Şimdi Ara

IR Kızıl ötesi ile telefonlardan kumandalı aletleri kontrol edebilmek(ÇÖZÜLMEDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kumandalı aletleri kızıl ötesi sayesinde kontrol edebildiğimizi öğrendim fakat telefonumda kızıl ötesi donanımı ve yazılımı yok hep ingilizce ve ne kadar ingilizcem iyi olursa olsun bu "http://electronics.howstuffworks.com/remote-control2.htm" ve bu (burada daha ayrıntılı şekilde donanımı yazılımı anlatılmış) "www.power7.net"
    sitesi bana pek yarar sağlamadı.

Bu işlerden anlayabilen bir yazılımcı bilgisayarcı ve elektronik mühendisininde bu sitede kesinlikle olduğunu düşünüyorum lütfen yardım :)

"yeterince anladığınız sürece insanoğlunun herşeyi yapabileceğine inanan bir insanım."

• İlk iki resimde telefonla değil arduino ile kontrol ediliyor IR led.
    Bu işi yapmak için normalde kullandığın kumandanın sinyallerini çözmen, ardından aynı sinyalleri kendi yaptığın devren ile göndermen gerekiyor.
    Sanırım kızılötesine sahip bir telefonla da gönderilebilir sinyaller.

AMA kumandayla kontrol edilen cihazlar kızıl ötesiyle kontrol edilebilir demek yanlış olur. Benim bildiğim televizyon kumandalarında kızılötesi var; garaj kapısıdır, uzaktan kumandalı arabalar vs. radyo dalgalarıyla çalışırlar. Bence bunu yapmakla dünyaya bir yenilik getirmezsin ve mevcut bilginle de yapman çok zor. Uğraşma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmud -- 8 Temmuz 2014; 17:05:19 >
  • Ben bu sene mühendisliğe giriyorum ve sanırım manisa elektrik elektronik tutacak :)
    Bu işler benim hem ilgi alanım hem hobim hemde mesleğim olacağı için bu konulara şimdiden aşinalığım olsun diye soruyorum :D
    Radyo dalgalarını da ekleyelim kızılötesi ve radyo dalga çözücü gönderici bir donanımla ve bu donanımı çevirebilicek bir yazılımla etrafımızdaki aletleri telefondan olsun olmasın kontrol etmek mümkün değilmi?

Yani anlatmaya çalıştığım TEK BİR ALETLE kontrol :)

düzenlendi 17.17 08.07.2014

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asertklewn -- 8 Temmuz 2014; 17:19:59 >
  • Verdiğim linkte IR alıcı ile ilgili bir örnek uygulama yazmıştım, yararı dokunabilir belki :).

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=93910258
  • bu yaz bir yazılım kursuna gitmeyi de planlıyordum açıkçası alıcı için sağol :)
  • Android telefonların ilk başlarda IR özelliği yokmuş. Sonradan sadece TV kontrol etmek için eklemeye başlamışlar.
    Note 2'de yok mesela ama Note 3'e Galaxy S4'e filan eklemişler bu özelliği. Google playde onlarca IR remote uygulaması var.
    Sen kendin yapmak istiyorsun biliyorum ama başlangıç için daha kolay şeyler denersen hem hevesin kırılmaz hem zorlanmazsın.
    2006-2007 de başlamış telefondan TV kontrol etme olayları. O zamanlar java uygulama yüklüyorlarmış telefonlarına şimdi durum biraz daha farklı.
    Bunları da yeni öğrendim paylaşayım istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asertklewn

Ben bu sene mühendisliğe giriyorum ve sanırım manisa elektrik elektronik tutacak :)
    Bu işler benim hem ilgi alanım hem hobim hemde mesleğim olacağı için bu konulara şimdiden aşinalığım olsun diye soruyorum :D
    Radyo dalgalarını da ekleyelim kızılötesi ve radyo dalga çözücü gönderici bir donanımla ve bu donanımı çevirebilicek bir yazılımla etrafımızdaki aletleri telefondan olsun olmasın kontrol etmek mümkün değilmi?

Yani anlatmaya çalıştığım TEK BİR ALETLE kontrol :)

düzenlendi 17.17 08.07.2014

LG G2 ile binlerce aleti kumanda edebiliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimizde herhangi bir alet bile olsa kontrol etmekten bahsediyorum yani öyle bir cihaz yapmalıyız ki telefonun özelliği olsun olmasın (IR yada mor ötesi yada bluetooth yada wifi) kumandanın kontrolünü sağlayabilmeli birtane alet içinde IR bluetooth mor ötesi ve wifi sağlayıcısı bulunan yazılımı kontrol edicek cihazı algılayabilen diyorum yokmu böyle birşey dünyada :)
  • Söylediklerinizin tümü bir arada olanı yok çünkü her sistemin haberleşme protokollu farklıdır ancak olmayacak bir şey değil tümü bir kutu içine konulabilinir .

ege
  • yukarıda e LG G2 reklamı var afedersiniz ama elin gevuru LG yapıyorsa biz neden yapamayalım tek yapmamız gereken kutuyu telefon yada kumanda kontrolüne bağlamak sonrada uzaktan kumanda edilebilenleri kontrol etmek :).
    Aynı zamanda gelecekte bu aletlerden kontrol etmeye sınırlama gelicek yani bir veya daha fazla program(lar) sayesinde kontrol edemeyeceğiz. Acilen çözümün bulunması gereken bir durumdayız yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: asertklewn

yukarıda e LG G2 reklamı var afedersiniz ama elin gevuru LG yapıyorsa biz neden yapamayalım tek yapmamız gereken kutuyu telefon yada kumanda kontrolüne bağlamak sonrada uzaktan kumanda edilebilenleri kontrol etmek :).
    Aynı zamanda gelecekte bu aletlerden kontrol etmeye sınırlama gelicek yani bir veya daha fazla program(lar) sayesinde kontrol edemeyeceğiz. Acilen çözümün bulunması gereken bir durumdayız yani :)

LG G2Telefon içinde var ancak sizin istediğiniz gibi harici bir kutu içinde tek başına piyasada yok demek istedim ama yapılabilinir tabikide.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.