Şimdi Ara

iphone ve N97 karşılaştırması-Lütfen sorumu okuyunuz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iphone a daha önce önyargılı yaklaşan ve n97 de kullanmış birisi olarak her türlü iphone diyorum ve aldıktan sonra oh be dedirtti resmen.N97 fm transmitter ve klavye dışında beş para etmez bir cihaz,dokunmatik ekran iphone a yaklaşamaz bile,yetersiz ve kalitesiz uygulamalar,symbian işletim sistemi de telefona ağır geliyor,sensörleri iphone a göre ilkel kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: popokio

    JB illegal değil derken ciddi değildin herhalde.ama şu da bir gerçek ki "Steeve Jobs bile JailBreak yapıyor"


    cddiyim zaten cihaz üzerinde kalıcı bir işlem yapmıyorsun jb ile.. yani bir tıklama ile cihazı restore yapıp eski haline çevirebiliyorsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: popokio
    Eğer oyun oynamayı seviyorsanız iphone işinizi oldukça görür.ipod touch kullanıyorum.İlk başta JB yapmayacaktım sonra öylesine denemek için yaptım.Çok memnunum ve dedikleri gibi 5 dk bile sürmüyo.Sonra gelsin oyunlar uygulamalar
    Multitouchu çok küçümsemişsiniz yalnız.Sadece fotoğraf büyütmek-küçültmek için kullanılmıyo.Program ve oyunlarda çok işlevsel.Mesela 1 parmak kaydırmak,2 parmak kaydırmak,3 parmak kaydırmak farklı sonuçlar doğuruyo programa göre.Ayrıca iki kişilik oyunlar oynuyosun tek telefonla mesela hava hokeyi (touch hokey) gibi, ya da PES, FİFA gibi oyunları oynayabilirsiniz.Yönlere dokunurken aynı zamanda pas, şut tuşlarına dokunmanızı sağlar.......

    Yokk kucumseme maksatlı yazmadım ama Turkce boyle bır dıl yazılanı okudugunuzda farklı sekıllerde anlasılabılıyor. Ben sadece resım ve ınternet sayfasını buyuturken ıse yaradıgını bılıyordum.Onun ıcın hatta yukarıda yazdıklarımda baska bır ozellıgı varmı dıye sordum.Sagolsun arkadaslar oyunlarda ve farklı uygulamalarda degısık ozellıklerının oldugunu soyledı.Gercekten ıslevsel bır ozellık ogrendıgım kadarıyla.Eskıden sadece resım buyuten bır ozellık olarak goruyordum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fashionality
    quote:

    Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

    quote:

    Orijinalden alıntı: GOXIN

    Merhaba arkadaşlar sizlerden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Şu anda Nokia N97 kullanıyorum. Gayet memnunum fakat forumlarda söylenen bilinçli/bilinçsiz laflardan dolayı asıl kullanan arkadaslara danışmakta fayda gördüm. İphone 3G yi sadece biraz kullandım evet dokunmatiği gerçekten çok hassas ve hızına lafım yok sonuçta 1Ghz işlemci var bildiğim kadarıyla. Bunların dışında aklıma gelen ve sormak istediğim birkaç madde var. Eğer bunlar iphoneda rahatça herhangi bir kırma/yükleme işi yapılmadan yapılıyorsa telefonumu satıp, iphone3G alacağım. Doğru bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum.

    Bluetooth üzerinden dosya gönderme/alma,
    Bluetooth/Usb ile printera bağlanıp,resim çıkartmak,
    Herhangi bir PC'ye direk Usb ile bağlantı kurup,müzik/resim vb. dosya yüklemek,
    Telefonu, PC için modem olarak kullanmak,
    Telefondaki tüm verileri ister ayrı ayrı ister tümünü 4-5 tıkla yedeklemek ve tekrar rahatça geri alabilmek,
    MicroSd Kart desteği,
    MicroSd karta 1-2 tıklamayla telefon yedeği alabilmek,
    Dosyalarınızı internet üzerinden ovide kendinize ait bir bölümde yedekleyebilmek ve herhangi bir yerden internete girerek dosyalarınızı görebilmek,
    Aynı anda müzik dinlerken gelen mesaja cevap verebilmek, internete bağlanabilmek. Kısacası aynı anda birkaç programın rahatça kullanımı,
    Telefon görüşmesi sırasında , ekranın üzerindeki mesafe sensörü sayesinde otomatik olarak ekran kararması ve herhangi bir tuşa basıp,aramanın kapatılmasını önlemek. Samsunglardaki gibi aramaya cevap verdiğinizde tuşların otomatik kilitlenmesi değil,telefonu kulağınıza yaklaştırdığınızda ekranın kararması tekrar uzaklaştırdığınızda otomatik olarak açılmasından bahsediyorum. Çünkü samsunglardaki gibi olduğunda birde tuş kilidi açmak gerekiyor yada aramayı hemen kapatamıyorsunuz.
    Telefon görüşmesi sırasında rehbere,menüye ve gelen mesaja bakabilmek,
    Dosya yöneticisinde klasörleme imkanı,
    5MP kamera sayesinde kaliteli resim/video çekmek ve bunları rahatça işleyebilmek,
    3mm kulaklık girişi.Bu sayede müzik sistemlerine bağlantı imkanı,
    Cihaz dışındaki 2 speaker sayesinde gerçek stereo ses çıkışı,
    Klavye rahatlığı,mail atarken yada internette dolanırken sanal klavye yüzünden ekranın yarısının işgal edilmemesi,
    Kalem kullanımı sayesinde el yazınızla rahatlıkla sms/mail atabilmek. Hatta tanıtacağınız şekillere uzun kelimeler atayabilmek,
    Fm verici ile örneğin arabanızda mp3 lerinizi dinleyebilmek.
    Herhangi bir sesli komut tanıtmadan menülerin ve kişilerin isimlerini söylerek ilgili yerlere ulaşmak.

    Şu anda aklıma gelen ve sıklıkla kullandığım özellikler bunlar,eğer bunları herhangi bir kırma ve program yükleme işlemi yapmadan rahatlıkla kullanabiliyorsam , iphonun dokunmatik hassasiyetine ve hızına sahip olmak isterim.

    Lütfen "evet evet nokia , iphonedan iyidir" gibi saçma mesajlar yazmayınız.

    Teşekkürler.


    3gde 1ghz işlemci yok, sanırım 400 mhz civarıydı.
    bluetooth üstünden göndermek için jb yapmalısınız
    direk bağlantı da jb ile oluyordu.
    Micro sd kart desteklemiyor iphone, biraz araştırsaydınız keşke önceden.
    3gde multi tasking yok, 3gs ve iphone 4 te bu mevcut.
    Klasör 3g yi bilmiyorum 3gs ve iphone 4 te var.
    hiç araştırmadınız galia 3g de 5mp?
    2 speaker yok cihazda.
    Klavye gayet rahat, zaten yazarken herhalde ekranı kullanıp okumaya devam etmeyeceksiniz, klavye çıkınca yarsıını kaplıyor nerdeyse.
    Kendi elinizle çok rahat yazabiliyorsunuz, n97 gibi işkence değil dokunmatik klavyesi.Sanırım vardı iphone için kalemler.
    sanırım o sesli komut olayı da vardı denemedim.

    Sanırım buraya bakın iphone da bu özellikler yok demek için açtınız konuyu.Hiç mi araştırmadınız daha önce?Herhangi bir alış-veriş siitesinde zaten içinde ne olup olmadığını yazıyorlar.Fakat n97 de asla yaşayamayacağınız bir deneyim sağlar size iphone.Multi-touch, appstore bu ikisi yeter zaten.



    +1

    bu özelliklerin bir çoğunun jb siz bir iPhone da olmadığını ama iPhone un özellikle iOS kullandığı için gerek program gerek ise oyun performansı ile daha üstün olduğunu hatta symbian gibi takılma ve yavaşlama gibi bi olayı olmadığını ve jb yaptıktan sonra flash dahil telefonun yazılım ile kazanacağı özelliklerin sınırlarının aşıldığını bilmeyen yoktur.. multitouch ı sadece resimlerde değil neredeyse bütün oyunlarda kullanıyorsun.. mesela futbol oynarken ya da fps türü bir oyun oynarken.. eğer amacın ego tatmini değil de cidden bilgi almaksa iPhone un neden daha üstün olduğunun açıklamasını yaptım bir de jb artık illegal değil ve cihazı rahatça jb yapabiliyorsun

    Ya arkadasım nasıl bır ego tatmını yapabılırım.Dogru duzgun sordum, ne farkı var benım su anda N97de sıklıkla ve rahatca kullandıgım ozellıklerı yapabılıyormu dıye.Ama nedense ınsanlar hemen tepkılı yaklasıyorlar. Ama hala net olarak bır cevap alamadım yanı soyle kı , IPhone da sunu sunu yaparsın dıger hıcbır telefonda bu yok dıyemedınız.Yanı somut ornek almak ıstıyorum.Cunku hepsı ucu acık cumleler. Istedıgın herseyı yuklersın dıyorsunuz ne yanı ben Photoshop tarzı bır programı yukleyebılırmıyım IPhone'a? Tamam bıraz uç bir ornek ama ogrenmek ıstedıgım N97de yapamadıgım Iphoneda olan bırseyı soylersenız bende evet bak bu ozellıgı kullanmak ısterım deyıp,telefonumu satıp IPhone alacagım. Appstore da yuzlerce program var denıyor gırıp goremedıgım ıcın ornek verın mumkunse cunku Ovıde de yuzlerce olmasada yuze yakın program var ve hep guncellenıyor.Tamam hepsı kullanırılır programlar degıl ama soze gelınce onlarca program var dıyebılırım. Bır telefonda nasıl bır program olabılır kı ben N97de cok rahat Offıce ve Adobe reader programlarını kullanabılıyorum. Ne bıleyım cızım programları var basıt yada bıraz fonksıyonel resımler cızebılıyorum.Wıdgetlı herzaman ınternet uzerınden guncellenen borsa bılgılerı para durumları hava durumu gıbı bılgılerı cok rahat alabılıyorum,bunun gıbı somut ornekler benım ıcın belırleyıcı olur. IPhone'un hızına ve dokunmatıgıne zaten lafım yok bunu basından da soyledım.Egrı oturup dogru konusmak lazım. Ama bunun dısında yapabıldıklerını ogrenmek ıstıyorum kullanan arkadaslardan. Bu ılk mesajda yazdıklarım benım hayatımı cok kolaylastırıyor ve sıklıkla kullanıyorum. Beklentı meselesı tabı ama bunlar buyuk kolaylık telefon kullanıcısı ıcın.Tamam N97, iPhone'a bakıldıgın cok agır kalıyor,dogru.Ama bu uygulamalarda ne kadar hız beklenebılır kı.Internet tarayıcısı evet bıraz yavas sayfaları bazen gec acabılıyor. Ama SkyFire ve Opera programlarıyla rahatca gırebılıyorum nete.Kısacası lutfen arkadaslar bana net ornekler verın.Ayrıca telefonda oyun oynamayı sevmıyorum.Telefonu rahat kullanımı ve ıslevsellıgı ıcın secıyorum.

    Umarım soyledıklerım yıne bazı arkadaslar tarafından yanlıs anlasılmaz.Sadece aradakı soylenen daglar kadar farkı! ogrenmek ve gerekırse telefonumu degıstırmek ıstıyorum.

    Tesekkurler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78
    quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi
    Neleri yapamazsın:

    Bluetooth/Usb ile printera bağlanıp,resim çıkartmak,
    Herhangi bir PC'ye direk Usb ile bağlantı kurup,müzik/resim vb. dosya yüklemek(itunes yüzünden olmuyor, sadece ifile ile atabilirsin, onda da her seferinde o klasörü ifile ile açman gerekiyor. Ama son zamanlarda jb için bir program çıktı pwntunes diye herhalde onunla oluyor bu diye biliyorum, ama tam emin değilim)
    Telefondaki tüm verileri ister ayrı ayrı ister tümünü 4-5 tıkla yedeklemek ve tekrar rahatça geri alabilmek, (yedekleme var ama biraz karmaşık galiba)
    MicroSd Kart desteği,
    MicroSd karta 1-2 tıklamayla telefon yedeği alabilmek,
    Dosyalarınızı internet üzerinden ovide kendinize ait bir bölümde yedekleyebilmek ve herhangi bir yerden internete girerek dosyalarınızı görebilmek,
    3.2MP kamera sayesinde kaliteli resim/video çeker
    ancak işleme yok, en azından, iphone4 te video işleme var.
    Fm verici ile örneğin arabanızda mp3 lerinizi dinleyebilmek.
    Herhangi bir sesli komut tanıtmadan menülerin ve kişilerin isimlerini söylerek ilgili yerlere ulaşmak.

    Diğerlerini de jb falan ile yaparsın.


    Ne üzerinden yapıyor bilmiyorum ama HP, Canon, Kodak ve Xerox yazıcıları üzerinde kablosuz olarak çıktı alabilmek için firmaların kendi çıkardığı ücretsiz programlar var. Yani bu işlem yapılabilir. Ancak bluetooth üzerinde mi yoksa internet üzerinden mi bilmiyorum.

    Dosylarınızı tabii ki ovide saklayamazsınız. Çünkü Ovi Nokia'ya ait bir uygulama. Ama Apple'da ondan çok daha iyisi var; aynı işleri ve daha fazlasını yapabiliyor: MobileMe (yalnız ücretli)

    Menülere giremezsiniz, ancak kişilere, müzik listenize ulaşabilirsiniz. Cihaz da arama yaptırabilirsiniz.

    Telefonu PC ye bağladığınızda iTunes size sormadan direk Buckup alır zaten. Geri yüklemek istediğinizde yine iTunes üzerinde 2 tıkla geri yükleme işlemini yapabilirsiniz. iTunes üzerinden olmasını istemiyor telefon üzerinden yapmak istiyorsanız MobileMe yi kullanabilirsiniz. Yine sadece 3-4 tıklamada işlem tamam

    Detaylı acıklamanız ıcın tesekkur ederım.IPhone'nun ozellıklerının buyuk bır bolumu ucretlı sanırım. Bu JB ıslemı bunları kırıyor mu pekı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi
    Itunes için herhangi bir pc olmuyor, aslında oluyor ama her iphone bağlamak istediğin pcye itunes yüklemek çok kötü bir şey.

    Ben android stabil hızlı derken samsungu kastetmiyordum, nexus one diyordum aslında diğerleri de seçenek olabilir diye önerdim. Ayrıca galaxy s'e froyo daha yeni çıkıyor zaten, ne zaman test ettiniz de froyo ile galaxy s 'i takılıyor kalıyor diyorsunuz.

    Evet birde oyle birsey var degıl mı bunu duymustum gercekten cok kotu bırsey.Telefon hafızasını normal USB bellek gıbı gorup, kopyala yapıstır yapamıyoruz.Bu buyuk bır eksık.Her gıttıgın yere yanında Itunes CD sıyle gıdemezsınkı.BU ozellıklerını degıstırmesı gerekıyor,bıraz rahatlık vermelı kullanıcılarına.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GOXIN


    quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78
    quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi
    Neleri yapamazsın:

    Bluetooth/Usb ile printera bağlanıp,resim çıkartmak,
    Herhangi bir PC'ye direk Usb ile bağlantı kurup,müzik/resim vb. dosya yüklemek(itunes yüzünden olmuyor, sadece ifile ile atabilirsin, onda da her seferinde o klasörü ifile ile açman gerekiyor. Ama son zamanlarda jb için bir program çıktı pwntunes diye herhalde onunla oluyor bu diye biliyorum, ama tam emin değilim)
    Telefondaki tüm verileri ister ayrı ayrı ister tümünü 4-5 tıkla yedeklemek ve tekrar rahatça geri alabilmek, (yedekleme var ama biraz karmaşık galiba)
    MicroSd Kart desteği,
    MicroSd karta 1-2 tıklamayla telefon yedeği alabilmek,
    Dosyalarınızı internet üzerinden ovide kendinize ait bir bölümde yedekleyebilmek ve herhangi bir yerden internete girerek dosyalarınızı görebilmek,
    3.2MP kamera sayesinde kaliteli resim/video çeker
    ancak işleme yok, en azından, iphone4 te video işleme var.
    Fm verici ile örneğin arabanızda mp3 lerinizi dinleyebilmek.
    Herhangi bir sesli komut tanıtmadan menülerin ve kişilerin isimlerini söylerek ilgili yerlere ulaşmak.

    Diğerlerini de jb falan ile yaparsın.


    Ne üzerinden yapıyor bilmiyorum ama HP, Canon, Kodak ve Xerox yazıcıları üzerinde kablosuz olarak çıktı alabilmek için firmaların kendi çıkardığı ücretsiz programlar var. Yani bu işlem yapılabilir. Ancak bluetooth üzerinde mi yoksa internet üzerinden mi bilmiyorum.

    Dosylarınızı tabii ki ovide saklayamazsınız. Çünkü Ovi Nokia'ya ait bir uygulama. Ama Apple'da ondan çok daha iyisi var; aynı işleri ve daha fazlasını yapabiliyor: MobileMe (yalnız ücretli)

    Menülere giremezsiniz, ancak kişilere, müzik listenize ulaşabilirsiniz. Cihaz da arama yaptırabilirsiniz.

    Telefonu PC ye bağladığınızda iTunes size sormadan direk Buckup alır zaten. Geri yüklemek istediğinizde yine iTunes üzerinde 2 tıkla geri yükleme işlemini yapabilirsiniz. iTunes üzerinden olmasını istemiyor telefon üzerinden yapmak istiyorsanız MobileMe yi kullanabilirsiniz. Yine sadece 3-4 tıklamada işlem tamam

    Detaylı acıklamanız ıcın tesekkur ederım.IPhone'nun ozellıklerının buyuk bır bolumu ucretlı sanırım. Bu JB ıslemı bunları kırıyor mu pekı?


    Evet, jailbreak ile işlemler uygulamalar hep ücretsiz. Onda da paralı olanlar var ama kısa zamanda crackli versiyonu çıkıyor. Hatta crack işlemini öyle hale getirdiler ki, uygulamaların update i çıktıkça cracki de hemen geliyor neredeyse :)) Ben N97 kullanmadım, ama iphone bana göre bir pda değil, jailbreak yapınca biraz benziyor işte.

    Pda almak istiyorsun sanıyorum, bu sebeple nexus one öneririm, hem internette iphone ile açamadığın veya tam fonksiyonunu alamadığın siteleri rahatça açarsın, hem de microsd olayını halledersin işte. Üstelik açık kaynaklı bir işletim sistemi var, geliştiriciler yeni update ler yaparak sistemi daha fonksiyonlu hale getiriyorlar her geçen gün.




  • iphone da pes2010 gangstar nfs undercover oyunlarını bir yukleyip oynasan şu ana kadar nokiaya verdiğin paralara lanet edersin benim gibi emin ol
  • Bu tarz konularda şimdiye kadar ben ve telefon piyasasını az çok bilen insanlar hep şunu yazdık. "İyi telefon yoktur, kullanıcının ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan telefon vardır." Her telefonun kendince artıları ve eksileri var. Önemli olan telefonu kullanacak olan kişinin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirlemesi ve tercihini ona göre yapmasıdır. Örneğin benim bir telefonda aradığım kolay ve kullanışlı bir menü, başarılı bir dokunmatik ekrandı, bir de zaman zaman kullanabileceğim uygulamalar olmasıydı. iPhone aldım, çok da memnunum. Ama benim ihtiyaçlarım bu doğrultudaydı, o yüzden memnunum. Ben telefondan ne kadar memnun olursam olayım, benim için dünyadaki en uygun (bakın en iyi demiyorum, bana en uygun) telefon olmasına rağmen arkadaşlarıyla dışarı çıktığında telefonuyla fotoğraf çekmeyi çok seven, şehre inmesi 45 dakika sürecek bir yerde oturan ve yolda radyo dinlemeyi seven, msn hep arkaplanda açık dursun diyen(son güncellemeyle geldi bu, daha önce yoktu) bir arkadaşıma bu telefonu öneremem. Çünkü temel ihtiyaçlarını karşılamıyor. İlk mesajınızda yazdıklarınıza göre sizinki de biraz buna benzemiş, beklentileriniz iPhone'la sağlanamayacak ya da kolaylıkla sağlanamayacak beklentiler. Bu durumda Nokia telefonunuzu kullanmaya devam etmeniz sizin için daha doğru bir tercih olacaktır.

    Bu arada yukarıda konuşulmuş, o konuya da açıklık getireyim, iPhone 3G 2MP, iPhone 3GS 3.2 MP, iPhone 4 5MP kameraya sahiptir.




  • Bence iPhone size göre bir telefon değil.

    Boşuna iPhone'a para vermenizin anlamı yok.

    Sizin istedikleriniz bir Telefon ve hemen hemen artık her telefonda bulunan özellikler.
    Yani Nokia.
    Elinizde bu istedikleriniz zaten varken iPhone geçmenize hiç gerek yok.
  • bende 3gs var aklıma gelenleri siralim


    - iphone modem olarak çok rahat kullanıyosun menüsünde var ağ içinden tek yapman gereken usb den bilgisayara bağlamak sonra çıkar keyfini (JB ye gerek yok)

    - Bilgisayra bağladiğinda i tunes yüklediysen otomatik açılacak ordan resim müzik zil sesi ne varsa atabilirsin telefondakileride yedek alabilirsin

    - Multitasking olayi ile müzk dinlerken mesaj yazabilir safaride sörf yapabilirsin

    - Telefonu kulağina götürürür götürmez ekran kararir ama telefona baktiğinda hemen açılır tuş kilidi sen yapmadıkça kendisi yapmaz konuşma sırasında yanlıslıkla bişilere dokunma ihtimalin çok düşük

    -Telefon görüşmesi sırasında rehbere,menüye ve gelen mesaja bakabilirsin

    - menüleri istediğin gibi kalsörleye bilirsin

    - 3gs te 3 mp kamera var ama JB yapinca 7 mp veya ona benzer ücretli programları bedava indirerek çok daha iyi hale getirebilirsin

    - kulaklik girişi özel olmadiği için çoğu kulaklığa uygundur yani normal bilgisayar kulaklığı ve mp3 kulakliği olur

    - Klavye rahat ama telefonu yan çevirirsen ekranın yarısnı kaplar

    çok fazla beklentin var bi kaç özellik hariç hepsini iphone 4 karşılar bi ay bekleyip al zaten alınca telefonu elinden düşüremesin

    jb yapinca en harika ve paralı uygulamaların hemen hepsini indirebileceksin o zaman yemede yanında yat

    zaten iphone 4 kullandıktan bir ay sonra ben bu N97 yi nasıl kullanmışım diyeceksin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Transformation -- 12 Ağustos 2010; 11:15:08 >




  • Arkadasim bende nokiadan iphonea gecmis biri olarak baslangic biraz sancili olacak ancak iphoneu nokia gibi kullanmak icin biri yardimci olur gerekli kaynaklari sana gosterirse zorlanmazsin

    Iphone 3GS akilli bir secim iphone 4 gercekten pahali ve 3gs ten islemcisi ondeki kamera ve ekran haric pek fazlasi yok 3gs nin islemciside altta kalir degil yeterde artar

    ilk yapman gereken jailbreaktir jailbreak sayesinde applein izin vermedigi bluetooth uzeri dosya paslasimi yapan bluenova adli programi yukleyebilir tum uygulamalari para odemeden yukleyebilirsin.jailbreak nokiadaki sistem hack islemine benzer bu sayede telefona cydia adli bir program yuklenir cydia appstorenin ziddidir appstorenin izin vermedigi programlari cydiaya kaynaklarini ekleyerek direk wifi yada edge baglantisi ile telefona yukler yada telefonu unlock yapabilirsin yani istedigin simkart hattini kullanmana yarar.eger telefonu alirsan ve jailbreak yapildiysa sana nokiadaki rahatligi aratmayacak programlarin kisa listesini yapayim

    bluenova bluetooth uzeri dosya paylasimi
    ifile. Nokiadaki xplore benzeri sistem dosyalarina erisim wifi uzeri dosya alisverisi saglar




  • Goxin bende daha önce ne iphone kullandım nede n97 gördüm ama 2 telefonuda çok yakından inceledim sınıf arkadaşlarımda vardı ikiside. Bak sana şöyle bir açıklama yapim. Düşünki bir telefon var istediğin özellilleri karşılıyor fakat yavaş birde her istediğini karşılıyor ama ek programlarla fakat aşırı derecede hızlı ve kullanışlı ek olarak rogramlara bedava olarak ulaşabilirsin. Burda karar senin bir kaç mesaj üstte office dosyalarını açabilirmiyim yada resim çizebilirmiyim demişsin. İphone da ekran özellikleri yüzünden istediğin gibi resim çizebilirsin. Hatta bir tane oyun var sana bir nesne söylüyo çiziyosun değişik. Fakat internette dolaşırken n97 kadar verim alamazsın çünkü flash desteği yok. Ama iphone senin istediklerinin %99 nu karşılar kamera ve internetten sıkıntıya sokabilir zaten profesyonel fotoğrafçı değiliz düzgün bir şekilde fotoğraf çeker ( anında kaydeder sen n97 ile 1 tane çekene kadar iphone ile 2 yada 3 tane çekersin). En iyisi 3 hafta bekle iphone 4 gelsin tim lerde yada vodafone larda stand olur incelersin bakarsın istersen alırsın. Ama elindeki telefon bu yaptıkarının karşılıyorsa ve sadece hızdan istemiyosan velki alınabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deimos

    Bu tarz konularda şimdiye kadar ben ve telefon piyasasını az çok bilen insanlar hep şunu yazdık. "İyi telefon yoktur, kullanıcının ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan telefon vardır." Her telefonun kendince artıları ve eksileri var. Önemli olan telefonu kullanacak olan kişinin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirlemesi ve tercihini ona göre yapmasıdır. Örneğin benim bir telefonda aradığım kolay ve kullanışlı bir menü, başarılı bir dokunmatik ekrandı, bir de zaman zaman kullanabileceğim uygulamalar olmasıydı. iPhone aldım, çok da memnunum. Ama benim ihtiyaçlarım bu doğrultudaydı, o yüzden memnunum. Ben telefondan ne kadar memnun olursam olayım, benim için dünyadaki en uygun (bakın en iyi demiyorum, bana en uygun) telefon olmasına rağmen arkadaşlarıyla dışarı çıktığında telefonuyla fotoğraf çekmeyi çok seven, şehre inmesi 45 dakika sürecek bir yerde oturan ve yolda radyo dinlemeyi seven, msn hep arkaplanda açık dursun diyen(son güncellemeyle geldi bu, daha önce yoktu) bir arkadaşıma bu telefonu öneremem. Çünkü temel ihtiyaçlarını karşılamıyor. İlk mesajınızda yazdıklarınıza göre sizinki de biraz buna benzemiş, beklentileriniz iPhone'la sağlanamayacak ya da kolaylıkla sağlanamayacak beklentiler. Bu durumda Nokia telefonunuzu kullanmaya devam etmeniz sizin için daha doğru bir tercih olacaktır.

    Bu arada yukarıda konuşulmuş, o konuya da açıklık getireyim, iPhone 3G 2MP, iPhone 3GS 3.2 MP, iPhone 4 5MP kameraya sahiptir.

    iphone 4 ün kamerası öyle arkadaşlarının resmini çekmek için gayet yeterli.Manzara vs. resmi çekmek içinde, ben kendi adıma konuşuyorum, telefon kullanmam, kendi foto makinamı kullanırım.Ayrıca msn bende bütüngü arka planda fringle açık duruyor.


    Bu arada alacak kişiye, eğer iphone almaya karar verdiyseniz ve maddi durumunuz izin veriyorsa 4 alın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 12 Ağustos 2010; 12:49:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deimos

    Bu tarz konularda şimdiye kadar ben ve telefon piyasasını az çok bilen insanlar hep şunu yazdık. "İyi telefon yoktur, kullanıcının ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan telefon vardır." Her telefonun kendince artıları ve eksileri var. Önemli olan telefonu kullanacak olan kişinin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirlemesi ve tercihini ona göre yapmasıdır. Örneğin benim bir telefonda aradığım kolay ve kullanışlı bir menü, başarılı bir dokunmatik ekrandı, bir de zaman zaman kullanabileceğim uygulamalar olmasıydı. iPhone aldım, çok da memnunum. Ama benim ihtiyaçlarım bu doğrultudaydı, o yüzden memnunum. Ben telefondan ne kadar memnun olursam olayım, benim için dünyadaki en uygun (bakın en iyi demiyorum, bana en uygun) telefon olmasına rağmen arkadaşlarıyla dışarı çıktığında telefonuyla fotoğraf çekmeyi çok seven, şehre inmesi 45 dakika sürecek bir yerde oturan ve yolda radyo dinlemeyi seven, msn hep arkaplanda açık dursun diyen(son güncellemeyle geldi bu, daha önce yoktu) bir arkadaşıma bu telefonu öneremem. Çünkü temel ihtiyaçlarını karşılamıyor. İlk mesajınızda yazdıklarınıza göre sizinki de biraz buna benzemiş, beklentileriniz iPhone'la sağlanamayacak ya da kolaylıkla sağlanamayacak beklentiler. Bu durumda Nokia telefonunuzu kullanmaya devam etmeniz sizin için daha doğru bir tercih olacaktır.

    Bu arada yukarıda konuşulmuş, o konuya da açıklık getireyim, iPhone 3G 2MP, iPhone 3GS 3.2 MP, iPhone 4 5MP kameraya sahiptir.




    bu cevaptan sonra bence artik bu konu kapanmistir..gerisi polemik olur..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

    quote:

    Orijinalden alıntı: deimos

    Bu tarz konularda şimdiye kadar ben ve telefon piyasasını az çok bilen insanlar hep şunu yazdık. "İyi telefon yoktur, kullanıcının ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan telefon vardır." Her telefonun kendince artıları ve eksileri var. Önemli olan telefonu kullanacak olan kişinin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirlemesi ve tercihini ona göre yapmasıdır. Örneğin benim bir telefonda aradığım kolay ve kullanışlı bir menü, başarılı bir dokunmatik ekrandı, bir de zaman zaman kullanabileceğim uygulamalar olmasıydı. iPhone aldım, çok da memnunum. Ama benim ihtiyaçlarım bu doğrultudaydı, o yüzden memnunum. Ben telefondan ne kadar memnun olursam olayım, benim için dünyadaki en uygun (bakın en iyi demiyorum, bana en uygun) telefon olmasına rağmen arkadaşlarıyla dışarı çıktığında telefonuyla fotoğraf çekmeyi çok seven, şehre inmesi 45 dakika sürecek bir yerde oturan ve yolda radyo dinlemeyi seven, msn hep arkaplanda açık dursun diyen(son güncellemeyle geldi bu, daha önce yoktu) bir arkadaşıma bu telefonu öneremem. Çünkü temel ihtiyaçlarını karşılamıyor. İlk mesajınızda yazdıklarınıza göre sizinki de biraz buna benzemiş, beklentileriniz iPhone'la sağlanamayacak ya da kolaylıkla sağlanamayacak beklentiler. Bu durumda Nokia telefonunuzu kullanmaya devam etmeniz sizin için daha doğru bir tercih olacaktır.

    Bu arada yukarıda konuşulmuş, o konuya da açıklık getireyim, iPhone 3G 2MP, iPhone 3GS 3.2 MP, iPhone 4 5MP kameraya sahiptir.

    iphone 4 ün kamerası öyle arkadaşlarının resmini çekmek için gayet yeterli.Manzara vs. resmi çekmek içinde, ben kendi adıma konuşuyorum, telefon kullanmam, kendi foto makinamı kullanırım.Ayrıca msn bende bütüngü arka planda fringle açık duruyor.


    Bu arada alacak kişiye, eğer iphone almaya karar verdiyseniz ve maddi durumunuz izin veriyorsa 4 alın


    evet iphone 4 yeterli olabilir, ben kendim 3G kullandığım için kendiminkini düşünerek yorum yapmışım haklısınız. ancak fring belirli bir süre açık kaldıktan sonra kapanıyor. zaten orada bahsettiğim tam olarak msn değil multitasking'di, multitasking sınırlı olarak yeni güncellemeyle geldi ama eski versiyonlarda yoktu.




  • ben ipod touch 3g kullanıyorum ios 4 e geçtiğimden beri hiç kapamadım fringi :) belki 3g ile alakalıdır.
  • Arkadsalar hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum.Verdıgınız bılgıler gercekten cok ısıme yaradı ve beklentılerım dogrultusunda sımdılık N97 ıle devam etmeye karar verdım.Sadece hız sorunum vardı gercı oda sorun degılde bazı durumlarda kendını hıssettırıyordu.Bu nedenle benı sımdılık rahatsız etmeyecek olmasından dolayı bıraz yavas kalan ıslemcıyle yola devam edıcem.1senedır bunu kullanıyorum ve anlasılan ısteklerım dogrultusunda devam etmek mantıklı.Baktım ılerde daha buyuk beklentılere gırdım o zmn apple veya androıdlı bır cıhaza gecebılırım. Ayrıca konunun cogu kısı ıcın faydalı bılgılerle doldugunu gormek benı sevındırdı.Umarım aklında benım gıbı soruları olan arkadaslar konuyu okuyarak fıkır sahıbı olur.

    Cok tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

    ben ipod touch 3g kullanıyorum ios 4 e geçtiğimden beri hiç kapamadım fringi :) belki 3g ile alakalıdır.


    dediğim gibi yeni güncellemeyle (ios4) multitasking desteği geldiği için artık fring arkaplanda açık tutulabiliyor. ama çok yakın zamana kadar bu mümkün değildi, ki 3g'ler şu an multitasking desteklemediği için hala 3g'lerde arkaplanda fring'i sürekli açık tutmak mümkün değil. jb'li telefonlarda multitasking aktifleştirilebiliyor ama bu sadece jb olan telefonlarda mümkün.
  • firing nasıl açık kalıo ya ipod touch 2g ios 4.0 larda da aynı sey oluyomu ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.