Şimdi Ara

iPHONE PİŞMANLIKTIR. (Hayır, stabil falan değil.) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
12
Favori
61.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
373 oy
Giriş
  • İphone X bozulunca servise yolladım. Samsung A50 kullanıyorum.
    Merak edip özellik karşılaştırması yaptım.
    2,200 liralık cihaz, 9 liralık iphone x i sekize katlıyor.
    Ve en önemlisi artık cebimde şarj aletiyle gezmiyorum.
    Örneğini bizzat yaşıyorum. Arkadaşlarla arabama bindikten sonra Samsung S7 telefonumu tutacağa sabitliyorum. Her seferinde bazı insanlardan şu ses geliyor "Bmw'ye samsung yakışıyor mu ya alsana bi iphone, kurtul şu fakir kafasından" Bırak iphone'a 7 bin vermeyi ben şuan samsunga 5 bin bile vermem. Vereceğim para max 3k, ama bu bazı insanlarda "fakir misin abi o telefon ne" algısı yaratıyor. Nihayetinde S10+ alanın da 11 pro alanın da yaptığı tek şey whatsappa falan girmek. Kaçı ios da uygulama geliştiriyor?
  • Apple işlemci hızını düşürerek pil ömrünü uzatıyor. Bu sayede tek şarj ile 12 saat kullanım yapılabiliyor. Ayrıca 5000 mah'lık power bank ile bile şarj edilebiliyor. Oysa Samsung Galaxy S9+ için "Adaptive Fast Charge" özelliği olan adaptör veya Quick Cahrge 3.0 uyumlu kablo ve power bank kullanmalısın. Samsung Galaxy S9+ telefonumu gün içinde 2 veya 3 defa şarj etmek zorunda kalıyorum.

Apple firması her şeyi kablosuz kullanıma uygun olarak ürettiği için yani bluetooth ve wi-fi kullanımını desteklediği için kulaklık soketi yok. Bazı durumlarda üstümde o kadar çok kablo oluyorki (bir yandan kulaklık kablosu diğer taraftan powerbank'ten şarj kablosu) kablolar elime koluma dolaşıyor. Ama illa da kablolu kulaklık kullanacağım diyorsan Ali Express'te kulaklık ve şarj olayı için splitter'lar satılıyor.

Sanırım IOS 12'den sonra Files (dosyalar) özelliği geldi. Bu sayede iCloud'daki dosyalarını da görebiliyor ve müdahale edebiliyorsun. Telefon hafızası yetersizse zaten eskiden beri dataların iCloud'a yedekleniyor. Sen yeterki iCloud şifreni unutma.. İnsanı hafızasında unutkantlık hastalığı vardır. Maalesef insanlar şifrelerini yazabilecekleri ve çantalarında taşıyabilecekleri kadar ufak bir defteri kırtasiyeden almayı akıl edemiyorlar. iCloud dahil bütün şifreler bir deftere yazmadıkları için sorun yaşıyorlar. Ben çevremdeki herkese şifrelerini kalemle bir deftere yazmalarını söylüyorum. Dünyanın en becerikli hacker'ı da olsa bir kalem sayesinde kağıda yazılmış şeyi hackleyemez.

Hem android tarafında hemde ios tarafında split screen özelliğine ihtiyacım olmadı, herkesin gereksinimi farklıdır.

Radyasyon olayını o kadar kafana takma. Dağ başında çobanlık yapan ve hayatı boyunca hiç bir teknolojik alet kullanmamış insanlar bile güneşten radyasyon alıyor. Atmosfer radyasyonun büyük kısmını süzse de yeryüzüne bir miktar radyasyon ulaşıyor. Sana şöyle bir örnek vereyim; hayatı boyunca tarlalarda çalışmış olan insanların ciltleri daha buruşuk ve daha koyu tenlidir.

Çift hat olmaması beni de sinir ediyor. Apple firması Çin hariç dünyanın hiç bir ülkesi için dual sim özellikli telefon üretmiyor.

Bildiğim kadarıyla iPhone'larda zil formatı .m4r olarak gözüküyor. Internette bazı siteler istediğin müziği .m4r formatına çeviriyor. Ben bir kaç defa yapmıştım. Tek sorun, müziğin ilk 40 saniyesini zil sesi yapabiliyorsun.

Düşük ekran çözünürlüğü derken neyi kastettiğini anlamadım ama aşırı yüksek ekran çözünürlüğü de gereksiz. Ortalama seviyede ekran çözünürlüğü yeterlidir. Ben mesela SD görüntü ile HD görüntü arasında fark göremedim, fark olmaması beni rahatsız etmedi.

IOS tarafı güvenlidir ama hep kendimi kısıtlanmış hissettim. Android tarafı daha esnek geliyor.

Birinin aradığındaki durum sıkıntılı ama telefonu yüz üstü çevirip masaya çevirdiğinde hem iPhone'larda hemde android tarafındaki telefonlarda zil sesi kesiliyor. Cevapsız aramalar için "cevapsız çağrılarda telesekretere yönlendir" özelliğini kullan, en fazla 30 saniye sonra görüşmek istemediğin kişiye telesekreter cevap veriyor. Vodafone'da telesekreter özelliği (7542) ücretsiz.

şişirilmiş balon olarak düşünülse de insanların istedikleri markayı kullanması bireysel tercihleridir. Bu konuda "Bu kadar pahalı ve gereksiz bir ürüne para verip kullandıklarını" düşünerek kendini yıpratma. Seni yıpratan şeyleri mezara götüremezsin ama onlar seni mezara götürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 26 Ekim 2019; 14:43:26 >

• Yılbaşından sonra bende MacBook almayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone kullananların kaç tane uygulamayı aktif olarak kullandığını hep merak ederim.

Aslında olay dünya markası olabilmekte yatıyor. Başka bir örnek Samsung..

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Herkese fanboy demek de moda oldu. Git ip5s konusuna bak telefon ölü müymüş değilmiymiş. Bir de s6 konusuna bak tabi bulabilirsen. s6 kullanan kaç kişi var allah aşkına? Senin kuzenin kullanıyor diye telefon uzun ömürlü mü oldu? Benim de kuzenim iphone 3gs kullanıyor ve çok memnun. Dayı oğlu iphone 2 kullanıyor ve çok memnun. Böyle objektifliği olmayan örnekleri akşama kadar yazabilirim. Ayrıca 6s in ekranı 720p değil. Daha neyin ne olduğunu bilmeyen biriyle tartışacak değilim. Yapıcı eleştiri yapmıyorsunuz sonra ciddiye alınmayıp dalga geçilince fanboy diyorsunuz.

Alıntıları Göster
    S6 konusu al burada gayette kullananlar var:

https://forum.donanimhaber.com/samsung-galaxy-s6-s6-edge-ana-konu--102665991

Hemde adamların kullandığı ekran super amoled 1440x2560 çözünürlükte.

Tekrar ediyorum. Sana küçük ekranlı, milattan kalma, düşük çözünürlüklü iphone ile mutluluklar.

Çıkış yılı olarak milattan kalmamış olsa bile teknik özellikleri bakımından o cihaz çok eskilerde. Sadece ses kalitesi iyidir onun, gerisi çöp.

Apple artık küçük ekranlı telefon çıkarmıyorken eski telefonunu kullanıp fanboyu olman enteresan.

Edit: blokladım gitti zamanıma yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AİGUN -- 26 Ekim 2019; 14:52:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nordem

Telefona verilecek en fazla para 1.500-2.000 TL olmalı şahsi fikrimdir
    Vermeyin gidipte 4.000 TL , şuan bir iPhone gördüm 10.000 TL mi ne şaka gibi yahu para kolay kazanılmıyor arkadaşlar.Coğu iPhone kullanıcıları lise yaşında üniversite ye yeni geçmiş kişiler, meraklı hep. Ha çok para kazanırsınız alın ama şuan bu forumda aşırı zengin kişinin olacağını sanmam
    Asiri zengin kisi zaten foruma girmez, iphoneun her sene cikarilan en ust versiyonunu, ipadin prosunu alir, macbook ve imaci de bunlara ekledi mi teknoloji isini halleder.

• Çift sim özelliği var sanırım yeni ayfonlar da.

E-sim desteği ile çift sim kullanılabiliyor.

Tabi kaç ülke şu an E-sim destekliyor o ayrı konu.

E-sim iyice oturduğu zaman da zaten fiziksel olan sim slotunu kaldırırlar. Yine tek sim e düşer

IPhone hiç bir zaman fazlasını vermez

iPhone 16e | iPad Pro2 | Apple TV4K ve Apple TV4K(2.nesil) | Apple Watch10 | Airpods Pro | Lenovo 520-14IKB | Play Station 5 | Logitech G29 | Samsung UE55H6470 | Beko B65D895A | Samsung Q700C |
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

İnsanlar iphone'u kullanmak için almıyor göstermek için alıyor mevzu bu. O kadar fakir bir ülkeyiz ki statü göstergesi artık iphone telefonun olması gibi bir algı çıktı.
    Örneğini bizzat yaşıyorum. Arkadaşlarla arabama bindikten sonra Samsung S7 telefonumu tutacağa sabitliyorum. Her seferinde bazı insanlardan şu ses geliyor "Bmw'ye samsung yakışıyor mu ya alsana bi iphone, kurtul şu fakir kafasından" Bırak iphone'a 7 bin vermeyi ben şuan samsunga 5 bin bile vermem. Vereceğim para max 3k, ama bu bazı insanlarda "fakir misin abi o telefon ne" algısı yaratıyor. Nihayetinde S10+ alanın da 11 pro alanın da yaptığı tek şey whatsappa falan girmek. Kaçı ios da uygulama geliştiriyor?
    Burası ortadoğu hocam normal görüyorum artık bu tip şeyleri ben ' en başta söylediğiniz cümleyi etrafımdaki insanlara yıllardır söylüyorum ve gerçekten öyle insanlar iphone u sırf hava atmak için alıyor iphone nun yapıp androidin yapamadığı ne var gerçekten merak ediyorum adam diyor ki android bir süre sonra kasıyor 3.5 sene lg g3 kullandım bir kere bile kasmadı iki yıldır da huawei p9 lite kullanıyorum orta segment bir telefon olmasına rağmen performansı harika android kasıyor diyen adam net teknoloji cahilidir yada apple fanboyudur hiçbir tel 7 bin tl etmez iphone olması birşey değiştirmez androide de vermem yakında telimi değiştireceğim ama gidip 5 bin 10 bin tl vermem bir telefona iphone bizim gibi geri kalmış toplumlara atılan en büyük kazık bence.

• Beğenmeyen almaz nedir yani..

• android kullananlar tüm android telefonlar adına eksi artılardan bahsederken ios ciler benim ihtiyacım yok yani gerek yok şeklinde cevap veriyor :) ayrıca ios ciler çok hırçın tartışıyor, aynı hizmete 3 5 kat fazla para ödeyince adamların dengesi bozuluyor sanırım :) çift hat tek hattan daha avantajlı evet diyemiyor benim ihtiyacım yok yazmış :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Diğer cihazımda Mi 6 bu arada. Sen Fanboy falan demeden önce söyliyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AİGUN kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 2015 yılında aldığım S6 yı yedek telefon olarak kullanıyorum. Diğer telefon iPhone 8 plus.

Ama S6 kasım kasım kasılıyor. Bir mesaj yazacağım dokunuyorum klavye bile çok geç geliyor ekrana.
    Uygulamarı geç açılıyor. Ana ekran bile sonraki sayfaya takıla takıla geçiyor. Google maps i ve konumu açınca eyvah ki ne eyvah telefonun ateşi çıkıyor ve bayılmaya başlıyor...
    Telefon ilk aldığım günden beri bekleme modunda şarj ve veri tüketiyordu.
    Sonrasında iPhone 8 plus aldım. Bu telefonda ekran kapalıyken bildiğin telefon sanki ölüyor. Ne şarj nede veri tüketimi yapmıyor. Ben hayran kaldım. Samsung a Gb gb paket yetişteremezken Aynı kullanım şekline göre iPhone da paketim artıyor bile.

Ayrıca diğer telefonlarda böylemi bilmiyorum ama Samsung ta uygulama durduruldu hatası verip kapanıyordu. Ama iPhone da hiç böyle birşeyle karşılaşmadım. Bundan sonra büyük konuşmayayım ama Android e dönmem. Ama iPhone larda çok pahalı. Bakalım artık gidişat ne olacak.

• Note 10 ve i11 aynı anda kullanıyorum ;

- Ayarlanabilir Bildirim LED'i yok. Hos, Bildirim LED'i de yok. Led bildirimi kişiye özgü kimisi kullanır kimisi kullanmaz

- hayvani radyasyon (iphone 11, 0.95 W/kg SAR degerine sahip, gunumuzde cogu android cihaz 0.35 civarlarinda) Burada ise bilgi yanlış samsung en az değeri veriyor doğru ama diğer androidler de applelarla aynı değerdeler veya üzerindeler ama tabiki her telefon için bu kötü azı da çoğu da.

- geri tusu yok ** yeni cihazların zaten hiç birinde tuş diye birşey yok sadece androidlerde sanal çıkartıyorsun yada el hareketinle yapabiliyorsun yeteneğin varsa tabi

- Hafiza karti takmak yok. (100 liraya 128 gb sd card alabilecekken, 400 lira farkla 32 gb fazla ust versiyonunu almaya zorlar) ayda 5 tl yılda 60 tl ye yükseltebilirsin onu da bütün cihazalrında kullanıyorsun sd card patlarsa herşeyin gidiyor ama bulut da öyle bir sıkıntın yok ayrıca sen 64 gb a bitiriyorsan o senin sorunun kimsenin değil.

- uygulamalar androide gore 7-8 kat daha fazla yer kaplar (facebook androidde 54 mb, iosta 440) önemli olan stabil çalışmaları kapladığı yerden çok eskisi kadar uygulamayı durdurmasada gene de hala hata oluyor ve kapıyor o yüzden bu da aşırı saçma olmuş

- Kulaklik takmak yok. yeni cihazlarda kulaklık girişi zaten yavaştan yok oluyor buna dalga geçen samsung da dahil

- dusuk ekran cozunurlugu (rakiplerine nazaran) yani bu konuda aslında insanlar aynı resmi iki telefondan bakıp ne kadar doğru yada göz neyi görüyor çok kolay anlayabilir yada youtube açıp video izlersen daha net anlarsın marka kapatılıp testler var hepsinde düşük pp çözünülürlüklü denilen iphonelar kazanıyor samsungun amiral gemisi ve i11 ki pro değil birebir aynı kaliteyi veriyor demekki ppi ya çok takılmayacaksın yada gidip teknoloji marketde bakacaksın

- split screen yok -- evet yok

- iCloud sifresini mi unuttun? At cope gitsin -- ya da aklı olan her birey gibi şifremi unuttum diyebilirsin mesela yada canlı destek alabilirsin yada en kötü bir servisden destek alabilirsin tercih senin çöpede atabilirsin tabi.

- Yanina powerbank almadan sokaga cikamazsin (iphone 11 bile 3000 mAh) note 10 3500 mah iphone 11 kadar dayanmıyor iki cihazı da aynı anda pilden çıkartıyorum sabahları 7 de note 10 akşam 9 10 mefta i11 yüzde 30 ve üzeri her seferinde kalıyor. Buarada bir tavsiye note 10 plus ile arasında çok ciddi pil ömrü var ben sorun bende diye servise götürdüm ama saolsunlar bu ekrana işlemciye bunu koymuşlar direk NOTE+10 PLUS alın ki zaten videolarda goruceksınız bunuda araştırınca.

- iTunes indirmeden dosya kopyalayamazsin. google drive ve google fotoğraflar icat edileli baya oldu ama sen öylede devam edebilirsin.

- Video cekerken videoyu duraklatamazsin. Vİdeo konusu zaten android aleminde trajedi donma takılma kameralar arası gecıs sıkıntılı 4k 60 fps cekememesı cabası note 10 bile beceremiyorken bunu yazman talihsizlik olmuş

- Istedigin sarkiyi zil sesi yapamazsin. yaparsın gayet parasını verirsen o seninle alakalı.

- Cift hat destegi yoktur. Var O da e-sim olarak türkiyede aktif değil daha ama yakında gelir

- Arama geldiginde aramayi kenara, saga sola tasiyamazsin. Ya olumlu/olumsuz cevap vereceksin ya da karsidakinin kapatmasini bekleyeceksin. Açmazsın olur biter 30 sn zaten alt tarafı

- Rehberde coklu secim yapip silemezsin. Silemezsinde insan niye buna ihtiyaç duyar :D

- 5 yil oncesinin teknolojisini yeni gibi gosterip fanboylarinin salyasini akitir. (Hucresel butonu hizli erisime eklenince bir hafta agizlari kulaklarindaydi) buna yorum yapmıyorum arkadaşın yaşını bilmediğimden 15 16 arası tahminim ama

- Ses acip kaparken ekranin ortasini kaplayan hoparlor resmi *** Kenarda incecik çıkıyor o da eski bilgi

- Pahali olmasi Kime göre neye göre ?

Arkadaş biraz 3 5 video izlemiş yada iphone 5 6 kullanmış yada cihaz kullanmadan hevesli yazmış ama gereksiz olmuş çoğu bilgi yanlış veya eski zaten normalde de böyle şeylere cevap vermem ama gerçekten dayanamadım okudukça apple fan falanda değilim ama birazcık bari yazıyorsanız insanları doğruya yönlendirin buraya yada yazma evinde yazılanları oku bu kadar net

• 700 birim para pahalı değil hocam biz çok vergi ödüyoruz...

100 dolar altı cep telefonları diye bir incelemede umidigi nin bir cihazını gördüm efsane dedim ya 99 dolar fiyat etiketi vardı

bizde cihaz 1299 liraya satışa sunuldu :D iphone yada diğer cihazlar pahalı değil artık anlayın ülkemizin parası DEĞERSİZ

diğerlerine yorum yapamayacağım zira uzun süredir İos kullanmıyorum

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Yıllarca hem Android hem de iOS cihaz kullandım. En son Galaxy S10'dan iPhone 11'e geçtim.

Ayarlanabilir Bildirim LED'i yok. Hos, Bildirim LED'i de yok.
    Android'de de hiç kullanmadım. İhtiyacım yok.

- hayvani radyasyon (iphone 11, 0.95 W/kg SAR degerine sahip, gunumuzde cogu android cihaz 0.35 civarlarinda)
    Android cihazlarda yüksek olanı da var, düşük olanı da var. Ama iPhone'un yüksek. Haklısın.

- Hafiza karti takmak yok.
    S10'da da kullanmadım. Hiç ihtiyacım yok.

- uygulamalar androide gore 7-8 kat daha fazla yer kaplar (facebook androidde 54 mb, iosta 440)
    Hiçbir zaman hafıza sorunu çekmedim.

- Kulaklik takmak yok.
    Kulaklık takıyorum. Girişi farklı diye söylüyorsun sanırım. Evet evrensel giriş olsa daha iyi olur.

- Yanina powerbank almadan sokaga cikamazsin (iphone 11 bile 3000 mAh)
    Alakası yok. Şarjdan yana çok memnunum.

- iTunes indirmeden dosya kopyalayamazsin.
    İçine kopyalamak sıkıntı doğrudur. Ama içinden dışarı aktarmakta sıkıntı yok. İçine zaten S10'da da kopyalamıyordum.

- Video cekerken videoyu duraklatamazsin.
    Bak bu çok ilginç. Bence olması lazım. Kesinlikle haklısın.

- Istedigin sarkiyi zil sesi yapamazsin
    Android'deki gibi basit değil, haklısın.

- Cift hat destegi yoktur
    İhtiyacım yok. Bilakis sevmiyorum çift hatlıları.

- Arama geldiginde aramayi kenara, saga sola tasiyamazsin. Ya olumlu/olumsuz cevap vereceksin ya da karsidakinin kapatmasini bekleyeceksin.
    Haklısın.

- Rehberde coklu secim yapip silemezsin.
    Haklısın.

- 5 yil oncesinin teknolojisini yeni gibi gosterip fanboylarinin salyasini akitir. (Hucresel butonu hizli erisime eklenince bir hafta agizlari kulaklarindaydi)
    Haklısın. Hala konumu kısa yola ekleyemiyoruz.

- Ses acip kaparken ekranin ortasini kaplayan hoparlor resmi
    iOS 13 ile değişti bu olay. Kenarda çok az yer kaplıyor.

- Pahali olmasi
    Bu uzun bir tartışma konusu. Note 10'da pahalıi Huawei'de pahalı vs vs.
    hemserim madem hepsine haklisin diyorsun, neden farkli bir cevap yaziyor gibi uzatiyorsun

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.