Şimdi Ara

IPv6 ve CGN IP Genel Tartışma Konusu [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
8.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ressi1


    quote:

    Orijinalden alıntı: hsozer

    Ben ayladır TTnet ile boğuşuyorum, bir türlü kabul ettiremiyorum.Bana ek ücret vererek Statik IP alacaksın diyorlar. Sözleşmemin bitmesini ekliyorum. Başka servis sağlayıcıya geçeceğim

    Btk ya yazin. Port degisim talebinde bulunun sizde onlari ugrastirin

    Nasıl bi yol izlemem gerektiğini söyler misin? Hemen yapayım bunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuykil

    quote:

    Orijinalden alıntı: ressi1


    quote:

    Orijinalden alıntı: hsozer

    Ben ayladır TTnet ile boğuşuyorum, bir türlü kabul ettiremiyorum.Bana ek ücret vererek Statik IP alacaksın diyorlar. Sözleşmemin bitmesini ekliyorum. Başka servis sağlayıcıya geçeceğim

    Btk ya yazin. Port degisim talebinde bulunun sizde onlari ugrastirin

    Nasıl bi yol izlemem gerektiğini söyler misin? Hemen yapayım bunu.

    Öncelikle btk ya sikayet edin sayisizca. Baktiniz iplemiyorlar port degisimi isteyin belki havuzdan cikarsiniz. Son çare santrale gitmek belki müdahale edebilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar benim de arayüz ve sitelerdeki ip farklı görünüyor.. müşteri hizmetlerinde bu konuyla ilgili işlem yaparlar mı ya da ne yapmamız lazım? sanırım yüksek olan pingin sebebi bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qerrard!

    arkadaşlar benim de arayüz ve sitelerdeki ip farklı görünüyor.. müşteri hizmetlerinde bu konuyla ilgili işlem yaparlar mı ya da ne yapmamız lazım? sanırım yüksek olan pingin sebebi bu.

    Aradim mhyi öyle bi işlem yapamiyoruz static ip alin diyor 3 mh ile gorustum tirt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • v6'ya geçişte TTNet gibi firmaların önce kendisi geçip örnek sağlaması lazım. Amerika'da Comcast xdsl'leri bile geçiriyor, artan v4'leri ya yüksek fiyattan satabiliyor ya da business müşterilere ayırıyor. Comcast gibi devlet çapında firmaların geçtiğini gören ISP'ler de geçmeye başlıyorlar. Bugün tsol güya teknoloji lideri ancak ipv6 tunnel bile kuramıyorsun.
  • benim öğle 12 den gece yaklaşık 3 kadar ping yükseliyor sorun cgn olabilir mi ?

    edit : aradım mh yi çıkan ilk kişi bu konuyu bilmiyor :) ikinci kişide saçma salak şeyler söyledi bu konuda işlem yapamıyoruz diyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qerrard! -- 22 Haziran 2016; 17:59:38 >
  • türkcell superonline fiber kullanıyorum ve aynı sorun bende de var. online oyun oynayamıyorum cgn yüzünden. üstelik müşteri hizmetleri yetkilileri bile çıkarmayı başaramadı kaç kez denediler. sürekli 100 le başlayan cgn ip alıyorum. whatismyip sitesinde de 212 ile başlayan görünüyor.
  • vodafone kullanıyorum modem arayüzündeki ip ile internetten kontrol ettiğim ip aynı ama yaşadığım sorunlar da aynı. cgn'de böyle bişey olabilir mi ?
    port açamıyorum, önceden 60 larda ping alırken şimdi 200 lere kadar çıkıyor yoğun saatlerde artıyor geceleri biraz azalıyor
  • arkadaşlar bu cgn durumu benide uğraştırıyor kaç gündür. cgn havuzundan çıkabilen var mı? eğer varsa nasıl CGN den çıktınız öğrenebilirmiyim?
  • Müşteri hizmetlerine söyleyip bir şekilde kendinizi cgnden çıkartsanız bile geri cgn'e girmeyeceğinizin garantisi yok sistem otomatik olarak atıyor yakın zamanda cgn ve cgn'e dahil edilmeyen ip şeklinde yeni bir ek ücretleme getirirlerse şaşırmayın.
  • bende aradım port yönlendiremiyorum diye müşteri hizmetlerini aradım ilk çıkan müşteri temsilcisi bişi anlamadı başka yere aktardı oradakide biz buradan sadece 25.Portu açıp kapatabiliyoruz diye arada bu arada 3 kere modeminizin firmasıyla görüşün dendi bende bi 3 kere ben port yöneldirdim siz bana herhangi portu dışardan yönlendirin ben iç ağımda onu kullanayım dedim sonra arıza kaydı bıraktılar adamlar aradı beni yine modem demeye başladı durumu açıklayınca statik ip satın alın dedi başka yolu yok diye dün btk ya şikayet kaydı oluşturdum onu bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overmedia

    bende aradım port yönlendiremiyorum diye müşteri hizmetlerini aradım ilk çıkan müşteri temsilcisi bişi anlamadı başka yere aktardı oradakide biz buradan sadece 25.Portu açıp kapatabiliyoruz diye arada bu arada 3 kere modeminizin firmasıyla görüşün dendi bende bi 3 kere ben port yöneldirdim siz bana herhangi portu dışardan yönlendirin ben iç ağımda onu kullanayım dedim sonra arıza kaydı bıraktılar adamlar aradı beni yine modem demeye başladı durumu açıklayınca statik ip satın alın dedi başka yolu yok diye dün btk ya şikayet kaydı oluşturdum onu bekliyorum

    Ben 3defa şikayet ettim hep aynı cevabı kopyala yapıştır yapıyorlar

    Sayın Murat

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu üzerinden şirketimize iletmiş olduğunuz şikayetiniz hakkında gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır.

    181------- hizmet numaralı ADSL aboneliğinize ait şikayetinize istinaden;

    Dünya genelinde internet kullanıcı sayılarındaki artışa bağlı olarak ip adreslerinde kapasite sorunu yaşanmaya başlandı. Gerçekleştirilecek ip kapasite artışı ile birlikte, aynı anda internete bağlı olabilecek kullanıcı kapasitemizde ciddi bir artış sağlanacaktır. Bu sayede müşterilerimizin internete ip kapasitesi kaynaklı bağlanamama sorunları hiç oluşmadan önlenmiş olacak. Yapılan çalışmalardan müşterilerimizin internet erişimleri etkilenmeyecek olup, erişimlerinde çalışma kaynaklı bir kesinti olmayacaktır. Ancak çalışmanın tamamlandığı ilerde internet hizmeti alan müşterilerimiz, gerçek ip gerektiren cihaz ve uygulamaları kullanamayacaklar. Gerçek ip gerektiren cihazlara örnek: bazı online oyunlar, bazı Ip kameralar, remote desktop kullanımı vb. Müşterilerimizin genel internet erişimlerinde sorun yaşanmazken, gerçek ip gerektiren cihaz ve uygulamaları çalışmıyor olacak.

    Aşağıdakine benzer sorunlarla karşılaşabileceğini bildirmek isteriz.

    “Bazı internet sayfalarına bağlanırken, bazılarına bağlanamıyorum. Bu adresler engellendi mi?”
    “Torrent vb indirme uygulamalarını çalıştıramıyorum, internet hızımla ilgili bir sorun mu var ?”
    “Evimdeki ip kameram internete bağlanmıyor, servise götürdüm ancak sorun olmadığı iletildi ?”
    “İnternet’e erişiyorum ancak online oyun uygulamasına erişemiyorum, uygulamaya arkadaşlarımın da erişemediği bilgisini aldım”.

    Bu sorunu giderilmek adına ; çalışmanın tamamlandığı illerde yer alan müşterilerimiz, gerçek ip gerektiren uygulama ve cihazları kullanabilmek için statik ip satın alması gerektiği bilgisini iletmek isteriz.

    Bilgilerinize arz ederiz.

    Saygılarımızla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overmedia

    bende aradım port yönlendiremiyorum diye müşteri hizmetlerini aradım ilk çıkan müşteri temsilcisi bişi anlamadı başka yere aktardı oradakide biz buradan sadece 25.Portu açıp kapatabiliyoruz diye arada bu arada 3 kere modeminizin firmasıyla görüşün dendi bende bi 3 kere ben port yöneldirdim siz bana herhangi portu dışardan yönlendirin ben iç ağımda onu kullanayım dedim sonra arıza kaydı bıraktılar adamlar aradı beni yine modem demeye başladı durumu açıklayınca statik ip satın alın dedi başka yolu yok diye dün btk ya şikayet kaydı oluşturdum onu bekliyorum

    ben de port yönlendirme sıkıntısı ile bilgi sahibi oldum, müşteri hizmetlerini aradım, takım lideriyle görüştüm ve en son BTK'ya şikayet ettim. ayrıntılı olarak bloğumda anlattım. CGN uygulaması ile ilgili ve Btk soru cevap kısmını görmek isteyenler blog linkime bağlanabilir.





  • Bir talep ile 1 hafta 10 gün içinde CGN IP'den çıkardılar :)
    Harikasın Superonline.

     IPv6 ve CGN IP Genel Tartışma Konusu [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 4 Ekim 2017; 19:39:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkeironnWH

    ben arayınca direk çıkarıyorlar niye destekden mesaj attiniz anlamadım gerçi bende sorun olmuyor cgn ye girince ne hikmetse 10 lu 100 lü geliyor diye değiştiriyordum 1 aydır 10 lu ip kullanıyorum diğer gözüken ip de 92 li ama bir sorun cıkarmadı hiç

    Aramakla uğraşmamak için.
    100'lü IP alıyor genelde. Bu arada ping süreleri daha da iyileşti diyebilirim.
  • Adsl kullanıcısı olarak bugün bende CGNAT'lı olarak 100 lü iç Ip alıyorum. Yapılabilecek birşey var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu uplayayım. Daha önce Kablonet ve Superonline'da arayıp çıkabiliyordum ama bu kafasızlar çıkartmıyor beni. Ne yapabiliriz, çözüm yolu nedir?
  • diğer firmaları bilmiyorum ama Türk Telekomu boşuna şikayet etmekle uğraşmayın adamlar BTK yı da satın almışlar. BİMER e yaptığım başvurunun cevabı aşağıda...

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu üzerinden Şirketimize iletmiş olduğunuz şikayetiniz hakkında gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır.

    8*******3 hizmet numaralı aboneliğinize ait talebinize istinaden yapılan incelemeler neticesinde; Web kamera bağlantıları, bilgisayara uzaktan erişim vb. uygulamalarını kullanmak isteyen müşterilerimizin STATİK İP alması gerektiği BTK onayından sonra CGNAT Uygulamasına geçiş yapılmıştır. Bu uygulama şirketimiz geneli bir uygulamasıdır.

    Müşterilerimize daha iyi internet hizmeti sunmak için, CGN IP ( Sanal IP) uygulaması kullanılmaya başlanmıştır. IP konfigürasyonu yapılarak kurulan (web kameraları, bilgisayara uzaktan erişim, web - alan adı hizmeti, e-posta sunucusu, uzaktan masaüstü yönetimi, FTP hizmeti, video konferans, VoIP, VPN vb.) uygulamalar için Statik IP gerekmektedir.

    CGN IP ( Sanal IP) uygulaması kullanılmakta olup IP konfigürasyonu yapılarak kurulan (web kameraları, bilgisayara uzaktan erişim, web - alan adı hizmeti, e-posta sunucusu, uzaktan masaüstü yönetimi, FTP hizmeti, video konferans, VoIP, VPN vb.) uygulamalar için, Statik IP hizmetimizden yararlanılması gerekmektedir.

    Bilgilerinize arz ederiz.

    Saygılarımızla.




  • loiloyse kullanıcısına yanıt
    Statik IP kitleyecekler, onun derdindeler.
  • Şu ülkede bir hizmette çakallık yapılmadan verilse kıyamet mi kopar? Yazıklar olsun...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.