Şimdi Ara

IQ su 70' den Yüksek Olanlara... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
6.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tür testlerde ve sınavlarda hep çişim gelir bu nedenle 118'de kaldım.
  • 104 aldım ilk 26 soruyu cvpladım sonrası C seçenei daha kısa bi test yok mu yaw
  • IQ 115
  • Recognition score
    ( if you saw it )

Your score: 91%

Average score: 92%

Temporal memory score
    ( when you saw it )

Your score: 90%

Average score: 68%

• Ben bu IQ olayına bir anlam veremiyorum.

Bir çok bilim adamı varmış, iq su ortalarında altında olan.
    Ama onların sayesinde dünya birşeyler kazanmış,
    Onların sayesinde evde şuan karanlıkta mum yerine lamba yakıyoruz.

Bece bunlar boş şeyler.Dolu olsada hoş şeyler deriz geçer gider.
  •  IQ su 70' den Yüksek Olanlara...
  • iq nun 70 olması normalin altında bir seviye demek.

quote:

diot 0-24 ,embesil 25-49,moron 50-69,düşük zekalı 70-79,tutuk zekalı 80-89,üstün zekalı 110-119,çok üstün zekalı 120-139,dahi 140+ şeklinde kategorize edilmiş seviyelerdir

quote:

IQ, İngilizce'de "intelligence quotient" (zeka bölümü) kelimelerinin ilk harflerinden oluşmuş ve insanların matematiksel zeka seviyelerini ifade eden bir terimdir.

Tanım olarak insanlar arasında ortalama zeka seviyesi 100'dür. 100'ün üzerindeki notlar ortalamanın üzerindeki, 100'ün altındaki notlar ise ortalamanın altındaki IQ seviyelerini ifade eder.

Teorik olarak IQ'nun alt ve üst seviyelerinde herhangi bir sınır yoktur. Ancak 50'nin altında veya 150'nin üzerindeki notlarla pek sık karşılaşılmaz.

İnsanların yarısından fazlasının IQ seviyeleri 90 ile 110 arasındadır. Bu grubun dışında kalanların yarısı daha üst seviyelerde, yarısı ise daha alt seviyelerde IQ notlarına sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 18 Eylül 2007; 2:55:26 >

• 123 ama zor sorular sekilleri cozmek ugrastırıyor baya

baska bi testde 130 olarak olcmustum turkceydi o sadece sayılar vardı ordaki sorular daha kolay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forvelin_ -- 18 Eylül 2007; 3:01:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Olabilir

kim mesela?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0nly4y0u

123 ama zor sorular sekilleri cozmek ugrastırıyor baya

baska bi testde 130 olarak olcmustum turkceydi o sadece sayılar vardı ordaki sorular daha kolay

şekilli olanı daha doğru, çünkü sayılar-matematik vs. olunca ister istemez alınan eğitim sonucu etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 18 Eylül 2007; 4:13:07 >
  • Einstein bilmemne kaç yaşına kadar konuşamamış yürüyememiş falan diye duymuştum. 10 mu 12 mi neydi. Sonradan zekileşmiş demek
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

kim mesela?

Thomas Edison 1847'de Amerikanın Ohio kentinde doğmuştur. Son yüz yılın en büyük bilim adamlarından biridir. Binlerce icadı vardır. Ailesi Edison yedi yaşındayken Michigan’a taşındı. Buradaki ilkokul öğretmeninin okuyamayacak kadar aptal demesiyle okuldan alındı.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: vese

kim mesela?

Thomas Edison 1847'de Amerikanın Ohio kentinde doğmuştur. Son yüz yılın en büyük bilim adamlarından biridir. Binlerce icadı vardır. Ailesi Edison yedi yaşındayken Michigan’a taşındı. Buradaki ilkokul öğretmeninin okuyamayacak kadar aptal demesiyle okuldan alındı.

ilkokul öğretmeni IQ testi yapmamışki.

evet IQ testleri mutlak anlamda zeka-ölçer değil ama bu testlerden ortalamanın (100ün) altında yapanların da bilim ya da teknolojiye kayda değer bir katkı sağlamaları çok zor. ben böyle bir örnek hiç duymadım. acı ama gerçek bu. insanlar eşit yaratılmamış.

• en fazla 2 dakika almıştır kolay bişey bir yeşil bir kahverengi olacak şekilde zıplatın soldan başlayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

Einstein bilmemne kaç yaşına kadar konuşamamış yürüyememiş falan diye duymuştum. 10 mu 12 mi neydi. Sonradan zekileşmiş demek

einsteinin iq sunun 160'ın üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
  • Gercek su ki IQ testleri zeka icin bir olcuttur. Ama tek ve yeterli bi olcut degildir. Umarim ilerde daha belirleyici testler karsimiza cikar.

Bu arada su saat itibariyle benimki de 122 cikmis bulunuyor. Sonuca gore, ehh sayisal yetenegim fena sayilmazmis.
  • IQ = ( Zeka Yaşı / Gerçek Yaş ) x 100
    formülü ile bulunmaktadır.

Daha önceki örneklerimize bu formülü uygulayacak olursak, birinci öğrenci için IQ=(8/10)x100=80, ikinci öğrenci içinse IQ=(16/14)x100=114.2 olarak bulunacaktır.

Yukarıdaki formülden de kolayca anlaşılacağı gibi, eğer bir kişinin gerçek yaşı ve zeka yaşı aynıysa IQ derecesi 100 olacaktır, zeka yaşı gerçek yaşından büyük olanlar için 100'den daha büyük diğerleri içinse daha küçük bir IQ derecesi elde edilecektir.

IQ derecesinin hesaplanmasında temel kavramlar aynı olmasına karşın, günümüzde IQ dereceleri standartlaştırılmış bir grubun ortalama sonuçlarının ve standart sapmalarının kullanıldığı istatistiksel ve matematiksel bir takım hesaplamalar içeren karmaşık bir yöntemle daha anlamlı bir biçimde bulunmaktadır.

İnsanlarda ortalama Zeka Bölümü 100 olarak kabul edilmiştir. Kabaca bir sınıflama yapılacak olursa, 130'un üstündeki IQ değerleri üstün zeka, 70'in altındaki IQ değerleri ise geri zeka olarak nitelendirilir. IQ derecelerinin yüzde olarak dağılımına ilişkin çizelge aşağıdadır. En çok görülen IQ derecesi ortalamaya karşılık gelen 100'dür. Insanların %68.3'ü 85 ve 115 arasında ortalamaya yakın bir IQ derecesine sahiptir.

IQ su 70' den Yüksek Olanlara...

IQ Derecelerinin Yüzde Olarak Dağılımı
    IQ derecelerinin yüzde olarak dağılımı

Kaynak: Türk Zeka Vakfı Web Sitesi

• quote:

Orjinalden alıntı: Snaqe

Lan kafayı yicem haala yapamadım

hadi hadi itiraf et çekinme
  • 1-2 dk da bitti
  • artislik yapmasak daha iyi olur
    quote:

Orjinalden alıntı: FatihSultanMehmed

Çoq kolaydı 1
    Sıra 2 de...
    2 daha kolaydı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.