Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (326. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.585
Cevap
211
Favori
2.032.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Probiyotikle birlikte prebiyotik de kullanmak gerekli mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde Colpermin olan varmı alicam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brs-Blue B kullanıcısına yanıt
    Paraniz varsa alinabilir yoksa sarimsak sogan patlican domates kabak tuketiminiz karsilar ihtiyaci.

• pembeyesil P kullanıcısına yanıt
    Sekerli ve glutenli urunleri caniniz cok cekiyor mu ?

Bir oturusta cok yemek yiyor musunuz ? Ve yemekle birlikte sivi aliyor musunuz ?

Cok sık mi yiyorsunuz ? Sadece yemek degil atistirmalikta dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: KendineHakim

Sekerli ve glutenli urunleri caniniz cok cekiyor mu ?

Bir oturusta cok yemek yiyor musunuz ? Ve yemekle birlikte sivi aliyor musunuz ?

Cok sık mi yiyorsunuz ? Sadece yemek degil atistirmalikta dahil.

Yok hocam çok yemek yiyen biri değilim zayıfım zaten ama sık sık az yiyorum çünkü çabuk acıkıyorum yemek arasında sıvı tüketiyorum bolca ama bu eskiden beri var şekerli ürünler canım çok çekmiyor her zamanki gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: pembeyesil

Arkadaşlar ben de nerdeyse 2aydır keçi pisliği gibi dışkılıyorum kefir yediğim zamanlar kısmen daha rahat yapıyorum başka bi şikayetim yok ve bende anksiyete de var ve prozac kullanıyorum bununla ilgisi var mı şikayetimin bilmiyorum acaba bende de ibs olabilir mi henüz on sekiz yaşındayım

Kardeş bende geçen sene 18 yaşımda şubat ayında ibsıi oldum.Tüm ailemde var bu normal yaşıyordum sadece biraz ekmeği fazla yiyordum her zamanki yemekleri yiyordum ne olduda bozuldu anlamadım.Ama aileminde beslenme alışıklığının değişmemesine rağmen garip bağırsak sorunları olması beni bu hastalığın bulaşıcı bakteri(mantar ve ya parazit) kaynaklı olduğunu düşündürmeye yetti.Diyetle falan hep geçici çözüm bıraktığın an tekrarlar tümden iyileştirmek bağırsakları çok zor ama bencede imkansız değil dilerim Allahtan bu hastalık tamamen biter hepimizde en kısa zamanda.

• quote:

Orijinalden alıntı: FerDi5

quote:

Orijinalden alıntı: pembeyesil

Arkadaşlar ben de nerdeyse 2aydır keçi pisliği gibi dışkılıyorum kefir yediğim zamanlar kısmen daha rahat yapıyorum başka bi şikayetim yok ve bende anksiyete de var ve prozac kullanıyorum bununla ilgisi var mı şikayetimin bilmiyorum acaba bende de ibs olabilir mi henüz on sekiz yaşındayım

Kardeş bende geçen sene 18 yaşımda şubat ayında ibsıi oldum.Tüm ailemde var bu normal yaşıyordum sadece biraz ekmeği fazla yiyordum her zamanki yemekleri yiyordum ne olduda bozuldu anlamadım.Ama aileminde beslenme alışıklığının değişmemesine rağmen garip bağırsak sorunları olması beni bu hastalığın bulaşıcı bakteri(mantar ve ya parazit) kaynaklı olduğunu düşündürmeye yetti.Diyetle falan hep geçici çözüm bıraktığın an tekrarlar tümden iyileştirmek bağırsakları çok zor ama bencede imkansız değil dilerim Allahtan bu hastalık tamamen biter hepimizde en kısa zamanda.

Öncelikle geçmiş olsun evet benim de kardeşimde Candida mantar var fakat ben testini yaptırmadım belki de bununla alakalı olabilir dediğiniz gibi

• ARKADAŞLAR BU KONU KAPANSIN BENCE KİMSE KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL YARDIMLAŞMA KONUSU DİYE AÇILMIŞ ADAM HASTALIĞINI YAZIYO GİDİYO İYİLEŞENLER VAR YAZIYOSUN CEVAP VERMİYO ADAM HANGİ İLACI KULLANDIN DİCEZ BOŞYERE YER KAPLIYO BENCE KAPANSIN
  • Güzel kardeşim önce bi doktora çık senin durumun belli değil ki bulantı var diyosun sürekli ben kolonoskopi dahil gaita kan vb vb bütün tahliller yapıldıktan sonra ibs dediler bende ilk başladığın şiddetli olduğu zaman bulantı oldu acil acil gezdiğim zamanlarda bidaha bulantı olmadı halsizlik iştahsızlık gaz ishal ve kabizlik durumları ibs hastalari için olan belirtiler diğer arkadaşları bilmem ama bulantı yok bende

• Arkadaşlar karnın sol tarafında gaz sıkışması yaşayanlar ne yapıyor..sanki taş oturmuş gibi..özellikle öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra oluyor ve geçmiyor.tek yapmak istediğim yatıp uyumak hiçbir şey yapmaya izin vermiyor

• Gaz için yemeklere kimyon ekleyerek tüketin. Yarım litrelik su dolu pet şişeye toz zencefil ekleyip karıştırın biraz bekletin ve çalkalayıp için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reinhardt

quote:

Orijinalden alıntı: Fnddd

quote:

Gıda İntoleransı testi yaptıranlar ne sonuç aldılar ve hangi firmanın testini yaptırdılar?

Ben Ankara'da yaşadığımdan, Düzen laboratuvarına sordum AlertFood diye bir test yapıyorlarmış.
    http://www.duzen.com.tr/artFiles/gida_duyarliligi_brosur.pdf

Ekşisözlük falan baktığımda hep Cambridge ve York testlerini gördüm. Bunlar arasında büyük fark var mıdır?

Kendi alerji testinizi kendiniz yapabilirsiniz aslında. Ne yedikten sonra şişiyorsunuz. Özellik süt gibi laktoz içeren besinler alerjenlere duyarlı bir diğer ihtimal de gluten olabilir. Mesela ben 24 saat karbonhidrat almazsam şişmiyorum yani karbonhidratlı yiyecekleri sindirimim zor.

Bundan ziyade ben de Ankarada yaşıyorum bahsettiğin laboratuvarı ve diğer özel bir sürü laboratuvarı biliyorum. Bu testler hakkında pek bilgim yok ama genel olarak yurt dışı çalışılıyor bu lablarda o yuzden ticari kaygıları çok fazla. Cidden çok güvenmeden ve araştırmadan yaptırmayın.

Bunu denemeye çalışıyorum ama anlamadığım şey, bugün çok gazım varsa dün yediğim yemek mi yoksa bugünki yemek mi yaptı bunu. Gluten intoleransım negatif çıktı çok şükür. Dediğiniz gibi bir şeyi tamamen yemeden yapmak lazım bu denemeleri.

Acaba gluten alerji testini nasıl yaptılar size yazar mısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: YasinJR10

ARKADAŞLAR BU KONU KAPANSIN BENCE KİMSE KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL YARDIMLAŞMA KONUSU DİYE AÇILMIŞ ADAM HASTALIĞINI YAZIYO GİDİYO İYİLEŞENLER VAR YAZIYOSUN CEVAP VERMİYO ADAM HANGİ İLACI KULLANDIN DİCEZ BOŞYERE YER KAPLIYO BENCE KAPANSIN

Pire için yorgan mı yakılır?

İyileşse bile birisi sonuçta herkesin durumu farklı ilacı söyleyip risk almaya girmez. Tüm belirtiler aynıysa belki. Önceki sayfalarda antibiyotik vs kullanıp iyileştim diye yazan Arkadaşlar da vardı. Niye konu kapatılsın ki hala birbirimize yardımcı oluyoruz. Ben burdan öğrendiğim probiyotikle yaşam kalitemi arttırdım. Onu da burdaki bir üyeden öğrendim. Burda bilgilerini,deneyimlerini paylaşan insanlar var ve bu insanlardan her gün bizler ve yeni ibsliler yararlanıyor-yararlanıcak.

• Arkadaşlar elinde biteral olan varsa satın alabilirim... antibiyotik olduğu için maalesef doktorlara yazdıramıyorum...

• canyash kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun Çok uzun zamandır dediğiniz gibi Tam kaburga bitiminde karın üst sol kısımda Gaz sıkışması sancısı çekiyordum ne zaman geçecek ta ki önce ekmeği sonra içinde buğday unu olan bütün gıdaları kestikten sonra ağrım geçti Şimdi çok şükür Ağrı olmuyor o kısımda aşırı gaz yüzünden Gaz sıkışması oluyor bağırsağın dönme noktası

• Arkadaşlar bi müddet sağlıklı beslenin dışardan görmediğiniz bilmediğiniz bişi yemeyin ev yapımı peynir yoğurt çok olmamak kaydıyla tüketin ve muhakkak probiyotik takviyesi alin bence en iyisi solgar adventej multibilion 1 hafta içinde çok daha iyi olucaksiniz ve bulunması zor ama köylerde muhakkak vardır aguz denilen süt yani yeni doğum yapmış olan ineğin doğumdan sonraki ilk sutu Biraz daha koyu renkte olur ondan tüketin ama fazla değil kararında bununla iyilesicem diyip yüklenmeyin herkeze çok geçmiş olsun ALLAH cumlemizin şifasını nasip etsin

• quote:

Orijinalden alıntı: NiLsah

quote:

quote:

quote:

Gıda İntoleransı testi yaptıranlar ne sonuç aldılar ve hangi firmanın testini yaptırdılar?

Ben Ankara'da yaşadığımdan, Düzen laboratuvarına sordum AlertFood diye bir test yapıyorlarmış.

Ekşisözlük falan baktığımda hep Cambridge ve York testlerini gördüm. Bunlar arasında büyük fark var mıdır?

Kendi alerji testinizi kendiniz yapabilirsiniz aslında. Ne yedikten sonra şişiyorsunuz. Özellik süt gibi laktoz içeren besinler alerjenlere duyarlı bir diğer ihtimal de gluten olabilir. Mesela ben 24 saat karbonhidrat almazsam şişmiyorum yani karbonhidratlı yiyecekleri sindirimim zor.

Bundan ziyade ben de Ankarada yaşıyorum bahsettiğin laboratuvarı ve diğer özel bir sürü laboratuvarı biliyorum. Bu testler hakkında pek bilgim yok ama genel olarak yurt dışı çalışılıyor bu lablarda o yuzden ticari kaygıları çok fazla. Cidden çok güvenmeden ve araştırmadan yaptırmayın.

Bunu denemeye çalışıyorum ama anlamadığım şey, bugün çok gazım varsa dün yediğim yemek mi yoksa bugünki yemek mi yaptı bunu. Gluten intoleransım negatif çıktı çok şükür. Dediğiniz gibi bir şeyi tamamen yemeden yapmak lazım bu denemeleri.

Kan vermiştim, vitamin eksiklikleri falan bakıldı, bir de gluten intoleransına bakıldı.

• NiLsah N kullanıcısına yanıt
    İstanbul halk ekmek ekşi mayalı ekmek satıyor ondan alıyorum hiç katkısız güya..ekşi maya bağırsaktaki kötü bakterileri öldürüyor diye okudum..ekmek olmazsa ben nasıl doyarım ya Ekmek olmayınca ne yeriz geriye ne kaldı

Benim diğer sıkıntılar pek yok ama sol tarafta yumruk gibi bir taş kütlesi hissiyatı hiç gitmiyor..günde 3 ten fazla bile wc ye gitsem yine o hissiyat gitmiyor yüzde 5-10 ile yüzde 80-90 arasında gidip geliyor..benim namaz abdest olayını da olumsuz olarak çok etkiliyor..ağrı sancı şeklinde değil de bir kütle hissiyatı..sancı olayı bir kaç kere oldu sadece..bir de son zamanlarda o soldaki hissiyat ortaya doğru çıkmaya başladı ara ara çıkıyor..göğüs kafesi ortasındaki boşluk noktasına..

Şimdi gecenin bu saatinde düşünüyorum hayatımda ekmek yok bir kötü oldum düşünmesi bile kötü..nasıl doyarım ben..

Danem marka kefir ve probiyotik aldım biraz önce yapmaya başladım bakalım nasıl olacak..kefir ve probiyotik evde yapan var mı köy sütüyle nasıl yapıyor bilgi paylaşımı...

• 5 aydır IBS çekiyorum. İlk günlere göre çok daha iyiyim ama insan özlüyor sağlıklı günlerini. Kabızlık sorunu çeken arkadaşlara yürüyüş öneririm. Bazen fast food yesem bile spor yaptığım günler sorun yaşamıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NiLsah

quote:

quote:

quote:

Kan vermiştim, vitamin eksiklikleri falan bakıldı, bir de gluten intoleransına bakıldı.

Gluten intoleransı nasıl bakıldığı deri yüzeyinden mi kan tahlili ile mi

• 
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.