Şimdi Ara

İran, ilkokullarda İngilizceyi yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.hurriyet.com.tr/iran-ilkokullarda-ingilizceyi-yasakladi-40702620

aslında farsça güzel bir dil.ama şu var ki acaba farsça ingilizceden etkilenebilir mi?

• Türkiyede'de yasaklanmalı. Cidden aşırı gereksiz hiçbir şey öğrenemiyorlar . En azından ders saatlerini azaltsınlar. Öğretmenleri nolur bilemem. İyi bir ingilizce eğitim veririm dersem lise de verirsin bu eğitimi . Lisede mezun olduk konuşup 2 çift laf sohbet edemiyorlar utanıyorlar.Cümle kuramıyorlar. Şakır şakır konuşsun demiyorum ama işini görsün 9 yıl eğitim veriyorsun sonuç sıfır. Ciddi bir şekilde 2 sene verirsin listeningli reading writingli speakingli. Anca o zaman tüm topluma öğretmiş olursun.En azından insanlar derdini anlatabilir ilerde.Hoş MEB in böyle bir gayesi var mı bilemem.
  • Farsça öğretmiyorlar ya da farsçadan önce ingilizce öğretiyorlar gibi söylemişsin hocam. Farsçanın güzelliği ile yasağın ne alakası var
  • iyi yapmışlar, İngilizler zaten Dünyanın her yerindeki dilleri konuşuyorlar, hatta çokda uzmanlar dil din açısından onlardan gibi davranıp kandırarak yönetmeyide biliyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim okullarda da üniversiteye kadar yasaklanmali boyle ogreteceklerse. İlkokulda gorduk lisede gorduk hicbir sey ogrenmedik. Onun yerine matematik ders saatlerini arttirip daha duzgun ogretsinler. Hizli hizli anlattiklari icin matematikten de bir sey anlamiyorduk. Sonuc 0

Anca universite hazirlik sinifinda orta seviye İngilizce ogrenebildim. Lisede ortaokulda ogrenilecek bir sey degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paşa Hazretleri -- 7 Ocak 2018; 22:47:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanjayra S kullanıcısına yanıt
    Yabanci dil dersleri ilkokul seviyesinden itibaren verilmelidir. Haftalik iki saatle olmaz, en az bir tam gun ayirmalilar. Almanca, Fransizca, Ingilizce veya Ispanyolca dersleri verilmeli. Ortaokulda da fen bilimlerine ve matematige ait dersler de yabanci dilde olmali. Anadolu Liselerinin bir kismi yapiyordu, gayet de iyiydi.

Universite zamaninda verilen hazirlik sinifinin yabanci dil derslerini bilirim. Ortaokul'da ogrendigim yabanci dil kat kat iyiydi.

Insanlarin unuttugu sey su, yabanci diliniz yoksa is yapmayi unutun. Amele olurum, vasifsiz isci olurum bana bu layik diyorsaniz ayri ama kalifiye eleman olmak ve ulkeye katma deger katmak istiyorsaniz en az bir yabanci dil sart. Artik Ingilizce bile yeterli degil, sirketler yaninda ekstra dil istiyor cunku musteriler artik global olmaya basladi.
  • Bizde de uygulanabilir aslında. Diğer arkadaşlarında dediği gibi insanlar onca eğitime rağmen hiç bir şey öğrenemiyor. Liseden itibaren İngilizce eğitimi gayet mantıklı.

Dötü noklu Ayten tamlaması olmasa insanlar 1'den 10'a İngilizce olarak sayamayacaklar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNGİLTERE DİL OKULLARI
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanjayra

Türkiyede'de yasaklanmalı. Cidden aşırı gereksiz hiçbir şey öğrenemiyorlar . En azından ders saatlerini azaltsınlar. Öğretmenleri nolur bilemem. İyi bir ingilizce eğitim veririm dersem lise de verirsin bu eğitimi . Lisede mezun olduk konuşup 2 çift laf sohbet edemiyorlar utanıyorlar.Cümle kuramıyorlar. Şakır şakır konuşsun demiyorum ama işini görsün 9 yıl eğitim veriyorsun sonuç sıfır. Ciddi bir şekilde 2 sene verirsin listeningli reading writingli speakingli. Anca o zaman tüm topluma öğretmiş olursun.En azından insanlar derdini anlatabilir ilerde.Hoş MEB in böyle bir gayesi var mı bilemem.

Eğer herkes ingilizce bilseydi memlekette adam kalmazdı, bu yüzden belki liseden sonra bile bişey konuşamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: The saints of killers

Farsça öğretmiyorlar ya da farsçadan önce ingilizce öğretiyorlar gibi söylemişsin hocam. Farsçanın güzelliği ile yasağın ne alakası var

hocam ingilizceden farsçaya kelime geçer farsçanın kendi zenginliği bozulur diye düşündüm.mesela bak türkiyedede ingilizce kelimeler baya kullanılmaya başlandı.dükkanların ismi felan ingilizce konuluyor.ama şöyle düşündüm alfabeler arasında fark var.
  • Sadece ingilizce değil latince dersleri de olmalı ilkokullardan başlamak üzere.
  • Bulgaristanda bir ogrenci liseyi bitirdiginde 3 dili de konusabiliyor oluyor genelde.

Bir bulgar liseyi bitirdiginde iyi ingilizce, orta seviye almanca veya fransizca konusabiliyor.

Iyi egitimli bir bulgaristan turku boylece hem Turkce, hem bulgarca, hem ingilizce ve hem almanca veya fransizca ogrenmis oluyor.

geri kafalisi ise bulgarcayi bile bilmedigi gibi, turkceyi de duzgun konusamiyor.

aradaki egitim farki. kapasite farki.
  • bunu anlayacak kafası olmayan o kadar çok insan varki
    üniversite 1. sınıftayken yurttan arkadaşım turizm otelcilik okurken bile ingilizce bilmiyordu, öyle bir bölümde tutunmak isteyen adamın belki en az 3 dili olmalı ama adamı zorla ingilizce kursuna bile yazdıramadık.
  • Biz dil ogrrtimini yanlis yapiyoruz.

Ilkokulda sadece diyalog olmali.

Ortaokulda diyalog+ kelime yazma

Lise diyalog+ basit dilbilgisi seklinde bir sistem olmali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 8 Ocak 2018; 2:5:18 >
  • Rid Of Me kullanıcısına yanıt
    Dükkan isimlerinin ingilizce olmasıyla bunun ne alakası var. Adam istediği ismi koyar satış politikasıdır reklamdır. Millet şuanda bile ingilizceyi tam öğrenemiyor hiç göstermesinler millet cahillikten kırılsın mı. İran milletin cahil kalması için yasakladı biz niye yasaklayalım ?
  • 12 senede öğrenemediğim ingilizceyi 1 sene bilkent hazırlıkta öğrendim. Olunca oluyor yani. Ama işte hoca kalitesi de önemli. Her ingilizce hocası bilkent hazırlıktaki gibi olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Illusive Man

Dükkan isimlerinin ingilizce olmasıyla bunun ne alakası var. Adam istediği ismi koyar satış politikasıdır reklamdır. Millet şuanda bile ingilizceyi tam öğrenemiyor hiç göstermesinler millet cahillikten kırılsın mı. İran milletin cahil kalması için yasakladı biz niye yasaklayalım ?

hocam anlamadınız beni ya.şimdi türkçe ve ingilizce latin alfabesi üzerine kurulu olduğu için zamanla ingilizceden türkçeye kelimeler geçebilir.bu sayede ingiliz kültürü hafiften kendini hissetiriyor.ama farsçada latin alfabesi olmadığı için ingilizceden kelime alışverişi çok nadir olur diye düşündüm.ve iranda ingiliz kültürünün yaygınlaşmasında korkmuş olabilir.sonuçta bu kaçınılmaz bir son yani ingilizce artık uluslararası bir dil ve aslında bir nevi kültür emperyalizmi de diyebiliriz.irani biliyorsun malum kafadalar ve böyle birşey yapmaları beni hiç şaşırtmadı.

• Farklı bir karar alınmış, ilkokullarda yasaklamış, diğer okullarda değil.ayrıca aldıkları bu karar yeni değil 1 sene önce facebookta görmüştüm.

Bizim ülkeye bakıyorum heryer ingilizce heryer ışıklı ingilizce reklamlar, kültürümüzü dilimizi kaybetmişiz haberimiz yok.

• eğitimde yapabilecekleri en aptalca hareketlerden birini yapmışlar ne diyeyim, bir de yukarda savunuyorlar. Kardeşim ingilizceyi bileceksin hatta anadilin kadar bileceksin ki bir şeyleri başarabil.

• quote:

Orijinalden alıntı: justaprogrammer

Bulgaristanda bir ogrenci liseyi bitirdiginde 3 dili de konusabiliyor oluyor genelde.

Bir bulgar liseyi bitirdiginde iyi ingilizce, orta seviye almanca veya fransizca konusabiliyor.

Iyi egitimli bir bulgaristan turku boylece hem Turkce, hem bulgarca, hem ingilizce ve hem almanca veya fransizca ogrenmis oluyor.

geri kafalisi ise bulgarcayi bile bilmedigi gibi, turkceyi de duzgun konusamiyor.

aradaki egitim farki. kapasite farki.

Aynen oyle. Isvicreli bir lise vatandasi liseden mezun olurken ulkesindeki anadillerden ikisini (almanca fransizca italyanca rumence) ve ingilizceyi akici biliyor. Keza almanlarda ayni sekilde. Gecen 70 yasinda bi alman kadinla ingilizce sohbet ettim. Cok sasirdim benimle konusabilmesine

• sanjayra S kullanıcısına yanıt
    Böyle demek adamların ekmeğine yağ sürmek olur. Çünkü adamların öyle bir derdi yok zaten. Aksine dil eğitimi çok küçük yaşlarda başlayıp sürekli olmalı. Düzgün bir şekilde. Daha diğer dersler adam gibi verilmiyor umrunda mı adamların?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.