Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.584
Cevap
211
Favori
2.025.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar tükürük testi ayyuka çıkmış iken detaylı bir bağırsak mantarı diyeti paylaşacağım.Bende zaten kandida var hem kendime hem de size olabilecek en iyi diyeti hazırlamaya çalışacağım.
  • Hocam yaptım tükürük testini fotoğrafını çekmedim ama tükürür tükürmez ip gibi aşağı inmeye başladı ince ince kıl gibi oldu aşağı doğru.merak ettiğim şey sürekli gaz sıkıntısı yaşıyormusunuz stresli dönemlerde daha çok rahatsız ediyor mu gaz durumu. Benim vücudum fit olmasına ragmen sabah kalktığımda karnım gayet düzgün ama akşama doğru karnım böyle resmen bira göbeği gibi öne çıkıyor. Alkol kullanmıyorum. kahvaltı yaptım az önce bi sigara içemeden attım kendimi wc ye ama ishal durumu yok gaita yumuşak renk kahvrrengi gibi.benim yaşadığım gaz sıkıntısı şu şekilde; karnım genel olarak karnımın sol taraf ve sağ tarafı gurul gurul ve gün içinde zaman geçtikçe karnım şişiyor ve baya baya geriliyor ve dün dikkat ettim yine otobüste otururken göbek sağ alt tarafından gaz gibi bişi yukaruya karaciğerimin altına doğru bi geliyor öyle bi sıkıştırıyor ki anlatamam. Gaz problemlerini şiddetli yaşadığım zamanlarda karnım aç olsa dahi acı acı geğiriyorum. Bilmiyorum bu sıkıntılar sizinkilerle benzer mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• astrasedan kullanıcısına yanıt
    .....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 11 Şubat 2020; 22:58:13 >
  • Okudum hocam su içme konusunu felan çok teşekkür ederim.

• .rascho. kullanıcısına yanıt
    Colidur kullandım dilde beyaz leke artması oldu üstelik dışkı yeşil ve siyah karışımı sizce bırakayım mı yoksa iyileşme krizi mi kullanan varsa yardım etsin lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: gülmekgerek

Colidur kullandım dilde beyaz leke artması oldu üstelik dışkı yeşil ve siyah karışımı sizce bırakayım mı yoksa iyileşme krizi mi kullanan varsa yardım etsin lütfen

Diskinizde siyahlasması ilaç yan etkisi sebze ağırlıklı beslenme yada kanamadan olur. Katran gibi simsiyahsa hemen kesin. Dilde beyazlik reflü den olabilir belki ilaç midenizi tahriş etti Oda asit fazlalığı yapti. Eğer bogazda şişme ciltte döküntü olursa kesin. Anlattığın etkiler korkutucu değil diskini gozlemle eğer siyah dışkı devam ederse kes bence antibiyotigi.

• Koyu siyah değil yeşil beyaz karışımı colidur kullanan biri yardımcı olabilir mi

• Arkadaşlar bende 1-1.5 senedir depresif sorunlar yaşıyorum sıkıntımı kısaca yazacağım belki yardımımın dokunduğu birileri olur.

Bende bir gece bir akrabamın akşam ne yedin yahu uyurken ne gaz çıkardın demesiyle enteresan bir problem ortaya çıktı acaba gaz kaçırıyormuyum ? Ek olarak birde sabahları aç karna midem gurulduyordu.Neyse doktorlara felan gittim,dahiliye gastro... kolonoskopiye kadar yaptırdım.Ancak doktorlara gaz çıkartıyorum diye şüpheleniyorum diyemiyordum.İşte çok gazım oluyor,aç karna karnum gurulduyor vs.. diyordum.İlk gittiğim doktor bana İBS olabilirsin dedi bir de işte bu psiklojik hastalıktır ömür boyu devam eder deyince hobba ben kafayı yedim.Neyse sonra nedir bu İBS diye bakmaya başladım bu foruma girdim işte işsiz kalınmalar,evlenememeler,kız arkadaşı olunamamalar felan iyice depresif oldum.Herkesin gaz çıkarttığımı düşünüyor diye içimden geçiriyorum.Birisi yanımdan kalkıp başka bir yere geçince acaba bendenmi kaçtı diyorum.Neyse işte bu forumda ki arkadaşların tavsiyesi üzerine zeytin yaprakları mı dersin rezene çaylarımı aman allahım.... :))

En son doktor ise kolonoskopi yapalım ne olur ortaya çıkar dedi konolonoskopi sonuçlarıda temiz çıktı.Metospazmly gibi bir ilaç yazdı o beni daha da kötü yaptı.Zaten benim sorunum aşırı gazımın gelmesi yani toplum içerisinde gaz çıkardımmı diye düşünüyordum hep bu ilaçda cabası oldu.Yaz dönemi fena geçmedi nedense aklıma gaz kaçırıyormuyum vs. hiç birşey aklıma gelmedi ancak Eylül ayı ile birlikte okul açıldıktan sonra bu foruma birdaha geldim ve turkuaz isimli arkadaşın mesajını okuyunca iyice fıttırdım.Okula gitmedim,evden çıkmadım felaket bir duruma geldim.

En sonunda haliyle bizimkiler durumun farkına vardı.Anlattım her şeyi dedim böyle böyle gaz kaçırdığımı düşünüyorum felan şok oldular yeminler ettiler yok böyle birşey felan filan...Neyse psikatriye gittim ve OKB teşhisi koydu.Söyledikleri pek çok farklı belirti bende vardı zaten mesela kapıyı kilitledikten sonra kontrol etme,temizlik takınıtısı gibi birkaç belirti daha...

Selectra adlı ilacı kullanıyorum 3.ay bitmek üzere ve şuan tamamen olmasada büyük bir yol kat ettim.En azından ağır bir koku geldiği zaman kalmıyorum eve kaçmıyorum sonra 1 dk sonra mutfakta birisi soğan kızartıyormuş gibi herşeyin farklı bir sebebe bağlı olduğunu görmeye başladım.

Size tavsiyem arkadaşlar foruma lütfen gömülmeyin sizin gibi düşünen insanlarla iç içe olmak size avantaj getirmiyor tersine psikolojinizi bozuyor.Derdiniz ne ise sadece 1.dereceden anne baba ya anlatın şöyleyken böyle diye...

İnşallah tamamen atlatırım bu düşünceyi. :) Birde psikatriye gitmeden önce hemen hemen her gün yatmadan önce karnım ağrıyordu psikatriye gittikten sonra karın ağrısıda kesildi.Enteresan bir durum...İçinde bulunduğunuz durumu biliyorum allah yardımcınız olsun...

• lokman-hekim.net
    İBS(Iritabl Bağırsak Sendromu)
    http://lokman-hekim.net/hastaliklar/ibs.asp

• www.ibsgroup.org
    Page not found | IBSgroup.org
    http://www.ibsgroup.org/medication

hocam bana buradan ibs kabızlık için ilaç seçebilirmisin zahmet olmazsa. doktora yazdıracam.İngilizcem yokta pek.Şimdiden teşekkürler
  • unbalanced kullanıcısına yanıt
    .........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 11 Şubat 2020; 22:58:27 >
  • 5 10 sayfa kadar okuyabildim.Devamını okuyacam en kısa zamanda
  • Bende kullandığım ilaçları ve alamadığım sonuçları yazayım. Psikiyatri nin bana verdiği prozac ve tranko-buskas ilaçlarını günlük birer doz olarak kullandım. Memleketime geldiğim için kontrole gidemedim. Memleketimde psikiyatri ye gittim şikayetimi ve kullandığım ilaçları söyledim. Prozac ı sabah akşam olmak üzere dozunu arttırdı ve yanına rexapin ve bemiks ekledi.2 hafta sonra tekrar kontrole gittim ve sikayetlerimin geçmediğini söyledim. Aynı ilaçlara devam etmemi söyledi. Ailem bağırsaklarımda bi problem olabilir kolonoskopi yaptıralım dedi ve özel bir hastanede doktora gittim. Doktorum "20 yaşında bir gencin bağırsaklarında birşey çıkacağını sanmıyorum. Ben sende ciddi boyutta bir panik atak görüyorum" dedi ve kolonoskopi yapmadı. Beni başka bir doktora yönlendirdi. Doktor a da anlattım. Kullandigim ilaçları bırakmamı söyledi ve tofranil adında bir ilaç verdi. Bir hafta günde 25mg sonra 50mg a çıkaracagımı söyledi. Bir haftadır kukullanıyorum. Bu ilacın da bir etkisini göremedim. Dersler ve sınavlarda çok büyük sıkıntılar çekiyorum. Sosyal hayat sıfır artık. Okulu bırakmak zorunda kalmaktan da çok korkuyorum. Bu tuvalet krizlerine çare bulabilen varsa benide bilgilendirirse sevinirim. Herkese iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı. -- 10 Şubat 2015; 21:56:38 >

• Bıyıklı. kullanıcısına yanıt
    kardeşim sanırım kullandığın ilaçtan anladığım sende de ishal türü mevcut bu hastalığın. Bende Laroxyl kullanıyorum trisiklik antidepresanın başka bir türü. Tofranil nasıl çalışır bilemem ama daha bi haftadır kullanmışsın , bu tarz ilaçlar için çok kısa süre sabırlı ol derim (Yanlız ben laroxyl aldığım ilk haftada etkisini görmeye başlamıştım) bu ilaçlar bünyeye görede değişebiliyormuş.
    Yanlız benimde hala korkularım var mesela seyehat korkusu, bunun içinde lopermid kullanıyorum geçici en etkili çözüm benim için
    Bu arada arkadaşlar garip gelecek ama sanki yoğurt bana dokunuyor, , her yerde yoğurttaki bakterilerin ishale iyi geldiği yazar ben de ters gibi. Şuan tam teyit edemiyorum sanırım bana dokunan üç şey var şeker, hertürlü süt ürünü ve acı baharat
  • Bir de şöyle bir şey var.

https://www.youtube.com/watch?v=DzZ7wJ3PU8w

Bu arada bugün dahiliye doktoruna gittin gastroentrolojiye sevk etsin diye. Şikeyetlerimi geçmişimi dinledikten sonra önce 1 ay IBS diyeti yap hemen ilaç yüklenilmesin 1 ay sonra geçmezse sevk yaparız dedi. Kriz anları için tranko buskas yazdı. Şikayetlerime göre küçük bir ihtimal de olsa sonradan glikoz alerjisi gelişmiş olabilirmiş. Zira dukan diyeti yağarken çok fazla gaz şikayetim olmuyor orda da şeker ve unu tamam men kesitğim içim. ! ay diyet deneyeceğim bakalım. Olmadı en sonra çare yeniden anti depresan..

• Tükürük testini yaptım aşağı doğru yayıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnk -- 11 Şubat 2015; 14:15:38 >
  • Kandida sendede iyice çoğalmaya başlamış hemen diyete başla benimki bunun 3 katı fazla yaşayan ölü gibi geziyorum ortalık ta

• iyi günler benim de irritabl barsak sendromum var öncelikle bendeki belirtiler sabahlari gunde 1 kez sabah kahvaltidan once buyuk tuvaletimi yapiyorm gaita bazen cok sekilsiz sıvı seklinde bazen de kati karnımda gecmeyen bi agri gobek cevresinde ve sol kisimda aksamlari karin gurultusu sanki karnmda biseyler hareket ediyor gibi ve biseyler patliyormus tarzinda oluyor karnm gittikce geriliyor bisey yesem yemesem de bu oluyor gunduzleri gaz cikaramiyorm sadece geceleri gurultular oluyor ve sabaha karsi biraz gaz cikartiyorm sonra da hemen tuvalete gidiyorm sabahlari hic istahm olmuyor bu belirtiler ozellikle antibiyotik kullandiktan sonra ortaya cikti karnm uzerinde bir agirlik gerginlik var kan tahlili ultrasyon endoskobi idrar tahlili yapildi doktor spastik kolit var sende dedi ne yapmam lazim acaba rifaksamin kullansam bu belirtiler gecer mi

• vesve. V kullanıcısına yanıt
    Ishal ve kabızlık karışık ama kabbızlık daha baskın. Benim ani tuvalet hislerim oluyor yani bi anda geliyor tuvalete gitsemde geçmiyor o his. Hâlâ varmış gibi oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bıyıklı.

Ishal ve kabızlık karışık ama kabbızlık daha baskın. Benim ani tuvalet hislerim oluyor yani bi anda geliyor tuvalete gitsemde geçmiyor o his. Hâlâ varmış gibi oluyorum.

Aynı bende hocam benimde ishal baskın hissediyorum bende tam bosalamama hissi oluyor sürekli ucuna yakın oldugunu hissediyorum ve bağırsakların dolu olduğunu. ..

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.