Şimdi Ara

Apple, iPhone X'in üretimi için kolaya kaçtı iddiası [Güncelleme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple, iPhone X'in üretimi için kolaya kaçtı iddiası [Güncelleme]
     
    Bugüne kadar iPhone X'in üretiminde sorunlar yaşandığına dair birçok haber yaptık. Üretim sorunlarının yaşanmasında etken olan sebep ise Face ID için kullanılan TrueDepth kameradaki 3 boyutlu algılama bileşenleri karşımıza çıkıyordu. Görünen o ki Apple'da Face ID'yi oluşturan bileşenlerin özelliklerini düşürerek tedarikçilerin üretimi artırmasına yardımcı olmaya çalışıyor ancak Apple'ın bu hamlesi, bazı kesimler tarafından oldukça tehlikeli bir hareket olarak nitelendiriliyor.
     
    Apple, Face ID'nin 1.000.000'da 1 yanılma olasılığının olduğunu söylerken Touch ID de ise 50.000'da 1 olduğunun altını çiziyor. Kısaca Face ID'nin çalışma mantığına değinecek olursak, bir dizi karmaşık sensör, ayrıntılı bir 3D yüz haritası oluşturmak için kişinin yüzüne 30.000'den fazla kızılötesi nokta ışını yönlendiriyor bu sayede yüzünüzün haritası çıkarılıyor. Böylelikle Face ID; iPhone'un kilidini açma, Apple Pay üzerinden ödemeleri gerçekleştirme, bazı üçüncü parti uygulamalara erişmek gibi işlevleri yerine getirebiliyor. 
     
    Apple, iPhone X'in üretimi için kolaya kaçtı iddiası [Güncelleme]
     
    Bloomberg'in yapmış olduğu habere göre; Apple Face ID'yi oluşturan bileşenlerin özelliklerini daha düşük tutarak üretim sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. Bu sayede Face ID'de yüz eşleştirme görevini üstlenen nokta projektörler daha hızlı test edilebilecek ve üretim süreci hızlandırılmış olacak. Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere Apple'ın bu davranışı oldukça riskli zira Face ID'nin imalat süreci boyunca nokta projektörün, kendisi ve üstündeki cam mercek arasına çok hassas bir şekilde konumlandırılmalı aksi takdirde bir mikronluk fark bile yanlış sonuçlara neden olabilir. Face ID'nin lazer tedarikçilerinin yalnızca LG ve Sharp olduğunu da belirtelim. Haliyle bu iki firma da bu hassas teknolojiyi üretmekte zorluk çekiyor ve iPhone X'in üretim zorlukları baş kaldırıyor.
     
     
    Apple, ne yazık ki iPhone X' olan yoğun talebi karşılayabilmek için Face ID'nin birtakım özellikleri konusunda geri adım atmak zorunda kalmışa benziyor. Şu an için başka hangi özelliklerden feragat edildiği bilinmemekle birlikte Apple'ın bu adımının iPhone X'leri nasıl etkileyeceğini ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.
     

    Güncelleme: Apple'dan Yalanlama Geldi

     
    Apple, Face ID'nin kalitesinin düşürüldüğüne dair ortaya çıkan haberler için yalanlama yayınladı. Apple'ın açıklaması: "3 Kasım'da başlıca ülkelerde satışa sunulacak iPhone X'e olan ilgi inanılmaz seviyede. Cuma gününü sabırsızlıkla bekliyoruz. Face ID, kullanması kolay ve sezgisel olan hem güçlü hem de güvenli bir kimlik doğrulama sistemidir.
     
    Face ID'nin kalitesinde ve doğruluğunda değişiklik yapılmadı. Rastgele bir kişinin Face ID ile iPhone kilidini açmasının bir milyonda bir ihtimalinde olması devam ediyor.
     
    Apple'ın Face ID için doğruluk yeteneklerini azalttığına dair iddialara tamamen yanlıştır. Face ID'nin yüz tanıma sistemleri arasında yeni bir standardı yakalayacağını umuyoruz."
     







  • Fiyatta da kolaya kaçıp 1000 tl ucuza versinler o zaman..

  • Ne telefonmuş arkadaş. Bi gün gecikecek, 2018 e sarkacak haberi çıkar. Bir gün başka bir şey..!

    Ey apple sen bu telefonu tanıttıktan sonra mı üretmeye başladın! AR-GE marge çalışması hikaye mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Tarihte görülmüş mü acaba böyle birşey . Bu tum markalar icin geçerli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl apple için tam bir fiyasko oldu. İos 11 rezaleti, iphone 8 in yeterli ilgiyi görmemesi derken bir de iphone x i bir türlü piyasaya süremedi. O şaşalı dönemler bitiyor apple için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 25 Ekim 2017; 22:54:43 >
  • 10. yıl için aceleye getirilen bir ürün oldu. Apple gerçekten de Steve Jobs zamanında böyle değildi. Adam sırf tam olarak kafasına oturmadığı için yıllardır üstüne düşünüp, TV endüstrisinde devrim yapmak istediği Apple TV'yi bir türlü gerçeğe dökmemişti. Böylesine mükemmeliyetçi yaklaşımdan böylesi finansal kaygılar taşıyan bir firmaya dönüştü Apple. Üzücü.

  • Neyse böbreği satmaktan vazgeçtim

  • Ooooooooo yeni sorunlara hazır olun

  • Alacak olanlar düşünsün.

  • Daha bugün Apple bu haberi yalanladı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumlar Apple'ın uzun süredir hakettiği o çalkalanma zamanını yaşayacağına işaret ediyor. Uygulama geliştiriciliği yapan ve sektörü sürekli takip eden biri olarak söyleyebilirim ki, bu şirketin elde ettiği büyük başarılar şuanda içinde bulundukları "zafer sarhoşluğu" dönemine girmelerine sebep olmuş gibi görünüyor. Birçok kaynak şirketin çizgisinde duraksamalar ve bozulmalar olduğunu söylüyor.

    Öte yandan, tanıttıktan sonra mı üretmeye başladın gibi tabirler akılcı değil. Haberin kaynağını açıp detayları daha dikkatli okursanız bu teknolojinin tedarik ve üretim sürecinin ne kadar karmaşık olduğunu görürsünüz. Ama teknoloji gereğinden bile fazla karmaşık ve son dakikaya gelmiş gibi görünüyor gerçekten. Yani panel altına TouchID'yi yerleştiremeyince yedek olarak kullandıkları çözüm o kadar karmaşık ve erken evrede bir teknoloji ki, sonuçta onlar da bu lojistik facianın ac




  • %90'nın bundan haberi olmayacak. Hatta Iphone X almak isteyenlerin çoğunun da Face ID'nin çalışma mantığı hakkında pek bir bilgisi olduğunu düşünmüyorum .

    Apple bunu biliyor ve müşteriyi tanıyor. Takdir ettim, helal olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım gelecek nesil x i beklemek daha iyi bir karar olacak benim için, bir görelim de son durumunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O 1.000.000 da 1 hata da herhalde lansmanda denk geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden arkada ki Apple logosunu parmak izi sensörü yapmıyorlar acaba.
  • İşte Samsung un Apple a karşı en büyük avantajı bu adamlar nerdeyse cihazlarının herşeyini kendileri üretiyolar yani bir üretim kabiliyeti var adamların senelerdir ama Apple bir çerçevesiz telefon yapiym erken herşeyi eline yüzüne bulaştırdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Neden arkada ki Apple logosunu parmak izi sensörü yapmıyorlar acaba.

    Bem son ana kadar logoda ya da güç düğmesinde olacak diye bekledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene Apple sanki iPhone stratejisini biraz yanlış hesapladı , iPhone 8'i piyasaya sürmeleri Samsung ve Huawei gibi rakipleri ön plana çıkardı. iPhone X ile yine dengeler değişir fakat ülkemizde yurtdışındaki gibi durumun böyle olmayacağını düşünüyorum

  • apple'ın pil patlama sorununa ihtiyacı kalmadı :D

  • Apple bu haberi yalanladı.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.