Şimdi Ara

Irregular (Düzensiz) Öğrenci olarak yatay geçiş yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben özel bi üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyorum bu sene girdim hazırlıkta B kurundan başlayınca saçma bi sistemleri olduğu için yarım dönemde bitti ister istemez irregular yaptılar beni :D 1. dönem dersleri de açılmadı ve geçen sene hazırlığı bitirenlerle birlikte derslere giriyorum şuanda 1. dönemi verip 2. dönem derslerine geçenlerle yani böyle olduğu için de derslerden birisini zaten vermiyolardı bana algoritma ve programlama yı bende zorlanırım düşüncesiyle matematiğide almadım (yatay geçiş düşündüğüm için aldığım tüm dersleri döneminde vermem gerekiyormuş) aldığım derslerden ortalamam pekde kötü değil açıklanmamış 1 dersim var ondanda AA yada BA düşücek bu şekilde benim en yapıcağım en mantıklı hareket ne olur onu henüz pekde kestirebilmiş değilim yatay geçişe bir sorun teşkil eder mi onuda bilmiyorum yaz okulunda 1. dönemdeki Türk dili-1, Fizik-1 gibi dersleri almayı düşünüyorum işimi kolaylaştıracağı düşüncesiyle hatta yapabilirsem eğer algoritma 1 ide aradan çıkarmak istiyorum ben seneye ilk dönem eğer yaz okuluna gitmezsem hazırlığı normal bitirmiş gibi bu 6 dersi 2. dönemdede kalan 2 dersi alıp zorlamadan ortalamamı yüksek tutup geçmek istediğim üniversiteye geçmeyi planlıyorum ama istediğim 2-3 üniversite var ve onların hepsinin yatay geçiş başvurusu için ortalama 3.00 üstü ve tüm dersleri döneminde verip ilk 2 yarıyılı bitirmiş olma şartı var ben bu şekilde ilk 2 yarıyıl ı 3 yarıyılda okumuş oluyorum üniversitelerden birisiyle görüştüğümde bana düzensiz öğrenci olduğum için bir sorun teşkil etmeyeceğini söylediler ama daha sonra kesin bir cevap da alamadım açıkcası bu konuyla ilgili yöklemi yoksa üniversiteyle mi üniversiteyle ise kimle görüşmeliyim onuda bilmiyorum öğrenci işleri pekde yardımcı olmuyolar :)

aramızda vardır irregular olupda yatay geçiş yapmış olanlar cevap verirseniz eğer çok sevinirim biraz uzun oldu ama detaylı bir şekilde açıklamak istedim okuyan cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler

1. ve 2. dönem dersleri

Notlarım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Irregular (Düzensiz) Öğrenci Olarak Yatay Geçiş

Irregular öğrenci, herhangi bir lisans programında kayıtlı olmaksızın, dersler alan kişidir. Bu öğrenciler, üniversite tarafından tam zamanlı öğrenci olarak kabul edilmezler ve belirli şartlara uygun olarak yatay geçiş yapabilirler.

Irregular Öğrenci Yatay Geçiş Yapabilir mi?

Evet, irregular öğrenciler, aşağıdaki şartları sağlayarak yatay geçiş yapabilirler:

• En az 30 AKTS kredi almış olmak
    • Aldıkları derslerin, geçiş yapmak istedikleri programın müfredatına uygun olması
    • Geçiş yapmak istedikleri programın kontenjanının olması

Düzensiz Öğrencinin Yatay Geçiş Süreci

Irregular öğrenciler, yatay geçiş başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları takip etmelidir:

• Geçiş yapmak istedikleri üniversite ve programa başvurmak
    • Aldıkları derslerin dökümünü sunmak
    • Başarı belgelerini ibraz etmek
    • Mülakat ve/veya sınavlara katılmak (gerektiğinde)

Irregular Yatay Geçiş Hakkı

Irregular öğrencilerin yatay geçiş hakkı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 44. maddesinde düzenlenmiştir. Bu madde uyarınca, irregular öğrenciler, yukarıda belirtilen şartları sağlayarak istedikleri programa yatay geçiş yapabilirler.

ODTÜ Irregular Öğrenci

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), irregular öğrencilere yatay geçiş imkanı sunmaktadır. ODTÜ'nün irregular öğrenci yatay geçiş koşulları ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgiye ODTÜ'nün resmi web sitesinden ulaşılabilir.

Önemli Not:

Irregular öğrencilerin yatay geçiş yapabilmesi için aldıkları derslerin, geçiş yapmak istedikleri programın müfredatına uygun olması çok önemlidir. Bu nedenle, irregular öğrenciler, yatay geçiş yapmayı düşündükleri programın müfredatını dikkatlice incelemelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapacaksan, ortalamana ve ders durumuna bakılmıyor geçiş için. 4 tane ders saydırmaklada üst dönemden başlatmazlar seni.
    Klasik(ortalamayla) yatay geçiştede minimum 3 ortalama istemekle beraber, kayıtlı olunan döneme kadar zorunlu olan tüm derslerin alınmış ve başarılı olunmuş şartı vardır.
    Yani senin ortalaman isterse 4 olsun. Sistemde kayıtlı olduğun döneme kadar müfredatta almadığın ders varsa direk yatay geçiş hakkından mahrum kalıyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

Eğer merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapacaksan, ortalamana ve ders durumuna bakılmıyor geçiş için. 4 tane ders saydırmaklada üst dönemden başlatmazlar seni.
    Klasik(ortalamayla) yatay geçiştede minimum 3 ortalama istemekle beraber, kayıtlı olunan döneme kadar zorunlu olan tüm derslerin alınmış ve başarılı olunmuş şartı vardır.
    Yani senin ortalaman isterse 4 olsun. Sistemde kayıtlı olduğun döneme kadar müfredatta almadığın ders varsa direk yatay geçiş hakkından mahrum kalıyorsun.

teşekkür ederim cevabınız için bu dediğiniz şeyleri zaten biliyorum ben seneye yani ilk 2 dönem tamamen bittiğinde yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ve dediğiniz gibi GNO ile yatay geçiş yapmayı planlıyorum MY puanı ile değil toplamda 12 ders vermiş olucam ama bunu 2 dönemde değil 3 dönemde yapmış olucam düzensiz öğrenci olduğum için başka bi yolu yok ya sürekli olarak 2-1 4-3 6-5 şeklinde alıcam dönemleri yada eşitliycem ve üstten ders alıcam ki bir sonraki seneye kolaylık olsun bu şekilde bu sayıyı 13-14 e çıkarabilirim o sorun değil yani burdaki asıl soru düzensiz öğrenci olduğum için yatay geçişde nasıl bir yol izlemeliyim

Edit: Bazı yerlerde Irregular olmanın yatay geçiş ve çap için daha avantajlı olduğu yazıyor ama ODTÜ nün sitesinde de şöyle birşey gördüm
     [i]Yatay geçiş koşulları arasında yer alan "Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda, bitirmiş olduğu dönemlere ait öğretim programında belirtilen tüm dersleri almış ve başarmış olması (ODTÜ için kredili derslerde en az DD, kredisiz derslerde S) zorunludur." koşulunu, "irregular" öğrenciler sağlayamayacağı için başvurunuz kabul edilmez.[/i] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugrra123 -- 5 Haziran 2015; 0:09:51 >

• Odtu bilinmeyeni söylememiş ki. Kim iddia etmiş irregular olmanın çap ya da yatay da yararlı olduğunu. Hiç denemişler mi de konuşuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İrregularlığın hiçbir avantajı yok. Sürüsüyle eksik ders varken nesi avantajlı olabilir?
    Hem bu kural sadece yatay geçişte değil çap başvurularındada geçerli. İrregular kısaca hirbirşey yapamaz. Çap ve yatay başvurusu yapabilmen için ilk dönemde 1. sınıf ve 2. sınıf derslerinin hiçbirinin çakışmaması yani hepsini alman ve geçmen gerekiyor. Bu durumdada normal öğrenciden farkın kalmaz. Ama büyük ihtimal alamadığın ders olacak.
    O da 3. sınıf 1. döneme sarkıcak. Çap başvurusunda max 3. sınıf 1. dönem başı başvuru alınır. Ama sen eksik dersini o dönem ilkkez alıyorsundur. O dersi verince bu seferde dönemde fazla ilerledin diye izin vermezler.
    Bu tür öğrencilerde çorap söküğü gibi gider.
    O onunla çakışır o onunla çakışır. Ön şartlı ders vardır. İlk dönem alamamışsındır onu. İkinci dönem devamını alamazsın. Hop uzatırsın.
    İşin en acı tarafıda okul hiçbir uzvunu kaldırmaz senin için.
    Hazırlığı normal bitirmişten farkın olmaz. Ama daha çok yorulmuşsundur. Madem irregular imkanı sağlıyorsun adama ayrı dönem açacaksın. Tam çapraz dönem. Ama yook.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 5 Haziran 2015; 7:08:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sampiyon bilo S kullanıcısına yanıt
    dediklerine sonuna kadar katılıyorum özellikle bizim okulda irregular olmak benim seçimim değildi ben 1 sene hazırlık okumak istiyodum B kurunu bitirince hazırlığın bitti senin diyip bölüme gönderdiler ben önceden sorduğumda C kuru açılıyor demişlerdi :D proficiency ye girip geçmedim yani saçma saçma iş yapıyorlar. cemaat okulu olunca yatay geçişe engel olsun düşüncesiyle bilerek mi yaptılar acaba diye düşünüyo insan
  • orasini bilmiyorum. ama sacmaymis istegin disinde bolume gecirmeleri. normalde bu tur durumlarda, yani bolume gecmen icin b kurunu bitirmen yetiyordur. ancak sen byi ilk donemde bitirmissindir. ancak bolume yarida gecip irregular olma diye a kuru acarlar. yokmuydu sizde a kuru?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XX
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sampiyon bilo S kullanıcısına yanıt
    yoktu B kuru 1 sınıftı zaten bu sınıfın yarısı geçen seneden kalanlardı 1 dönem daha uzatmak istemedi kimse onlar için iyi oldu yeni gelenlerden de 3 mühendislik öğrencisi vardı geri kalan öğretmenlik onlarda istemedi 3 kişi içinde sınıf açmadılar A değil C kuru açıcaz diyolardı zaten baya uğraştım hazırlıkla görüştüm dekana dilekçe gönderdim dönem başladığında derslerdeydim :D kuzenim ODTÜ de okuyor hazırlıkda oda B kurundan başladı ama 1 seneye yaydılar kuru günde 6 saat se 3 e düşürdüler bizede ek ders koydular 6 saatten 8 e çıkardılar sorun olmasın bitirsinler diye :D saçma bi üniversite zaten ne yaptığı belli değil bide devlet şuan cemaati bitirmeye çalışıyor ya belki kolaylık olur banada diye düşünmüştüm ama sanki geçmemi engellediler gibi gözüküyor.
  • quote:

peki yatay geçiş yapmak için irregular olmak mı yoksa normal olmak mı daha avantajlıdır? Yorumlarınız beklenir..

quote:

Tabi ki irregular olmak.

Yatay geçiş için 1. ve 2. yarıyıldaki tüm dersleri vermiş olman gerekir. Regular olduğun zaman o dersleri verebilmek için 2 dönem +1 yaz okulu imkanın varken, irregular olduğun zaman o dersleri vermen için 3 dönem+2 yaz okulu imkanın olacak. Bu şu demek; mesele bir dersten düşük not aldın ya, yükseltmek için daha fazla şansın olacak. Mesela fiz1 düşük gelirse 4 kez alabilirsin

quote:

ayrıca son sınıf dersleri olan ata ekonomi gibi basit derslerle ortalamanı ucurabilirsin

quote:

Yatay geçiş, çap vs.de irregular olmak her zaman avantajlıdır.
    Ama ben bu durumun adil olmadığını düşünüyorum. 35 krediyi 3 yarıyılda rahat rahat alabiliyor diğer regular öğrenci 2 yarıyılda alırken. Ve genelde irregularların ortalaması da daha yüksek olma eğilimindedir.

şeklinde yazılar buldum internette avantajlı olduğu söyleniyor. avantajlı olmak yada olmamak sorun değil benim için yatay geçişi yapabilceğimi biliyimde avantajsız olsamda bi şekilde yaparım diye umuyorum. yapan birileri vardır elbet yada yapmaya çalışan bi el atarlarsa bu konuya sevinirim :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.