Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (368. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.379
Cevap
199
Favori
1.898.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 366367368369370
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alcngr

    Arkadaşlar yabancı bi sayfada birisi şu aşağıdakiler sayesinde tamamen kurtulduğunu yazmış şunu tam anlamıyla biri çevirebilirse bize de bi yardımı dokunur belki.

    by accident, I tried things that if I had read the literature would have never tried Amla which is part of Triphala was the first thing I tried because it is very high in antioxidants then I tried Triphala which most literature say people take it for constipation but if you actually read it has to be taken in at very least 4 times what I take and if you REALLY read what is said about it it is for ANYthing that is wrong with your digestion system whether it is an upset stomach or hemorrhoids period it has been used for IBS-C and IBS-D. I only take 1/4 teaspoon per day or 1,250 mg per day and they have never given me diarrhea not only that but between the Triphala with the extra Amla I take it got rid of the bloating, cramping, gas, pain, and spastic colon completely. I still had loose stool but not actual diarrhea but Black Seed Oil only 1/4 teaspoon (1,250 mg) a day took care of the loose stool Black Seed Oil is known for helping with diarrhea.
    Merhaba, böyle bir yazıyı paylaştığınız için teşekkürler ilk önce.Tam çeviri yapmıcam ama özetlicem:

    "Tesadüfen,bazı şeyler denedim,bunlardan bitanesi Amla.Eğerki Amla hakkında yazılanları okusaydım asla denemezdim çünkü antioksidan bakımından fazlaca zengin bir besin takviyesi.Amla,Triphala'nın içinde olan maddelerden birisi.Daha sonra Triphala yı denedim.Kaynaklarda Triphala için kabızlığı olanların alması söyleniyor.Ve Triphala tüm sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geliyor;mide bozulmasından, hemeroidlere,ibs'nin kabızlık versiyonundan tutun ishal halinde bile kullanılıyormuş bu Triphala.Ben 1/4 tatlı kaşığı kadar(1.250 mg hergün) Triphala kullandım.Ve beni asla ishal yapmadı.Ve bu şekilde şişkinlikten,kramplardan,spazmlardan,gazdan,ağrıdan ve spastik kolondan tamamiyle kurtuldum.Hala dışkımın kıvamı aynı(yaniçamur kıvamı)ama asla ishal şeklinde değil.Ama zaten ishale iyi geldiği söylenen çörek otu yağından günde yine 1/4 tatlı kaşığı kadar alarak dışkımın kıvamının çaresine bakıyorum."

    Yazıda:'but if you actually read it has to be taken in at very least 4 times what I take and...' kısmını pek anlayamadım.Yani kendisi günde 4 kere şeklinde mi kullanıyor yoksa kaynaklarda mı o şekilde kullanılması gerektiği söyleniyor çözemedim tam ama zaten yazının devamında:'I only take 1/4 teaspoon per day or 1,250 mg per day' diyor yani hergün sadece çeyrek tatlı kaşığı kadar kullanıyormuş bu da 1.250 mg denk geliyormuş.Onlarda yabancılarda 'teaspoon' denilen şey bizde tatlı kaşığına denk gelir.Ama direkt çeviri yaptığınıda çay kaşığı anlamındadır.Mutfakta onların 'teaspoon'u bizim tatlı kaşığımızdır önemli olan bu.

    Yazıda anlamadığım son nokta ise:'not only that but between the Triphala with the extra Amla I take it...' kısmı Triphala yı tek mi alıyor yoksa Amla ile birlikte mi alıyor pek anlayamadım.Zaten bunun da bir önemi yok çünkü Amla denilen şey Triphala'nın içinde fazlaca bulunan bişe.Belki Amla'yı ekstra almış olabilir.

    Ve bunu nerden buldunuz acaba kaynağı paylaşabilir misiniz.Ben aradım google'da bulamadım.Ve en önemlisi bizim türk forumlarda olduğu kadar yabancı forumlarda da insanların çaresizliğinden yararlanarak işi ticarete dökmek isteyen uyanıklar var ne yazıkki.O yüzden ben de incelemek isterim acaba bunu yazan kişi belli etmeden acaba kendisinin bir ürününü mü satmaya çalışıyor.

    Ve bu Triphala bazı sitelerde satışı var ama şuan stokta yok.Bulabildiğim bazı siteler; turkishalibaba,aliexpress,ubuy ve mountainfresh.co.uk bu websiteleri Türkiyeye gönderim yapıyor ama sonuçta yurtdışından geldiği için gümrüğe takılma ihtimali var ve bazıları kapsül şeklinde olduğundan ilaç kategorisine girebilir bunun içinde doktor raporu isteyebilirler.
    Ben nana yağı içeren colpermin kapsül getirtmiştim ve tamamen bitkisel içerikli olmasına rağmen doktor raporu istendi.Ve hiçbir doktor rapor vermediği için gümrükte kaldı alamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartender19 -- 14 Nisan 2018; 17:21:32 >




  • Hocam merhaba çeviri için teşekkürler ben takip ettiğim yabancı bi facebook sayfasında gördüm bu yazıyı tekrar bulabilirsem göstereyim sizede.
  • selam arkadaşlar bir sorum olacak. bundan 1 ay önce karın ağrısıyla başladı herşey gunde 5 6 kere dışkıya çıkmaya başladım çok ince sabah kalktıgımdada çamur gıbı bişeydi. sonra doktora gittim tam kan gaita yaptı bişey yok dedi 2 ay öncede ultrasyona girmiştim 2 kere bişey çıkmamıştı zaten. Sonra ara ara karın agrısı azaldı fakat süt azı şeyler tükettıgımde mukusumsu birşeyler görmeye başladım hep degıl 2 kere gördum bırınde önce krema yemiştim diğerindede kefir içmiştim. Ve özellikle en rahatsz oldugum konu gece yataga girdigimde özellikle sabaha karşı karnımdan acayip sesler geliyor gaz sesi yani ama önceden böyle sesler gelmezdi.. Sonra başka bir doktora gittim doçent bu işinde iyi bir doktor o da bır kaç tane test istedi yaptım çok güzel bir sıkıntı yok dedi. reflör adlı bir ilaç verdi bunu 15 gun kullanacaksın ve rejim yapacaksın dedi. Bu gaitanın ara ara incelmesi beni çok korkuttu aslında.. Çok stres yaşadım bu arada çok sevdiğim beraber çalıştıgım bır abım barsak kanseri oldu ondan sonra bu olaylar baş gösterdi.. Önceden heyecanlanınca korkunca hemen ince bir dışkı gelirdi.. Şimdi ölecekmiyim:))




  • bigbosscaca B kullanıcısına yanıt
    kolonoskopi en kesin sonuç...testlerde bazen sonuçlar normal çıkabiliyor...
  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    dostum karnın gurulduyormu gece yatarken filan..
  • murat8550 kullanıcısına yanıt
    bende aynı şeyi düşünüyorum ama doktor düşünmüyor.1 senedir düzenli gittiğim doktorum.
  • Bendede inanılmaz bir karın agrısı giriyor ara ara gece uyurken gerçi sesten uyuyamıyorum ama barsaklarım midem ne ses anlatamam.. bunlar iba den kaynaklımı acaba
  • 9 senedir bu sıkıntıyı yaşıyorum. 4 sene hastaneye gittim geldim. her defasında farklı etki etti. bazı dönemler kabız, bazı dönemler ishal, bazı dönemler cıvık şekilde devam etti. beni en çok rahatsız edeni gaz şikâyetim. 3 kere kolonoskopi 2 kere endoskopi, 5 seans biofeedback, 4 farklı hastanede defalarca git gel yaptım denemediğim ilaç ve probiyotik kalmadı bu 9 sene boyunca. en son kaslarda bir sıkıntı varmış, doğuştan olabilir dedi uğraşmayı bıraktım kabullenmeye çalıştım. dışkı sorunumu az çok minimuma indirdim ama gaz şikâyetlerim hala düzensiz. kilo problemim yok beslenmeye dikkat edeyim diyorum ama bir yere kadar en sonunda bozuyorum. gerçekten çok illet bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justpassenger -- 18 Nisan 2018; 12:10:40 >
  • bende hiçbir zaman acil dışkılama ihtiyacı olmuyor kabızlıkta yıllardır hiç çekmiyorum sadece bazen gaitanın şekli değişiyor son 1 aydırda karın agrısı ve garip sesler çekiyorum benım durumum psikolojık yada üşütmüşte olabılırim..
  • Eğer paranız var ise sizi psikolojik olarak hipnoz edebilecek kişilere gidebilirsiniz,fakat ülkemizde böyle bir hizmetin bulunduğunu sanmıyorum.Amerika'da çok başarılı insanlar var bu konuda eğer düşünür iseniz Amerika yada İngiltere en iyi tedavi yeriniz olicaktır.Türkiye'de belki olabilir fakat araştırmadan bilmeden gitmeyin paranızdan olursunuz.Amerika'da 3-4 seansta yaklaşık 1000 dolar karşılığında bu hizmeti alabilirsiniz.
  • bende ara ara gelen karın agrısı var bide gece uyurken inanaılmaz bir bagırsak sesi geliyor cart curt diye.. neler oluyorsa vucudumda çözemıyorum çok streslıyım belki bır psikologa giderim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbosscaca -- 19 Nisan 2018; 8:37:16 >
  • yolcu1089 Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba en son kullandığınız ve faydasını gördüğünüz probiyotik markasını yazarmısınız
  • arkadaşlar kim ne derse desin bu hastalık tamamen psikolojık.. Bende 2 senedir ara ara heyecanlandığımda korktugumda yada sinirlendiğimde hemen ince ince dışkılama oluyordu ama ben bu duruma hiç kafa yormadım normal bişey olarak gördüm hep.. Aklımın zerresinden kötü birşey geçmedi çünkü o dışkı benım için bir sorun teşkil etmiyordu ama sadece korkunca heyacanlanınca oluyordu. Daha sonra yakın bir arkadaşım bagırsak kanseri oldu.. zaten ne olduysa ondan sonra oldu.. Bu bagırsak kanseri neymiş nasıl olur şu bu internette dolaşırken ne göreyim ince dışkılama işte o an artık bendemi kanserim soruları başladı yaklaşık 1 ay hergun dışkımı inceledim acaba kan varmı diye hergun tartılıyordum acaba ani kilo kaybı oluyor mu diye.. Daha sonra karnıma kramp tarzı agrılar girmeye başladı ama haftaiçi giriyor haftasonu bişeyım yok normal bigun yani devamlı değil kramplar aklıma geldikçe giriyor.. bir doktora gittim kan ve gaita baktı antibiyotık kullandın mı dedi evet dedım ondan dedi ilaç yazdı yolladı. sonra başka bir doktora gittim doçentti kan ve gaita aldı bişey yok dedi yine bagırsak florası bozulmuş dedi probıyotık kullan dedı yolladı. sonra başka bir dahiliyeciye gittim şikayetlerimi anlattım gece uyurken bagırsak guruldaması ince dışkılama dışkıda mukus karna kramp girmesi falan filan.. sonra kulaklıkla karnımı bayağı dinledi 2 ilaç yazacam 21 gün sonra gel dedi. ilaçları yazdı karnımdaki gaz krampları geçti gaz hala oluyor ama kramp olarak değil guruldamada geçti.. Şimdide makatta yanma ve sanki dışkı varmış hissi ve sol alt karında agrı var.. doktorun teşhisi sadece ibs oldu.. Yani bu olay tamamen psikolojık şuan benım aklımda hep kansermıyım sorusu var aslında kolonoskopi yaptırsam o sorun gidecek belkıde tum şikayetlerım bitecek ama yemiyor işte:))) Hımm bişey daha anlatayım bu olaydan 2 ay öncede bende yutkunma güçlüğü oldu 4 doktor gezdım defalarca gittim hemde mide reflu faranjıt şu bu demedıklerı kalmadı en son baryumlu yemek borusu filmi çekildim adam senın durum psikolojık dedı birşeyın yok. ertesı gun bogazımdan fil geçerdi o derece sanki birşey yokmuş gibi iyileştim. İBS için ise tamamen psikolojık kaygı durumlarında artıyor ama bunun yanında arkadaşlarada katılıyorum bu durumu bozulmuş flora yada mide sorunu tetıklıyor olabılır inş hepimiz normal hayata dönerız.. Çok fazlada buraları okumayın iyileşeceksenızde iyileşemezsınız:)




  • bigbosscaca B kullanıcısına yanıt
    Peki bu 21 gün süre zarfı içinde kullandığınız ilaçları yazarmısınız doktorum bana duspatalin verdi daha bir kere içmedim kesin çözüm değil diye
  • Daha kullanıyorum ilaçları sadece kramp gitti ince az dışkılama devam edıyor gece yine gaz sesi ve makatta yanma var o da sanırım çatlaktan bi geçse..
  • Arkadaşlar buraya yazmıştım. İyi bir doktor bulduğumu ve tedaviye başladığımı söylemiştim. Ben hâlâ alerji için cihaza giriyorum ve akapunktur yapıyorlar. Her cihaza gireceğimde kan veriyorum. Zaten bunlarla tuvalete çıkış sürecim değişti. İshal baskın halimden eser kalmadı. Durum tamamen tersine döndü. Bunlardan sonra doktorumla beraber Gaps diyetine de başladım. Şişkinlik azaldı.Bir sene boyunca yapacağım bu diyetin başında bile böyle olması benim için güzel. Şu an için tek sorun panik atak durumu. Bunu da metabolizmayı düzenleyince düzelticez demişti doktorum. Şu an için bunları yapamayacak durumda olan arkadaşlara önerim sabah uyandığınızda limonlu ılık su için. Kahvaltıda bir kase ev yapımı yoğurt yeyin. İlik alın. Kemik suyunu yemeklerde kullanın ve et ağırlıklı beslenmeye başlayın. Her gün yoğurt ve kemik suyu. Şekeri kesin. Ekmeği mümkünse kesin ( ha ben kolay kolay kesemem diyorsanız azaltmaya başlayın.) Karbonhidratları kesin kısaca. Aç kalmıyorsunuz emin olun sadece bağırsağı toparlıyorsunuz. Zaten diyet tamamen probiyotiklerle hazırlanmış et ağırlıklı. Bağırsağınız kötüyse psikolojiniz zaten kötü olacaktır. Bu yüzden sebebi psikolojiye direk bağlayan kimseye inanmayın. İçecek olarak sadece çay var. Tatlı niyetine hurma yiyorum ben. Doğal bal ile hazırlanmış pişirilmiş elma da olur. Detaylı halini ve tarifleri bulabilirsiniz zaten. Ben meyvesini alıyorum. Daha önce burada başka bir arkadaşta bu şekilde iyileştiğini söyledi bence ilaçları kesip adım atarsanız iyi olur




  • arkadaşlar sizdede tam boşalamama hissi var mı yani wc den çıkıyorum sanki orada bişeyler kalmış gibi :)
  • Oluyor tabiiki benim taş taş sert ufak ufak dışkılama oluyor sizinde öylemi
  • Hayır bende öyle degıl ama çıktıktan sonra makatta baskı hissediyorum bide yanma.. Bide 4 kilo vermişim :(
  • 3 doktora gittim 3 ü de kan testi yaptı yüzüme acıyarak bakarak 3 ü de aynı şeyi mırıldandı diyet yapacaksın:)) arkadaş kendi kendime çok düşündüm ozaman karnıma gaz krampı giriyor diyetle alakası ne aslında kiloluda değildim:) 10 günde 4 kilo verdim eriyorum :))
  • 
Sayfa: önceki 366367368369370
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.