Şimdi Ara

iPhone SE (2020) alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle şunu belirtmeliyim ki Xiaomi Mi 9T kullanıcısıyım. 1,5 yıl oldu fakat arayüzdeki takılma-kasmalar beni çok rahatsız etmeye başladı. iOS faktöründen dolayı Apple almak istiyorum fakat 5000 TL gibi bir bütçem var. iPhone SE 2'nin ekran süresinin çok kötü olduğu söyleniyor, açıkçası beni caydıran tek neden bu. Ekran boyutu bence normal (aşırı büyüklere ihtiyacım olduğunu sanmıyorum) ve çok fotoğraf çeken biri değilim. Uzun vadeli kullanım ve hız olsun gerisi çok önemli gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım?




  • Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ortalama 6 saat ekran süresi alınıyor. Kullanıma göre artış ya da azalış olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ortalama 6 saat ekran süresi alınıyor. Kullanıma göre artış ya da azalış olabiliyor.

    Endişemi mazur görün, sizin kullanma şansınız oldu mu cihazı? İnternette gördüğüm veriler korkutucu raddedeydi de

  • Sam001 kullanıcısına yanıt

    bende 2 gündür kullanıyorum günü rahat çıkartıyor. 5.5 - 6 saat ekran süresi veriyor kullanıma bağlı olarak değişir tabi ki ufak ayarlar yapılı ve güç tasarruf modu açık kullanıyorum.

  • Sam001 kullanıcısına yanıt
    İki aydır kullanıyorum. Tabi ben uzun süreler oyun oynadığım için bana yetmiyor. Fakat normal kullanımda günü çıkarıyor. Telefonu elinizden düşürmüyorsanız yine gün içinde tekrar şarj etmek zorunda kalabilirsiniz. Normal kullanımda çok sık telefonla vakit geçirmiyorsanız günü çıkarır.
  • Hepinize yanıtlarınız için teşekkür ederim, kablosuz şarj istasyonu ile birlikte sipariş vermeye karar verdim.

    Sipariş ettikten sonra (umarım edebilirim :D) geldiğinde sizinle görüşlerimi paylaşırım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam001 -- 11 Ocak 2021; 22:13:41 >
  • Belki bir fikir edinirsin diye yazıyorum bende Iphone X var geçen sene COD Mobile Battleroyale modu oynuyorduk, e-sport takımımız vardı hergün antrenman yapıyorduk neyse bizim takım kaptanında Note 9 vardı öve öve bitiremiyordu hatta bana arada neden Note 9 almadın gittin Iphone X aldın diyordu. Komik olan şuydu ben ayarlar fullde oynuyorum o en düşükte ama oyunda yüklemesi ilk biten ben oluyordum. Oyunda ilk girene sistem atlama liderliği veriyordu haliyle bizim kaptan hep derdi “Bune kardeşim ben kaptan değil miyim e neden ben atlayış lideri olamıyorum”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chiehsheshuai kullanıcısına yanıt
    Benim arkadaşta da S9 var. Oyunun kastığını söylüyordu o da.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Hocam düşün S9 Iphone X’e göre 1 yıl yeni telefon ama kasıyormuş. Birde ben en full ayarlarda kasmadan oynuyordum ciddi maçlarda en düşüğe çekiyordum ayarları zeytin yağı gibi akıyordu. Arkadaşımda Iphone 6S var 5 yıllık telefon olmasına rağmen çatır çatır o da COD Mobile oynuyordu. Keşke bundan bir önceki telefonum olan Iphone 6 yerine 6S alsaymışım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5000 tl verilir mi ona delimisin nesin git xr yada iphone 11 falan al. İphone 7 nin aynısı o se dediğin teelfon iphone 7 al bin kat iyi paran cebinde kalır en azından.

  • Alınır da satmak istesen satılır mı o biraz muamma. Ya da bugün 4.700'e alırsın yarın bir bakarsın 4.200. Dolar artar, bunun fiyatı düşer öyle de ilginç bir telefon.

  • cedric... C kullanıcısına yanıt
    Bu ne saçma yorumdur? Neye göre kime göre deli? Belki adamın bütçesi yok (ki yazmış), belki kazulet gibi telefonlardan hoşlanmıyor. Kaldı ki iPhone XR ile bu telefonun arasında 1700 TL fark var. iPhone 11 ile arasındaki fark ise 2750 TL. Öyle zonk diye çıkılacak farklar değil. Bu telefonla bahsi geçen telefonlar arasındaki fiyat farkına sıfır telefon alınıyor. Siz biraz bilinçli olarak yorum yapsanız daha iyi olur. iPhone 7 neye göre daha iyi? Ben iPhone 6s’den geçtim. Kamera, pil, ön kamera, kasa, performans vs her şeyiyle iyi. iPhone 11 de alabilirdim ama o leş gibi tasarıma para vermem. Daha doğrusu çentik rezaletine para çıkmaz. İnsanları kendi tercihine uymuyor diye deli ilan etmek yerine bütçesine, zevkine saygı duyarak yorum yapın. Buyrun iPhone XR satıp iPhone SE’ye geçen birinin yorumu:


    quote:

    Ben 6S den XR a geçtim telefon çok büyük kaba ve ağır geldiği için sattım.SE 2020 aldım ve çok memnunum herseyiyle güncel bir telefon. 11 vb cihazlardan eksi tarafı bataryası ama oyun oynayan bir insan değilim günlük konuşma sosyal medya vs rahatlıkla günü çıkarıyor. Cihazın adı üzerinde SE zaten hitap ettiği kullanıcı ve kitlesi belli ve SE olmasına rağmen bence beklentileri yeterince karşılıyor.Hem güncel işlemci hem de kamera tarafında. Beğenmeyen pro almakta özgür parası fazla olan zaten SE ile işi olmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 13 Ocak 2021; 18:46:21 >




  • cedric... C kullanıcısına yanıt

    Hocam cihazın özelliklerini bildiğinizden emin misiniz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scanh

    Alınır da satmak istesen satılır mı o biraz muamma. Ya da bugün 4.700'e alırsın yarın bir bakarsın 4.200. Dolar artar, bunun fiyatı düşer öyle de ilginç bir telefon.

    Sormayın, bu cihazın iPhone 8'den ucuz olması çok tuhafıma gitti :)

  • Eski Mi 9T kullanıcısı olarak SE bataryada ve ekranda üzer hocam. Ya üst modellere bakın ya da hiç bakmayın derim ben.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Abi o yorumu yapan adam gösterişin derdinde kalitenin değil, aldığı telefon dışarıdan eski iphone 7 sanılırsa diye ödü kopuyor, ondan böyle saçmalıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hugh Jackman

    Eski Mi 9T kullanıcısı olarak SE bataryada ve ekranda üzer hocam. Ya üst modellere bakın ya da hiç bakmayın derim ben.

    batarya konusunda Mi 9T kadar iyi olamayacağını kabullenmiş durumdayım. Oyun oynamadığım için bir günü çıkarır diye düşünüyorum (kullanıcıların attığı resimler 6 saat civarı ekran süresi). Ekran konusunda ise fikir ayrılığımız var   çok büyük ekran artık başparmağımı yormaya başladı buna gereksinim duymuyorum, normal boyutta olması beni tatmin eder gibime geliyor (evdeki eski iphone 6 yı elime alınca daha iyi fark ettim)





  • Sam001 kullanıcısına yanıt

    Ekrandan kastım boyutu değil de çerçeveleri ve daha önemlisi panel tipiydi hocam. Ben de 4.7 modelleri ergonomik buluyorum. En iyisi kendiniz deneyin, alternatifi yok sonuçta  

  • Sam001 kullanıcısına yanıt
    iPhone 8 699 dolardan, iPhone SE ise 399 dolardan satışa çıktı. iPhone 8 çıktığı dönemin ana akım modeliydi. Fakat iPhone SE için böyle bir durum söz konusu değil. iPhone 8’in çıkış tarihi olan 2017’de dolar kuru ~3.70 civarıydı. Zamanında o fiyatlardan gelip depolarda kalmış ürünler olduğu için kur yükselince haliyle 699 dolarlık iPhone 8’in fiyatı da istemsiz olarak şişti. Yoksa kimse o fiyata iPhone 8 almaz. Neredeyse iPhone XR ile aynı fiyata satılıyor. Ki aklı başında kimse de iPhone XR varken o fiyata iPhone 8 alacak kadar salak değil. Şu haliyle iPhone 8’in sıfırının edeceği maksimum fiyat 3500’dür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    katılmakla beraber iphone 8 arada kalmış overpaid cihazdır. şu an satıyorsa şaşırırım şahsen.

    konu sahibine, oyun oynamayacaksanız iphone 7 alın. yok ben performanslı kullanırım diyorsanız işlemci teknolojisinden dolayı se tercih edilebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.