Şimdi Ara

iPhone overclock - başarılı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
7.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok basit bir yöntemle Apple'ın yaptığı downclock işlemini tersine döndürdüm. 3G iPhone şu anda en düşük 550, maksimum 650mhz'de çalışıyor. Kesinlikle açılıp-kapanma, geçiş gibi süreleri arttı. Denemek isteyen arkadaşlar için.
    iPhone explorer (Ben bunu kullanıyorum, siz istediğiniz programı kullanabilirsiniz.) ile /Private/etc/ girin.
    Orada ftsab dosyasını bulun ve yedekleyin. Daha sonra SciTE ile bu dosyayı açın.

çıkacak. Başına
    su 
    alpine

sysctl -w hw.cpufrequency_max=600000000

sysctl -w hw.cpufrequency=600000000

sysctl -w hw.cpufrequency_min=420000000

(Burada parametreleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, ama yine de çok zorlamayın cihazı. Ben 650000000 650000000 550000000 kullanıyorum şu an, herhangi bir ısınma vs. olmadı.) koyun.

Gibi olacak. Bundan sonra kaydedip iPhone'u baştan açın. Denemenizi öneririm. Mutlaka backup alın!

• Şarjın daha az gitmesine sebep olur.
    Minimum degeri degistirmemek daha faydalı olur diye düşünüyorum, bu vesile ile kullanmadığında cpu hızı normale düşer.
  • kaynak falan nerden

3gs'de deneyen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9xgame -- 22 Ekim 2010; 23:14:48 >
    PSN : KRML_KNN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KRML_KNN

iphone 4de deniyimmi aceb?

2G-3G sahipleri mutlaka denesinler bence. 3Gs ve 4 sahiplerinin kendi tercihleri, şahsen ben 4'te denemedim. Şu an hala deniyorum cihazı, ısınma gibi bir problemi olmadı. Pil de normal gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nemésis

quote:

Orijinalden alıntı: KRML_KNN

iphone 4de deniyimmi aceb?

2G-3G sahipleri mutlaka denesinler bence. 3Gs ve 4 sahiplerinin kendi tercihleri, şahsen ben 4'te denemedim. Şu an hala deniyorum cihazı, ısınma gibi bir problemi olmadı. Pil de normal gözüküyor.

24 saat geçsin bi sorun çıkmazsa bende deneyeceğim. Bekliyorum yorumlarını.
  • 3g ve 3gs için olabilir ama sanırım 4için şuan bu kadar zorlanacağı bi durum olmadığından gerek yok a4 hız bakımından iyileştirilmiş ve telefon zerre takılmıyor neredeyse.. diğer yandan bi 3g sahibi için yeniden doğmak gibi olur telefonun hızlı işlem yapıp hızlı açılması.. bide ram takabilseniz tamamdır ip3 vs ip4 videoları başlar:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali__ -- 23 Ekim 2010; 4:16:41 >
    -Geçişleri 3Gs kadar "akıcı" olmasa da program açılış-kapanış, telefon açılış-kapanışları bakımından 3Gs ile çok rahat yarışıyor "2G"
    Yani uzun lafın kısası, gayet işe yarıyor overclock. Denemek isteyenler denesin. Ben @800'e çıkartmak istiyorum ama diğer yandan da korkuyorum açıkçası. Bu arada iOS4 yükleyip de bolca küfür eden 3G sahiplerine de ilaç gibi gelir bu.
    Bu arada, deneyecek arkadaşlar korkmasın orjinal ftsab dosyasını atarsanız telefona hemen eski halini alıyor. Sadece hızını abartmayın. 3Gs kullanan arkadaşlar @1ghz belki de 1.1'e kadar çıkabilirler. 3G ve 2G kullanan arkadaşlar 700'e kadar sorunsuz yardırabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemésis -- 23 Ekim 2010; 9:52:10 >

• 650'de nasıl çalışıyor ki 2g'nin işlemcisi 620 değil mi
    quote:

Uzun süren bir kullanım sonucu bilgilerimi paylaşayım.
    -@650'de çalışan bir 2G, denediğim programları stock çalışan 3Gs'den daha hızlı açıyor.
    -Pil ömrü gayet iyi, kesinlikle bir sıkıntı yok.
    -Geçişleri 3Gs kadar "akıcı" olmasa da program açılış-kapanış, telefon açılış-kapanışları bakımından 3Gs ile çok rahat yarışıyor "2G"
    Yani uzun lafın kısası, gayet işe yarıyor overclock. Denemek isteyenler denesin. Ben @800'e çıkartmak istiyorum ama diğer yandan da korkuyorum açıkçası. Bu arada iOS4 yükleyip de bolca küfür eden 3G sahiplerine de ilaç gibi gelir bu.
    Bu arada, deneyecek arkadaşlar korkmasın orjinal ftsab dosyasını atarsanız telefona hemen eski halini alıyor. Sadece hızını abartmayın. 3Gs kullanan arkadaşlar @1ghz belki de 1.1'e kadar çıkabilirler. 3G ve 2G kullanan arkadaşlar 700'e kadar sorunsuz yardırabilir diye düşünüyorum.

• 4'leri de netbooklarla yaristiririz artik

Uzun süren bir kullanım sonucu bilgilerimi paylaşayım.
    -@650'de çalışan bir 2G, denediğim programları stock çalışan 3Gs'den daha hızlı açıyor.
    -Pil ömrü gayet iyi, kesinlikle bir sıkıntı yok.

2G ve 3G'ler en fazla 620 MHz(oda en son hızı çıksa da stabil olmaz), 3Gs'ler ise 833 MHz'ye çıkabilirler. iPhone 4 için ise gerek yok zaten.

Kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone Bu sayfa istediği gibi değiştiriliyor demeyin model numaralarından da kendiniz öğrenebilirsiniz.

• Yönergeyi uyguladım.

Gözlemlediğim sonuçlar şunlar:
    - 61sn'de açılan iPhone 3G iOS4.1 cihazım 61sn'de açılıyor artık. Yani fark yok!
    - 34sn'de açılan iGo, artık 34sn'de açılıyor artık. Yani fark yok!

Arkadaşlar yönerge tamamen fake. iPhone'da overclock bu kadar basit olsaydı çok önceden çıkardı zaten. iPhone için overclock konusunu çok takip ettim ama bu zamana kadar hiç gelişme olmamıştı. Şimdi bu yönergeyi görünce hemen test ettim ancak hiç bir fark yok... Bilginize...
    Flickr | Twitter || Elektrik Öğretmeni
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckethead®

4'leri de netbooklarla yaristiririz artik

ki yarışırda ha

• Takip
    Intel i5 12600K / MSI PRO Z690-A /Apacer Panther 2x16GB 3200Mhz CL16/ Asus RX6900XT TUF OC / Cooler Master MWE Gold 1250W V2 / Adata SWORDFISH 500GB M2 SSD / ADATA SU630 240GB SSD / Deepcool AK620 / Corsair Obsidian 750D / Samsung Smart Monitor M7 / Logitech G512 Carbon Klavye / Logitech G102 Mouse / Sony Dualsense
  • quote:

Orijinalden alıntı: -DAYI

biride adam gibi açıklama yapsa ya.
    overclock nedir?
    iphone 4 e yapılır mı?
    nasıl yapılır falan filan.

Overclock'un ne olduğunu bilmiyorsanız zaten denemeyin. "Hız aşırtma" yani işlemcinin hızını yükseltme amiyane tabirle. Tabi bu konu çok eski, şu an dosya sistemi komple değiştiği için geçersiz. Ayrıca zaten pek bir işe yaramıyordu, öyle parametre değiştirerek olmuyor yani.

quote:

Orijinalden alıntı: -DAYI

biride adam gibi açıklama yapsa ya.
    overclock nedir?
    iphone 4 e yapılır mı?
    nasıl yapılır falan filan.

Overclock'un ne olduğunu bilmiyorsanız zaten denemeyin. "Hız aşırtma" yani işlemcinin hızını yükseltme amiyane tabirle. Tabi bu konu çok eski, şu an dosya sistemi komple değiştiği için geçersiz. Ayrıca zaten pek bir işe yaramıyordu, öyle parametre değiştirerek olmuyor yani.

pc dekini biliyorum. konu eski evet.
    apple forumu çökmüş resmen yaşayan yok zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.