekleştirdim ve kaygı durumunun en üst noktaya gelmiş olduğunu anlattı. İlaç destekli psiko terapi ye başlayacağız nasipse . Bence benim sorun gibi gördüğüm olay aslında çoğu insanda da olan birsey diye düşünüyorum ama işte bilinçaltı beyni farklı yönlendiriyor maalesef

• Bir yerde okuduğum yazıda bacilius sporları yani entrogermina yanlıs yazmıs olabilirim, bu toprak türü olan probiyotik sibo su olan hastalara iyi geldiğini yazmıştı
  • SerdaR^73 kullanıcısına yanıt
    daha once de bircok kez yazdim
    1 kez bagirsak hastaligina yakalandiginiza kaygi,endise,stress basliyor.Ardindan ne ilac alirsaniz alin kisir donguye giriyorsunuz.Bu da hastaligin gecmemesine sebep oluyor..

Kanli diski olmadiktan sonra tuvalete donup bakmayin bile.Bu kadar net soyluyorum.
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle . Biliyorum aslında da işte o kısır döngü varya . Bundan sonra öyle yapmaya çalışacağım ve düşüncelerimi kontrol etmeye çalışacağım

• Uysaluysal U kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Durumum o yıllara göre psikolojik açıdan daha iyi. Yemek olayını eskisi kadar kafaya takmıyorum. Tabi bunda eskisi kadar toplu taşıma kullanmıyor olmamın etkisi de var. Tuvaletim gelirse giderim, yoldaysam da çekerim bir benzinliğe ne yapalım yani kafasındayım. Zor duruma düşmüyor muyum düşüyorum tabi. Geçen hafta tuvalete zor yetiştim mesela :) İlaç olarak antidepresanları bırakalı 6 ay oldu, bağırsaklarım için de ekstra bir şey almıyorum. Kurcaladıkça kafaya taktıkça, onu deneyeyim bunu da kullanayım dedikçe daha kötü oluyor. Tek dikkat ettiğim şey kış aylarında soğuk almamak, direkt olarak etkiliyor çünkü.
  • Rumpelstilzchen kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun inşallah daha iyi olur herşey hakkında

• Uzun zamandan beri çektiğim IBS sorununu yaklaşık 1 seneden beri Almanya'dan getirdiğim bu ilaçla yendim.

İmkanı olanlar alternatif olarak düşünebilir.

• Kandidida için İbrahim Gokcegin sayfasındaki boraks tuzunu kullanan oldumu acaba,

• Merhaba. Ben daha önce lise yıllarımda sınav zamanlarında sürekli bağırsaklarımda ağrı olduğu şikayetleriyle sürekli doktorlarda koşturdum ve doktorum tahlillerden sonra bana psikolojik olduğunu söylemişti. Daha sonra yıllarca yaşamadım fakat son bir yıldır yeniden yoğun iş, staj ve okul dönemine girdim fakat bu sefer dışkıda bir değişiklik oldu. İshal değilim, kabız da değilim. Vücut geliştirme ile uğraşıyorum, kilo kaybım yok ve hedeflerim dahilinde kilo alıyorum. Bol protein ağırlıklı olarak besleniyorum. Herhangi bir ağrım, fiziksel olarak rahatsızlığım yok. Sadece dışkıdaki yumuşaklık (ishal değil) beni korkutuyor ve acaba yeniden bir yoğun dönemde olduğum için stresten mi diye düşünmeye başladım. Her konuyu çok kafama takan bir insanım belki bu da tetikliyordur. Bu şekilde dışkılama beni rahatsız etmiyor ve günde 1 ile 3 kez tuvalete çıkıyorum. Fakat ne zaman aklıma gelse direkt bağırsaklarımda bir hareketlenme bir tuvalete gitme hissiyatı oluşuyor. Gitsem de bir şey olmuyor çünkü boş olduğunu biliyorum. Doktora gitmeyi düşündüm ama neyi nasıl anlatacağımı bilemedim. Umarım sadece strestendir ve bununla baş etmeye çalışacağım.

• DİKKAT!!! OKUMADAN GEÇMEYİN.BEN İBS Yİ YENDİM.33 YAŞINDAYIM.4 SENE HAYATIMI MAHVEDEN BU BERBAT HASTALIĞI YENDİM.EVDEN ÇIKIP MARKETE BİLE GİDEMİYORDUM.OKADAR BIKTIM Kİ İNTİHAR ETMEYİ BİLE DÜŞÜNDÜM.GİTMEDİĞİM DR KALMADI.TAHLİLLER KOLONOSKOPİLER ENDOSKOPİLER.HERŞEYİ DENEDİM.AKUPUNKTUR BİLE DENEDİM.SIKINTIDAN 4 SENE İÇİNDE SAÇLARIM DÖKÜLDÜ.SAÇ KIRAN VE KURDEŞEN OLDUM.ŞİMDİ SİZİ ÇOK İYİ ANLAYAN BİR KARDEŞİNİZ OLARAK YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM VE FORUMLARA YAZMAYA BAŞLADIM.BABAMIN PSİKİYATR BİR ARKADAŞI DUYDU HASTALIĞIMI VE MUTLAKA BANA GEL DEDİ.BU HASTALIĞIN TAMAMEN PSİKOLOJİK OLDUĞUNU VE BİR DAHA HİÇBİR DR A GİTMEMEMİ VE İLAÇ KULLANMAMAMI İSTEDİ.TEDAVİN UZUN SÜRECEK AMA KESİNLİKLE ÇÖZECEĞİM DEDİ.XANAX-ANAFRANİL-LUSTRAL-DECİTEL. BU 4 İLACI YAZDI.AYDA BİR GELECEKSİN BANA DEDİ.YEMİN EDİYORUM 1 AYDA DÜZELDİM.İNANILIR GİBİ DEĞİLDİ.BUNLARI YAZARKEN BİLE GÖZLERİM DOLUYOR.NELER ÇEKTİĞİMİ UNUTAMIYORUM.SONRA HER AY İLAÇ LARI AZALTMAYA BAŞLADI.ŞUAN 6. AYDAYIM.LUSTRAL VE ANAFRANİLE DEVAM EDİYORUM SADECE.TAMAMEN DÜZELDİM AMA DR 3 SENE KADAR BU TEDAVİYE DEWAM ETMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.ESKİ HAYATIMA GERİ DÖNDÜM.HATTA BÖYLE İĞRENÇ Bİ HASTALIĞI ATLATTIĞIM İÇİN ESKİSİNDEN DAHA HAYAT DOLUYUM.SİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM İNŞ UMUT OLUR BU YAZIM SİZE.BEN BAŞARDIM SİZDE YAPABİLİRSİNİZ.

• Arkadaşlar prozac kullanan var mı aranızda hastalık için?
  • fuzu lee F kullanıcısına yanıt
    Şikayetleriniz ne kadardır düzeldi. Yani düzeldim diyorsunuz ama ne zamandır şikayetleriniz yok

• 
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.