Bir Apple sever olarak iMac, Macbook Air ve iPhone 2g kullaniyorum. Lakin mac'lerle icli disli olmama ragmen iphone'a hic hakim degilim sadece ilk aldigimda kirip guncelleyip birakmistim. Isin erbabi arkadaslara soyle bir sorum var:
Aklima soyle bir sey takildi, salonda iMac'e bagli hdd'de bir cok muzik dosyasi mevcut, iMac'te muzik sistemine bagli, ben eger mumkunse iphone'a yukleyecegim bir yazilimla imac'i bir nevi kontrol ederek istedigim sarkilari calmasini saglayabilir miyim acaba? Yani sadece finder olarak kullanacagim ve istedigim dosyayi acmasini saglayacagim. Bir nevi uzaktan kumandayla sarki secmek istiyorum yani, her seferinde kalkip bilgisayar basindan secmektense bu yontem cok daha guzel olurdu. Eger bunu yapabilirsem benim gidip sonos denen cihazi almama engel olacak ki o da pahali alet.
Yardimlariniz icin tesekkurler.
Dostum... Salonda zaten mac var diyorsun...
Haliyle müzikleri itunes dan dinliyorsan eğer...
Apple ın resmi programı olan REMOTE yi iphone a yükle...
Aynı ağa bağlanınca istediğin gibi kumanda edebilirisn...
itunes kullanmıyorum zaten sorun orada. ben dosyalar arasından seçmek istiyorum ayrıca. Zaten bütün müziker flac dosyası olduğu için vlc'de açıyorum.
Bu arada kendim çözüm buldum : iPhone Remote(ücretsiz) ve remote buddy adlı programlar. iphone'la sadece safari'den ip adresinizi girmeniz gerekiyor. Çok da kullanışlılar.
iPhone u TAM olarak Kontrol etmek istiyorsan LogMeIn, Jaadu veya VNC Server Programlarini kullanabilirsin Ben Ekrani Gormesemde olur diyosan iRewmote gibi bir uygulama var remote yazinca search e cikiyor, sadece mac lere; Oradaki program listesinden secip yonetebiliyorsunuz hatirladigim kadaritla VLC de var.Ayrica Ordan Dock taki appleri acabiliyorsun(Kontrol destegi olmasada)