Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (367. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (3 Mobil) - 11 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.595
Cevap
212
Favori
2.039.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de rifaksimin kullandım birkaç sene önce, doktor kontrolünde değildi . ( 3 veya 2 kutu hatırladığım kadaryla) Diğer antibiyotikler gibi rifaksimin de bende geçici olarak bir miktar dışkı formunu düzeltti, sonra eski haline döndü,. Ama bıraktıktan sonra daha kötü olmadım aynı eski halime döndüm. Rifaksimin ibs (sadece ishal baskınlarda kullanılıyordu sanırım) tedavisinde kullanılıyor uyduruk bir tedavi değil yani. Birkaç ay önce gittiğim gastroenterolog da rifaksimin tedavisinden bahsetmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibs79 -- 25 Mart 2018; 13:1:52 >
  • NiLsah N kullanıcısına yanıt
    Propolisi sürekli mi kullanıyorsunuz yoksa bir kutu yeterli oldu mu? Etkisi kalıcı oldu mu gaz açısından? Geçmiş olsun
  • Sıvı propolisi ben de uzunca bir süre kullandım ama hiç etki etmedi ne aşırı gazıma ne de çamur kıvamdaki dışkılamama. Sanırım herkese farklı şeyler iyi geliyor. O yüzden zararı yoksa abartmadan denemtkten çekinmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibs79 İ kullanıcısına yanıt
    Dostum,Rifaksmini kullanırken probiyotik kullandınmı?Senin ibs ishal baskınmı,kabızmı?

• Beyler uzun zaman konuyu takip ettim ben eczanede calısıyorum daha öncede söylemiştim bildiğim ilaçların çoğunu kullandım diyebilirim, meto, pank, dicetel vs... Hiçbiri geçirmedi araştırma hastanesinden randevu alıp gittim doktor benden endoskobi mide için ve kolonoskobi istedi. Önce yaşım gereği (22) gerek yok dedi aslında sana bırakıyorum dedi ama endoskobi şart dedi. Benim sorum şu bu sorun için endoskobi veya kolonoskobi yapan arkadaşlar var mı? Benim midem de bir şikayetim yok ama sindirmiyor da olabilir dedi. Bunları yapan arkadaşlar varsa yaptıkları uygulamaları bana anlatabilir mi? Rica etsem..
  • Önceden de yazmıştım bana ibs teşhisi kondu.Bazen ishal baskın bazen kabızlık.İbs ile bi şekilde başa çıktım.karbonhidrat,şeker,hazır gıda,ekmek bunları azaltabildiğim kadar azalttım.tuvalet düzenim günde 4-5 den bire düştü.Ancak midede bir şişliğim var gaz kaynaklı ne yapsam şişkinlik inmiyor. Helipak yaptım, asit baskılıyıcılar,probiyotikler,kudret narı bal ikilisi,duspatalin yok inmiyor. En son yukarda colidur demiş bugün ona başladım.Midesinde kronikleşen şişkinlik gazı olan ve çözen varsa buraya yorum yaparsa sevinirim.hepinize acil şifalar diliyorum bu platforma yazan emek veren herkese teşekkür ederim.

• Rgzbsnk R kullanıcısına yanıt
    Probiyotik kullandım, ishal baskın benimki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibs79 -- 26 Mart 2018; 23:47:56 >
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Endoskobi ve kolonoskobi yaptırdım.Mide de antral gastrit çıktı.Kolonoskobi temiz.Sindirim problemleri için sadece endoskobi yetmez.Sindirime yardımcı olan organlara da baktırman lazım.Karaciğer,dalak,pankres ve böbrek.Dr'una söyle,bunlarla ilgili sana detaylı kan tahlili ve ultrason verir.Bide benden sana tavsiye,kafan rahat etsin diye kolonoskobi de yaptır.

Hocam yaptırdığım zaman özelde ikisini de yaptıracağım bende küçüklükten beri gastrit var zaten endoskobi yaptırdıgım da küçükken söylemişti doktorum. Kan tahlili ve ultrason istemedi zaten belki daha sonra ister yaptıdıktan sonra ama şuan mesela bunları yaptırdınız durumunuz nedir hangi ilacı verdi veya ne yapıyorsunuz geçti mi ? Öncesine göre nasılsınız?
    Dostum sadece bunları deyil başka testlerde yaptırdım.Hepsi normal çıktı.Dr ilaç yazmadı.Burda bazı arkadaşların kullanıp faydasını gördüğü ilaçları ,dr'uma denemek istediğimi söylüyorum o da yazıyor.Mesala biri simflat kullanmış,şişkinliğine falan iyi gelmiş.Bende dr'uma onu yazdırdım.3ay kullandım fakat hiçbir faydasını görmedim.Gerçi dr'umda faydası olmayabilir mucize bekleme dedi.Geçtiğimiz aylarda Rifaksmin colidur yazdırdım.Probiyotik siparişi verdim onun gelmesini bekliyorum.Gelince beraber kullanıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rgzbsnk -- 27 Mart 2018; 22:44:40 >
    İyide hocam bunlar zaten bilindik şeyler ben eczanede bunlardan hep veriyorum metospzm,pankeoflat,dicetel vs vs bende kullandım hiçbir yararı yok. Ben yine yaptırmayı düşünüyorum endoskobi vs fakat hep bildiğim ilaçlar zaten belli başlı şeyler var onun haricinde ilaç yok yani. Probiyotik te kullandım 3 ay biraz iyi geliyor ama tam anlamıyla rahatlatmıyor en azından bende böyle. Tranko-buskas kullandınız mı?
    Hayır kullanmadım.Sadece simflat kullandım.Bide bende son zamanlarda uyku problemi ve biraz da endişe hali vardı.Geçtiğimiz 2 ay SSRI grubu bi ilaç kullandım.

• ARKADAŞLAR ŞUNU GÖREN VE ŞİDDETLİ BAĞIRSAK GAZINI GEÇİREN BİRİ VARSA LÜTFEN SÖYLESİN YÖNTEMİNİ LÜTFEN!!!!!

• Candida diyeti + NBL Probiyotik + Pharmaton + Omega 3 + Sarımsak + Hindistan Cevizi Yağı = Güzel Flora

• ibsli İ kullanıcısına yanıt
    Siz şuan yapıyor musunuz bunları ve ne zamandır yapıyorsunuz? Bu kandida diyetini hayatımızın sonuna kadar mı yapacağız sonuçta çok sıkı bir diyet bu
  • 4 aydır yapıyorum büyük oranda azalttım ama 8 aydan önce %100 geçmez gibi

Hayatın sonuna kadar belki ancak iyileşmeden sonra biraz esnetirsin örn ben 1 dilim %100 tam buğday yiyorum iyileşince 2-3 lime çıkar ancak iyileştim diye gidip pizza asla yemem

• Vay anasını be buda geldi başımıza gerçekten tam 1 yıl doluyo bu lanet hastalıkla tanışalı arkadaşlar nolur forumu boş bırakmayalım gerekirse her gün yazıp birbirimize fikirlerimizi sunup destek çıkalım hakikaten tek başına çok çaresiz aptal bi durum ve ben bu tane tane dışkılamadan çok sıkıldım normal kaka görmeyeli baya oluyo

• Yaklaşık 3 gündür sıkı bir diyetteyim çok sıkı bir diyet. Diyet yapmamın sebebei aslında ibs değildi kilo almıştım o yüzden yapmaya başlamıştım. Diyetimde hamur şeker ve et asla yok. Meyve bile yemiyorum şeker kilo yapar diye. Diyetimin içinde bol sebze, hakiki zeytinyağı azıcık salataya ve yağsız yoğurt süt var. Şikayetlerim gaz ve ishaldi ve 3 gün içinde yüzde 90 geçti. İnanılmaz rahat hissediyorum. Ve ilginçtir ki ben hep ana yemekle birlikte yoğurt yediğimde bağırsaklarım patlıcak gibi olurdu. Şuan nerdeyse günde 3 kase yoğurt tüketiyorum sebze yemekleriyle ve hiç bir rahatsızlık duymuyorum sütte de aynı şekilde. Ama çok zor bir diyet bu diyetle nasıl yaşanır bilemiyorum. Sanırım farketmeden candida diyetinin biraz benzerini yapıyorum şuan :/ keşke şu candidayı tek hapla bağırsakta normal seviyeye çekecek bir ilaç olsa da diyetle yıllarca uğraşmasak

• %90 dememin sebebi ise ben her sabah kalktığımda bağırsakta yoğun gaz ve tuvalet hissiyle uyanırdım. Tuvalet hissi normal seviyedeydi hep olmadı gerektiği gibi ama gaz seviyesi inanılmaz boyuttaydı her zaman. Bu diyete başladığımdan beri sabah gaz seviyem tamamen kaybolmadı sadece biraz azaldı yani artık rahatsız edecek seviyede gazla uyanmıyorum yataktan o yüzden %90 dedim

• Arkadaşlar yabancı bi sayfada birisi şu aşağıdakiler sayesinde tamamen kurtulduğunu yazmış şunu tam anlamıyla biri çevirebilirse bize de bi yardımı dokunur belki.

by accident, I tried things that if I had read the literature would have never tried Amla which is part of Triphala was the first thing I tried because it is very high in antioxidants then I tried Triphala which most literature say people take it for constipation but if you actually read it has to be taken in at very least 4 times what I take and if you REALLY read what is said about it it is for ANYthing that is wrong with your digestion system whether it is an upset stomach or hemorrhoids period it has been used for IBS-C and IBS-D. I only take 1/4 teaspoon per day or 1,250 mg per day and they have never given me diarrhea not only that but between the Triphala with the extra Amla I take it got rid of the bloating, cramping, gas, pain, and spastic colon completely. I still had loose stool but not actual diarrhea but Black Seed Oil only 1/4 teaspoon (1,250 mg) a day took care of the loose stool Black Seed Oil is known for helping with diarrhea.

• 
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.