Şimdi Ara

Iphone seri numarasından ülke tespiti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
11.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar hani bir tane liste vardı iphone ların seri numaralarında ki harflerden hangi ülkeye ait olduğunu ve unlock olup olmadığını gösteriyordu...

baya aradım ama bulamadım, elinde olan varmıdır acaba???

Teşekkürler

EDIT:

yada en azından ingilitereye ait olan kod numaralarını verirseniz sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizhy -- 3 Eylül 2010; 9:06:56 >

• yokmu bilen
  • B - İngiltere ve İrlanda (O2 Sağlayıcı: bloke)
    C - Kanada (Fido & Rogers: bloke)
    CZ - Çek Cumhuriyeti (O2, T-Mobile, Vodafone: kilitsiz)
    DN - Avusturya, Almanya, Hollanda, (T-Mobile: bloke)
    EE - Estonya (EMT: bloke)
    E - Meksika (Telcel: bloke)
    FD - Avusturya, Liechtenstein, İsviçre (Bir, Orange, Swisscom: bloke. Gg etkinleştirme ücreti mümkündür)
    GR - Yunanistan (Vodafone: kilitsiz)
    HN - Hindistan (Airtel, Vodafone: bloke)
    J - Japonya (SoftBank: bloke)
    CN - Danimarka, Norveç (Telia, NetcCom:bloke)
    KS - Finlandiya, İsveç (Telia, Sonera: bloke)
    LA - Honduras, Guatemala, Kolombiya, Peru, Ekvator (Comcel, Claro, Movistar, Porta, TM SAC: bloke. Etkinleştirme) bir ücret vs mümkündür
    LE - Arjantin (Claro, Movistar: bloke. Etkinleştirme) bir ücret vs mümkündür
    LL - ABD (AT & T: bloke)
    LZ - Paraguay, Şili, Uruguay (CTI movil, Claro, Movistar TMC: bloke. Gg etkinleştirme ücreti mümkün)
    MG - Macaristan (T-Mobile: bloke. Gg etkinleştirme ücreti mümkündür)
    NF - Belçika, Fransa (Mobistar, Turuncu: bloke. Gg etkinleştirme ücreti mümkün)
    PL - Polonya (Era, Turuncu: bloke. Gg etkinleştirme ücreti mümkün)
    PO - Portekiz (Optimus, Vodafone: bloke. Gg etkinleştirme ücreti mümkün)
    PP - Filipinler (Globe: bloke)
    RO - Romanya (Turuncu: bloke)
    RS - Rusya (VimpelCom, MegaFon, MTS: kilitsiz)
    SL - Slovakya (Orange, T-Mobile: bloke)
    T - İtalya (TİM, Vodafone: kilitsiz)
    TU - TÜRKİYE (kilitsiz)
    X - Avustralya (Optus, Vodafone: kilitt. Gg etkinleştirme ücreti mümkündür)
    X - Yeni Zelanda (Vodafone: kilitsiz)
    Y - İspanya (Movistar: bloke)
    ZA - Singapur (SingTel: kilitsiz)
    ZP - Hong Kong, Macao (Üç: kilitsiz)

• Arkadaşlar tekrar konu açıp kirlilik yapmak istemiyorum buraya yazayım:

Cihazım ingiltereden geldi, Modeli MC605B c

Ayarlar/Genel/Hakkında/ bölümünde Operatör bölümünde hattımı takmadan önce Vodafone UK 7.0 yazıyordu.

ayrıca cihaz bir kaç hafta kullanılmıştı ve cydia kurulu idi aldığımda.

bu cihazıma vodafone tr hat taktım çalıştı, sonra da orada Vodafone 7.0 TR oldu

benim anlamadığım bu cihaz simlock mu factory unlock mı

MC605B factory unlock görünüyor google da
    ancak neden cydia kurulmuş olsun ki?

cihazıma restore atsam herhangi bir kartla aktive edebilirmiyim

cihazın kutusunda fln her hangi bir şekilde operatör ismi, yada simlock fln yazmıyor

ne derseniz nasıl öğrenebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: abcboy

Arkadaşlar tekrar konu açıp kirlilik yapmak istemiyorum buraya yazayım:

Cihazım ingiltereden geldi, Modeli MC605B c

Ayarlar/Genel/Hakkında/ bölümünde Operatör bölümünde hattımı takmadan önce Vodafone UK 7.0 yazıyordu.

ayrıca cihaz bir kaç hafta kullanılmıştı ve cydia kurulu idi aldığımda.

bu cihazıma vodafone tr hat taktım çalıştı, sonra da orada Vodafone 7.0 TR oldu

benim anlamadığım bu cihaz simlock mu factory unlock mı

MC605B factory unlock görünüyor google da
    ancak neden cydia kurulmuş olsun ki?

cihazıma restore atsam herhangi bir kartla aktive edebilirmiyim

cihazın kutusunda fln her hangi bir şekilde operatör ismi, yada simlock fln yazmıyor

ne derseniz nasıl öğrenebilirim

vodafone uk yazması normal demekki daha önce kullanılan sim kartın bilgisi kendi kartını takınca tr olmuş işte.

illa unlock yapmak için kurulmaz cydia.jb yapılınca yükleniyor cydia.

Sim kilit olup olmadığını anlamanın en kolay yöntemi deneme yanılmadır bence.unlock yapılabilen bir sürümde deneyebilirsin mesela.yada yeni kullanıcı olduğunu düşünerek en sağlamı 4.1 i bekle jb+unlock çıksın 4.1'e geç eger telefon özelliğin çalışıyorsa sim kilitsizdir cihazın.Simkilit varsa da unlock yapıp kullanmaya devam edersin.

• ya bunun daha sağlam bir yolu olmalı bence

yani bir telefonun unlock olup olmadığını ancak deneyerek mi anlayabiliriz?????

bence böyle değildir.
  • Cydia'ya girdiğinde Ultrasnow'un yüklenip yüklenmediğini göreme şansınız varsa oraya bakabilirsiniz. Ultrasnow yüklenmişse telefon kilitlidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steve Jobs

Cydia'ya girdiğinde Ultrasnow'un yüklenip yüklenmediğini göreme şansınız varsa oraya bakabilirsiniz. Ultrasnow yüklenmişse telefon kilitlidir.

bravo steve amca
    bende arkadaşa pm'den attım bu yöntemi dedim forumda da paylaşayım sen benden hızlı çıkmışsın.
  • İngiltereden alındı diye simkilitsiz olacak diye birşey yok
    kontratlı alındığı zaman simkilitlidir cihaz
  • United Kingdomdada sim locklu telefonlar mevcut , Gsm şirketleriyle yapılan buradaki gibi anlaşmalar var , sanırım o cihazlardan biri olabilir..
  • http://www.applei.ph/one/component/option,com_kunena/Itemid,49/func,view/catid,73/id,1073792857/

burada ki bilgilere göre

Unlock olan cihazların listesi:

Unlocked
    Australia
    MC603X/A - 16GB Black
    MC605X/A - 32GB Black

Canada
    MC603C/A - 16GB Black
    MC605C/A - 32GB Black

France
    MC603FB/A - 16GB Black
    MC605FB/A - 32GB Black

Hong Kong
    MC605ZP/A - 32GB Black
    MC603ZP/A - 16GB Black

Italy
    MC603IP/A - 16GB Black
    MC605IP/A - 32GB Black

New Zealand
    MC603X/A - 16GB Black
    MC605X/A - 32GB Black

Singapore
    MC603ZA/A - 16GB Black
    MC605ZA/A - 32GB Black

Sweden
    MC603KS/A – 16GB Black
    MC605KS/A – 32GB Black

United Kingdom
    MC603B/A - 16GB Black
    MC605B/A - 32GB Black

benim cihazımda zaten koyu renkli olan

• hocam ingiltere de zaten simkilitsiz satılıyor iphone.benim dediğim operatörler kitliyor cihazı.bilen bilir vodafone dan cihaz alanlar müşteri hizmetlerini arayıp simkilit kaldırtıyorlardı bir ara.
  • yani o zaman senin dediğine göre mesela operatöre kilitli cihaz o ülke içerisinde dahi olsa bile 2. bir operatörle çalışmıyor mu?

eğer böyleyse ben az önce seri numarasından appleın sitesindne kontrol ettim

Find iPhone Carrier Support

Your carrier provides support for your iPhone.
    3 UK
    O2
    Orange
    T-Mobile
    Tesco

yazıyordu

bu nedemek tam olarak?
    quote:

Orijinalden alıntı: umutech

hocam ingiltere de zaten simkilitsiz satılıyor iphone.benim dediğim operatörler kitliyor cihazı.bilen bilir vodafone dan cihaz alanlar müşteri hizmetlerini arayıp simkilit kaldırtıyorlardı bir ara.
  • baştan söyleyeyim senin cihaz çok büyük ihtimalle simkilitsiz.
    o ne demek cihaz simkilitsiz olduğu için ingilterede bu operatörlerde çalışır demek.
    ama sen gidip cihazı orange'dan alırsan o sana derki atıyorum 2 sene bizden başka operatörü kullanamazsın.Dediğim gibi neden direk apple ile baglantıya geçmiyorsun hem için rahat eder.
  • evet hocam, simkilitli cihaz için

3 UK
    O2
    Orange
    T-Mobile
    Tesco

yazması da garip olur yani...

apple a ne demem lazım tam olarak, ingilizcem var, çok iyi değil ama idare eder.
    direk steve e mi yazayım yoksa

quote:

baştan söyleyeyim senin cihaz çok büyük ihtimalle simkilitsiz.
    o ne demek cihaz simkilitsiz olduğu için ingilterede bu operatörlerde çalışır demek.
    ama sen gidip cihazı orange'dan alırsan o sana derki atıyorum 2 sene bizden başka operatörü kullanamazsın.Dediğim gibi neden direk apple ile baglantıya geçmiyorsun hem için rahat eder.

• benimde uzun uzun yazacak kadar ingilizcem yok.Ama çevirirsin bir yerden canım.aslında steve amcanın türkçesi var zaten ama cevap verir mi bilemem
    quote:

Orijinalden alıntı: abcboy

evet hocam, simkilitli cihaz için

3 UK
    O2
    Orange
    T-Mobile
    Tesco

yazması da garip olur yani...

apple a ne demem lazım tam olarak, ingilizcem var, çok iyi değil ama idare eder.
    direk steve e mi yazayım yoksa

quote:

baştan söyleyeyim senin cihaz çok büyük ihtimalle simkilitsiz.

• ya bir tane mail adresi bulamadım ne işdir yaa
  • Arkadaşlar İngiltereden her alınan cihaz unlock değildir! Kendim bizzat denedim, cihazda ultrasnow ı kaldırdım ve sonuç olarak cihaz kartı görmedi...cihaz ingiltere cihazı fakat simlock cihaz, sebebi ise büyük ihtimal apple store dan alınmamasıdır... bilginize
  • arkadaşlar ben bir ıphone4 alacagım model:MC603B 16 GB LIK İNGİLTERE 4.02 YÜKLÜ VERSİYON KAYITLI HAT ACIK ARKADAŞLAR BU CIHAZSA BAKINCA BOLKE GÖRÜLÜYOR AMA BU NASIL OLUYOR DA 4.0.2 İLE ACIK ŞUNDA GERCEKTEN SİM KİLTSİZMİ YOKSA ACABA BAŞKA BİR YOLLA ACILMIŞ OLABİLİRMİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dargmen -- 27 Eylül 2010; 22:06:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dargmen
    arkadaşlar ben bir ıphone4 alacagım model:MC603B 16 GB LIK İNGİLTERE 4.02 YÜKLÜ VERSİYON KAYITLI HAT ACIK ARKADAŞLAR BU CIHAZSA BAKINCA BOLKE GÖRÜLÜYOR AMA BU NASIL OLUYOR DA 4.0.2 İLE ACIK ŞUNDA GERCEKTEN SİM KİLTSİZMİ YOKSA ACABA BAŞKA BİR YOLLA ACILMIŞ OLABİLİRMİ

4.02 ye unlock cikmadi
    Eger hat cekiyorsa kilitsizdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizhy -- 28 Eylül 2010; 0:32:42 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.