Şimdi Ara

IPTV'de olmayan 'adil kullanım kotası' internette neden var? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
13
Favori
30.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ya bırak allah için ya bulgaristanla karşılaştırılamaz ama ttnet istese 50 mbiti 10 lirayada verir herkese ama iş öyle değil işte. tek amaç toplu kullanımı engellemek. türkiyede beleşçi zihniyet hakim olduğu için 50 kişilik mahalle tek yayından bağlanmasın diye yırtınıyor ttnet.bizim yazlıkta var mesela 100 kişilik site tek yayından bağlanıyor heryerde böyle olduğunu düşünürsek ttnet abonesi kalmaz adamların tek korkusu bu bu nedenle komik kota rakamları koyarak internetin paylaşılmasını engellemek.hala altyapı diyen cahiller var.ttnetin altyapısı bir çok ülkeyi cebinden çıkarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

ya güldürmeyin adamı bulgaristanla nasıl kıyaslayabiliyorsunuz.bulgaristanın nusufu 7 milyon türkiyenin nufusu 77 milyon. türkiyenin yarısından çoğu internet kullanıyor. bulgaristanda intenret kullanan kaç kişi varki. ha diğer ülkelere göre hayvan gibi pahalı evet ama kıyasladığınız ülke yanlış.

Hindistanla kıyaslayalımmı kardeş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

AKK ile ilgili birçok açıklama yaptılar 2016 yılına kadar benim düşüncem kalkacağı ve/veya çok daha yüksek olacağıdır.

AKK'sız fiyatlar açıklandı fakat AKK tamamen kalkmadığı sürece "adil" dağıtım olmaz.

Telekomun fiyatları nerede acaba? AKK siz paket satan varsa hemen kapatıcam ttneti
  • Betfair kullanıcısına yanıt
    fixnet var akksiz paket satan 16 mbps dl 2mbps ul 129 tl 32 mbps dl 2 mbps ul 159 tl
  • japonya ve abd örnekleri verip arkadaşı üzmek istemiyorum hatta güney kore.. Türkiye de internet kullanan sayısı öyle abartılacak düzeyde değil nüfusun çoğu kırsal kesimde yaşıyo köylerin %95inde internet yok zaten
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt
    bizim milletimizde anlama kıtlığı var. bizde biliyoruz güney kore internette en iyilerden olduğunu.sadece bulgaristanla karşılaştıramazsınız bunu söylüyorum. mesela almanya ile karılaştırabilirsiniz nufusu 81 milyon. 16mbit sınırsız internet 159 tl (50 euro) bazı yerlerde 25 mbit sınırsızı 75 tl ye veren firmada varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 30 Nisan 2015; 21:27:05 >
  • ghostweb kullanıcısına yanıt
    arkadaşım almanya da tekelleşme yok telefon hattı yanında 100 mbps interneti bedava veren firmalar da var ayrıca söylediğin fiyatlara hiç denk gelmedim internet lüks değil orda insanı ihtiyaç mışla muşla olmuyo bu işler bizde tekel olduğu sürece 50tl edecek internete 500 tl vermeye devam ederiz
  • Himnet 24 ay taahhüt ile 16Mbps sınırsızı 129 yerine 109 TL'ye veriyor.
  • Beşeri coğrafi verileri konuşacaksak Bulgaristan'ın yüzölçümünün Türkiye'nin 7'de 1'i olduğunu göz önünde bulundurmakta da fayda var.

Nüfus üzerinden gidecek olursak, Bulgaristan'da bu kadar az bir nüfusa bu kadar yüksek özellikli ve günü yakalayan bir hizmetin veriliyor olması bu mantıkla kalitesizliği değil aksine Bulgaristan'daki internet hizmetinin çok daha kaliteli olduğunu vurgular. Ancak önemli olan, nüfusun ne kadar olduğu değildir. Sen 20 milyon kişi için hizmet sağlıyorsan yatırımlarını ona göre yapar, altyapını ona göre geliştirirsin; bunları 2 milyon kişiyi baz alarak yapamazsın. Yani Bulgaristan'da şu kadar kişi yaşıyor, daha yüksek özellikli hizmet almaları doğaldır demek abestir. Diyelim ki Bulgaristan'da 2 milyon kişi internet kullanıyor, eğer Türkiye'de internet kullananların sadece 2 milyonu internet hizmeti için ödeme yapıyor olsalardı bu karşılaştırma o zaman akla yatkın olurdu. Fakat böyle tuhaf bir durum söz konusu değil ve hatta üstteki mesajımda yaptığım mukayesede de görüldüğü gibi ülkemizdeki internet kullanıcıları Bulgaristan'daki kullanıcıların katbekat fazlası ücretlere tabi tutuluyor, bu da Bulgaristan'a kıyasla çok daha iyi bir hizmet almamız gerektiği anlamına geliyor.

Birleşik Krallık ile de bir kıyaslama yapalım:

IPTV'de olmayan 'adil kullanım kotası' internette neden var?

https://www.hyperoptic.com/

Hyperoptic

Bütün tarifeler için kota: Hiçbir kısıtlama yok (Hatta yoğun saatlerde dahi hız düşüşü olmayacağı garantisi var)

Hız: 20 mbps
    Ücret: Ayda 4 İngiliz Sterlini (16 Türk Lirası)

Hız: 50 mbps
    Ücret: Ayda 9 İngiliz Sterlini (36 Türk Lirası)

Hız: 1 gbps
    Ücret: Ayda 22 İngiliz Sterlini (90 Türk Lirası)

Birleşik Krallık'taki bireylerin gelir durumlarından bahsetmeden bile bu kıyaslamayı yaptığımızda neyin ne olduğu çok iyi ortaya çıkıyor.

Bu arada, Birleşik Krallık nüfusu 2014 verilerine göre yaklaşık 64,5 milyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 1 Mayıs 2015; 0:50:52 >

• kontratak kullanıcısına yanıt
    Gelir kıyaslaması yapmazsak bile 1 gbps hıza 90 liraya sahip olan bir ülke aşmıştır abi. Bak kotalar sıfırlandı, steamden oyun indiriyorum 16 mbitlik paketim var, hat desteklemediği için 10 veriyorlar (görüntüde tabi) 85kb hız alıyorum şu anda şaka gibi 73 lira fatura
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    sizin mantığınızla 3 kişiye internet vermekle bir milyon kişiye internet vermek arasında hiçbir fark yok. bulgaristana atıyorum 1 terabyte toplam bantgenişliği yetiyorken türkiye için 60 petabyte gerekiyor. neyse türkiye internnette dünyada sondan 2nci bunu tartışmıyoruz zaten istese bulgaristandan daha iyi hizmetde verebilir.ama toplu kullanımı engellemek için uyduruk kotalar koyuyor.
  • selam arkadaşlar şuanda binet firmasından 32 mbit akk olmayan paket kullanıyorum ttnet kendisi sınırsız paket satmıyor türk telekom alsat firmalarına ( fixnet goonet binet himnet v.b) akk olmayan paket sattırıyor sorun şu bu alsat firmalarının tamamının trafiği fatih ssg denen bir santralde sonlanıyor ve burası türktelekomun abone olduğum günden beri hızda sürekli problem yaşadım bu telekomun fatih ssg denen yerdeki altyapısı zayıf akşam üstü 16 dan sonra hatlar çöküyor yoğunlukta ve hızlar 3-4 mbite kadar düşüyor kaç defa şikayet kaydı oluştursam da her defasında problem yok diyerekten türktelekom arıza kaydını kapatıyor yani 16 mbit 32 mbit diye aldığımız paketi bize 3-4 mbit olarak veriyor akşam saatlerinde ve haftasonu internet pelt sözde hızlı internet kullanıyoruz oda gece hatlar boş olunca bu ay kesin interneti iptal ettirecektim sorunlar yüzünden telekomun kafasına taş düştü 21 nisanda fatih ssg denen santralde güncelleme yaptılar ne hızlarda problem kaldı ne de akşam saatlerinde ve haftasonu hatlarda çökme 3-4 senedir bu problem o santralde varmış ve ancak yeni akılları başlarına geldi adamlardaki zihniyet maximum kazanç minumum yatırım
    Benim iss ye türk telekomdan şöyle bir bilgi gelmiş

21.04.2015 gece 03:00-06:00 arasında yapılan planlı çalışma ile 32 mbit vdsl ve diğer vdsl abonelerinde yaşanan belli saatlerdeki hız düşüklüğü giderilmiştir. Ayrıca değişen sistemler sayesinde internet ping süreleri ve hızı daha iyi hale gelmiştir.

Türk Telekom Açiklama: YASANAN SATURASYON NEDENIYLE ACIL OLARAK FATIH-NEC-1 (FATIH-ERC-6) CIHAZINDA UPLINK AKTARIM VE 40GB E ARTIRIMI, CONTEXT VE LINK-GROUP BIRLESTIRME CALISMALARI YAPILARAK TRAFIK YENI KURULAN SKAP UZERINE AKTARILACAKTIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Reaver -- 1 Mayıs 2015; 2:21:57 >

• Çeşke şu çalışmaları takip edebileceğimiz bir site olsa.
  • Sonuna kadar haklısın
  • Güzel yazı emeğinize sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazı zamanın ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak ttnet anca alsın yıllardır yaptığı gibi verdiği 75 gb ayın ortasını çıkarmıyor evde 1-2 pc 2 telefon tamam , telefon deyip geçmeyin akıllıları pc kadar data çekiyor.... :)
  • Elinize saglik hocam.

• Çok teşekkürler.

@HumWE,
    Kesinlikle, telefonların güncellemeleri bile gigabyte'larca veri indiriyor. Ücretli veya ücretsiz binlerce oyundan, uygulamadan bahsedersek zaten kotanın dörtte birini, belki de daha fazlasını sadece telefonlara ayırmış oluyoruz.

Ben bu ay sadece müzik dinleyerek kotamın çok önemli bir bölümünü doldurdum. Bunun yanında zorunlu güncellemeler ve videolar yüzünden kotamın tamamı ayın 21'inde dolmuş oldu. Playstation Plus'ın ücretsiz verdiği yaklaşık 15 GB'lık oyunu indiremedim bile. Kaç aydır ücretsiz oyunları indiremiyorum, toplam 50 GB'lık oyun birikti.

Bu arada, videolar konusunda bir noktaya daha dikkat etmek gerekiyor. Artık çözünürlüğün yanında videoların FPS'leri de artıyor. Mesela YouTube 60 FPS'ye destek vermeye başladıktan sonra 60 FPS'lik videolar git gide çoğalıyor. Videolar, müzikler, oyunlar, yani internetteki her şey büyük bir ivme ile hareket etmeye devam ederken bizim kotalar senelerdir yerinde sayıyor. İnternetin hızına ayak uyduran tek sayısal değer ödediğimiz ücretler.

İnternet alışkanlıklarımın değişmemesine rağmen geçen yılın aynı zamanlarında kotam ay sonuna kadar dolmuyorken bu yıl yine aynı özeni gösterip kotamı çok tasarruflu kullanmama, hatta çok daha dikkatli davranıyor olmama rağmen değil ay sonunu, ayın 20'sini zor görüyorum. Aynı şekilde, bu "hizmet"in ücretini öderken de ay sonunu zor görüyorum.

• Sonuna kadar destek veriyorum. Çok güzel yazı olmuş emeğinize sağlık. Yalnız günümüz Türkiye'sinde şehirde yaşayan insanlar birbirleriyle suyunu paylaşmıyor ki internetini mi paylaşacak? Neymiş herkes tek internetten faydalanırmış. Yeri geliyo kiracından wifi şifresi istiyorsun adamlar vermiyorlar. Kimse Akk bitti diye aboneliğini kapatıp başkasıyla ortak internet kullanmaz sanmam.

• Ttnetin niyetini ogrenmek için teoriler geliştirmeye gerek yok zaten nasıl iğrenç, merdiven altı, ş. yoksunu bi firma olduğu apaçık;

Neden 1-2-4-8 mbit lik internet paketleri yok, kullanıcının bolgesinde altyapı 2 ye kadarsa neden 8 in odediği kadar odesin. Sırf bu bile nasıl a**** yoksunu bi firma oldugu gosterir nitelikte.

Hadi madem altyapı yetersiz korkunç yuklenme var adil kullanım ya milletin neti yavaşlamasın, e ş***** gece atıyorum 02-06.00 arası kaldır akkyi veya yogun olmaysn saatte kaldır.
    Arkadaş duşunebiliyormusunuz, bugun herkeste akıllı telefon, smart tv, tablet ve masaustu pcler var. Herşey gelişiyor nete ihtitaç duyuluyor ama bizim boktan sağlayıcı geriye gidiyor şaka gibi

Tek ve nihai amaç kar, yoh altyapı yetersizmiş yoh şuymuş buymuş,korkunç paralar donuyor isteseler sorunlar cozulmezmi, rezil rusva bir şirket, yemin ederim bi grup tum mudurluklerini ateşe verse alınlarından operim

Edit:ha bide toplu kullanımdan soz edilmiş, kullanırlar tabi haksızlar mı? 4 kişilik bir ailenin elektriği suyu 60-80 tl gelmezken, interneti geliyor dayatıyorlar sabit telefonu, şart mı ? İyi niyetten soz edilebilir mi? İnternet uygun fiyatlı adam gibi olsun şayet bi boktan da çakıyorlarsa ortak kullanım için caydırıcı cezalar uygulansın.

Hiç kendinizi yormayın ttneti haklı çıkarmak veya durumu anlamak adına. Bence yapılacak en iyi şey surekli gundemde olmasını sağlamak sosyal ağlarda bilgilerindirici paylaşımda bulunmak. Bunu burası için soylemiyorum ama sosyal ağlarda uzun bilgilendirici yazılar yerine bi afiş poster bile çok etkili olur. İmza kampanyaları ve belki protesto aama biliyoruz ki zor, insanımıza komik dahi gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popeyex -- 31 Mayıs 2015; 7:13:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.