Şimdi Ara

IRANDAN YENI GELDİM SORUSU OLANLAR ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
12
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SEyid demek ne demektir sen bilirmisin sen bizzzat peygamber soyundan gelen bir adama k.çımın kenarı nasıl dersin ?

Yahu akıllı mantıklı olun bu adamın senden benden ne farkı var ? Özel güçleri mi var ? Allah'la doğrudan mı haberleşiyor? Elin adamının elini ayağını öpürek cennete mi gideceklerini sanıyorlar? Allah böyle bir vaadde mi bulunmuş ? Sırf bilmemnenin dölü diye bastığı yerler ''kutsal'',el-etek öpmek ''cennete doğrudan bilet''.Kusura bakma ama ne bunun gibi tipler ne de Papa gibi adamların hiçbir kutsaliyeti yok.Hepsi dini istismar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

DALGA geçecekler uzak dursun merak ettiklerinizi sorun cevaplıyayım..

1- İnsanları Nasıl?
    2- Kuralları Katımı?
    3- Teknoloji Durumu ve İnsanların maddiyatı nasıl?
    4- Türkiye ye oranla dahamı iyi/kötü ?
  • Kızları nasıl kızları? Kızlarından haber ver.

Birde şeriatı ve baş örtüsünü istemeyen bayanlar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buğra26 -- 6 Eylül 2013; 20:03:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

quote:

Orijinalden alıntı: iskandinav.

Azerbaycanlı mısın, Fars mısın?
    Hangi şehirden geldin?
    Farsça biliyor musun?
    Nevşehir'e neden çok fazla İranlı göçüyor?

Hepsini cevaplarsan sevinirim, merak ettiğimden soruyorum.

Nevşehirin neresinden

Nevşehirli değilim hocam.
  • Sjoberg kullanıcısına yanıt
    Dün cevap yazmıştım konu kapandığı için gitmedi. O zaman sanki mezhep veya islamın başka yolu var olmadığına göre islama en yakın olan dinler hristiyanlık ve yahudilikten bahsedecek tabiki. Başka ne yazabilirdi onu merak ettim. sanki o zaman alevilik vs gibi seçimler mi vardı? Sen buradan nereye varmak istedin anlamadım açıkçası.

Maide 33 "Allah ve Resulüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyada onlar için bir zillettir. Ahirette ise onlar için büyük bir azab vardır." Bir münafıktan sonra en büyük fesatı çıkaracak ancak bir mürteddir o zamanda. Çünkü müslümanların bütün silah erzaklarını asker sayılarını kimin nerede kiminle olduğunu adresini nereye gideceğini bildiği için bu adam islama en büyük zararlardan birini verebilir. Bir askere bu şartları kabul et ya da hiç gelme denir ve o kabul eder çünkü bu oyun değildir. Dinde böyle bir şey ki Allah'ın varlığını kabul edersin kabul edersin sonra o Allah yok olamayacağına göre senin de inanmama gibi bir ihtimalin olamaz. ama inanmayan biri için bu böyle değil. Yokken varlığına inananabilir ama bakiliğine inandım kabul ettim dediği bir şeye yok diyemez. O zamanın şartları ile bugünü nasıl kıyaslıyorsun anlaşılır gibi değil. O zaman insanlar 3 yıl mülteci hayatı yaşamışlar kendi topraklarında. varlıklarını koruyabilmek için canlarını ortaya koymuşlar.

Peygamber efendimiz Ebu leheb gibi hiç giyinmemiştir. Bu peygamber olmadan evvelde böyleydi sonra da. Kafirlerin için sakal moda olunca o sakallarını inceltmiş, onlar inceltince o uzatmış. Onlar daha çok çıplak vücudu gösteren elbiseler giyerken o her zaman kapalı giyinmeyi tercih etmiş. Bunu Siyerden biliyoruz. hatta o zamanlarda insanlar çırılçıplak gezer kabeyi böyle tavaf edermiş. Peygamber efendimiz bir gün böyle bir şey yaptığını duydun mu? O hep onlardan ayrı yaşamış müslüman kimliğini hep korumuş.

• Abi bu nedir, millet hala o naptı ömer de böyle yapmıştı ebu leheb şöyle hüseyin böyle kafasında. Hiçbir zaman gelişemeyeceğimizin göstergesi. Önünüze bakın lan az.
  • Konu nerden nereye gelmiş keşke abimiz bu tarzda soruları yanıtlamasaydı.
  • groll G kullanıcısına yanıt
    Birde senin gibi din emirlerine uymayı totosuna zor görüp boşuan laf atan sözde medeni yobazlar dünyada başlıca kötülüğün anasııdır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

Hz.Ayşe annemize ,Hz.Ömer e , Hz.Ebubekir e ,Hz.Osman a düşman gözüyle bakan insanların arasında nasıl durdun zor olmadımı?

Hz. hatice senin nekadar anan peki ? Fatıma ve zeynep anası olan haticeyi diyorum hani o ilk müslümanlıgı kabul eden kadın olan hatice .

Ben şiayım ben ali ile ömeri bir tutmam benim görüşüm sende tutma peygamberin cenazesinde nerdeydi ömer . Gadiri humda ali hakkında ne dedi peygamber ? müslümanlıgı kabul eden ilk müslüman kimdi ? peygamberin yatagına yatıp kafirleri şaşırtan kimdi ? Huseyn gibi bu din ugruna canını verip şehid olan yigidin babasıdır ali .! Ehli sünnet gözünü açıp aliyi önce iyi tanısın sonra biz saygı duyalım ömere !

Ömer ise mekkeliler tarafından peygamberi öldürmeye yollanan bir adam degil mi ? Fatımayı defalarca istedi ama peygamger vermedi ! daha birçok şey yazarım buraya tamam bende şia yım saygımda var düşman gözüylede bakmam ama ali gibi bir yigitle adını yanyana dahi almam ..

Mezhep kavgasını sevmem yanlışta bulurum ama biraz açın okuyun okuyun

müslümanların %85 inin biz sünniler oluşturuyoruz , siz ise %13-14 geri kalan ise mutezile , sence bu mantıklımı madem öne sürdüğün şeyler gerçek ve kanıtlı o zaman biz neden ezici derecede çoğunluktayız?

• Konu ne saçma bir hal almis.takiyyeci ve kitmanci sialara verdiğiniz her cevap ömür israfidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Birde senin gibi din emirlerine uymayı totosuna zor görüp boşuan laf atan sözde medeni yobazlar dünyada başlıca kötülüğün anasııdır.

Dinin emirlerimi? hangi dinin? Binlerce din var.Senin putlara tapmaman bir budist için ne anlam ifade ediyorsa söylediğin şeyde benim için de o anlam ifade ediyor.Senin sözde ''tek ve geçerli''dinin ortadoğuda başlıca ölümlerin ana nedenidir.En azından putlara tapıp,inekleri kutsal saysaydın da çevrene bir zararın dokunmasaydı.
  • quote:

binlerce din yokki dostum kuranda tekdin var oda islam cuma hutbelerindede okunur ALLAH katında tek din vardır oda islam diye ama ortadoğuda ölümlerin nedeni Müslümanları Müslümanlara baş başa bırakmamalarıdır siyonizmin oraya hep el atmasından gelir petrolden dolayı Osmanlıdan sonra İngilizlerin gitmesiylede iyice karıştı zaten kendi yönetim ve adamlarını geçirerek Ortadoğu insanını hep birbirlerine kırdırdı nediyor kuran Yahudi Hristiyanları dost edinmeyin onlar birbirinin dostudur size dost olmaz ve onların tarafına geçmedikçede sizden asla razı olmayacaklardır

Bir hristyan için de Hristyanlık geçerli din.Keza yahudilikte aynı.Hangi kazandaysan onun altındaki ateşle pişersin.Burda doğdun müslüman oldun,Hindistan'da doğsaydın muhtemelen inekleri kutsal saycaktın müslümanlıktan haberin olmayacaktı.Çinde doğsan buda heykellerine tapacaktın.Sen hiç hristiyan olupta öbür tarafta geçerli din İslam'dır dediğini duydun mu ? Ya da tersini.Bu,senin inancına göre böyledir.

Ortadoğuda ise ölümlerin nedeni ne ABD ne de İsrail'dir.İslamın içindeki mezhepler,hoşgörüsüzlük,geri kalmışlık,cahilliktir.Daha farklı mezhepte diye kızını evlenmek için vermeyen(vermemek ne demekse ''mal''gibi)bir zihniyet mevcut.Hergün Suriye'de,Irak'ta ölen yüzlerce insan mezhep savaşlarının kurbanıdır.En basitinden onlar yapabiliyorda müslümanlar neden hristyanları protestan-katolik-ortadoks diye birbirine düşüremiyor ? Biyerde zaafiyet varsa ''kullanılmada'' vardır.Suçu hep başkasında aramak yerine biraz aynaya baksak iyi olacak.

• quote:

irandaneleryasak

• çok fazla ateist olduğu doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: groll

quote:

binlerce din yokki dostum kuranda tekdin var oda islam cuma hutbelerindede okunur ALLAH katında tek din vardır oda islam diye ama ortadoğuda ölümlerin nedeni Müslümanları Müslümanlara baş başa bırakmamalarıdır siyonizmin oraya hep el atmasından gelir petrolden dolayı Osmanlıdan sonra İngilizlerin gitmesiylede iyice karıştı zaten kendi yönetim ve adamlarını geçirerek Ortadoğu insanını hep birbirlerine kırdırdı nediyor kuran Yahudi Hristiyanları dost edinmeyin onlar birbirinin dostudur size dost olmaz ve onların tarafına geçmedikçede sizden asla razı olmayacaklardır

Bir hristyan için de Hristyanlık geçerli din.Keza yahudilikte aynı.Hangi kazandaysan onun altındaki ateşle pişersin.Burda doğdun müslüman oldun,Hindistan'da doğsaydın muhtemelen inekleri kutsal saycaktın müslümanlıktan haberin olmayacaktı.Çinde doğsan buda heykellerine tapacaktın.Sen hiç hristiyan olupta öbür tarafta geçerli din İslam'dır dediğini duydun mu ? Ya da tersini.Bu,senin inancına göre böyledir.

Ortadoğuda ise ölümlerin nedeni ne ABD ne de İsrail'dir.İslamın içindeki mezhepler,hoşgörüsüzlük,geri kalmışlık,cahilliktir.Daha farklı mezhepte diye kızını evlenmek için vermeyen(vermemek ne demekse ''mal''gibi)bir zihniyet mevcut.Hergün Suriye'de,Irak'ta ölen yüzlerce insan mezhep savaşlarının kurbanıdır.En basitinden onlar yapabiliyorda müslümanlar neden hristyanları protestan-katolik-ortadoks diye birbirine düşüremiyor ? Biyerde zaafiyet varsa ''kullanılmada'' vardır.Suçu hep başkasında aramak yerine biraz aynaya baksak iyi olacak.

bu söylediklerin belki 100 sene öncesi için geçerli ama şimdi herşeyi öğrenme şansın var.
    ortadoğuda israil oraya yerleşmeden önce ve daha öncesinde ingilizler fransızlar tarafından işgali ile bunun hazırlanmasından öncesinde herhangi bir karışıklık varmıydı?yaklaşık 100 senelik bir zamandan bahsediyoruz.basit bir soru sana.

• quote:

ozaman ben şöyle açıklayım kuranı kerim gibi herşeyi ile insanlığı aydınlatan bir kitap daha getirin ALLAH demiştirki ayetinde ey mühammet inanmayanlara söyle o zaman delilleriyle gelsinler kendi arkadaşlarınıda yanlarına alsınlar benşm sana indirdiğim bir kitap gibi kitap getirsinler muhakkak getiremeyeceklerdir bugün Yahudi hahamlar bile videoları mevcut ellerindeki kitabın yetersiz olduğunu bir yerdeki tıkanıklığını söylüyor ama kuranın hiçbir soruda cevapsız kalmadığını söylüyor komşuna saygılı ol komşunun evinin içine bile bakma haksız yere adam öldürme kadınlar size allahın emanetidir onlara saygılı olun büyüklerini say küçüklerini sev mazlumları koru annene babana saygılı ol hırsızlık yapma sapıklık yapma adelitli ol vs vs kuranı kerim bunların hepsini söylerken bunlara uymayanların yüzünden allahın dini suçlanamaz

Peki başkasından delil istemek işin kolay yolu.Kuran'da varsa delil göster sadece 1,5 milyar insan değil 7 milyar inansın.Kuran'ın ve İncil'in temelinde tevrat vardır.Tevratı açıp okursan(tamamı 21 cilttir)Kuran'a doğrudan ya da olaylı olarak giren birçok şey görebilirsin.Evrimin gerçekliği,Adem'le Havva'nın mitolojik bir hikaye olduğunu biyoloji okuyarak anlayabilirsin.Linklere göz at derim,

http://www.turandursun.com/forumlar/index__1.php

http://www.agnostik.org/

quote:

İsrail filistine girdi neişi var buyüzden orda insanlar ölüyor mısırda insanların seçtiği hükümete darbe yapılıyor dış destekli kendiside söyledi sisinin obama beni yrı yolda bıraktı diye mısırda insanlar ölüyor suriyede milletin istemediği bir rejim var bizim 2 günlük gezi olaylarına yaptırım uygulamaya kalkan birleşmiş milletler hiçbir karar almıyor rusya çin destek veriyor insanlar ölüyor doğu türkistanda Budistler Müslümanları öldürüyor kimse bir şey demiyor bu millette tutturmuş meshebler savaşıyor sanıyor bizim ülkemizde kaç tane meshep var Hanefi şafi Hambeli hangi meshep hangisiyle savaşıyor hak meshepler hiç birbiriyle savaşmaş hepsinin görüşü ayrıdır sadece şia ve sunni savaşırlar ada şiaların hz aişe yani muhammedin eşine kfür ettikleri için halbuki kuranda hakkında birçok ayet vardır hz aişenin suçsuz olduğuna

-İsrail Fİlistin'e girmedi kardeş.Yahudiler binlerce yıl ordaydı.Biz daha ortaasya'da at koştururken Araplar putlara taparken yahudiler Kudüs'ü inşa etmişlerdir.Herhangi bir dini kitabı açtığında yahudiler ve Kudüs'ten bahsederken Filistin diye bir yer tarih kitaplarında göremezsin.Ayrıca İsrail kurulmadan önce BM'de yapılan 2 devletli çözüm oylamasında yahudiler evet derken araplar hayır demişlerdir.Bundan 1 yıl sonra İsrail devleti kurulmuştur.Hala da o topraklarda yaşayan yahudileri kabul etmeyen bir arap zihniyeti yüzünden sorun çözülememiştir.

-Mısır'a gelirsek insanların seçtiği hükümet demişsin.Ama demokrasiden bahsetmemişsin.Mursi'ye verilen oy %25 geri kalan %75 oy vermemiş.%25 halk oluyor da %75 ne oluyor.Adeviyedekiler halkta Tahrirdekiler koyun mu? Demokrasi sandık demek değildir.%99 oy da alsan %1'in temel hak ve özgürlüklerini benimsemek zorundasın.Demokrasi temel hak ve özgürlükler,özgür basın,bağımsız ve evrensel normlara uygun yargı,kuvvetler ayrılığı,ifade özgürlüğü,güçlü stk lar demektir.Sen %25 oy alıp başa geldikten sonra istediğin gibi at koşturamazsın.Bu demokrasi değil faşizm demektir.Hitlerde sandıkla geldi milyonları öldürdü! Keza Suriye'de aynı halk Esad'ın yanında olmasa Esad çoktan gitmişti.Libya gibi 1 ayda indirmişleri ama halk Esad'ın yanında.Batı Esad'ın daha da güçlendiğini gördüğü için çeşitli bahenelerle Esad'ın belini kırmaya çalışıyor.

• Adam İran'a müzakereye gitmiş gibi anlatıyo sizde dinliyonuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: anakata

Adam İran'a müzakereye gitmiş gibi anlatıyo sizde dinliyonuz.

• quote:

evratta zaten yeni peygamber gönderileceği müjdeleniyordu fakat yeni peygamber israiloğullarından değilde araplardan gelince gururlarına yediremediler hz isa nın sözüde var ben gitmesem Ahmet gelmeyecek diye onlar değilmi fravunun elinden kendilerini kurtaran Süleyman peygambere etmedikleri kötülüğü yapmayan her gelen peygambere bir saygısızlık çarmağa germeye kadar çalışmalar her peygamberi aşşağılamalar buna muhammed mustafa da dahil tevrad da incilde ALLAHTAN geldi bizim buna karşı bir şüphemiz yok biz o kitapları kabul ediyoruz ama ALLAH tan gelenini ve yeni bir peygamber ve yeni bir kitap geldimi eskisinin hükmü biter aynı yeni bir kanun çıktımı eski kanunun hükmünü yitirdiği gibi ve kuranda belirtilmiştir son peygamber ve son kitap bu diye ve ne enteresandırki 1400 senedirde hiç peygamber ve kitap gelmemiştir çünkü son dur ama öncesinde nereden baksan 250 yılda bir peygamber gelmiştir ve artı diyorsinki Hristiyanlar savaşmıyor ne güzel geçiniyor hristiyanlıkmı kaldı benim 25 ülke gezmişliğim var en son Hristiyan ülkesi romanyadaydım ne klişeye giden var ne tanrı diyen bitmiş yani ve biteceğide kuranda belirtiliyor.artı olarak hadi diyelim İsrail oğulları kdüsteydi amerikanın afgaanistanda ırakta neişi var fransanın fasta cezayirde ne iş var hep Müslümanlar kötü demi ortalığı Siyonist devletler karıştırsın medyada parada ellerinde islamı dünyaya istediği gibi tanıtsın sonra islam alemi kötü olsun ıraka demokrasi getirecem diyen Amerika doğu türkistanda 50 yılda 60 milyon Müslüman öldü niye gitmiyor tabi ne yapcak orda petrol yok bir şey yok artık milletin gözü açıldı bu Siyonizm yalanlarına Müslümanların karnı tok artı mısırada gelince o yüzdeyetmişbeşte oy kullandıda sandıkmı vermediler tabi işlerine gelmiyor nedeni ise ilk defa namaz kıldıran cumhur başkanı ve ilk defa filistine yardım eden kapılarını açan bir hükümet

Öncelikle paragraf kullanmanı ve imla kurallarına uymanı öneririm,yazın çorba gibi.

quote:

evratta zaten yeni peygamber gönderileceği müjdeleniyordu fakat yeni peygamber israiloğullarından değilde araplardan gelince gururlarına yediremediler hz isa nın sözüde var ben gitmesem Ahmet gelmeyecek diye onlar değilmi fravunun elinden kendilerini kurtaran Süleyman peygambere etmedikleri kötülüğü yapmayan her gelen peygambere bir saygısızlık çarmağa germeye kadar çalışmalar her peygamberi aşşağılamalar buna muhammed mustafa da dahil tevrad da incilde ALLAHTAN geldi bizim buna karşı bir şüphemiz yok biz o kitapları kabul ediyoruz ama ALLAH tan gelenini ve yeni bir peygamber ve yeni bir kitap geldimi eskisinin hükmü biter aynı yeni bir kanun çıktımı eski kanunun hükmünü yitirdiği gibi ve kuranda belirtilmiştir son peygamber ve son kitap bu diye ve ne enteresandırki 1400 senedirde hiç peygamber ve kitap gelmemiştir çünkü son dur ama öncesinde nereden baksan 250 yılda bir peygamber gelmiştir

İlk kitap diyosun sonra yenisi geliyor diyosun.Biraz mantıklı düşün acaba Allah hata ya da eksik mi gönderdi Tevratı sonra düzeltip Kuran'ı yolladı ?Sence sonsuz gücü ve geleceği gören bir Allah'ın böyle hata ya da eksiklik yapabileceğini düşünüyormusun?Bu onun gücüne-kudretine ters değil mi? Sizin Allahınız sanki peygamber-kitap yolluyor sonra bakıyor yanlış giden bişiler var sonra başka peygamber gönderiyor vs.Sence saçma değil mi? 1400 senedir de peygamber gelmiyor demişsin.Yahu ortalık ben peygamberim,mesihim diyen şizofrenik tiplerle dolu.İşin ilginci bunlara inanan cahil insan toplulukları var.He millet yemiyor o ayrı.Ama bundan 1500-2000 yıl önce insanlar bunu afiyetle yediler.Yahu zariyat suresi 50.ayete bak kimin ağzından yazılmış gör.He madem o kadar peygamber geldi araplara neden dünyanın en sorunlu ve acı dolu bölgesi bu Ortadoğu ?Peygamber gelmeyen milletler refah,bolluk,mutluluk içindeyken araplar sefalet içinde?Ortada başarısızlık söz konusu o zaman?Sana tek bişey içinde bulundukları duruma bakarsan söyliyim Araplar tarihte hiç olmadığı kadar bir peygambere ihtiyaç duyuyor şu anda.

quote:

Hristiyanlar savaşmıyor ne güzel geçiniyor hristiyanlıkmı kaldı benim 25 ülke gezmişliğim var en son Hristiyan ülkesi romanyadaydım ne klişeye giden var ne tanrı diyen bitmiş yani ve biteceğide kuranda belirtiliyor.artı olarak hadi diyelim İsrail oğulları kdüsteydi amerikanın afgaanistanda ırakta neişi var fransanın fasta cezayirde ne iş var hep Müslümanlar kötü demi ortalığı Siyonist devletler karıştırsın medyada parada ellerinde islamı dünyaya istediği gibi tanıtsın sonra islam alemi kötü olsun ıraka demokrasi getirecem diyen Amerika doğu türkistanda 50 yılda 60 milyon Müslüman öldü niye gitmiyor tabi ne yapcak orda petrol yok bir şey yok artık milletin gözü açıldı bu Siyonizm yalanlarına Müslümanların karnı tok artı mısırada gelince o yüzdeyetmişbeşte oy kullandıda sandıkmı vermediler tabi işlerine gelmiyor nedeni ise ilk defa namaz kıldıran cumhur başkanı ve ilk defa filistine yardım eden kapılarını açan bir hükümet

Dünya dinlerden ve dogmalardan kurtuluyor ne güzel işte.İskandinav ülkelerinde dinsiz oranı ianananlardan daha fazla.Ama dünyanın en az suç işlenen bölgeleri ve refah seviyeleri en yüksek yerler.Ne hikmetse dindar toplumlar hep geriyken dindar olmayanlar çok daha gelişmiş oluyorlar.Bugün Yunan mitolojisi diye bahsettiğin Zeus tanrısı vs.düne kadar bir din olarak kabul ediliyordu.Bugünün dinleride yarın mitolojiye karışacak emin olabilirsin.Buna İslam'da dahil.

Amerika'nın Afg. ya da Irak'ta bir nufusu-milleti yok.Bu bir savaş,ayrı bişey.Kimse istemez orada savaş olmasını.İsrail devleti-tarihi-kuruluşu ise bambaşka bir tez konusu.Mısır'da oy oranlarından bahsediyorum zaten %25 Mursi aldı %75 diğer adaylara gitti oy.Mursi'ye en yakın %23 le Baradey'di sanırsam.Sonuçta seçmenin %25'i oy verdi %75 i vermedi Mursi'ye.Siz şimdi halkın iradesi vs.ıvır zıvırı kullanıp diğer görüşlü insanların haklarını kısıtlarsanız,baskı kurarsanız ülkeyi radikal terörist devlete dönüştürmeye kalkarsanız.O %75 size dur der.Bunun adı darbe değil sivil darbeye darbedir.Demokrasi sandık demek değil bir kültür,bir yaşam biçimidir.Sen hiç Abd'de cumhuriyetçi bir başkanın demokratları sindirdiğini,polisi kullanarak su-jop-gaz sıktığını gördün mü? Demokrasinin beşiği ülkelerde bunlar düşünelemez bile.İngiltere başbakanının oğluna polis ceza kesip karakola götürebiliyor.Aynı polis başbakanı arayarak çocuğunuzu gelin alın sahip çıkın diye telefon edebiliyor.Bizim ülkede sence böyle bişey mümkün mü? Bunu bizim başımızdakiler ve onların hüüllooogg tayfasıda anlamak istemiyorlar.Demokrasiyi sandıktan ibaret sananlar sonunda kaybetmeye mahkumdurlar.

• İngilizce de İran'ın telaffuzu "Ayran" mı?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.