dün iriver t20 aldım..bu salak aletlerde UMS ve MTP denilen 2 ayrı sistem var.benimki MTP olanından.farkı MTP olanlar microsoft transfer protocol denilen bir protokolle veri aktarılması ve window media playerın en son versiyonu dışında hiçbir şekilde tanınma olanağı yok.hiçbir driver falan da yüklenmiyor.UMS versiyonlarında ise driver yükleniyor ve windows aleti bir storage device olarak tanımlıyor.explorerdan sürükle bırak yöntemiyle alete veri atılıyor.
şimdi benim derdim bu alete alınca heyecan yaptım ve enson firmware olan v.1.70 yükledim..keşke yüklemeseydim çünkü bu firmware versiyonunu hiçbir şekilde hiçbir wmp versiyonu görmüyor ve aleti bilgisayar tanımıyor.şimdi elimde kuru kuruya kaldı.wmp nin 10.00.00.3802 versiyonunu yükledim hala görmüyor. ben hayatımda bu kadar saçma sapan bir dosya transfer sistemi görmedim.iriver gibi bir firma nasıl olurda adam akıllı bir driver yapmayı beceremez bilmiyorum
Hocam Allah razı olsun ama dediğim gibi bu işlemi uygulamak için
quote:
Download, unzip and rename the HEX file to T20_MPURE.HEX for Pure or T20_MTP.HEX for Non-Pure devices. Plug in your T20 to the USB port and copy the file using Windows Explorer to the Data folder on the device.
playerın içini görebilmem lazım.yani o da ancak bir windows media playerın playerı tanıması gerekiyor.ancak bu v 1.70 versiyonu olan firmware ı yüklediğimde hiçbir wmp benim player ile sync yapmıyor çünkü bulamıyor benim playerı.nasıl bilgisayara göstericem bir türlü anlayamadım..galiba geri vericem aleti ama ben izmirde oturuyorum ve aleti istanbul elmadağ vatan bilgisayardan aldım.
yardımın için çok sağol
başka bi bilgisayarda denemeye çalış bence sp2 yüklü eğilse onu yükle falan, firmware yükleyince bilgisayarın görmemesi ilginç. eğer başka bi bilgisayarda çalıştırabilirsen direk UMS'ye çevirirsin bi daha da problem çıkmaz. Aslında ilk aldığında 1,70'i yükleyeceğine UMS dönüşümünü yapsaydın keşke..
irivera yazı yaz sorununu en kısa zamanda cozerler. sonucta profesyonel bir firma musterileriyle ilgileniyor. firek adamlara yaz bole bole oldu ne yapmam lazım die. ya da forumlarına gir orda elbet aynı problemi yasayan bri vardır nasıl hallettigini ogren.
ama bu mesaj ile ilgileneceklerini sanmam..koskoca firma firmware yayınlıyyor ve yayınladığı firmware i hiçbir wmp ın tanımadığından habersiz!! iriveri getiren kont bilgisayar..onun izmir servisine götüreceğim olmadı.
aslında iriver t20 kullanıcıları hangi sürüm firmware kullanıyorlar onu merak ediyorum.acaba v 1.70 update yapıp sorunsuz kullanan biri var mı acep?
iriver plus ile yapıcan herhalde eğer wmp görmüyosa.. 1 ay kadar önce h10 varken bende aynı sorun vardı. lanet ettim alete resmen. sadece wmp ile dosya atılıyodu.. sonra firmwareler la oynadım bişiler oldu alete. hiç görmez oldu makina. iriver plus ı yükledim. aleti o şekilde gördü. kendini formatladı üstüne internetten firmware indirip kurdu düzeldi. bi araştır istersen...
bende us versiyon ifp 899 aldım ama aynı sorun bendede var sadece kendi programı ve media player 10 ile içine müzik atabiliyorum flash dik olarak kullanmak için nerden firmware bulabilirim
bende us versiyon ifp 899 aldım ama aynı sorun bendede var sadece kendi programı ve media player 10 ile içine müzik atabiliyorum flash dik olarak kullanmak için nerden firmware bulabilirim
ama bu programı da çekemiyorum çünkü windowsum hakiki değil..acaba aranızda şu eklentiyi çekip rapide ya da emenpaylasa atabilecek bir arkadaş var mı?eğer yapan olursa teşekkürler.