Şimdi Ara

IRANDAN YENI GELDİM SORUSU OLANLAR ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
12
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hiçbir şeye inanmayan zavallilar.klavye basinda artistlik yapmak kolay olsa gerek.bakin bir din kardeşiniz ne duruma düşmüş.
    https://www.youtube.com/watch?v=0v8L9B5EJEk&feature=youtube_gdata_player

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran'a yeşil pasaportla vizesiz giriliyor mu ?
    1 hafta falan kalsak ne kadar para lazım olur ?
  • dini lider gördükleri bir adam tapan bir ülkeden ne beklenir ki?

dinin lideri mi olur yahu, din kişinin vicdanına bağlıdır
  • quote:

haşa ALLAH hiç birşeyi eksik yapmaz o sadece yarattığı kulları kendi içinden gelerek kendine kulluk yapmasını ister ama insanlar kendi zevk ve sefalarına uyunca bu kitaplarda değişime gitmişlerdir işlerine gelen yeri durmuş işlerine gelmeyeni kaldırmışlar güya israiloğulları dünyanın efendisi diğer insanlar onların hizmetçisi gibi bu yüzden incil de tevratta zeburda ALLAH ben bu kitabı koruyacağım bu dini koruyacağım diye söz vermemiştir o kitaplar ve dinleri bozulmuştur ama islama gelince ALLAH ben bu kitabı koruyacağım ve bu dini hakim kılacağım ayeti mevcuttur ve 1400 yıldır ne islam dini çöktü nede diğer kitaplar gibi kuranı kerim bozuldu. asıl şimdi araplara peygamber lazım demişşin peygamber değilde islam alemini toplayıcı hz.mehdinin geleceği peygamber tarafından söylenmiştir. Zaten padişahlığa kızanlar sandık der sandıktada çıkmayınca demokrasi sandık değil der.
    A’RAF 7/179. And olsun ki, cehennem için de birçok cin ve insan yarattık; onların kalbleri vardır ama anlamazlar; gözleri vardır ama görmezler; kulakları vardır ama işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibi hatta daha sapıktırlar. İşte bunlar gafillerdir.

Yazımdan hiçbirşey anlamamışsın.Özellikle şu kesim.

quote:

Zaten padişahlığa kızanlar sandık der sandıktada çıkmayınca demokrasi sandık değil der.

• house party ler nasıl.?
    su gibi içki tüketiyorlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

hayır senin anlatmak isteğini gayet iyi anladım o kelimem sana değildi dün padişahlığa kızıp Osmanlının yıkılmasını isteyip millet kendi kendini seçsin diyenler sandıkta çıkan iktidarada karşı çıkar oldu .artı olarak dinden uzaklaşınca ve dinsiz bir toplumda sorun olmaz huzur vardır ama bugün avrupanın gelişmesini dinden uzaklaşmaya bağlayan arkadaşta bir moğalistana baksın en köklü milletlerden halkının 100 de 90 ının dini inancı yoktur ama hiç birşeyleride yoktur zaten bu dünyadaki huzur 70 bilemedin 100 senelik önemli olan ebedi alemdeki mutluluktur bakın dün medeniyetler kralları olanlar bugün neredeler

Hocam dinsiz toplumların daha gelişmesinin nedeni genelde bilime çok önem vermeleridir. İslam dünyasının ilk zamanlar dinin yanında bilime de çok önem verip nasıl geliştiğini biliyoruz. Ama yavaş yavaş İslam'ın da sürekli teşvik ettiği OKU'maktan uzaklaştığımız için bugün İslam dünyası çok kötü bir durumda. O bilimin temellerini atan İslam bilginleri, yerini çocuk öldüren canilere bırakmış durumda. Zaten bu durumu Kuran Furkan suresi 30. ayette bildirmektedir.

Moğolistan'da en yaygın din Budizm. Dinsizler onlardan sonra en büyük çoğunluğu oluşturuyorlar. Moğolistan'ın sıkıntısı da dinle - dinsizlikle olan alakasından değil. Bilime önem vermemelerinden dolayı. Kuran'da yine bir diğer anlatılan şey kafir memleketlerin tarihte yeryüzünde çok çok büyük medeniyetler kurmuş olmaları. Allah onlardan bazılarını helak etmiş. Onlar bile bu duruma düşmüşken, siz kibirlenmeyin mesajı veriliyor. Yani dinin bu işte pek bir önemi yok. Dindar veya kafir medeniyetlerin çok geliştiğini de tarih yazmış, rezil olduklarını da.

Şu an OKU emrini terk ettiğimiz için başımıza bunlar geliyor. Yoksa hiçbir gerçek Müslüman bırak masum bir çocuğu katletmeyi, masum bir karıncaya bile zarar veremez. Ama bir bakıyoruz haberde çocuklar kimyasallarla öldürülüyor, diğer yandan kendine Müslüman diyen başkaları dünyadaki önemli bir devlet başkanının kızını kaçırıp tecavüz etme tehdidinde bulunuyor. Bunlara da Yunus suresi 100. ayeti çok güzel bir cevap veriyor. "Allah aklını kullanmayanı pisliğe mahkum eder."

• quote:

Orijinalden alıntı: iskandinav.

quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

quote:

Orijinalden alıntı: iskandinav.

Yav he he. Orta Asya'daki Türk kadını ne zaman ninja gibi giyinmiş? Anadolu Türklüğüne de ta hilafetten sonra çarşa peçe dayatılmış. Saçlar örgülü, geleneksel kıyafette başı ucube gibi kapatma gereği olmadan giyinen insanlara ninja gibi giyinmeyi dayatırsan bu problemlerle karşılaşman normal.

eğer ninja gibi giyinmen gerekiyorsa ninja gibi giyineceksin. Allah hesap sorandır. Ona hesap sorulamaz.

giyim-kuşam olarak, tesettür şartlarına uygun olarak giyinmiş olması yeterlidir islami açıdan.

islamiyet ırkçılığı ve kavimciliği kaldırmıştır. sen hala araplaşmaktan bahsediyorsun. ırkçı damarını daha tedavi edememişsin burada ahkam kesiyorsun. ben yörük oğlu yörük türküyüm. hele bana türkçülük hiç taslama. ben kurtuluşu islamda gördüm, islam ise ırkçılığı yasak eder.

ayrıca o örnek yazdıklarının 1000 (yazıyla bin) katı tersi örnek gösterebilirim. türk milleti islamın hizmetçisi ve hadimidir. ben bir türk olarak bundan gurur duyuyorum. gerçek türkler bunu bilir. benim atalarım dünyayı dize getirdi. tek bir şey için. kalplerin feth olunması için. islamı yaymak için. kuru toprak parçası için değil.

azıcık osmanlı tarihi okuyun da ecdadımızın islamı nasıl yaşadığı öğrenin!

Her toplum kendi atalarını kötü bilmez. Bu çok doğaldır. Bizim fetih dediğimiz, başkaları için "istila", "işgal"dir. Ayrıca kişi kavmini sevmekle kınanamaz. Bir de merak ettiğim iki olay var. Birincisi; ninja gibi örtünün diye hangi ayette yazıyor? Başı örtüp vücut hatlarını belli etmek midir tesettür? Veya saç tellerinin tamamını kapatmak nerden geliyor? Benim annanem falan "geleneksel" olarak eşarp bağlar, bu İslam'a aykırı mı? İkincisi İslam'da neden Kureyşler üstün? Madem İslam'da milliyetçilik yok, neden halifeler Kureyş'ten çıkıyor? Ezan neden Türkçe değil? Tanrı'nın buyruğunu anlamadığım dil yerine neden kendi dilimde öğrenemiyorum? Namaza neden anlamadığım dilde çağırılıyorum? Tanrıya şükrederken, ondan bir şey isterken neden bilmediğim dili kullanıyoru? Madem İslam evrensel bir din?

hafta sonu cemiyet ve ziyaretlerle geçtiği için foruma giremedim o yüzden cevap gecikti.

sen içinde hangi kimyasalların ya da hangi biyolojik formların olduğunu bilmediğin bir zehiri içersen sana zarar verir mi? içindekileri bilip bilmemen be ilacı içerken ne de zehiri içerken sana tesirini değiştirmez. işte mana dediğin bu anlamda geri planda kalıyor. ibadet ilaçtır. anlaman gerekmez.

eğer işin özünü anlamak ve bilinçli bir müslüman olmak istersen kapılar sana hep açık. medreseler, ilahiyat fakülteleri vs. asırlardır bu hizmeti görüyor.

eğer işin gönül kısmını anlamak istersen işte o zaman devreye tasavvuf giriyor. firavunu bile kendi nefsinden üstün görmessen ham birisin diyor.

tabi bunlar klavye başından olmaz. gidip yaşamak gerek, uygulamak yani tecrübe etmek gerek.

eğer ezan her ülkede farklı dilde okunsaydı ve sen o dili bilmiyorken belediye anonsundan nasıl ayırt edecektin namaza daveti? asıl evrensellik budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Buğra26

Kızları nasıl kızları? Kızlarından haber ver.

Birde şeriatı ve baş örtüsünü istemeyen bayanlar var mı?

haklısın
  • Yere düşen kadehleri ne yapıyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.