Şimdi Ara

iPhone Kalıcı FACTORY UNLOCK Çıktı !!! = $170.00

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır foruma uğramıyordum ama bu haberi duyunca çok heyecanlanıp burda paylaşmak istedim.

Ben dahil birçok kişinin baş belası yurtdışından gelen iPhone ların unlock problemine sanırım kesin çözüm sonunda geldi. Bir internet sitesi kalıcı factory unlock yapıyor para karşılığı ve telefonunuz İngiltere den alınmış gibi unlocked oluyor.

Bu sistemde IMEI no nuzu veriyorsunuz, verdiğiniz site çok güvenilir bir site, şuan jailbreak ve unlocku yapan chronic-dev in kurucusu @Chronic ve dev-team in üyesi @Musclenerd twitterlarında bu sitenin ve sistemin güvenli olduğunu söyledi .

Benim de daha önce bilmediğim bir olay Apple 'ın "whitelist" i varmış IMEI ler için ve factory unlock demek IMEI no 'nuzun bu whitelist te kayıtlı olmasıyla ilgiliymiş. Yani İngiltere den alınan bir iPhone un IMEI si Apple ın whitelist inde oluyor ve dolayısıyla iTunes üstünden activate edip bütün carrier larda kullanabiliyorsunuz. Ben hep baseband e yerleştirilen bir kod sanırdım fakat olay IMEI ile ilgiliymiş. Snırım yurtdışından getirince pasaport kayıt yapmazsak telefonu IMEI den şak diye kapatabilmeleri de carrier ı IMEI ile kısıtlayabildiklerini açıklıyor. Apple da database inden hangi IMEI nin unlocked olup olmadığını ayarlıyor.

Bu site bir şekilde sizin IMEI no nuzu Apple ın database ine kaydediyor ( nasıl olduğunu şuan kimse bilmiyor araştırdım fakat yaptıkları kesin ve site dediğim gibi güvenilir ve garantili) ve IMEI niz whitlist te oluyor. Böylece telefonu iTunes a bağladığınızda sanki Turkcell den almışınız gibi aktivasyon işlemi yapıyorsunuz ve telefonunuz unlocked oluyor. Bu işlem 170 $ yani yaklaşık 260 TL. Sitenin adı: www.cutyoursim.com

Siteye girince ingilizce gayet net açıklıyor ben de Türkçesini ve olayın işleyiş şeklini burda açıkladım. Şuan böyle bir para verecek durumum olmadığı için girişmedim ama bu konuda sıkıntı çeken bir arkadaşım bastı parayı aldı :) 2 ila 5 gün içerisinde mail gelicek iPhonunuz unlocked oldu diye ve iTunes a bağlayınca (umarım :) iPhone 4 ü unlocked olucak.

Olayın tek korkulan yanı Apple ın bu whitelist e sokulan IMEI leri tespit edip tekrar ordan silmesi olur diyolar forumda. Buna bir garanti verilmiyor ama dediğim gibi bu daha dün çıktı en yakın arkadaşım aldı forumlarda da alanlar var commentleri bekleyip görücez.

Şuan bildiklerim bunlar. Açıkçası ben de arkadaşım kadar heycanlıyım ve merakla bekliyorum mail gelmesini size de burdan 1. elden olan biteni paylaşacağım.

Şuan unlock ı olmayan baseband de sıkışan arkadaşlar için bence ideal bir yol 2-5 gün içinde mail gelince ben burdan tasdiklersem yapılabilir. Şimdiden paralarını hazırlayabilirler :)

• Unlock başlığında dünden beri üzerinde fikir yürüttüğümüz bir konu. Bununla beraber birkaç site ve twitterda bir kullanıcı daha var bu işi yapan. Fiyat yine bu civarlarda.

Asıl soru işareti olan, yani Apple'ın tekrar kilitlemesiyle riski ile ilgili de şöyle bir düşünce var; iTunes'a bağlayıp telefonun açıldığı sırada kullanılan authentication token'ı kaydedip, ileride tekrar kilitlenmesini engellemek. Hatta MuscleNerd bununla ilgili olarakhttp://www.bingner.com/SAM.html adresini işaret etti. Bu konudaki şüpheler de ortadan kalkınca ve rekabet nedeniyle fiyatlar makul seviyelere gelince yaptırılabilir diye düşünüyorum.

• Çokda yeni bi sistem değil bu...

Aşağıda imza kısmında bulunan linkdeki konuda da factory unlockla ilgili bilgi alabilirsiniz, konuda deneyen ve olumlu sonuç alan birçok arkadaşımız oldu.

saygılar...

• Ben heycanla topic açıp giriştim yazmaya siz zaten olayı bitirmişsiniz Evet dediklerin aynen doğru ben de SAM olayını inceliyordum şuan.

Konuşulanların yanısıra en yakın arkadaşım aldığı için 1. elden test etme imkanı bulacağım bu yüzden de olacakları da birebir burdan paylaşmam da sanırım herkes için faydalı olur.

Şuan amazon dan birşey sipariş etmişiz gibi Status görebiliyoruz siteye girince order no. var ordan takip ediyoruz durumu. Para çekildi ve şuan bekleme aşamasındayız bakalım 2-5 gün nasıl geçicek.

• Apple kendisi yapıyor olmasın bu olayı 170 dolar karşılığında :) Yani zaten telefonların hepsini satmış, böyle bir muhabbetle telefon başına 170 dolar daha para kazanmak, bence çok alçakça ama zekice
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.