arkadaşlar merhaba, androidden sonunda ios'a geçme kararı verdim. elimde bir miktar para var açıkçası gönlüm 12 mini'den yana fakat beni biraz fazla zorlar gibi maddi olarak, iphone 11 de zorlar ama idare edebilirim XR'ı ise rahatça alabilirim. sormak istediğim şu, haliyle XR eski bir mdoel ve güncelleme desteği ne kadar daha sürer bilmiyorum. Apple'a geçmek istememin sebebi alıp kafamın rahat etmesi güncelleme derdi vs. yaşamamak. Kısaca XR alsam pişman olur muyum güncel kalma konusunda? aynı soru işareti 11 için de geçerli. 12 mini bu kadar pahalı olmasa sorun direkt çözülürdü... |
iPhone XR veya 11 Hala Alınır mı?
iPhone XR ve 11, Apple'ın uygun fiyatlı iPhone modelleri olarak popülerlik kazandı. Ancak, piyasaya sürülmelerinden birkaç yıl geçtikten sonra, hala satın alınmaya değer olup olmadıkları konusunda sorular var.
iPhone XR
iPhone XR, 2018'de piyasaya sürüldü. LCD ekrana, tek arka kameraya ve Apple'ın A12 Bionic çipine sahip. Hala güçlü bir işlemciye sahip ve çoğu görev için yeterli performans sunuyor. Ancak, daha yeni modellere kıyasla ekranı ve kamerası daha düşük kalitede.
iPhone 11
iPhone 11, 2019'da iPhone XR'ın halefi olarak piyasaya sürüldü. LCD ekrana, çift arka kameraya ve Apple'ın A13 Bionic çipine sahip. iPhone XR'dan daha iyi ekran ve kamera performansı sunuyor. Ayrıca, daha uzun pil ömrüne sahip.
Hangisini Seçmelisin?
iPhone XR veya 11'in senin için doğru tercih olup olmadığına karar vermek, ihtiyaçlarına ve bütçene bağlı.
- Uygun fiyatlı bir iPhone arıyorsan ve ekran veya kamera kalitesi senin için çok önemli değilse, iPhone XR iyi bir seçim olabilir.
- Daha iyi bir ekran, kamera ve pil ömrü istiyorsan, iPhone 11 senin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Genel olarak, iPhone XR ve 11 hala makul fiyatlı ve iyi performans gösteren cihazlar. Bütçen kısıtlıysa ve en son özelliklere ihtiyacın yoksa, bu modeller hala dikkate alınmaya değer. Ancak, en yeni teknolojiyi ve en iyi kullanıcı deneyimini arıyorsan, daha yeni bir iPhone modelini düşünebilirsin.