Şimdi Ara

iPhone X üretimini arttırmak için Face ID doğruluk oranı azaltılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone X üretimini arttırmak için Face ID doğruluk oranı azaltılıyor


    Apple’ın cihazlarında kullandığı teknolojiler konusunda ne kadar hassas olduğu ve ince eleyip sık dokuduğu herkesin malumu. Bu kadar hassasiyet sonucunda bazen üretim zora girebiliyor. iPhone X modelinde yaşananlar da tam olarak böyle.


     


    Uzun süredir iPhone X modelinin üretim problemleri ile karşı karşıya olduğu yazılıp çizildi. Özellikle Face ID taramasını yapan yenilikçi TrueDepth kamera bileşenlerinin üretimi oldukça zor. Zira Apple çok yüksek bir doğruluk oranı belirlemiş durumda. Bu yüzden de üretim kısıtlanıyor.


     


    Çok gelişmiş


     


    Firmanın TrueDepth olarak tanımladığı biyometrik yüz tanıma sistemi etkinliğin en çok ses getiren yeniliklerinden birisi olmuştu. Sistemde derinlik sensörü, nokta tarama sensörü ile kızılötesi sensör yer alıyor ve bugüne kadar en güvenilir yüz taramasını yapıyor. Hatta karanlıkta bile kullanıcının yüzünü başarılı bir şekilde aydınlatabiliyor.


     


    TrueDepth kamera sisteminin en sıkıntılı bileşeni nokta tarama sensörü. Nokta projektörü de denen bu sensör kullanıcının yüzündeki 30 bin noktayı tarayarak haritalanmasına yardımcı oluyor. Face ID’nin milyonda bir yanılma payı bu hassasiyet sayesinde gerçekleşiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Foxconn'un 2017'de sadece 25-30 milyon iPhone X sevkiyatı yapması bekleniyor

    Nokta projektörü iki bileşene sahip. VCSEL adındaki lazer projektör galyum arsenit materyalinden imal ediliyor. Apple bu bileşeni 3 firmadan tedarik etmek niyetindeydi. Finisar Corp. istenen kaliteyi yakalayamayınca Lumentum Holdings Inc. ve II-VI Inc. firmalarına yük bindi. Firmalar buna hazırlıksız yakalanınca da üretim yavaşladı.


     


    Diğer bileşen ise lens camı ve Heptagon ile HiMax tarafından üretiliyor. LG Innotek ve Sharp ise projektör ile lensi birleştirerek son halini veriyor. Ne var ki bu ikili de birleştirme işlemlerinde düşük verimlilik ile çalışıyor. Şu ana kadar üretilen projektörlerin sadece yüzde 20’sinin Apple’ın istediği hassasiyeti yakalayabildiği ifade ediliyor.


     iPhone X üretimini arttırmak için Face ID doğruluk oranı azaltılıyor


    Riskli hamle


     


    Gelen bilgilere göre Apple bu noktada devreye girdi. Firma nokta projektör sensörünün hassasiyet oranını biraz düşürdü ve üretimin hızlandırılması konusunda önemli bir hamle yapmış oldu. Elbette bu hamle milyonda bir yanılma payı stratejisini de bozmuş oldu.


     


    Analiz uzmanları 3 Kasım tarihindeki satışa başlama döneminde talebi karşılayabilmek adına Apple’ın 2 veya 3 milyon adet iPhone X hazırladığını tahmin ediyor. Ne var ki talep sonraki günlerde daha da artacak ancak Apple’ın bunu karşılama imkanı yok. Yıl sonuna kadar en fazla 30 milyon iPhone X modelinin üretimden çıkmış olacağı belirtiliyor. Üretim sıkıntıları ise en erken Mart ayına kadar sona ermiş olacak.


     


    iPhone X üretiminde yaşanan sıkıntılar özellikle dağıtımı çok etkileyebilir. İlk dalga ülkelerde satışa çıktıktan sonra ülkemizin olduğu ikinci dalga gelecek yılın başlarına kadar sarkabilir. Zaten yılın bitmesine iki ay kaldı. Bu bakımdan her halükarda gelecek yıl başları kesin gibi duruyor. 


     







  • “Şu ana kadar üretilen projektörlerin sadece yüzde 20’sinin Apple’ın istediği hassasiyeti yakalayabildiği ifade ediliyor.”



    Şu % 20 ye denk gelen cihazları alan arkadaşlar ne şanslı olacak!

    Edit: X bekliyordum ama gına geldi. Ya mate 10 pro ya note 8 alıp yoluma bakacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DODANLI -- 26 Ekim 2017; 10:15:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple geç koyuyor ama lansmanda farklı seri üretimde farklı cihazlar gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aceleye geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başına ilerde güvenli değil diye bela açmasın Apple ?

  • Ekrem naptın bu yalan haber 😂😂😂

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 doğrulukla çalışsa bile bana göre işlevli değil. Masada duran telefonu illa alıp yüzümüze tutmamızın gerekliliği..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/apple-iphone-x-in-uretimi-icin-kolaya-kacti-iddiasi-guncelleme--129569363

    bu konu forum editoru tarafindan acilmisti diye hatirliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 26 Ekim 2017; 19:45:8 >
  • Touch id mükemmeldi . Face id olmadı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu noktadan sonra belli ki Apple duraklama ya da gerileme dönemine girecek
  • Yalan haber , milyonlarcası raflarda satılmayı bekliyor olacak. Bu tarz kısıtlı zor üretim mevzuları pazarlama taktiğidir , bakın ender ve özel bir ürün satın alıyorsunuz algısı yerleştirmek içindir. Bence işlevsiz ve kullanması zor.

    Parmak izi en iyi kilit yöntemiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 26 Ekim 2017; 23:40:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DODANLI

    “Şu ana kadar üretilen projektörlerin sadece yüzde 20’sinin Apple’ın istediği hassasiyeti yakalayabildiği ifade ediliyor.”



    Şu % 20 ye denk gelen cihazları alan arkadaşlar ne şanslı olacak!

    Edit: X bekliyordum ama gına geldi. Ya mate 10 pro ya note 8 alıp yoluma bakacağım.

    note 8 gibi bir cihaz varken iphone almak saçmalık, üstelik x 6100 lira olacakken note 8 şuan 4000 liraya alınıyor yani cebinde 2100tl daha kalıyor.
  • Zaten lansmanda dahi açılmayan ışığa aşırı duyarlınolan bana göre hala bir parmak izi kadar kullanılabilir durumda olmayan Face ID’de böyle bir yola gidilmesi olumsuzluğa olumsuzluk katıyor. Hep birlikte göreceğiz ama umarım X kullanıcıları bu meseleden çok çekmez yazık olur çünkü. Apple logosuna parmak izi entegre edilebilirdi diye düşünüyorum. Face ID dayatması hiç hoş olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüz tarama olayı birey için çok rahatsız edici bir güvenlik yöntemi.Ekrana entegre touch id daha iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X, ön siparişe çıktıktan dakikalar içinde stoklar tükenmiş telefon karaborsaya düşmüş bile. Bizim ülkemize bu telefon şubattan önce gelmez. Geldiğinde de söylendiği gibi face İD parçalarının kırpılmış versiyonu mu gelir belli değil.
    S9 Gelene kadar GM 4G ile devam.
  • touch id bırakılmasa ve bu tasarım gelse ne olurdu, yazık oldu. Bakalım face id nedeni ile x nerede patlayacak sıkıntı yönünden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.