Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.385
Cevap
201
Favori
1.904.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi ilk defa 1 diş sarımsak yuttum karnım fena gurulduyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rasha118 R kullanıcısına yanıt
    Eğer bi antibiyotige başlarsan kutuyu full kullanmak lazım bakteriler tam ölmez direnç kazanır ayrıca doktor kontrolü olmadan tavsiye etmem bende ne cektiysem bundan çekiyorum yaşım 19 ama 50 -60 gibi hissediyorum bağışıklığı mi çökertti mahvetti beni

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla çalışsam param olsa gönderirdim 20 - tl ama bendede yok babam ayağı sakat soğuk işe gidemiyor annemde felç sonrası psikolojik sorun yüzünden intihar etti porçöz içti perişan oldum valla

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bagırsak florası bozuklugu teshisi konuldugundan beri hızla kilo veriyorum. Yılbası öncesi 72.5 kiloydum su an 67,4 olmusum. Geçen sene cildimdeki yaglanma için doktora gitmiştim. Ultrasondan karaciğerime bakarken ultrasondaki hemşire Pankreatit gördüm dedi. 3 ay pankreatit diyeti yaptım. Sonra gittiğim baska bir doktor değilsin rahat ol dedi ve devam ettim eski beslenme düzenime ancak bu arada 72 kiloya düşmüştüm. Bu kilo bagırsak florasını bozana kadar devam etti. Son olarak hasta oldugumdan antibiyotik kullanmıstım ve bu sebepten florayı bozdum. Geçen sene şubat ayında 82 kiloydum bu sene tam olarak 67,4 çıkıyrum aynı tarihte. Kilo kaybı olmasın diye herşeyden cok yemeye basladım ceviz,badem muzlu süt vs. ama yok hiçbirisi kilo kaybına çözüm olmuyor. Bir kere moral olarak sıfırım çünkü 26 yasında kendimi dede gibi hissetmeye basladım kemiklerim görünmeye basladı. Boyum 1.91 bu yuzden kilo kaybı ciddi belli oluyor. Şimdi merak ettiğim konu şu araştırıyorum internette fakat hiç cevap bulamıyorum.

    1- Bagırsak florası bozuklugu kronik bir hastalık mıdır ? Yani ben bu hastalıga bir kere yakalandıktan sonra birdaha iyileşme ihtimalim yok mu ?
    2- Bu kilo kaybı daha ne kadar sürecek ? Bu hızla giderse 3 ay daha düzelmezse 60 kilo olucam.




  • Mehmet-UA kullanıcısına yanıt
    ..................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 11:47:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

    Güzel kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
    Senle baya ortak noktamız varmış.
    Benimde boyum 1.91 .)
    Lakin kilo kaybım yok tersine alıyorum biraz cünkü ibs yüzünden evden cıkamıyorum yediklerimde vücuda kilo yapıyor haliyle.

    Ayrıca benimde özellikle alın kısmımda cok yaglanma olur.Yaşım 34 ve hala bu yaglanma gecmedi.Belki ta lise yıllarından beri var bu dert.
    Vıccık vıccık yaglandıgıda oluyor.
    Bu hususta neler söyledi doktorlar ve tedaviler işe ytaradımı bana özelden yazarsan sevinirim.

    Barsak florasına gelince ;
    öncelkle şikayetlerin nedir tam olarak?
    Yani sadece kilo kaybını barsaklara baglama eger ishal digilsen sürekli.

    Hocam aslında hiçbirşey demedi ciltle ilgili. Benimde çok sivilce problemim olmustu lise yıllarımda. Şimdi sadece yaglanma kaldı. Birsürü test yapıldı. 6 tüp kan verdim. Karaciğer,tiroid vs vs herseye bakıldı ve normal çıktı. Sonra pankreatit denilince olay oraya kaydı. Hepimiz yaglanmayı vs unuttuk pankreatitle uğraşmaya basladık.

    Şimdi benim hikayem şöyle. Geçen sene hemşire pankreatit gördüm dediğinde. Tanıdık doktora götürdüm ultrason sonucumu pankreatitsin dedi. Diyet yapıcaksın vs. Sonra ben baska bir doktora daha gitmeye karar verdim gittiğim doktor hayır değilsin dedi. Yaz boyunca ufak tefek yediklerime dikkat ettiğim sürece tek sorunum ishaldi onunla bas edebildiğim müddetçe de sıkıntım olmuyordu. Sonra yaklasık 4 ay önce agır bir gribe yakalandım 1 ay kadar geçmedi. 2 kutu antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Bu hareket zaten pek saglıklı olmayan floramı iyice bozdu. Sonra birden düzelen belirtiler tekrar ortaya çıktı.Bazen ishal bazen kabız oluyordum.Yogun gaz oluyordu karnımda sürekli guruldamalar. Doktora gittim ve ilk muaynede teshisi koydu ve tahlil istedi emin olmak için. Tahlilleri yaptırdım. Sonuç 1. derece bagırsak florası bozuklugu çıktı. Bana Rifaximin etken maddeli bir ilaç ile kreon 10000 verdi. Bunların yanında 10milyarlık probiyotik hap ve un -şeker ikilisinden uzak bir diyet programı verdi. Rifaximini kullandıgım dönemde butun sikayetlerim bitti. Guruldama,gaz,tuvalet sıkıntısı. Yaklasık 1 ay kadar rahattım. 10 gün önce Türkiyeye gittim ve ayıptır söylemesi 1-2 kez lahmacun yedim,simit yedim vs. Unlu mamulden uzak diyetimi biraz bozdum. Su an tekrardan sürekli guruldama,gaz,kabız gibi şikayetlerim çoğaldı. Benim tuvalet ile ilgili sıkıntım geçtiğimiz yaz ishaldi neredeyse hiç kabız olmamıştım şu son 2 aydır kabıza döndü. Bunun üzerine sürekli olarak kilo veriyorum yılbasından 1 hafta önce basladıgım diyette 72 kiloyken şu an 67,4 çıkıyorum. Hastalık geçiyor mu? iyileşen var mı ? Bu kilo vermem daha ne kadar sürecek? bunlara cevap bulamadıgım için ciddi moralim bozuk. Doktora söylediğimde kilo vermenle ilgili birşey yapamam dedi. Nisan sonu tekrar Türkiyeye gidicem. Sizin yazdıklarınızı okudum şu SFS testni yaptırayım dedim. Tr'deki kardeşime arattım sfs 650 , sfs plus 1050 tl demişler. Bu testleri kim yorumlayacak sonuçta bu testlerden bi haber olan doktorlar var Türkiyede diye sormuş. Siz kendi doktorunuza yorumlatıcksınız demişler.




  • Mehmet-UA kullanıcısına yanıt
    ......................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 11:48:2 >
  • Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinize geçmiş olsun. Size önerim olacak ancak bir doktora danışarak uygulayabilirsiniz.

    Sabahları taze sıkılmış meyve suyu için. Öğleden akşama kadar ara ara meyve yiyin. Akşam da az olmak suretiyle sebze tüketin. Balık-yağlı et de hastalığına göre olabilir.

    Lifeco.com dan enzim alın ve katı yemeden evvel 15 dk önce için. glutensiz bir diet uygulayın.eğer kabızlık varise gano excel ürünleri kullanın . akşamlar lifeco.comveya klairelabsın probiyotik hapını kullanın. Cips kola başta olmak züere dışarıda yapılmış yiyecekleri tüketmeyin.

    verdiğim markalar benim kullandığım markalardır. kendiniz de bulabilirsiniz ben bunları bildiğim için söyledim.
    Yemekten hemen sonra SAKIN meyve tüketmeyin. En az 2 saat geçsin.Acıkmadan yemeyin ve tam doymadan kalkın sofradan.
    Ayrıca şuna da bir göz atın derim:https://www.facebook.com/permalink.php?id=175346669287746&story_fbid=175669809255432



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husamsdu -- 20 Şubat 2015; 20:55:13 >




  • Yağlanma sorunu bendede felaket derecede vardı saçım yüzüm hatta sırtım bile yağlanirdi saçım ı bugün yıkasam yarın vicik vicik yağ olurdu bunun kaynağı karaciğer dir ben aknetrent kullanıyorum sivilce için 20 mg ile başladım 20. Gün yağlanma kesildi suan 50 mg kullanıyorum dudaklarım full kurudu saçımı 1 haftadır yikamiyorum 0 yağlanma birde bağırsak flora bozulduktan sonra başladığı bu yağlanma valla memnunum suan sizde ciddiye ile konuşun Allah bilir şimdi cigerden muayene olsam bişey çıkmaz ama bu ilaçta ciğeri etki ediyo deneyin derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flora41 kullanıcısına yanıt
    .........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 11:48:28 >
  • Valla bakalım 6 ay kullancam sonuç alamazsam % 100 bağışıklık sisteminin zayıflığı dır ben antibiyotige lise 2 de başladım ama yağlanma lise 1 de vardı sınıfta Parıl Parıl parlardim bende aşırı derecede pastörize süt bağımlılığı vardı günde 1 litre içerdim o zaman maddi durum iyiydi babam günlük 150 tl felan alırdı 200 aldığını bilirim neyse sonra ağız kokusu başladı bende KBB a gittiğimde surekli antibiyotik yazdı sürekli kullandım sonrası IBS zaten erken farkına varsaydim para varken yigardim eve probiotigi iyilesirdim kesin bende şans yok stajımida Ülker bisküvi de yaptım böyle Şansın ..... günlük yediğim şeyler 30 liralık vardır ondaki şekerin kandida yi nasıl besledigini sen tahmin et şansım tukiriyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Flora41 kullanıcısına yanıt
    ......................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 11:48:41 >
  • Saçla cilt farklı evet çünkü benim lisede sadece yüzüm yağlanirdi saç değil flora için sarımsağı tüketiyor um günde 2 öğün için 4 diş birde şansıma halamgilin arıları kaçmış kovanda kalandan 4 kg bal göndercek bana organik bal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar forumu bir zamandır takip ediyırum Allah hepinize acil şifalar versin
  • bende şikayetler 6 ay öncesi şiddetli gastroenterit sonrası başladı. Acile gittim. Doktor önce serum bağlayıp 6 tane ağır antibiyotik iğne yazdı. Acısını vurulan bilir. 2-3 güne toparlarsın dedi. Dediği gibi oldu. Lakin bundan sonra sabahları wc ye doyamama durumu oldu. Sabah kalkınca wc yi boylayıp, 1 saat sonra tekrar wc ye gitme ihtiyacı, kahvaltı sonrası da tekrar sıkışıp 3. kez wc yolunu tuttuktan sonra büyük oranda rahatlıyorum ancak tuvalet hissi geçmemekte, evden çıkınca tekrar sıkıştırmakta ancak işyerine ulaşıp wc ye gittiğim zaman gazdan başka bir şey olmamaktadır. Karnım ise gün boyu guruldamaktadır. Bununla ilgili Devlet hast. Gastroya sevkedildim. her türlü Kan, gaita, crp vs tahlillerin çok muntazam olduğu ve telaşımın yersiz olduğu söylenerek spasmomen verildi. Ama bu ilaç ta bağırsakları kilitleyerek wc hissini iyice azdırıyor. Yorum yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar, forumdan takip ettiğim kadarı ile mantar testini uyguladım.
  • Arkadaşlar şimdi Sibo yani ince bağırsak aşırı bakteri çoğalması diye bir şey var.Genellikle her bu tür hastalığın sebebi deniyor.Buna ibs de dahil.Şimdi bu hastalıkla mücadelede bir kişi iyileşmiş fakat probiyotiklerden uzak durarak.Elemanın söylediği şöyle zaten bakteri çoğalması varsa daha bakteri olmaması lazım.o zaman probiyotik yasak.Bir süre yoğurt,kefir yasak deniyor.Kİmisi ise tersini söylüyor.Şimdi ince bağırsağın büyük kısmında hiç bakteri olmaması lazım çünkü bu kısımda bazı enzimler salgılanarak vücut için gerekli besinler emilir.Bu enzimler bakteri tarafından oluşturulan bazik ortamdan dolayı salınamayıp yediğimiz besinler çöp olmaktadır.İşin önemli kısmı ince bağırsağa bakteri girip çoğaldımı işin zor.Buna genellikle düşük mide asidi neden oluyor.Asid düşünce bakteri rahatçana dolaşıyor ve girmemesi gereken yerlere girmeye başlıyor.

    Sonuç olarak bu iş sıkı diet ve birazda destek işi anlayacağınız.Diet ne olacak Paleo dieti olabilir yada Gaps dieti olabilir.Bu dietlere düzenli olarak uyulacak.Sonra bu sırada antibiyotik tedavisi colidur 10 gün,günde 3 defa 600mg kullanılacak.Bu sırada greyfurt eksteri ve zencefil taze olarak tüketilecek.Buna sarımsak ve zeytin yaprağı eklenebilir.
    Ayrıca leaky gut yani bağırsak hasar alıp geçirğenliği bakterilerin verdiği toksinlerden dolayı artıyor bağırsağı tamir etmek için glutamin günde 20gr.MAgnezyum , çinko,b6 vitamini,C vitamini (günde en az 2gr) 1 ay bunları bırakmıyoruz.Temiz et tüketin protein çok önemli fakat haftada 3 gün yeterli orta porsiyon herdefasında yani 150-200gr gibi.

    Esasında colidura ilave neomycin diye bi ilaç var beraber kullanınca etkisi çok artıyor ama türkiyede yok galiba.Eleman ikisini beraber kullanmış.
    Şimdi benim soru işaretlerim şunlar.Candida yı napacaz eğer bağırsaktaki bakterileri öldürdük ,temizledik bu sefer candida saldırısı artabilir buna nasıl önlem alıcaz.Flucan diye bir hap var acaba etki eder mi?Yada Aloe Vera Tablet olabilir mi?İŞin tehlikeli kısmı bu.Bide probiyotiği ne zaman kullanalım diyelim 15 gün böyle gittik ondan sonra başlarsak etkili olurmu bağırsak florası için.Bağırsak florası kendine kolay gelen bir şey değil.

    Size sorum , yediğiniz halde vitamin eksikliğiniz varmı?.Saçlarınız ve cildiniz nasıl canlı mı?Sibo denen şey besin alejileri gibi şeylerinde asıl kaynağı.
    Kısaca herşey bakteri ve mantar ile ilgili bir şey.Sistem bozulmuş.Bunu düzeltmek kolay değil.Diyet en az 6 ay sürmeli bence.Bide mide asidini nasıl yükseltecez oda bir sıkıntı.Bide Saccharomyces boulardii probiyotiğinin candidaya saldırdığı söyleniyor.Oda ilave kalsın.




  • REflor içeriğinde Saccharomyces boulardii var belkide ana silah bu olabilir.Bide bu gazların en büyük sebebi karbonhidrat ve şekerli beslenme şekli olduğu içi bunları kesince
    gaz zaten gidecek emin olun.Fakat protein ile hamur işlerini karıştırmakda çok büyük hata oluyor.Protein sindirimi midede ve ince bağırsakta oluyor karbonhidrat ise ağız ve ince bağırsakta sindiriliyor.Fakat ikisi birden yendimi karbonhidrat proteine verilen asitle çamura dönüp ince bağırsağa geliyor oda bağırsak yüzeyine yapışıp bakteri artışına neden oluyor.O yüzden bide detoks yapacağımız bir şey varsa bildiğiniz onuda tartışsak iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marksman84 -- 21 Şubat 2015; 8:24:32 >
  • Günümüzde tıp o kadar gelişti çoğu hastalığın tedavisi var ibs nin yok şaka gibi ne lanet hastalık ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.