iPhone 4G modelini pazara sunan Apple, dördüncü jenerasyon iPod Touch içinse çalışmalarına devam ediyor.
Her yeni modeli daha fazla özellik kazanan iPhone karşısında, Apple'ın iPod Touch'ı nasıl konumlandıracağı merakla beklenedursun, gelen yeni haberler, Sonbahar aylarında pazara sunulması beklenen iPod Touch 4G'nin detayları hakkında ilk ipuçlarını vermeye başladı.
Donanım tarafında ciddi güncellemeler içermesi beklenen iPod Touch'ın iPad ve iPhone 4'te kullanılan A4 işlemcisinden güç alması ve iPhone 4'teki gibi yüksek çözünürlüklü retina ekranı kullanması bekleniyor. 5MP çözünürlüğünde, 720p video kaydı yapabilen ana kameraya ek olarak ön kamera ile FaceTime uygulaması ile WiFi üzerinden görüntülü konuşmaya olanak tanıması da beklenen iPod Touch 4G'de gelişmiş oyun deneyimi için ivmeölçer ve jirekop sensörü gibi özelliklere de yer verilecek.
Kablosuz iletişim için 802.11n WiFi desteğine sahip olacak iPod Touch 4G'nin yazılım tarafında ise iOS 4'ü ile gelmesi ve sosyal ağlar konusunda ciddi yenilikler içermesi bekelniyor.
Nette dolaşan dedikodular bunlar arkadaşlar.Siz ne diyorsunuz?
Bence ekran çözünürlüğü artacak, tasarım iPhone 4 gibi olacak, jiroskop eklanecek, kamera eklense bile en iyi ihtimalle 2 MP olacak ve ön kamera olmayacak. Fiyat ise 8 GB 3G modeli çıkacak ve 99 $ olacak yeni çıkan 4G ise 32 GB ve 64 GB olacak 32 GB olan 199 $, 64 GB olansa 299 $ olacak. 128 GB'lık modelin çıkacağını sanmıyorum çünkü 64 GB büyük müzik arşivi olanlar için bile yeterli bir miktar. Dosya depolamaya da zaten resmi olarak imkan vermiyor iOS. Eğer tahmin ettiğim gibi olursa ve 64 GB olanın fiyatı şimdiki 64 GB olan gibi olursa forumda satan erkadaştan hemen bir tane alacağım.
Bence 5mp kamera koymazlar.Çünkü nette dolaşan dedikodulara göre iphone 4 den tek farkı telefon olmaması gibi duruyor.Buda Apple'ın işine gelmez iphone 4 satışlarını etkileyebilir.Ama kamera bekliyorum ben.Kapasite 128gb olabilir belki.
quote:
Orijinalden alıntı: bilgehankalkan
Bence ekran çözünürlüğü artacak, tasarım iPhone 4 gibi olacak, jiroskop eklanecek, kamera eklense bile en iyi ihtimalle 2 MP olacak ve ön kamera olmayacak.
aynı fikirdeyim ki zaten fazlasına da gerek yok bence. bu şekilde fiyatları da en azından aynı seviyede hatta daha düşük bile tutabilirler.
Zaten iphone alanların çoğu tipi,oyun ve uygulama yönü,nete girmek için alıyorlar.İtouch bunu fazlasıyla karşılıyor.Bide üzerine ön ve arka kamera eklenirse gayet güzel olur.
Kararsız kaldım beklesemmi 3g 32gb Fiyat konusunda bir bilgi sızdımı acaba 199 $ çok uygun 4g'ye doğrumudur acaba
Bekle, fiyat konusuna gelince cok buyuk ihtimalle bir onceki nesille ayni olacaktir.
Geçen sene az beklemedik forum köşelerinde,kameralı olcak diye Sonuç olarak olmadı,umarım bu sene koyarlar
Gecen seneki seride uretimden kaynakli bir hata var dendi. Hatayi zamaninda kapayamadilar ve kamerasiz olarak cikti. Yani bu sene kamerali cikmasi lazim artik.
quote:
Orijinalden alıntı: bilgehankalkan
Bence ekran çözünürlüğü artacak, tasarım iPhone 4 gibi olacak, jiroskop eklanecek, kamera eklense bile en iyi ihtimalle 2 MP olacak ve ön kamera olmayacak. Fiyat ise 8 GB 3G modeli çıkacak ve 99 $ olacak yeni çıkan 4G ise 32 GB ve 64 GB olacak 32 GB olan 199 $, 64 GB olansa 299 $ olacak. 128 GB'lık modelin çıkacağını sanmıyorum çünkü 64 GB büyük müzik arşivi olanlar için bile yeterli bir miktar. Dosya depolamaya da zaten resmi olarak imkan vermiyor iOS. Eğer tahmin ettiğim gibi olursa ve 64 GB olanın fiyatı şimdiki 64 GB olan gibi olursa forumda satan erkadaştan hemen bir tane alacağım.
Bende size katılıyorum umarım özellik olarak kamerada gelir yha çok gzl olur
quote:
Orijinalden alıntı: -Fß!- Kararsız kaldım beklesemmi 3g 32gb Fiyat konusunda bir bilgi sızdımı acaba 199 $ çok uygun 4g'ye doğrumudur acaba
Kesinlikle bekle hocam,3G alicaksanda 4G ciktiktan sonra al,fiyatlari dusucek cunku,bende 2G kullanicisi olarak 4G yi buyuk bir merakla bekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: buckethead®
Bekle, fiyat konusuna gelince cok buyuk ihtimalle bir onceki nesille ayni olacaktir.
Biraz yanlış anlaşılmışım, tam olarak anlatmak istediğim: diyelim 8gb'lık model yerine 16 gb'lık 4. Nesil touch çıktı, bu ikisinin fiyatı aynı olacaktır demek istedim. 32'lik ve 64'lükler de şimdikiler de aynı olacaktır diye düşünüyorum.
Titreşim de koymalarını istiyorum oyunlarda daha gerçekçi olacaktır.
Gelcegini hic sanmam, cihazi ben tasarlasam aklimin ucundan bile gecmezdi zaten
ipodumu alalı çok olmamasına rağmen 4g retina ekranlı olarak çıkarsa almaya kesinlikle almaya niyetliyim. nolcak eskisini de kardeşime veririm :D
Arkadaşlar Ayni Kasa Üzerine 2MP Kamera ve Microfon Koyacaklarmış.
quote:
Orijinalden alıntı: Brainy
Arkadaşlar Ayni Kasa Üzerine 2MP Kamera ve Microfon Koyacaklarmış.
Kaynak???
eğer 2. el 32 gb versiyonu 600 civarı olursa çıktığında muhtemelen alırım
Peki ne zaman çıkar?Bayramda para biriktirip eski mp3 playerimi satıp ipod touch almak istiyorum.Ona göre alacağım.