arkadaşlar merhaba, androidden sonunda ios'a geçme kararı verdim. elimde bir miktar para var açıkçası gönlüm 12 mini'den yana fakat beni biraz fazla zorlar gibi maddi olarak, iphone 11 de zorlar ama idare edebilirim XR'ı ise rahatça alabilirim. sormak istediğim şu, haliyle XR eski bir mdoel ve güncelleme desteği ne kadar daha sürer bilmiyorum. Apple'a geçmek istememin sebebi alıp kafamın rahat etmesi güncelleme derdi vs. yaşamamak. Kısaca XR alsam pişman olur muyum güncel kalma konusunda? aynı soru işareti 11 için de geçerli. 12 mini bu kadar pahalı olmasa sorun direkt çözülürdü... |
iPhone XR veya 11 hala alınır mı?

-
-
11 cok zorlamazsa 11 alabilirsin hocam 4 sene cok rahat kullanırsın kamerası hala cok iyi , stabil bir şekilde calısıyor tavsiye ederim bütçenizi zorlarsanız eğer 12 mini > 11 > xr diye sıralarım hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mmertkk -- 16 Ekim 2021; 16:54:35 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
12 mini almayın zaten pili üzebilir. Bütçeyi 12'ye zorlayamıyorsanız en mantıklı tercih 11 olur ama xr'da üzmez sizi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 16 Ekim 2021; 12:16:53 > -
iPhone Xr, iOS 12'yle birlikte çıktı Apple en az 5 büyük güncelleme veriyor yerine göre 6 da oluyor yani kabaca iOS 17'ye kadar güncelleme çıkacaktır en kötü ihtimalle.
İphone 11 güzel cihaz, bende androidden geçerek geçen ay aldım gayet memnunum şarjı falan gayet iyi gidiyor. Kamera ve akıcılık çok güzel. Tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İphone xr alabilirsiniz gayet güzel cihazdır. Batarya kamerası güzel. Apple min 4 yılda daha güncelleme desteği verir.
12 mini almayın bataryası iyi değiş maalesef
görüşlerniz için teşekkür ederim, mini de beni en cezbeden yeri ekran kalitesi ve boyutu oldu, android ekosistemi kullanıcısı olarak takoz gibi telefonlar kullanmak yordu biraz artık, onun haricinde 11 de gayet işimi görür.
fiyat olarak bana çok uygun olmasına rağmen xr'ın güncel kalma konusu beni korkutuyor, zaten 4-5 sene rahat etmek için iphone'a geçiş yapıyorum.
-
İphone alacaksanız 12 serisine yönelin derim. Düz 11 in ekranı berbat (segmentine ve parasına kıyasla), tasarımı kötü vede intel modemden dolayı wifide yer yer sıkıntı yaşamanız ihtimali var.
Uzun lafın kısası 11 parasını hakeden bir telefon değil, sosyal medyada foto çekerim ve telefonu ilerde satarım diyorsanızbirşey diyemem. Yok benim bunlarla işim olmaz diyorsanız snapdragon model s20 fe'ye bakabilirsiniz.
-
12 > 11 maddiyata göre 11 kötü değil yorumlara göre hareket etmek büyük hatadır gidip incelemenizi tavsiye ederim ama benim sıralam bu şekilde
iPhone XR 2018 de çıkmış bir model. Apple eğer uzatmazsa 2023te son güncellemesini alacak. Yani iOS 17. İOS 15 sürümünü saymazsak iki güncellemesi kaldı. 2023ten sonra da iOS 18 çıkasıya kadar bir sene daha güncel kullanılır. Yani tam 3 sene güncel kullanılabilir bir cihaz. Ayrıca cihaz stabil çalışır durumda olursa güncelleme gelmese de kullanılır millet hala iPhone 5s-6 kullanıyor. Kullandığınız uygulamaları cihazın aldığı son iOS sürümü destekleyene kadar kullanılabilir. Geçenlerde bir video izledim iPhone 4s bile günümüzde temel işlevleri hala yerine getirebiliyor. Apple cihazlar uzun ömürlülük konusunda çok iyi. Birkaç ay önce XR 6400 civarı iPhone 11 ise 7200 civarına satılıyordu aradaki fiyat farkı azdı 11 alıyordu insanlar. Ama şuan XR fiyatı 6000-6100 seviyesine kadar düştü 11 fiyatı ise 8000 sınırında. Dolar kuru yüzünden mi bilmiyorum 11 yurtdışından gelmiyordur artık herhalde stoktan satıyorlardır. Benim tahminim kasımda yapılacak olan efsane cuma indirimi için fiyat yükseltiyorlar sonra eski fiyata çekip indirim yaptık diyecekler. Ben iPhone SE2 kullanıyorum genel olarak memnunum. Tek sorunum cihaz çok az Wi-Fi görüyor diğer cihazların 10 ağ gördüğü yerde SE 2-3 tane görüyor. Tabi kalan 7-8 ağ da diğer cihazlar bağlansa bile çekmiyor ama görmesini isterdim yine de. Pil de biraz çabuk bitiyor ama 12 mini ile benzer pil süreleri var eğer pili ve eski tasarımı sorun etmeyecekseniz bence SE XR dan daha mantıklı. Benim de gözüm 12 mini-13 miniye çeliyor fakat şu an alabilecek durumda değilim. SE de geniş açı kamerayı çok arıyorum olsa iyi olurdu bu özellik XR da da yok sanırım. 11 de güzel telefon takas yoluyla almak için kovalıyorum şimdilik. Ne kadar güncel o kadar iyi diyorsanız daha yeni bir model olsun özellikleri güncel olsun 9-10 bin lira da veremem diyorsanız 11 kovalayın hocam gerekirse efsane cuma bekleyin ama aradaki farkı veremem diyorsanız XR-SE öneririm.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben XR aldım ve gayet memnunum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
11'e zam gelmişken Xr'ın fiyatının düşmesi çok garip, kamera işlemci gece modu ufak güncelleme farkları var
iphone 11, yeni iphone 6 olmuştur bizim millet için
ki ikisi de aynı kasa
-
Hocam bence aralarında ciddi farklar var. İphone 11 de ultra geniş açı modu, gece modu, RAM farkı, işlemci farkı, Face id farkı, batarya farkı gibi birçok özellik 11 de daha iyi ve yeni. Ve XR ın fiyatının düşmesinin sebebi stokları bitirmek istemeleri diye düşünüyorum. Sanırım iPhone 11i Apple hala üretiyor yani yurtdışından ürün geliyor ama XR üretilmiyor artık. Bence 11 ile XR arasında en az 2000 lira fark olmalı ki millet XR alsın. Daha ucuza daha güncel SE modeli varken XR pek tercih edilmiyor. Bence kara cuma indirimlerinde XR fiyatı düşecek iPhone 11 modeli de olması gerek fiyattan satılacak 7200-7400 bandı.
Bugün bagdat caddesindeki apple mağazasındaydım hocam iphone 11 alan var mı dedim bu saatten sonra en cok sattıgımız cihaz dedi biliyor musun peynir ekmek gibi gidiyormus diğer apple mağazalarındada
Hocam Apple’ın f/p cihazı. Gerçi son yapılan zamlarla o özelliği kaybediyor ama mantıklı cihaz yine de. Tasarımı da güncel olduğu için malum milletimiz de gösteriş sevdiği için çok tutuldu. 6s gibi efsane olur bence. Bende de iPhone SE var geniş açı kamera özelliğini arıyorum telefonumda yoksa çok memnunum eğer mantıklı bir takas fırsatı olursa iPhone 11 geçeceğim. Rahat bi 4 sene götürür beni.
8 ay oldu benimde bugün şeytana uymazsam 3 sene kullanmak istiyorum bende ama 13 pro cok hosuma gitti gerek 120 hz gerek kasası felan bu ara masrafa gerek yok gerçi kullan 3 sene 11
haklısınız, 1 ay önce 7099 tl sabit gibiydi 11 fiyatları
şimdi 7800 en ucuz
hb'de xr 6149 tl şu anda ona istinaden dedim
1000 tl fiyat farkı her türlü verilir o özelliklere ama 2000 fark için düşünmek lazım
11 = Xr s
-
XR aldım, güncel cihazlardan aşağı kalır bir yanı yok. Hepsiburada üzerinde kampanya mevcut, eski telefonunuza ilaveten 500₺ veriyor. Böyle olunca 11 ile fiyat farkı hepten açılıyor.
-
Benimde 13 mini çok hoşuma gidiyor sinematik video çok iyi olmuş boyutu çok iyi zaten pili de iyileştirilmiş fiyatı da bence bu dolar kuruna göre çok uygun inşallah zam yemez bu fiyatlarda kalırsa alacağım benim de SE yi alalı daha 1sene olmadı 5 sene gider bana diyordum gider de aslında ama yeniyi kullanmak istiyor insan. :D
Hocam XR ın ve SE nin tek eksiği kamera tarafında bence geniş açı ve gece modu olsaydı diğerleri önemli değildi ama Apple insanlara bir üstünü aldırmayı iyi beceriyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- iphone 11 sol üst köşede siyahlık
- imessage gönderildi yazmıyor
- iphone 14 pro max tek sim çift sim farkı
- yurtdışı iphone sim kilit kırma
- iphone x ısınma sorunu
- iphone 15 pro max
- jailbreak nedir
- iphone 15
- iphone 12 kaç yılında çıktı
- iphone 15 pro mac
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X